Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

justyna@
Anulka
mnie od poniedziałku znowu nie będzie...wybywam z mężem i dziećmi do Krakowa...mąż do pracy naturalnie :smile1::smile1: już się nawet z kilkoma Krakowiankami umówiłam :36_2_1:

Anulka
bedziesz w Krakowie o ty to wpadnij do mnie 1 godzina 20 min jazdy pociągiem :Całus:

dziękuję za zaproszenie, ale podejrzewam, że nie wystarczy mi juz czasu na wycieczki objazdowe :smile1:

Ja zaraz do domku...

Zuzia Jaś buziaki dla Was :36_3_19::36_4_11:

Gda, Justyna super fotki :) Justyna fryzurka spoko, ładny kolorek :)

Patusia cieszę sie, że z Natalką już lepiej :)

Moniq to się Twojemu Synkowi śpioszek załączył... Jak tam malowanie?

Ann miłego urlopu!

Cogito niezły tekst o stabnie wojennym :36_2_33::36_2_33::36_2_33:

Ola
powodzenia, pozałatwiaj tam sobie wszystko!

Agnieszko to Ci juz malutko ciążowania zostało, odpoczywaj :)

Starletka współczuję ból, przytulam!

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Gość Agnieszka31

Justys- ale z Ciebie fajna kobitka!!!!fryz rewelacja a kolorek super!!!!

Starletka- tule mocno i aby bol szybko minal i opuchlizna tez!!!!

Radosc- odpoczywam, choc przede mna jeszcze jakies 7.5 miesiaca

Anulka- i znowu nas zostawiasz, Ty to nie masz serca

jestem :)

po zakupach tylko czesciowych, stanelam przed farbami i tak zostalam przez pol godziny, nie zdecydowalam sie na zaden kolor..
mialam w planie niebieski co sie nazywa horyzont, taki lekko przyszarzaly i nie za ciemny
byl tez capuccino, teciutki kremowo-brazowy i ostatni to byl w kolorze pomaranczy jasnej..
ale ze korytarz maly to za cholere nie wiem czym go malnac zeby nie byl za bardzo rzucajacy sie w oczy :(
przemysle sparawe i w ten week end kupie :)

ale reszta zaliczona, ubranka dla Natanka, kredki, flamastry, bloki, kleje.... i pantofle ktore zostaly w wozku i za ktore nie zaplacilam bo ani pani ani ja nie zauwazylam ze cos tam jeszcze bylo :D zaoszczedzilam cale 7eurakow :lol:

co do bucikow, my tez Bartkowi, tak, tak, mam mnie zapoatruje od zawsze w Bartki i jestem mega zadowolona. pamietam ze raz, bedac w Pl poszlam do obuwniczego, kupilam buty dla Naztanka, wrocilam do domu a mama do mnie "co Ty kupilas"?? no, jak to co, buty!
jakie?? no Bartusie :lol:

okazalo sie ze kupilam firmy Bartus, ktora stara sie podrobic nieco Bartki :)

Natanek w nich pochodzil (za daleko bylo jechac i wymienic) chyba ze 4 mieciace po czym padly :) teraz juz wiem ze Bartek i Bartus to nie to samo :lol:

a co do Ecco, tutaj nie ma takich butow a Geoxy tu kosztuja od 250zl wiec tyle za buty nie dam, nawet jeslidbam o wlasne dziecko nie wydam za nic tyle kasy na buciki ktore dziecko ponosi kilka miesiecy..
ale to moja opinia :)

widzialam piekna fotke nowej fryzury i Gienie co smiga jak przecinek!! super!!!

no i zeby nie zapomniec
BUZIAKI DLA ZUZY I JASIA!!!!!!

dziewczyny nie nadrobie stronek bo nie mam sil i czasu. wczoraj bylam u arelgologa i definitywnie stwierdzil ze bartek ma atopowe zapalenie skory AZS. mam pelno masi do smarowania i zobaczymy. do tego gardlo czerwone i goraczka. jestem w domu na opiece do konca tygodnia...
swoja droga ciekawe kiedy mnie z pracy wywala za te ciagle nieobecnosci....

jestem zalamana .. od czego to AZS.? owszem mial skaze ale daje mu tylko produkty ktore go nie uczulaja... i bebilon pepti do picia. alergolog powiedziala ze to nie od tego mleka... no wiec od czego??
mam nadzieje ze mu to zejdzie. biedny moj bartus. dzis jest taki slabiutki. caly czas spi..

Martusia współczuję z całego serca. Na Twoim miejscu jednak skonsutlowalabym to z jeszcze jakims lekarzam a to z takiej przyczyny, ze generalnie jak lekarz nie wie co dziecku jest to zwala na AZS (patrz Kronkis wyzej) - u nas tak bylo pomimo, że byłam u ponoc najlepszego alergologa na pomorzu. Sprawdz koniecznie co to za masci - jesli sa sterydowe to mozesz od razu isc z cegla do tego lekarza i mu szyby powybijac!!!! mówie powaznie!!!w Polsce jest teraz moda na zapisywanie antybiotyków na kazdy kaszel, zwalanie na skaze i AZS kazdej wysypki, i na zeby kazdej kupy o odmiennym odcieniu!!! skonsultuj sie jeszcze z kims.

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day

Anulka
patusia23
mineralka
Anulka ja z tego wszystkiego przeglądam Bartka - drogo ale przynajmniej wiem że dobrze

popieram właśnie miałam pisac ja polecam Bartka,Wójcik

a ja zraziłam się do Bartka i powiem Wam szczerze, że Mikuli kuuję ecco albo geoxa...za buty bartka kosztuja jakieś 160-170 zł a za ecco płacę w outlet 190-200 a jednak nie oszukujmy się są lepsze...przede wszystkim maja bardziej miękką podeszwę a to jest dla mnie priorytet - twardy zapiętek i miękka podeszwa

ja chodze w ecco, moj mąż i moje dziecko tez :) nie ma lepszych butow dla mnie od tych :) polecam......

kronkisbartek mial robione testy w polsce i na plesnie nie ma. ma na roztocza.

mada dostalam masc protopic (odpowiednik elidel) ale powiedziala ze mozna i elocon stosowac. do tego jakies kremy na bazie parafiny. dostalam tez zirtec w syropie. kazala podawac 2,5 ml rano i wieczorem a na ulotce jest napisane ze dzieciom ponizej 2 lat nie podawac i dawka 2,5 2 * dziennie jest dla 15kg dziecka a bartek ma 8 kg i boje sie mu podac...

martusia Protopic to na pewno NIE JEST odpowiednik elidelu!!!! zapytaj Bloomoo co sie u niej dzialo. Z tego co pamietam to wlasnie ta masc spowodwala niezle zamieszanie...jesli w ogole mozna to tak okreslic. Ja dawalam Fenistil w kropelkach. Grunt to nawilzanie!!!

Ja mam Ecco buty ale jakos nie oszalalam na ich punkcie. Uwazam, ze jest sporo duzo lepszych firm - zwlaszcza dla dzieci.

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day

martusia- nie pomoge jedynie trzymam kciuki za wyjscie na prosta :)

Co do butow to ecco i puma to moi faworyci....i tego sie trzymam i w tym chodzimy :) wiadomo że nie tylko ale 90% obuwia u nas jest tych firm :)

Ann Was pozdrawia "nic nie robiąc ......"

Martusia możesz pokazać jak wygląda wysypka u Bartusia? Jakaś fotka? Albo opisz jak to wygląda czy to tylko buzia czy całe ciałko

A ja na antybiotyku...

Co do butów to ja za wiele nie powiem Natalka miała jedne jedyne Bartki i byłam bardzo zadowolona....a teraz biega w dużo tańszych butkach i też jest ok ;) ale dla mnie akurat but nie musi być markowy

Starletka zdrowiej nam ino szybko!!!!

Mąz wlasnie dzwonil, ze bedzie nie wczesniej niz o 23.00....super :Śpiący: Chociaz moze to i lepiej, zebysmy nie mieli za duzo okazji bycia w swojej okolicy, bo cos ostatnio na tej linii szwankuje. Ehh... zycie. Od czasu do czasu musi byc slabo.

Jestem jakas przymulona dzisiaj- na dworzu raz slonce, raz ulewa... Nie wiadomo juz co robic - siedziec w domu czy latac z dzieckiem miedzy jedna a druga burza.

Magda & Kajetanek