Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Starletko zdrowka dla dzieci
Martusia co do antybiotyku Sz mial raz jak juz cos szlo na oskrzela i nie bylo wyjscia, nasza pediatra ostrozna z antybiotykami.
Co do apteczki ja nie daje Szymonowi nic oprocz witD i viburcolu (czopki uspokajajace homeopatyczne), mam w apteczce Drosetux - syrop homeo na kaszel, Juvit C (wit C), efferalgan - czopki - pbolowe, zbijajace goraczke, Ibufen (syrop przeciwzapalny, przeciwbolowy), trilac (oslonowe na zoladek), euphorbium - krople do nosa w sprayu - homeo. I to chyba z grubsza tyle, tzn mam wiecej, ale to juz raczej Uliski rzeczy. Gratuluje zasypiania
Mkarasowska co do wymiotow nie mam doswiadczenia, ale tlumaczylabym sobie pewnie ze cos tam nie lezalo w potrawie. Odstawilabym i wrocila za jakis czas.

Bylo pytanie o urodziny, mily wieczor z dala od tego wszystkiego co wpedza nas w niedoczas, listy spraw czekaly na swoj czas. Zjedlismy pyszna kolacje, obejrzelismy mase teledyskow Georga Michaela (dostalam na DVD), dostalam sliczny zegarek i w ogole jakos tak od dawien dawna naprawde oderwalismy sie od wszystkiego.
Katia zdrowka dla Twojego "stawacza", sliczne ciuszki
Kronkis ciesze sie ze poczta stanela na wysokosci zadania i dostarczyla co trzeba

martusia
starletka zaparzylam dla siebie melise z jednej torebki na kubek wody i z tego dalam bartkowi kilka lyzeczek a reszte wypilam

wlasnie dzwonili ze zlobka - bartek wypil 60 ml mleka mod. z butli :Śmiech:

bardzo sie ciesze to jest znaczący krok w przód bedzie co raz lepiej moja Gajka tez tak zaczynała a teraz potrafi nawet 150 ml mojego mleczka wypic jak mnie nie ma jeszcze raz brawo dla synka

http://www.suwaczki.com/tickers/860iio4p5bnysih3.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2i09kvjtx621v.png

Cześć laseczki

Ech, u nas leje, pogoda do d... no humor też szwankuje.
Trudne decyzje przed nami.
Był dzisiaj u nas doradza finansowy bo szykujemy się na wykup mieszkań.
Chcemy wykupić naszą kawalerkę i mieszkanie rodziców.
Jest to okazja bo rzeczoznawca wycenił u nas m2 na 400 zł no i trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw bo wiąże się to z kredytem hipotecznym.
Zobaczymy, na razie mam pełen łeb informacji i obaw:Kiepsko:

Buziaki.:Usteczka:

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200708194565.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070310060114.png

http://pierwszezabki.pl/s/suwaczek_8898396.png

Gość Agnieszka31

czesc kobitki!!!!!!!!!!!!!!!!

czasobrak dzis,
jutro smigamy rozejrzec sie za tujami do ogrodu, sztuk 150, jak sobie pomysle o wkopaniu ich to mi sie slabo robi, a to prawdopodobnie polowa tylko, reszta pozniej

Martusia- gratki dla Bartka za przelamanie niecheci do butelki, i za nocke i zasypianie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katia- gorset cuuudowny, a chorowitek przystojniak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paula- trzymam kciuki za trafne decyzje,

pogoda do bani, ale przynajmniej nie pada w tej chwili

aaa, juz wiem o co mialam sie zapytac kilka dni temu
jak wygladaja i gdzie kupujecie te nakladki na palec do mycia zebow szkrabom!!!!!!!!!!

Juleczko- duuzy buziak

i zdrowia potrzebujacym zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Padam na ryjek

Dominikowi aż się ranki na dziąsłach porobiły... :( bidulek

prasowałam sprzątałam gotowałam sprzątałam - moja mała pomocnica skutecznie utrudniała mi sprzątanie - efekt taki że jest gorzej niż przed sprzątaniem :Padnięty:

mineralka

Vean - kochana strasznie współczuje gipsu - chcesz to ci wyślęmoją rękę priorytetem może fci sie przyda

ojjjjj tak! strasznie ciezko mi bez tej reki :( ani przebrac, przewinac, nosic na rekach... na ile moge to sie staram (czasem na chwile uda mi sie ja wziac na reke i jakies inne drobne pierdolki) ale znow tez nie moge tej reki obciazac, bo bede musiala dluzej nosic to cholerstwo!
kuzwa, zla jestem jak cholera, nic nie moge zrobic! nawet wlasow zwiazac sie nie da jedna reką:grrrrrr:
martusia

a bartus w nocy jakos brzydko kaszlal.. taki mokry kaszel i ma tez troche chrypke. mam recepte na antybiotyk ale nie wiem czy warto ??? temperatury nie ma i mysle by jeszcze poczekac troche.
a wy jak z doswiadczenia mozecie powiedziec - warto dawac antybiotyk czy lepiej poczekac az przejdzie sam kaszel?

ja to bym poszla skonsultowac to z innym lekarzem, ale ja to jestem z tych panikujących ;)
a co do apteczki:
paracetamol
viburcol (czopki na uspokojenie)
euphorbion (spray na katar)
maść majerankowa (ułatwia oddychanie)
pulmex - maść rozgrzewająca

starletka

(mojemu dziecku widać piątego ząbka aaaa
dopiero co wyszły dwa....)

:brawo:

martusia

a ja sie zapomnialam wam pochwalic ze bartek wczoraj sam zasnal w lozeczku. w prawdzie siedzialam przy nim i glaskalam go po glowce ale nie byl przy cycku a to juz sukces. zasnal ok 20.30 i obodzil sie o 12 i 5 rano.
przed snem dalam my kilka lyzeczek melisy i moze to troszke pomoglo

to ja tez sie pochwale podobnym wyczynem Julki. Ze wzgledu na gips, nie usypialam jej wczoraj na rekach (jak to robiłam przez ostatnie 2-3 tygodnie :oops: )a polozylam ja do lozeczka i glaskalam, owszem byl placz, ale po okolo 20min zasnela. Dzis bede probowac to samo, to znakomita okazja na nauke samodzielnego usypiania dla mnie. Chociaz jeden plus z tego gipsu :D

Ide robic zupkę :)

Juleczka dziękuje za życzonka :mdr:

Największym szczęściem jest dziecko! Może stu inżynierów postawić tysi

Agnieszka31
aaa, juz wiem o co mialam sie zapytac kilka dni temu
jak wygladaja i gdzie kupujecie te nakladki na palec do mycia zebow szkrabom!!!!!!!!!!

CANPOL szczoteczka do zębów (na palec) CANPOL - cena: 4.91 PLN SELEXIM Mysłowice - pkt.pl

tak wyglada ale nie moge na nia nigdzie trafic ostatnio w sklepach gdzie maja inne rzeczy Canpolu

Gość Agnieszka31

Alka juz spi, dzisiaj mi przy karmieniu zasnela na rekach, nawet nie zauwazylam kiedy, w ciagu dnia malo spala, raz ja pies obudzil a drugi raz na tarasie samochod
A tez padl, spi na kanapie a ja ogodam jedyny serial kktory lubie "dwoch i pol",
pies, kot i zolw tez spia,

mialam prasowac ale zostawie sobie to na weekend, jak A bedzie w domu,