Skocz do zawartości
Forum

Grudzień 2008

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie laseczki. dziekuje za zyczenia i gratulacje! jestem juz w domu i jak tylko dojde do siebie to bardziej sie udziele i wrzuce fotki.

w skrocie bo mam malo czasu :
3400 g :) 54 cm szcescia.
10 pkt Apgar.

bolało okropnie(nie straszac), pozszywana jestem, mam obrzek na szwach i zylaki dupne mi powylaziły okropnie ... na twarzy popekały mi wszystkie naczynka i w oczach, sa całe czerwone bo parłam w twarz.nie moge prawie chodzic... o siedzeniu nie wspomne. dzidzi sliczne i spokojne jak narazie. wyrobil sie 5 min przed zakonczeniem moich urodzin.teraz wasza kolej. zgaga mi przeszła a teraz czekam az w miare do siebie dojdę....jedno co nie jest teraz pewne to imie, całkowicie mi sie pomieszało w głowie i zgłupiałam. narazie myslimy o Alanku ale tez Michale Juniorze :)))))
bedziemy w kontakcie, ide odpoczywac

Buziaki moje kochane ciezaróweczki :)

:36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21:

renka32
Witam kobietki widze ze duzo szczesliwych mam
wszystkim gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7.XII.08 roku Przyszedł na świat mój synek Miłoszek tez jesteśmy szczesliwymi rodzicami jestem juz w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no to zbiorowo wszystkie napisaly....

GRATULUJE CI RENKO I MACZETKO Z CAŁEGO SERCA I WYOBRAŻAM SOBIE JAK SZCZĘSLIWE I SPOKOJNE WRESZCIE JESTESCIE :36_3_9::36_3_9::36_3_9:

hej laski..

na poczatku gratulacje dla nowych mamusiek
niespokojnanew i renka ...gratuluje z calego serduszka.... :love:

po drugie ...maczetka... sliczny synus.... :)

a tak pozatym ... zagladam was poczytac ale raczej nie mam o czym pisac...ledwo chodze, wszsytko boli, spac nie moge jednym lsowem ja chce juz urodzic!! :)

dziewczynki pamietajcie ze jak juz podochodzicie do siebie podajcie tince dane by mogla ladnie pierwsza strone uzupelnic :D

dobra ide cos zjesc i dalej lezec bo wieczorem czekaja mnie zakupy (nie wiem jak ja dam rade no ale coz...kiedys trzeba na nie isc...)

tinka_20
wiem, ze powinnam sie cieszyc, ze jest dobrze, ale mialam skryta nadzieje, ze cos sie zaczyna dziac i lada dzien urodze, a tu cisza. Choc w pracy pocieszali, ze z tym to roznie bywa, rano cisza, a wieczorem porod...

oj nie martw sie... ja tez zastanawiac sie zaczelam czy wyrobie sie przed swietami....
swoja droga jesli nie to wolalabym urodzic po swietach niz w trakcie swiat ;p

no a tak pozatym...widzisz ty co tydzien na ktg chodzisz.. a ja nie mialam ani razu tego robionego dopiero jak trafie do szpitala to mi zrobia....

p.s. pamietacie jak ostatni wam sie zalilam a propo kierowniczki adriana... wiecie jaka ona bezczelna... ?? jak my sie prosimy o to by mial grafik tak i tak (i to od jakiego czasu) to ona nic...a dzis marudzi adrianowi zeby w pracy zamiast normalnie do 18 zostal do 21 bo jedna dziewcyzna jej odpadla... teraz to wie kogo poprosic...

oczywiscie adi mnie o zdanie zapytal powiedzialam ze NIE!!!!
chce zaliczyc dzis zakupy bo nie wiadomo ..moze na dniach urodze i kiedy to zrobie...

a najgorzej mnie wkurza ze niedlugobedzie mozna u mnie w pracy bony realizowac....mam nadzieje ze zdaze to zrobic przed porodem :D

aha. mam do was pytanie..jak to jest z urlopem macierzynskim. trzeba jakies podanie pisac do pracy czy sami przyznaja od dnia zlozenia zaswiadczenia o urodzeniu czy jak ??

Nusiu co do urlopu to dzis mi moja sekretarka powiedziala, ze jak urodzis to obowiazkowo musisz wziasc od lekarza zaswiadeczenie, kiedy sie zaczal urlop(ja bede iala od daty urodzenia) i ile ma trwac (wiadomo,zalezy to od tego, ktore dziecko itp.) i tego trzeba samemu pilnowac. Potem jak najszybciej dostarczyc do pracy, zeby oni dalej przekazali do zusu.

http://lb5m.lilypie.com/8OQ1p1.pnghttp://lb2m.lilypie.com/Pmy5p2.png

NuSiAaa

oj nie martw sie... ja tez zastanawiac sie zaczelam czy wyrobie sie przed swietami....
swoja droga jesli nie to wolalabym urodzic po swietach niz w trakcie swiat ;p

no a tak pozatym...widzisz ty co tydzien na ktg chodzisz.. a ja nie mialam ani razu tego robionego dopiero jak trafie do szpitala to mi zrobia....

ja tez bym chciala przed lub po...ale Nusiu chciec to my sobie mozemy.....
a no ja dzis myslaalm, ze mnie zbada od srodka, a lekarz sam powiedzial, ze teraz pod koniec ciazy to najlepiej monitorowac przez ktg...

http://lb5m.lilypie.com/8OQ1p1.pnghttp://lb2m.lilypie.com/Pmy5p2.png