Skocz do zawartości
Forum

pazdziernik 2010

amerie9

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze, ale sie obrzarlam.. w przerwie na lancz pojechalam z kumpela na zakupy i w drodze powrotnej zachaczylysmy o McDonalda. zjadlam mcchickena, frytki i do tego fanta :Śmiech:. a co,..... nie bede sobie zalowac...
obiecuje ze za tydzien jak juz bede po usg i wszystko bedzie ok to biore sie za siebie i zero slodyczy i szybkiego jedzenia...

witam nowe mamuski :Całus:

dziewczyny, smarujecie juz czyms brzuchy?? i jak u was z farbowaniem wlosow...? ja mam juz odrost na dwa centymetry i nie wiem czy farbowac czy nie...

martusia raz na jakiś czas mozna zaszalec z jedzonkiem z tym,że ja codziennie szaleje,ale z ilością kurcze nie dobrze.Co do smarowania sobie brzuszka to smaruje sie codziennie oliwką w żelu(cała siebie to i zaraz brzusio też)a tak nic poza tym,a co do farbowania to kochana nie martw się bo odrosty ja tez mam gdzieś podobnie jak Ty na 1,5-2mc i póki co teraz na pewno nie będę malowała,a później sama nie wiem,może dopiero po ciąży,kto wie:D

http://nasze-wesele.net.pl/phototicker/tickers/jfen5817.png

13.02-II różowe kreseczki
27.04-usłyszałam pierwsze bicie serduszka
06.05-pierwsze USG
25.05-Badania prenatalne....
28.06-będzie córeczka

http://s2.pierwszezabki.pl/038/0380839b0.png?2394

Martusia, na pewno wszytsko bedzie dobrze, staraj sie troszke odpoczac, polezec.

Witajcie nowe październikowe Mamusie Migotka79 i Leah1

Leah1 nic sie nie martw o swoje samopoczucie, mam dokładnie tak jak Ty, żadnych wymiotów, piersi mnie raz bolą raz nie, czasem cos mnie zakuje w brzuchu, poza tym nic mi nie dolega, a byłam dziisaj u gina na drugim usg i wiem ze wszytsko jest ok, wiec u Ciebie na pewno tez tak jest. Nie ma co sie stresowac na zapas.

Witajcie Migotka i leah !!! Ale nam się grono powiększa!!! SUPER!

Rany, jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam żarłoka, hihi. Wcinam co popadnie.

Edi jeśli dobrze rozumiem , miesiączke miałaś 16 stycznia, tak? Pisałas że termin z miesiączki wypada na 23 października, stąd mój wniosek. Pisałaś, że owulacja 28 stycznia, czyli 13 dc. Tak więc obstawiam termin porodu bardzo bliski temu z miesiączki, a nawet przed( ja miałam owulację dopiero ok 21 dnia cyklu czyli ok 8 dni po Tobie ;). Wg. mnie jesteś w 8 tygodniu. No ale lekarzem to ja nie jestem, a i organizm kobiecy każdy jest inny. .Daj znać po USG jak mi poszła wyliczanka :)

Ja bym poczekała z farbowaniem do końca 3 miesiąca. Tak mi zalecał lekarz w poprzedniej ciąży. Nie wiem czy było to z przezorności czy poparte dowodami naukowymi ale posłuchałam.

Dziewczyny fajnie macie ,ze sie tak dobrze czujecie i apetyt macie ja juz od ponad trzech tygodni jestem prawie cieniem caly czas mnie mdli apetytu zero musze na sile sie zmuszac zeby cos zjesc bo wtedy nie wymiotuje no i jeszcze potworne oslabienie ,ze prawie caly dzien w lozku leze o pracy to moge narazie zapomniec zreszta jestem caly czas na zwolnieniu ...mysle ,ze to sie wkoncu skonczy

http://s2.pierwszezabki.pl/042/042075990.png?8055http://www.suwaczki.com/tickers/0158iei3rraxz357.png

Anetko gratuluję! :)
Raczyca - dziękuję za dobre słowo :36_3_19: Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku i spodziewam się sama takich wieści w pn (nie mogę mieć innego nastroju, skoro mnie tak pozytywnie dziewczynki doładowałyście!). Co do objawów, to faktycznie może jestem w grupie "szczęśliwców", choć czasem bym wolała, żeby coś tam zakłuło czy zemdliło, żeby mieć namacalny dowód, że jestem w ciąży, zamiast przez większość czasu czuć się jak przed. Ale czytając o męczarniach dziewczyn to chyba jednak nie mamy na co narzekać

A co do wieku, to za jakiś tydzień skończę 29.

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9pc0zbz89b67j.png

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9x1hp226v10xu.png

Witam Nowe Październikowe Mamusie...

Wybaczcie,że dopiero teraz piszę,ale nie było mnie cały dzień w domku z Młodym...teraz już jestem i jak zajrzałam na forum o mało z krzesła nie spadłam...ale żeście tu się porozpisywały....

Raczyca ja mam termin na 1 października o ile wcześniej się nic złego nie stanie,a to za sprawą mojego M...dzisiaj znów kłótnia na całego a miał być taki fajny wieczór...obiad ugotowałam i nawet stęskniłam się za draniem a on podczas kąpieli różne wywody mi zaczął robić....że to,że tamto....mam tego dość,nie będę i nie chcę żyć w ciągłym stresie...ma bardzo specyficzne poczucie humoru..to czego ja bym głośno nie powiedziała on uważa za żart...bardzo dowcipne....
urodziłam się 1 września 1985 roku więc w tym roku będę obchodziła albo i nie ćwierćwiecze....
Dzisiaj na wkładce hig. zauważyłam dużo brązowego śluzu...niewiem czy to dobrze i do tego boli mnie cholernie brzuch....

Miłego wieczoru życzę i spokojnej nocy...

http://skocznakura.blog.onet.pl/
HAKUNA MATATA]

klamorka kochana nie wiem co mam Ci poradzić:( nie denerwuj się bo to naprawdę korzystnie nie wpływa na Ciebie i dzidziusia,a mężem się nie przejmuj!!!
Ja dziś osobiście jestem nie dobra dla swojego męża,nawet sam tak stwierdził mówiąc,,ALE TY DZIŚ JESTEŚ DLA MNIE NIE DOBRA,,ale czasami tak bywa no chyba,że już hormony buzują.
Aneta82 SUPER,SUPER,SUPER....że z Twoją dzidziusią jest wszystko ok i że usłyszałaś bicie serduszka,ja może usłyszę o ile mi zrobi to badanie,dopiero 23marca.
Migotka79 ale wiesz co tak sobie myślę,że jak nie masz póki co apetytu to nie przytyjesz aż tak dużo w ciąży bo ja jem kurcze za ,,dwóch,, mam straszny apetyt i już mi przybyło 2,5kg:36_2_13: tak tak teraz pięknie się mi je,a później będę szalała,aby to zrzucić!!!
Ale jest mi przykro,że masz złe samopoczucie:( miejmy nadzieje,że ono raz,dwa i minie:D
Justib ale miałabys piękny prezent na 30ste urodzinki fiu fiu:brawo:

Wiecie wychodzi na to,że póki co jestem tu z Was najmłodsza forumowiczką nono:16_5_42:

http://nasze-wesele.net.pl/phototicker/tickers/jfen5817.png

13.02-II różowe kreseczki
27.04-usłyszałam pierwsze bicie serduszka
06.05-pierwsze USG
25.05-Badania prenatalne....
28.06-będzie córeczka

http://s2.pierwszezabki.pl/038/0380839b0.png?2394

niunia22
klamorka kochana nie wiem co mam Ci poradzić:( nie denerwuj się bo to naprawdę korzystnie nie wpływa na Ciebie i dzidziusia,a mężem się nie przejmuj!!!
Ja dziś osobiście jestem nie dobra dla swojego męża,nawet sam tak stwierdził mówiąc,,ALE TY DZIŚ JESTEŚ DLA MNIE NIE DOBRA,,ale czasami tak bywa no chyba,że już hormony buzują.
Aneta82 SUPER,SUPER,SUPER....że z Twoją dzidziusią jest wszystko ok i że usłyszałaś bicie serduszka,ja może usłyszę o ile mi zrobi to badanie,dopiero 23marca.
Migotka79 ale wiesz co tak sobie myślę,że jak nie masz póki co apetytu to nie przytyjesz aż tak dużo w ciąży bo ja jem kurcze za ,,dwóch,, mam straszny apetyt i już mi przybyło 2,5kg:36_2_13: tak tak teraz pięknie się mi je,a później będę szalała,aby to zrzucić!!!
Ale jest mi przykro,że masz złe samopoczucie:( miejmy nadzieje,że ono raz,dwa i minie:D
Justib ale miałabys piękny prezent na 30ste urodzinki fiu fiu:brawo:

Wiecie wychodzi na to,że póki co jestem tu z Was najmłodsza forumowiczką nono:16_5_42:

a ja widzę że najstarszą... 2 wrzesnia skończę 35 .....:36_2_12:

dziewczynki pewnie jeszcze spicie albo budzicie się, a ja już jakiś czas w pracy i nudzi mi się bo weny brak tak z samego rana do pracy to będę pisać. Sporo się od wczoraj wpisów nazbierało..aż strach was na weekend zostawić :kot:
Affi jesteś nieoceniona! oczywiście że dam znać po usg jak Twoje wyliczenia, ale mam nadzieję że masz rację bo ja chciałabym ze względów sentymentalnych żeby poród był ok. 20-tego:36_1_66:

Czesc Edi, witam z rana, faktycznie tempo na forum jest niezłe, ciekawe do ilu stron dojdziemy w październiku :) Miłego dnia w pracy życze. Ja leniuchuje na zwolnieniu, dzisiaj odwiedza mnie Mama i jedziemy 'w miasto' :)
Zapewne tez wyposazy mi lodowke i zamrazarke, bo wydaje jej sie ze ciagle głodujemy i te 'wałówki' jej pozostały od moich studiów. No ale nie ma to jak Mamusiowe jedzenie:)

Dziewczyny potrzebuje jeszcze dat porodu karza81, kaja26, filcia, Agulla2 i iwonka84 - poczekam i jesli wiecej dat nie bedzie to jutro wkleje jakis spis:)

klamorka
Witam Nowe Październikowe Mamusie...

Wybaczcie,że dopiero teraz piszę,ale nie było mnie cały dzień w domku z Młodym...teraz już jestem i jak zajrzałam na forum o mało z krzesła nie spadłam...ale żeście tu się porozpisywały....

Raczyca ja mam termin na 1 października o ile wcześniej się nic złego nie stanie,a to za sprawą mojego M...dzisiaj znów kłótnia na całego a miał być taki fajny wieczór...obiad ugotowałam i nawet stęskniłam się za draniem a on podczas kąpieli różne wywody mi zaczął robić....że to,że tamto....mam tego dość,nie będę i nie chcę żyć w ciągłym stresie...ma bardzo specyficzne poczucie humoru..to czego ja bym głośno nie powiedziała on uważa za żart...bardzo dowcipne....
urodziłam się 1 września 1985 roku więc w tym roku będę obchodziła albo i nie ćwierćwiecze....
Dzisiaj na wkładce hig. zauważyłam dużo brązowego śluzu...niewiem czy to dobrze i do tego boli mnie cholernie brzuch....

Miłego wieczoru życzę i spokojnej nocy...

Klamorka bardzo Ci współczuję... nie wiem czy mi uwierzysz ale rozumiem co przechodzisz bo mam takie przeżycia za sobą. Co prada nie byłam wtedy w ciąży jak ty teraz, ale wiem jak to jest. To co opisujesz to mój mąż swego czasu bardzo podobnie się zachowywał, doprowadziło to do tego, że chciałam od niego odejsć. Po dłuuugim czasie nie wiem jak cudem zaczęło się układać. Przede wszystkim on się zmienił ale ja też zmieniłam w sobie to co on chciał, oczywiście nie do przesady, bo w końcu trzeba być sobą, ale trzeba też iść na kompromis. Sztuka bycią w związku..W sumie jesteśmy małżeństwem ( w grudniu minie 15 lat), a znamy się od zawsze więc miało prawo się takie coś wydarzyć. Było to jakieś 2-3 lata temu. Ale teraz widzę że warto(wmoim przypadku) było przeżyć ten koszmar bo teraz jest całkiem fajnie.
Nie wiem jak z Tobą bo Ty jesteś w ciąży i wychowujesz małego "rozrabiakę" więc powinnaś być (moim zdaniem i nie gniewaj się) traktowana trochę inaczej niż traktuje Cię w tej chwili mąż. I właśnie nie rozumiem tego dlaczego on tego nie rozumie?
trudna sytuacją i naprawdę współczuję, bo powinnaś mieć jak najwięcej spokoju a nie stresu:36_2_12:

Witam Dziewczynki!
Ja też od rana w pracy :36_2_12:
Aneta - gratuluję bijącego serduszka. Super uczucie zobaczyć taki widok :36_1_66:

A propos farbowania włosów, o którym było wczoraj - to ja też się wstrzymuję do końca I trymestru. Podobno farby bez amoniaku są nieszkodliwe. Ale poczekam jeszcze tydzień i akurat na święta będę miała kolor. Nie robiłam farby od listopada 2009 :36_2_12:

Leah - wiadomo, że jak nie masz poważnych objawów, to zaczynasz myśleć, czy wszystko jest w porządku. Ale uwierz mi - znam mnóstwo kobiet, które ciążę przechodziły praktycznie bezobjawowo, a rodziły zdrowe dzieci. Także głowa do góry - wszystko będzie dobrze! I z pewnością nie chciałabyś mieć takich nudności jak ja - męczą mnie już 2. miesiąc prawie, od rana do wieczora. Muszę tu po cichutku stwierdzić, że od 2 dni są jakby mniejsze. Nie chciałabym zapeszać, ale może to już ten czas, że zacznę się lepiej czuć? Bo w niedzielę zaczynam II trymestr. Zobaczymy...

Klamorka - nie wiem, kiedy masz kolejną wizytę u gina, ale jeśli masz możliwość skonsultowania tych plamień z lekarzem to zrób to jak najszybciej. Lepiej dmuchać na zimne, oczywiście jeśli się powtórzą.
Martusia - a za Ciebie trzymam kciuki, oby plamień nie było, lot przebiegł bezproblemowo, a wizyta u lekarza sprawiła, że zaczniesz się szerzej uśmiechać.

Miłego dnia, Październiczki! :8_2_96:

Mama dwóch Niuń http://colamyloveblog.blox.pl/resource/dziewczynka.gifŻona Mężahttp://emotikona.pl/gify/pic/blizniaki.gif
Pani Psa http://emotikona.pl/gify/pic/piesek2.gif