Skocz do zawartości
Forum

Oczekiwajki na pierwszego Malucha :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dla maluszka wszystko :), nie wiem jak to jest źle się czuć, mieć mdłości każdego ranka, i zasypiać wszędzie i o każdej porze, ale wydaje mi się że gdybym dowiedziała się, że jestem w ciąży to wszystko byłoby dla mnie cudowne :). Z resztą, pewnie dla Ciebie również, choć z czasem troszkę męczące :)
Och mam dzisiaj ciężki dzień, od rana trochę łudzę się że może .... z drugiej strony zdaje sobie sprawe że nic z tego nie wyszło, a mimo to męczy mnie jedna myśl.
A co najlepsze czekam na @ bo już nie mogę się doczekać kolejnych starań :)

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)

No właśnie 15 września zaczęła mi się @ 24 września (10dc), 26 września (12 dc) i 3 października (19dc) się przytulaliśmy, według kalendarza dni płodnych na Dni płodne - kalkulator dni płodnych - serwis eDziecko.pl wyszło że 25 września był najlepszy dzień na zajście w ciąże przy założeniu że moje cykle są 24 dniowe (taki był cykl wcześniejszy), a jak założyłam 28 dniowy cykl to niby najlepszy dzień na poczęcie to 29 września.
Któregoś dnia po przytulaniu sprawdzałam śluz i był rozciągliwy i przezroczysty, ale nie pamiętam kiedy to było, ale wiem że było na dzień po przytulaniu. Nie zwracałam na to uwagi bo wrzuciliśmy na luz, z powodu moich krótkich cykli po luteinie.

Ja tez korzystam z tego kalendarza, moim zdaniem mialam wczesniej owulacje niz w kalendarzu. Wazne jest zeby sie wiecej przytulac, jak teraz sie nie uda to w przyszlym miesiacu bardziej sie postaram, bo teraz zaluje ze nie robilam tego czesciej. Jest mozliwe ze zafasolkowalas, ale nie chce zapeszac i moze lepiej poczekac niz spekulowac. Ja mam czasem wrazenie( w poprzednich cyklach) ze doszlo do implantacji ale mam za malo progesteronu i na tym sie skonczylo

Ja też staram się nie nakręcać, bo to różnie bywa, myśle dzisiaj bardzo dużo o tym, ale mam nadzieje że to przejdzie. Jeżeli @ sie pojawi to na spokojnie podejdziemy do kolejnych starań :) bo w tym cyklu to było tak kiepsko, ale nasze myśli biegały dookoła moich dolegliwości, bałam się że mam endometriozę i jakies inne niestworzone rzeczy - psychika to cos strasznego :), teraz jest już dobrze tylko od piątku wieczora coś mnie rozbiera, teraz kicham i mam katar bleee.

A jak tam u Ciebie jakieś dolegliwości masz coś sie dzieje??

Ja również mam nadzieje że wpadnę w wir pracy jutro i nie będę myśleć :), przez weekend siedziałam w domu i miałam czas na myślenie, ale złapało mnie dopiero dzisiaj.
Chciałabym żeby się juz wyjaśniło :), nie lubię tej niewiedzy :).
Justina który u Ciebie dzisiaj jest dzień cyklu, kiedy ma pojawić się @??

u mnie 19dc, okolo 10 dni do @. We wtorek czyli w 21dc mam badania hormonalne, okaze sie czy wszystko w porzadku, czy czegos nie za malo lub za duzo. Moje cykle wahaja sie od 28 do 31dni a badanie krwi mam przez brazowe plamienia przed @, a kiedy plamienia sie pojawia bede miala wymaz zeby wykluczyc polipy i inne choroby

Frojdel
Ja też staram się nie nakręcać, bo to różnie bywa, myśle dzisiaj bardzo dużo o tym, ale mam nadzieje że to przejdzie. Jeżeli @ sie pojawi to na spokojnie podejdziemy do kolejnych starań :) bo w tym cyklu to było tak kiepsko, ale nasze myśli biegały dookoła moich dolegliwości, bałam się że mam endometriozę i jakies inne niestworzone rzeczy - psychika to cos strasznego :), teraz jest już dobrze tylko od piątku wieczora coś mnie rozbiera, teraz kicham i mam katar bleee.

A jak tam u Ciebie jakieś dolegliwości masz coś sie dzieje??
nie, nie mam dolegliwosci, to moja psychika chyba plata figle, mam po prostu plamienia przed @ a nie implantacje! koncze z tym, czekam na realne dolegliwosci

Witajcie, ja dziś wcześnie, bo zaraz do pracy pędzę. Wczoraj byłam do 22, dziś na rano, ale sama tak chciałam-mam przez to wolne popołudnie, bo non tops pracuję na 2 zmianę.
Niestety mijam się z małżem, bo on dziś ma 2 zmianę.
Ale damy radę-zatęsknimy za sobą, a wieczorkiem go łądnie przywitam :)
Miłego dnia
http://images43.fotosik.pl/351/e59cd90231d92706.gif

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0akkmhqze2.png
Maciuś-ur.2.12.2011-2710g, 54cm
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a68r5hfdc.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/047/0470729a0.png