Skocz do zawartości
Forum

Czekające na II kreseczki - Sezon 2

Rekomendowane odpowiedzi

adriana8899
Hej dziewczynki.
No i chrzest zalatwiony. Bedziemy chrzcic mala w dzien imprezy roczkowej... ::): No i fajno-bedzie w koncu zalatwione.
AgaL ile Ty dawalas za chzest? Ostatnio mowilas tylko mi z glowy wypadlo. :lup:

No to super, będziesz miała temat z głowy.

A to pobieranie opłat - jak dla mnie dziwne i często bardzo wygórowane. Mówi się że "co łaska" ale jak nie dasz to ksiądz ciebie i twoją rodzinę przez 3 pokolenia będzie wypominał. Jeżeli taka suma to dla kogoś dużo powinien bezkarnie nie dawać, bo ma przecież inne potrzeby i obowiązki, ale to w sumie od nas zależy czy poddamy się presji czy nie. Książa powinni nie żebrać, bo nie umiem tego inaczej nazwać tylko pracować, założyć działalność po to żeby móc się utrzymać jak każdy inny człowiek.

frania
Helou Dziewczynki!

Zostawiam całusy i znikam pracować.
Niestety, nowy szef...

Życzę Wam miłego dnia!

Ada, fajnie, że chrzest załatwiliście na roczek :36_15_44:

A juz Cie mialam ochranic ze znowu do nas nie zagladasz... :nerw:
A co ten szef? Za duze ambicje ma? Kurce juz sobie nie polatasz po sklepach? :hahaha:

Natasza nasz nie jest taki zly. Rok temu na koledzie sie z nas smial ze jak bedziemy chrzcic mala to tylko pare litrow wody do rosolu dolac i mozemy slub brac-bo ekipa i tak bedzie ta sama na imprezach. Ogolnie to sam sobie gotuje, drzewo rabie itp itd. A poprzedniemu wszystko robili ludzie. Ten powiedzial ze ma rece i rodzice go nauczyli sobie radzic. :D Wiec podejzewam ze jak bysmy pogadali to i za chrzest nie wezmie kasy.
Co nie zmienia faktu ze nie lubie ksiezy. Z zasady. Hehehe.

Natasza
Jak robi się chałwę, mogłabyś zdradzić przepis? Też lubię, ale nigdy nawet nie wpadło mi do głowy żeby zrobić ją samodzielnie.:hot over you:

Kurcze... Tylko wiesz... Chalwa to nazwa robocza. To nie jest takie cos jak chalwa w sklepie. To sa pokruszone herbatniki w masie czekoladowej... Babcia zawsze mi robila jak do niej jechalismy i na wszystkich rodzinnych imprezach to bylo. Uwielbiam ja chyba najbardziej za smak a poza tym za to ze kojarzy mi sie z moja rodzinka. :D

adriana8899
Wreszcie jakas zywa dusza. :D
Niestety nie pieke. Z zalozenia i z braku umiejetnosci. :hahaha: Nawet tort na urodziny malej upiecze szwagierka. Hehehe. Ja za to bede robila mini bounty i chalwe czekoladowa(wg starego rodzinnego przepisu). :D

adus ze tak się wepcham ze słowem :) napisz mi przepis na te mini bounty i tą chalwe czekoladową :) chętnie bym se zrobiła takie (choc sie odchudzam ale co tam :P )

adus ja np. za chrzest 30 zł dawałam bo sie spytałam ile ludzie najmniej dają i tyle dałam :P

Szani
adriana8899
Wreszcie jakas zywa dusza. :D
Niestety nie pieke. Z zalozenia i z braku umiejetnosci. :hahaha: Nawet tort na urodziny malej upiecze szwagierka. Hehehe. Ja za to bede robila mini bounty i chalwe czekoladowa(wg starego rodzinnego przepisu). :D

adus ze tak się wepcham ze słowem :) napisz mi przepis na te mini bounty i tą chalwe czekoladową :) chętnie bym se zrobiła takie (choc sie odchudzam ale co tam :P )

adus ja np. za chrzest 30 zł dawałam bo sie spytałam ile ludzie najmniej dają i tyle dałam :P

Zaraz Wam napisze... Tylko znajde. Mini bounty to przepis ukradziony ze starych kreseczek. A chalwa jest bardzo prosta i bardzo szybka do zrobienia. A jaka pyyyycha. :D
Juz szukam...

Gość agnieszkab31

Cześć Kreseczki :36_3_15:

adriana8899
Natasza
Jak robi się chałwę, mogłabyś zdradzić przepis? Też lubię, ale nigdy nawet nie wpadło mi do głowy żeby zrobić ją samodzielnie.:hot over you:

Kurcze... Tylko wiesz... Chalwa to nazwa robocza. To nie jest takie cos jak chalwa w sklepie. To sa pokruszone herbatniki w masie czekoladowej... Babcia zawsze mi robila jak do niej jechalismy i na wszystkich rodzinnych imprezach to bylo. Uwielbiam ja chyba najbardziej za smak a poza tym za to ze kojarzy mi sie z moja rodzinka. :D
Ada u mnie te słodkości są pod nazwą blok czekoladowy pychota tylko potem +5cm w biodrach murowane

heloł

wczoraj wieczorem mnie ścięło
dziś odpoczywam bo mam wolne

krupnik się robi, na drugie naleśniki

na śniadanie zjadłysmy 3 parówki z serem, Paja doprawiła pączkiem i dopadła chupa chupsa

kupiłam sobie też mortadelę i wieczorem ją usmażę

poza tym mam ochotę na kiesiel

to tyle w kwestii jedzenia, bo podobny temat wycwęszyłam na wątku

znikam, bo mam plecy czasowe
wstałam po 10 i teraz mi brak time'u

p.s.
mam ustawiony dzwonek Ewy Farny CICHO jak dzwoni mój tata i zanim odebrałam trochę pośpiewała a z nią moje dziecię, ale to było słodkie
teraz tańczy

Wiem ze Franka musi punktowac u nowego szefa co by pracy nie stracic. Heheh. A z reszta nie wiem co sie dzieje... ::(: Wracajcie kochane...
Puszku co tam slychac? Jak sie czujesz?
Marta co z humorkiem?
Iwciu chcesz to Ci pomoge. :D :taniec1:
Magda gdzie jestes?
Margolciu dajesz sobie rade?
Kasiu kco slychac? Gdzie Cie wcielo?
Natasza a Ty co? Jakie plany na urlopik?
Roniu Ola daje popalic? :D