Skocz do zawartości
Forum

Szwecja

sekundka

Rekomendowane odpowiedzi

a tak wogole to witam!

Święta były i po świetach, ale serniczek został :36_1_21:

Żałuje troszke ze nie udalo Nam sie wyjechac do Kopenhagi, bo jak juz lepiej sie poczułam to w piątek próbowalismy załątwić wszystko ale zapomnielismy ze to nie polska i tu świeta obchodzi sie juz od piątku. Niestety telefonów nikt nie odbieral a przez internet nie szlo. No trudno. Pojedziemy innym razem.

A wczoraj bylismy w Stockholmie. W sumie caly poniedzialek, bo od 10 do 19 nam zeszło. Małemu bardzo sie podobało :36_1_21: a skoro jemu to nam tez

Dzis idziemy na bilans połroczniaka. Zobaczymy co powiedza.

Ciekawe jak tam Gocha i Ewka. Dziewczyny cos sie wcale nie odzywaja z tej polski:36_11_23:

Gość patrycja`81

witajcie Kobiety:usmiech:

maz poszedl do pracy czyli swieta za nami :(
bardzo milo i sympatycznie i wogole same "achy" i "ochy" :D

my tez bedziemy za niedlugo leciec do Pl bo w czerwcu-z jednej strony sie ciesze-babcie zobacza wnusie,spotkam sie z rodzinka i ze znajomymi-a z drugiej strony z pobytu z Pl wcale nie wracam wypoczeta
a mna dodatek pewnie nas czeka chrzest Emili-oj jak ja pomysle,ze mam isc do ksiedza-i najprawdobodobniej bedzie motraly prawil ze nie mamy slubu koscielnego to sie odechciewa

no wlasnie co potrzeba do chrztu oprocz aktu urodzenia dziecka i kasiury ?

milego po-swietach:oczko:

Gość kingolandia

patrycja`81

a mna dodatek pewnie nas czeka chrzest Emili-oj jak ja pomysle,ze mam isc do ksiedza-i najprawdobodobniej bedzie motraly prawil ze nie mamy slubu koscielnego to sie odechciewa

Ja bym sie tym nie przejmowała.Skąd będzie wiedział.A jak nie to zawsze możez iść do innego koscioła.Mylę że nie byłoby problemów

patrycja`81

U nas nic wiecej nie potrzeba było.A Aśka nawet aktu chyba nie potrzebowała.

my do polski za 2 tygodnie dopiero.
A jesli chodzi o chrzest to stwierdzilismy ze tu ochrzcimy pod koniec maja. Juz bylismy u ksiedza, dał nam papiery do wypelnienia i to wszystko. Date jedziemy uzgodnic teraz w niedziele ale mysle ze nie bedzie problemow zeby zrobic w sobote 30 maja.
No i teraz zastanawiamy sie czy zrobic uroczystosc w knajpie jakiejs tzn w restauracji czy w domu, bo w sumie wiele osob nie bedzie bo tylko chrzestni z os towarzyszacymi, bo babciom i dziadkom nie oplaca sie przyjerzdzac na 10minut / bo tyle to potrwa w kosciele. A i tak z nami by nie jechali bo do kosciola mamy 60km

Ano musze sie pochwalic:
kupilam juz mojemu brzdącowi garniturek sztruksowy do chrztu/ niestety na allegro i dopiero za 2 tyg przymiarka w polsce. Juz nie moge sie doczekac kiedy przymierze, bo dzieci tak bosko w nich wygladaja

Wszystkiego naj dla Oskarka!! I spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe dla Motylka!!!!Wszystkiego najlepszego Asiu!!
no tak,juz po switach,jedznia zostalo i niewiadomo co z tym robic!Widze ze wszystkie jada do Polski a biedna Sylwunia zostaje...a wlasnie propo chrztu czy ktoras chrzcila tu w szwecji?co jest potrzebne?no i czy jest jakas okreslona suma pieniedzy czy jak?

Milego dnia dla wszystkich!Buziaki!!!!!!

http://s9.suwaczek.com/200901124568.png

lucia77
Hejka po swietach :36_1_22:

widze , ze dziewczyny sie szykuja do Pl - fajnie Wam :)

Julia bylas w Stockholmie i nie dalas znac .... na spacer moglysmy sie z Toba umowic !
szkoda ... ale pamietaj nastepnym razem :36_1_1:

:

no szkoda, ale myslalam ze wszystkie spedzacie w rodzinnym gronie i nie chcialam nikogo wyciagac.
Ale nastepnym razem napewno dam znac

Gość patrycja`81

kingolandia
Ja bym sie tym nie przejmowała.Skąd będzie wiedział.A jak nie to zawsze możez iść do innego koscioła.Mylę że nie byłoby problemów

na wsi wszystko wiedza :oczko:
poprzedni ksiadz marudzil,jak poszlam poprosic o zaswiadczenie do chrztu jako chrzestna
i zamiast "maz"mowic o moim mezu to mowil "pan"

ale Mama obiecala pojsc do niego,mam nadzieje ze tak zrobi

julia

A jesli chodzi o chrzest to stwierdzilismy ze tu ochrzcimy pod koniec maja

my zw wzgledu na Babcie robimy chrzest w Pl
julia
No i teraz zastanawiamy sie czy zrobic uroczystosc w knajpie jakiejs tzn w restauracji czy w domu

my nie bedziemy nic robic-kawka i ciacho:oczko:
no ale my tez nie chcielismy sobie robic przyjec po slubie,my tak bardziej "kameralni":wink:

julia
kupilam juz mojemu brzdącowi garniturek sztruksowy do chrztu/ niestety na allegro i dopiero za 2 tyg przymiarka w polsce. Juz nie moge sie doczekac kiedy przymierze, bo dzieci tak bosko w nich wygladaja

to super:usmiech:

motylek1204
witam...jezeli chodzi o zalatwianie chrztu to ja wszystko zalatwilam telefonicznie a dzien przed tylko poszlam podpisac i dac kasiorke.
potrzebne byly dowody osobiste nasze i z racji tego ze Fasolka nie miala akru urodzenia byl paszport..i tyle nic wiecej...

ale fajnie:) moze i nam sie tak uda,ale i tak posle Mame :oczko:

lucia77
czytalyscie to o Naszej Klasie http://parenting.pl/o-wszystkim/6640-uwaga-na-nasza-klase.html#post541494 :o_master:

czytalam,czytalam i nawet zdjecia wykasowalam
chociaz z tego co wiem to moi znajomi normalni,galerie mialam zablokowana,ale przez jakis czas mialam fikcyjne konta-mimo,ze to juz jakis czas temu,i jak chcial wziasc zdjecia to wzial
no ale ostroznosci nigdy za wiele

ale mnie dzis wzielo na pisanie:smile_jump:

Gość patrycja`81

a jeszcze tylko na chwilke,
Emilia przed swieceniem jajkow:oczko:
zdjecie z komorki na szybciocha,bo by koszyczek nie dotrwal do swiecenia-Emilka od razu wszysko chciala dotknac zobaczyc posmakowac :D

http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/779/thumbs/Wesolych_Swiat.JPG

(pozniej z ostroznosci zdjecie wykasuje :wink:)

patrycja`81
witajcie Kobiety:usmiech:

maz poszedl do pracy czyli swieta za nami :(
bardzo milo i sympatycznie i wogole same "achy" i "ochy" :D

my tez bedziemy za niedlugo leciec do Pl bo w czerwcu-z jednej strony sie ciesze-babcie zobacza wnusie,spotkam sie z rodzinka i ze znajomymi-a z drugiej strony z pobytu z Pl wcale nie wracam wypoczeta

milego po-swietach:oczko:

ja nawet aktu nie potrzebowalam:P,oczywiscie pierwsze co sie zapytal to o slub koscielny...ale powiedzialam ze nie i nic wiecej nie gadal hehe...jednym slowem nam sie udalo...no dokladnie swieta swieta i juz po swietach...wyjatkowo szybko to przelecialo....co zrobic...biore sie za sprzatanie...bo przez te dni to leniuchowalam sobie hehe

http://suwaczki.maluchy.pl/li-35609.png

sylwusia
Wszystkiego naj dla Oskarka!! I spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe dla Motylka!!!!Wszystkiego najlepszego Asiu!!
no tak,juz po switach,jedznia zostalo i niewiadomo co z tym robic!Widze ze wszystkie jada do Polski a biedna Sylwunia zostaje...a wlasnie propo chrztu czy ktoras chrzcila tu w szwecji?co jest potrzebne?no i czy jest jakas okreslona suma pieniedzy czy jak?

Milego dnia dla wszystkich!Buziaki!!!!!!
moi znajomi tu chrzcili,dali ksiedzu 500kr...i bez wiekszych problemow...ale u polskiego ksiedza...jedynie jakies wasze dokumenty osobiste i dziecka...najlepiej te ze szpitala lub ze skatu personbevist i to wszystko....tak oni mowili...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-35609.png

patrycja`81
sylwusia
...a moja rybka 2 dni temu skonczyla 3 mce,a tak niedawno jeszcze w brzuszku byla

To Wszystkiego NAJlepszego dla Twojej trzymisiecznej plus dwa dni Rybki :oczko: :love_pack:

i od nas Wszytskiego Naj !!!!!!

Pati mam pytanko , moze mi pomozesz ... co kupuje sie maluszkom na 1 urodziny ??? jakas podpowiedz , bo kompletnie nie mam pomyslu :o_master: