Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłam cos do diety...

Pamiętaj!

Żadna dieta ani sam tylko preparat (tabletki, krople itp.)
nie zapewni Ci w pełni pięknej sylwetki!

X PRZYKAZAŃ RACJONALNEGO ODCHUDZANIA

I Na początku ustal sobie, ile dokładnie chcesz zgubić kilogramów.
Pamiętaj – jednorazowo nie powinnaś zrzucić więcej niż 10% swojej wagi.
W przeciwnym razie efekt jo-jo gwarantowany.

II Codziennie pij min. 1,5 l wody.
W ten sposób oszukasz głód oraz oczyścisz organizm ze szkodliwych toksyn.

III Postaw na zdrowe zamienniki – zrezygnuj z białego pieczywa,
zastąp go pełnoziarnistym. Zamiast słodyczy, jedz owoce.
Nawet jeśli wydaje Ci się że „batonik 80 kcal”
korzystniej się prezentuje niż „banan 100 kcal”!

IV Zjadaj nie więcej niż 1400 kcal dziennie, ale nie mniej niż 1000 kcal.
Zejście poniżej tej granicy powoduje zwolnienie metabolizmu.

V Ćwicz przynajmniej 3 razy w tygodniu – nie musisz się katować na siłowni
jeśli nie lubisz, zawsze możesz iść na spacer.
Najważniejsza jest systematyczność!

VI Zawsze pamiętaj o śniadaniu! To najważniejszy posiłek w ciągu dnia.
Pomijając je dajesz organizmowi sygnał, by zwolnił procesy metaboliczne.
Zwiększasz także ryzyko „wilczego głodu”.

VII Zapomnij o diecie „cud” – gdyby istniała na świecie nie było by osób z nadwagą…

VIII Nie odpuszczaj sobie w weekendy – 5 dni starań
łatwo ukrzyżować niedzielną porcją lodów.
Bądź konsekwentna i systematyczna.

IX Przez pierwsze tygodnie diety, zapomnij o istnieniu wagi.
Jeżeli ćwiczysz, przybywa Ci tkanki mięśniowej, która jest cięższa niż tłuszczowa,
więc wskazówka wagi może nawet nie drgnąć.
Lepiej jest kontrolować swoje postępy z centymetrem krawieckim
mierząc obwód bioder, talii i ud.

X Nie zrażaj się niepowodzeniami!
2 kg w miesiąc zamiast 10 to też sukces!
Porażka nastąpi, gdy zakopiesz doła czekoladą!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Czesc !!:Śmiech:

Nocka przespana pobudka o 6.00

Do tematu smoczkow to ja na no cniebede jej zabierac na razie smoczka, bo i tak jak zasnie to go juz wywala...a moze to jej pomaga bezbolesnie zasypiac przez te ząbki , masuje sobie ssiac go, moze bzdurę napisałam, ale ja się w tym utwierdzam.
W dzien Oliwcia nie tak czesto ma smoczka, czasami jak jej cos jest tos obie sama wklada:)i spokoj:)pozniej wywala jakby byl najwiekszym wrogiem:) smiesznie to wygląda.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

RenataOslo
Kwiaciarka SUPER awatarek!!

Mikołaj zasnął ze smokiem!~nie dałam rady!!
Darł się strasznie! kurcze nie wiedziała,ze bedzie to takie trudne,chyba odpuszczę jeszcze na jakiś czas, albo spróbuję jak pojedziemy do PL, wtedy sąsiedzi jego krzyków słyszeć nie będą a tak to jeszcze gliny mi do drzwi zapukają a o to tutaj nie jest trudno!

Niestety nie jestem stanowcza, no szkoda mi dziada jak tak żałośnie płacze!

:)
Ja tez narazie Eli nie zabiore :)

asia78
Witam wieczornie!!

Bylam na solarium w ramach poprawiania sobie samopoczucia:lol: Bylam 10 minut:yes:

Dziewczyny czy Wam sie tez zbiera ten czarny syf w dozownikach w pralkach? Pozbylam sie go dzis osatecznie:lol: Czyscilam zmywarke taki specjalnym plynem (wlacza sie na max i sama sie czysci) i wsadzialam ten dozownik z pralki. Wyjelam czysciutenki jak nowy:yes:
ja mam pralke nowa, tam sam juz pojemniki z materialu, ktory sie nie brudzi . Pralke mam rok i nie ma brudku :)

kajocha
Wiesz mi tak smok nie przeszkadza, ale wkurza mnie jak wiecznie słysze po cjej ten smok ? zabierz jej tego smoka ! juz cały dzien ja z tym smokiem widze itp..... Nożesz k... to chyba ja bede decydowac kiedy i ile moje dziecko bedzie ssało smoka a nie jakaś babcia, ciocia i inne pożal sie Boże obeznane wszechwiedzące...

Normalnie doprowadza mnie czasami takie p... do gorączki ! A to, że Alka za ciepło ubrana jest a to, że bez czapki może być a to że smoczek a to, że pocałujcie mnie w d... :sofunny:

Normalnie Kajoszek czasami mieć dość wszystkich (oczywiście nie Was Lipcofffki )

U mnie nikt nie marudzi o smoczku.
Ja jak zwykle z zasada ide - wszystko w swoim czasie :)
Kuba jak mial 1,5 roku to mial katar, od tego kataru smoczek po nocy smierdzial, Kuba raz bierze smoka, wacha i mowi - be! a ja do niego , jak be to chodz wywalimy do smieci.
wywalilismy i sluch po smoczku zaginal, Kuba nawet nie wolal :)
dziecko musi byc gotowe, jedne sa wczesniej drugie pozniej :)
A nasze roczne , wiec jeszcze troche mozna im na te smoczki pozwolic.
No 3 latek ze smokiem to juz nie fajnie, nawet 2 to juz tak nie zaladnie, wiec za jakis czas tak czy siak trzeba bedzie walke ze smokiem stoczyc, ale jezscze nie teraz :) ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Witam środowo

Nocka tak sobie, bo do północy Maciuś miał 2 długie płaczkowe kryzysy, biduś, dobrze, że potem już spokojnie spał.
Adaś rano w miarę bez problemów poszedł do przedszkola, upewniwszy się wcześniej milion razy czy na pewno po niego przyjdę.
Wczoraj wieczór już był ciepły ale w nocy znów okno zamykałam. Nie mogę się przyzwyczaić, że już wrzesień :Szok:

asia78

Dziewczyny czy Wam sie tez zbiera ten czarny syf w dozownikach w pralkach? Pozbylam sie go dzis osatecznie:lol: Czyscilam zmywarke taki specjalnym plynem (wlacza sie na max i sama sie czysci) i wsadzialam ten dozownik z pralki. Wyjelam czysciutenki jak nowy:yes:
U mnie się zbiera, zresztą kiedyś o tym gadałyśmy i miałam Ci ostatnio napisać, że odkryłam sposób inny niż czyszczenie szczotką – wkładam pojemnik na noc do miski z Domestosem, rano już jest bielutki. Natomiast gorzej, że ta wnęka gdzie wsuwa się ten pojemnik też czernieje i okropnie się to czyści (bo niewygodnie). Masz z tym problem?

kajocha
Ja i moja siostra jak byłyśmy małe miałyśmy cały dzbanuszek smoków i każda z nas ma wręcz IDEALNIE proste zęby!!!
Wiadomo, że nie wszystkie dzieci mają krzywe zęby od smoczków, ale też rzecz w tym, że im później oduczy się smoczka tym potem trudniej to zrobić :Oczko:
Ale każda mama robi jak uważa. Ważne żeby i dziecko i mama (:Oczko:) były na to gotowe :yes:. Nie u wszystkich dzieje się to w jednym czasie.

kajocha
Normalnie doprowadza mnie czasami takie p... do gorączki ! A to, że Alka za ciepło ubrana jest a to, że bez czapki może być a to że smoczek a to, że pocałujcie mnie w d... :sofunny:
Hehe, co za dużo to niezdrowo i można się wkurzyć, ale takie dobre rady (ale naprawdę dobre a nie z serii – nie żałuj dziecku czekolady) też są dobre, bo inni są z reguły bardziej obiektywni i widzą to czego my nie widzimy :Oczko:

Witam po przespanej nocy:Uśmiech:

Mam zapalenie krtani, dostalam antybiotyk, zakaz mowienia i nakaz picia:Oczko: W sumie doktor nie mowila co mam pic, jedynie, ze powinnam jak najwiecej, wiec sama sobie zinterprtuje to zalecenie:Oczko:

Myslalam o zwolnieniu lekarskim, ale stwierdzilam, ze jak sie w pracy zakopie w papierach to bedzie lepiej niz z Franiem przez caly dzien, bo jak z nim milczec?

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala
babeczqa
mam pytanie:
- jaka maścią smarujecie dzieciaczkom ząbki??
Dentinox Gel, Bobbodent, Sachol,??

mam wrazenie ze Oliwce Dentinox Gel juz niepomaga...a dziąsełka ma tak podpuchnbięte ze az strach dotknąc zeby nieplakała.:Niewiniątko:

Maciuś miał Dentinox. U nas się sprawdził.

Tak jak Franio, uwazam, ze byl ok. Probowalismy tez jesli sie nie myle Calgelu i nie bylam zadowolona z niego, nie widzialam poprawy.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png