Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema
kajocha
Aaaa ! Z nowości przypomniało mi się... Moje dziecko powiedziało słowo na "K" :Szok: myślalam, że sie posikam ze śmiechu :Oczko:

I jeszcze jedno ! Mój genialny mąż nauczył Alicję się witać w dość niecodzienny sposób... Zamiast cześć Alka woła "JOŁ"

A żeby tego było mało to Alka na pytanie CO? odpowiada JAJCO :sofunny:

:brawo::brawo::sofunny:

Ale z niej gadula, pieknie mowi:Uśmiech:

Może będzie szybko mówić, dziewczynki chyba bardziej rozgarnięte w tej kwesti niż chłopcy.
Mojej sąsiadki córka, Zuzia jest ze stycznia-całymi zdaniami gada i na wszytskie pytania ma gotową odpowiedz. Komicznie to wygląda, stara maleńka hahah

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Dziubala
Ale mnie Maciek zaskoczył :Oczko:. Po drzemce poszłam pod niego do sypialni i mnie wmurowało. Maciek stał tylko w pampersie :Śmiech:. Ściągnął z siebie całkowicie (!) pajacyka zapinanego na zamek wzdłuż nogi po samą szyję i jeszcze na zatrzask przy górze żeby zamek się nie rozsuwał. Ale aparat z Maćka haha :Śmiech:. A jaką miał radochę, że się z tego śmieję :Śmiech:

:sofunny::brawo:

No to kochana, pora Maciuniowi rure kupic, niech chlopak trenuje:Oczko: Zdolniacha maly:Śmiech:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala
Ale mnie Maciek zaskoczył :Oczko:. Po drzemce poszłam pod niego do sypialni i mnie wmurowało. Maciek stał tylko w pampersie :Śmiech:. Ściągnął z siebie całkowicie (!) pajacyka zapinanego na zamek wzdłuż nogi po samą szyję i jeszcze na zatrzask przy górze żeby zamek się nie rozsuwał. Ale aparat z Maćka haha :Śmiech:. A jaką miał radochę, że się z tego śmieję :Śmiech:

ale się uśmiąłam! no cudak niesamowity, to On juz musiał niespać od dłuższego czasu, ale skoro miał zajęcie, to po co wołać mamę!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

RenataOslo
Mikołaj tylko wstanie podrazu paluszkiem pokazuje na cololwiek z radosnym DAJ! jak tłumacze, ze nie wolno, ze to nie jest zabawka Mikołaja, on wrzeszczy i krzyczy!

A jak jest u Was Dziewczyny z rzeczami na "niskich"pólkach, serwetkach na ławie, kwiatkach?

U nas kwiatek jeszcze stoi w całości, tłumaczyłam, ze nie wolno, póki co się słucha, ale z serewetą na ławie jest gorzej,ja uparcie ciągle ją kładę na ławę ale poki co Mikołaj ciągle ją ściąga

Julka nic nie ściaga ani ze stolika, ani z parapetu przy kanapie, z półek tez nic nie wyciąga...słucha sie i wie że nie wolno :Oczko: Ciekawe kiedy zacznie sie buntowac hihihihihihi :Oczko: póki co jest dobrze :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

RenataOslo
Dziubala

ale się uśmiąłam! no cudak niesamowity, to On juz musiał niespać od dłuższego czasu, ale skoro miał zajęcie, to po co wołać mamę!

Nie mogę normalnie ze śmiechu :Śmiech:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Aha, jeszcze mialam Wam powiedziec, ze Francio nauczyl sie ostatnio siadac tak, jak na krzesle, tylko za krzeselko sluza mu rozne rzeczy. Staje tylem, wypina dupke i przymierza ja, zeby dobrze trafic i ciach, siedzi:Śmiech: Komiedia, dumny z siebie jest jak paw, mine robi taka, ze mozna pasc. Tak samo siada mi na kolanach, przynosi na przyklad ksiazeczke i pakuje sie na kolana. I tak samo sie do mnie przytula- TYLEM:Śmiech: Za facetami nie nadazysz, bez szans:Oczko:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala
Kwiaciarka - ten film oglądał K, ja tylko kątem oka go widziałam, bo coś tam robiłam. Szkoda, że nie siadłam do oglądnięcia.

to moze wypozycz albo w necie?
:)
Jesli przeczytalas recenzje to bedziesz wiedziala o czym pisze :
ja mam w glowie caly czas widok , jak Andrzej po kilku usilnych probach umowienia sie z Ania w koncu umawia sie z nia 31 sierpnia na prawdziwa randke na 6 wrzesnia. uradowany odchodzi ,ale cofa sie i biegnie do Ani po czym sie caluja, ich 1szy namietny pocalunek ..... jeszcze nie wiedza ,ze to bylo ich ostatnie spotkanie.... bo jutro wybuchnie wojna.
1 wrzesnia Andrzej mowi do kolegi ,ze wojna napewno potrwa kilka dni, a 6 ma spotkanie z Ania z czego sie bardzo cieszy.... biedny nie wie, ze wojna bedzie trwala o wieeeeeeeele dluzej niz kilka dni i ze wiecej Ani juz nie zobaczy :(
Drugi obraz to jak Jurek wreszcie jest szczesliwy bo krysia umawia sie z nim na randke na 1 wrzesnia - najpierw do kina , pozniej do niej. Spotykaja sie przed kinem na premierze filmu ( tytul chyba nie bez znaczenia) "swiat jest piekny" , spadaja 1sze bomby, oboje gina pod kinem :(
Tragiczne to wszystko, ze wszystko sie skonczylo zanim sie tak naprawde zaczelo.
Mieli szanse na takie wspaniale zycie......

kajocha
Aaaa ! Z nowości przypomniało mi się... Moje dziecko powiedziało słowo na "K" :Szok: myślalam, że sie posikam ze śmiechu :Oczko:

I jeszcze jedno ! Mój genialny mąż nauczył Alicję się witać w dość niecodzienny sposób... Zamiast cześć Alka woła "JOŁ"

A żeby tego było mało to Alka na pytanie CO? odpowiada JAJCO :sofunny:

hehehhehehehehhehehe fajowa :)

RenataOslo
Mikołaj tylko wstanie podrazu paluszkiem pokazuje na cololwiek z radosnym DAJ! jak tłumacze, ze nie wolno, ze to nie jest zabawka Mikołaja, on wrzeszczy i krzyczy!

A jak jest u Was Dziewczyny z rzeczami na "niskich"pólkach, serwetkach na ławie, kwiatkach?

U nas kwiatek jeszcze stoi w całości, tłumaczyłam, ze nie wolno, póki co się słucha, ale z serewetą na ławie jest gorzej,ja uparcie ciągle ją kładę na ławę ale poki co Mikołaj ciągle ją ściąga
Ela tez wszystko daj, dac, jak nie moze dostac to krzyczy i placze.
Serwet nie sciaga , kwiaty u mnie stoja wszedzie, na podlogach szczegolnie,kiedys chciala grzebac w ziemi ale uczylam ,ze nie wolno i teraz nawet nie tyka kwiatkow.
Kiedys tez brala rozne pierdoly do buzi, ale mowilismy ze be i teraz jak chce cos wziac a powiem be, od razu rezygnuje :)

Renata zrezygnuj z serwetki na lawie na jakis czas :)

Dziubala

hahahhahah o ludu , jak on to zrobil????? :nie_mam_pojecia: hahah

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
Dziubala

Nie wiem, pewnie złapał niechcący suwak i ciągnął do oporu, a jak zamek się rozsunął to pewnie zatrzask sam się odpiął, tylko jak skubaniec nogi wyciągnął. Jedną nogę łatwo a drugą to nawet ja się męczę żeby mu założyć czy ściągnąć :Szok::Śmiech:

Lema
Aha, jeszcze mialam Wam powiedziec, ze Francio nauczyl sie ostatnio siadac tak, jak na krzesle, tylko za krzeselko sluza mu rozne rzeczy. Staje tylem, wypina dupke i przymierza ja, zeby dobrze trafic i ciach, siedzi:Śmiech: Komiedia, dumny z siebie jest jak paw, mine robi taka, ze mozna pasc. Tak samo siada mi na kolanach, przynosi na przyklad ksiazeczke i pakuje sie na kolana. I tak samo sie do mnie przytula- TYLEM:Śmiech: Za facetami nie nadazysz, bez szans:Oczko:

Super :sofunny:

RenataOslo
Dziubala

No fakt, ja idę do sypialni dopiero jak mnie zawoła. Tym razem zawołał dopiero jak się rozebrał :sofunny:. Oby nie codziennie mi się tak rozbierał :sofunny:

Lema
Dziubala

:sofunny::brawo:

No to kochana, pora Maciuniowi rure kupic, niech chlopak trenuje:Oczko: Zdolniacha maly:Śmiech:

Rurę powiadasz, o tym to tylko na prv :sofunny:

Dziubala
kwiaciarka
Dziubala

Nie wiem, pewnie złapał niechcący suwak i ciągnął do oporu, a jak zamek się rozsunął to pewnie zatrzask sam się odpiął, tylko jak skubaniec nogi wyciągnął. Jedną nogę łatwo a drugą to nawet ja się męczę żeby mu założyć czy ściągnąć :Szok::Śmiech:

Ela w pajacach nie moze spac, bo wiecznie obie nogi wyciagala z miejsca na nogi i obie tak po turecku na wysokosci tulowia pajaca, a pajac tak sie naciagal ,ze dekold do cyckow hahah :)
A no tak ,suwak to latwo rozpiac , Ela tez w kurtce sama odpina :)

ide w net tel na basen szukac i na pingponga :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

RenataOslo

Z sypialnianego parapetu musiałam Bonzai przenieść do kuchni, bo wygrzebywał ziemię (nasza sofa przylega do ściany i tak sam sobie sięga do parapetu). Serwet nie mam. Najczęściej ściąga to co na ławie: piloty, gazety ale nie zbieram co chwilę bo jak się podniesie z podłogi to Maciek i tak zaraz weźmie i zrzuci. No i wyciąga rzeczy z szafek i szuflad. Z niektórych prób wyciągania nic sobie nie robię a do niektórych od razu lecę, bo potem byłoby za dużo sprzątania :Oczko:

Lema

A wlasnie- czy tym z Waszych dzieci, ktore chodza tez sie tak dziwnym trafem sklada, ze zawsze chca isc dokladnie w przeciwnym kierunku niz byscie sobie zyczyly?:Śmiech: Jakbym nie kombinowala miejsca, w ktorym moge Frania puscic na dworze to i tak zawsze chce wybrac sie akurat tam, gdzie nie powinien:Histeria:

Zdarza się :Śmiech:
A najbardziej nie lubię gdy Maciek chce chodzić wtedy gdy akurat jak chciałabym żeby siedział w wózku :Śmiech:

kwiaciarka
Dziubala
Kwiaciarka - ten film oglądał K, ja tylko kątem oka go widziałam, bo coś tam robiłam. Szkoda, że nie siadłam do oglądnięcia.

to moze wypozycz albo w necie?
:)
Jesli przeczytalas recenzje to bedziesz wiedziala o czym pisze :
ja mam w glowie caly czas widok , jak Andrzej po kilku usilnych probach umowienia sie z Ania w koncu umawia sie z nia 31 sierpnia na prawdziwa randke na 6 wrzesnia. uradowany odchodzi ,ale cofa sie i biegnie do Ani po czym sie caluja, ich 1szy namietny pocalunek ..... jeszcze nie wiedza ,ze to bylo ich ostatnie spotkanie.... bo jutro wybuchnie wojna.
1 wrzesnia Andrzej mowi do kolegi ,ze wojna napewno potrwa kilka dni, a 6 ma spotkanie z Ania z czego sie bardzo cieszy.... biedny nie wie, ze wojna bedzie trwala o wieeeeeeeele dluzej niz kilka dni i ze wiecej Ani juz nie zobaczy :(
Drugi obraz to jak Jurek wreszcie jest szczesliwy bo krysia umawia sie z nim na randke na 1 wrzesnia - najpierw do kina , pozniej do niej. Spotykaja sie przed kinem na premierze filmu ( tytul chyba nie bez znaczenia) "swiat jest piekny" , spadaja 1sze bomby, oboje gina pod kinem :(
Tragiczne to wszystko, ze wszystko sie skonczylo zanim sie tak naprawde zaczelo.
Mieli szanse na takie wspaniale zycie......
Bardzo poruszające :Smutny:

Isa – Maciuś ma kapcie jak Kajoszka link pokazała, tyle że mają zakryty czubek. Ja jestem z nich zadowolona i mogę je polecić :yes:

Renia – a mierzyłaś sama Mikołajka? Cały czas nie mogę uwierzyć, że on ma 86 cm :Oczko:

Alutka7912
Stosowałyście teraz przy tym szczepieniu ostatnim MMRII maść Emla??

Alutka, Emla pomaga tylko przy wbijaniu igły (nie czuje się tak bardzo dotknięcia igły). Natomiast rodzaj szczepienia nie ma tu nic do rzeczy. Jedne szczepionki bolą bardziej, inne nie.

Aida – o rany, współczuję :Smutny:. Zdrówka dla Karolinki! Niestety nie znam smacznego odpowiednika Smecty, ale na pewno w aptece podpowiedzą.

isa32
Kwiaciarka film oglądałam już kiedyś, teraz mniej więcej od połowy mi się udało. Bardzo mi się podoba.
Ten film to chyba pierwszy raz w TV pokazywano. Chyba, że o innym piszesz?

isa32
Dziękuję Kajocha :Całus:
W ubiegłym tyg. kupiłam takie tylko z zakrytymi paluszkami, ale za duże i oddałam, chciałam z Alą jechać, ale jakoś nie po drodze było. Tyle że w sklepie kosztowały 28zł :Szok:

U nas w sklepie Bartka sprzedają po 29 zł :Szok:. W innych sklepach można kupić o parę złotych taniej.

RenataOslo
Po malinach moze byc uczulenie?
wczoraj zjadł ich trochę i dzisiaj poliki takie lekko szorstkie i w delikatnych czerwonych krostkach:ehhhhhh:

Może być :yes:. Paradoksalnie to ponoć jeden z owoców najmniej uczulających, dzieci mogą go zjadać po 4 czy 5 mż. Ale wiadomo, że teraz to wszystko może uczulić.