Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

A u nas nocka spokojna :Śmiech: Jula padła po wczorajszych wojażach juz przed 20 i obudziła się dzisiaj po 7, w nocy cos tam pomrukiwała ale usnęła sama (pewnie smoka nie mogła znaleźć):Oczko:
Ciemieniuche smaruje oliwką i powoli schodzi ale Julka niestety pogryziona przez komary:Zakręcony: U was tez tyle ich lata?? U nas nawet w słoneczny dzien gryza jak szalone, nie wiadomo jak wysmarujesz dziecko i tak sie przyssają:Szok:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Dziubala
kwiaciarka
dzwonilam :)
Dzieciaki juz sa, ale co mnie martwi to to, ze kazala dzieciom byc zawsze 15 minut przed dzwonkiem , dzieci sa a pani zadnej na holu czy korytarzu, jak sie cos stanie dzieciom to co?
I maja dzieci w parach ustawione na holu w rogu czekac na pania... a czemu nie przed klasa?
No ciekawe czemu nie przed klasą? A może klasa jest daleko i chodzi o to żeby się nie pogubiły?

kwiaciarka

A ja do dzis jestem pod wplywem niedzielnego ,polskiego filmu pt. "jutro idziemy do kina".
Bardzo duze wrazenie na mnie wywarl. Ogladalyscie?
Nie oglądałam. A o czym jest film?

Ja ogladałam go wcześniej...film skałaniający do refleksji...co by było gdyby wojna sie nie zaczęła....

Dziubala
aida77

Ahakurcze mam takie glupie pytanie, na ktore pewnie znam odpowiedz... Wy chodzace maluchy juz na cały dom/mieszkanie wypuszczacie tak?

Wszędzie oprócz łazienki, która musi być zamknięta, bo grzebie rączkami w muszli :Szok::Oczko:

Jula juz wie że do łazienki wstęp wzbroniony, dlatego zazwyczaj zasiada na rogu i patrzy błagalnym wzrokiem żeby do niej reke wyciągnąc na znak zachęty :Oczko:

Hej, u nas noc koszmar!!! jeszcze takiej nie było od 24.00 do prawie samego rana! wstawałam chyba kilkanaście razy, mam dość,łeb mipięka,ryczeć mi się chce a Mikołaj marudny nie do zniesienia, jak ja przezyję dzisiejszy dzień to nie wiem!

kwiaciarka
mamy dzieci chodzacych - w kapciach czy w skarpetkach wasze dzeci chodza po domu;
mamy dzieci , ktore beda chodzic dopiero - jak beda juz chodzic to w czym po domu?
wizyte u ortopedy mam 18 dopiero....
w H&M kupilam Eli fajne skarpety na skorzanej podeszwie .

Mikołaj sam nie chodzi, ale chodzi przy sofie , meblach-raczej w skarpetkch antypiślizgowych, u nas 20 to już nie do założenia, kapcie,które często ściąga -21.

kwiaciarka
.... patyczki by sie przydaly jakies.

proszę bardzo...
Miarka do stĂłpek Tupperware+gadĹźet (429730617) - Aukcje internetowe Allegro

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Alutka7912
Dziubala
aida77

Ahakurcze mam takie glupie pytanie, na ktore pewnie znam odpowiedz... Wy chodzace maluchy juz na cały dom/mieszkanie wypuszczacie tak?

Wszędzie oprócz łazienki, która musi być zamknięta, bo grzebie rączkami w muszli :Szok::Oczko:

Jula juz wie że do łazienki wstęp wzbroniony, dlatego zazwyczaj zasiada na rogu i patrzy błagalnym wzrokiem żeby do niej reke wyciągnąc na znak zachęty :Oczko:

:Śmiech:

aida77
kwiaciarka
mamy dzieci chodzacych - w kapciach czy w skarpetkach wasze dzeci chodza po domu;
mamy dzieci , ktore beda chodzic dopiero - jak beda juz chodzic to w czym po domu?

Natalia w skarpetach antypoślizgowych...Dominika boso, bo wszystko ciaga ...ale u nas cieplo i yulko po panelach albo piankach na razie biegają.

moja po calej :)

Dziubala
Witam wtorkowo

Nocka ok, Maciuś radosny od rana, teraz śpi. A Adaś miał kryzys, bo najpierw chciał iść do przedszkola a jak przyniosłam ubranie to już nie chciał. Powód – okazało się, że pani z przedszkola jest... nieładna i niefajna :Szok:. Przekonałam go, że poszukam mu ładnej i fajnej pani i bez problemu się ubrał :Śmiech:. Ach te dzieci :Oczko:
Kuba nie chcial chodzic w grupie 4ro latkow na niemiecki bo ......... pani ma brzydka buzie :)

Dziubala
kwiaciarka
Dzieciaki juz sa, ale co mnie martwi to to, ze kazala dzieciom byc zawsze 15 minut przed dzwonkiem , dzieci sa a pani zadnej na holu czy korytarzu, jak sie cos stanie dzieciom to co?
I maja dzieci w parach ustawione na holu w rogu czekac na pania... a czemu nie przed klasa?
No ciekawe czemu nie przed klasą? A może klasa jest daleko i chodzi o to żeby się nie pogubiły?
Nie, klasa nie jest daleko, a dzieciaki juz znaja szkole jak wlasna kieszen, w koncu rok juz chodzily :) nie wiem czemu na holu maja czekac, i to przy samych drzwiach , w zimie to nie bedzie fajnie, starsze dzieci beda sie schodzic do szkoly, drzwi co chwila otwierac.... no chociaz tam jest jeszcze przedsionek.... moze to w ramach dyscypliny, musza ciuchutko w parach przejsc korytarz zeby dojsc do klasy.

kwiaciarka

A ja do dzis jestem pod wplywem niedzielnego ,polskiego filmu pt. "jutro idziemy do kina".
Nie oglądałam. A o czym jest film?

filmpolski.pl: JUTRO IDZIEMY DO KINA

Jutro idziemy do kina (2007) - Film - FILMWEB.pl

bardzo polecam ogladniecie tego filmu.....wspanialy, dawno nie ogladalam tak dobrego filmu....

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

W czwartek idziemy z Jula naszczepienie przeciwko odrze, śwince i różyczce a przy okazji mam nadzieję, że zakupimy tez wszystko to co mieliśmy kupić w sobotę :Oczko: No i w czwartek składamy juz wniosek o pozwolenie na budowę:Oczko:Skompletowanie wszystkich potrzebnych dokumentów począwszy od decyzji o warunakach zabudowy a skończywszy na decji zezwalającej na zjad zajęło nam 3 miesiace - rekord normalniehihihihihi :Oczko:

Reniu u nas noc też do Bani, wąlściwie cała i ciagle pobudki,, karolina pol nocy nei spala, budzila maluchy one nie spaly i tak do rana

Karolina wymiotowałą a teraz ma juyz ponad 38 stopni goraczki..jarek mial do kraka jechac, chyba to przesunie a z mala do lekarza, pewnie to od zoladka, , znacie jakiś smaczny odpowiednik smecty dla dzieci?

Alutka7912
Stosowałyście teraz przy tym szczepieniu ostatnim MMRII maść Emla??

nie

aida77
Reniu u nas noc też do Bani, wąlściwie cała i ciagle pobudki,, karolina pol nocy nei spala, budzila maluchy one nie spaly i tak do rana

Karolina wymiotowałą a teraz ma juyz ponad 38 stopni goraczki..jarek mial do kraka jechac, chyba to przesunie a z mala do lekarza, pewnie to od zoladka, , znacie jakiś smaczny odpowiednik smecty dla dzieci?
ja nie znam

aida77
U nas cudnie, cieplo, zero chmurki...w basenie krystaliczna woda ;)

ale Wam fajnie, u nas pochmurnie:nerw:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Heloł laseczki :D

babeczqa
...a co bedziesz miała z włosami??

Oliwia juz spiaca totalnie a dopiero po 18.00 ???:Lol:masakra poprostu!!!

a to co zawsze tyle, że więcej blondu a pasemka w kolorze czerwieni :D takie cieniutkie tylko czerwone ;)

Sinka
Dziubala
Moja :Uśmiech:

ZA NASZE FIGURY, ŻEBY BYŁY CORAZ ŁADNIEJSZE!

Dziubalko za to to ja rzeke wódki wypije

hehe :) to mogłoby sie skończyć alkoholizmem hihi :D

babeczqa
No i po wsiórnej:lol: hahaha
moglby z 2 h byc a nie tam te 30 min eeehhh zawiedziona jestem

ano za krótko ehhh Kajoszek tez mógłby oglądać wiecznie :D ja sie doczekac nie moge az Ewa sie z Borysem prześpi :lol:

Dziubala
U nas dziś poza debiutem przedszkolnym był też debiut... basenu na balkonie :Śmiech:. Zupełnie jakbyśmy wcześniej nie mogli go nadmuchać :Śmiech:. I Adaś i Maciuś mieli frajdę, choć potem moja siostra się poddała (to był jej pomysł żeby basen nadmuchać), bo Maciuś cały czas zwiewał z basenu, ale to był śmieszny widok :Śmiech:. Potem Adaś sam się pluskał a Maciuś musiał bawić się sam w pokoju, bardzo niepocieszony :Oczko:

to musiałbyć fajny widok :D

Dziubala
isa32
Dziubalko ciekawa jestem jak Adaś :Uśmiech: to jego pierwszy dzień w przedszkolu, prawda? Mam nadzieję, że mu się spodobało :Uśmiech:

Tak, to jego pierwszy dzień w przedszkolu. W sumie mu się podobało :yes:, jutro chce iść a to dobry znak :Śmiech:. A rano K był trochę zaskoczony, bo Adaś chciał iść do przedszkola a jak wysiadł z auta to go wmurowało w ziemię i nie chciał już iść. K go na szczęście przekonał i Adaś chyba dobrze się bawił, bo nie dzwoniono do mnie z przedszkola :Oczko:. Odebrałam Adasia o 14.30, miałam sporo pytań m.in. dlaczego Adaś jest w grupie z 4-latkami (zrobiono grupę dzieci końcówki 2004r. i początku 2005r.), ale pani powiedziała, że w środę jest zebranie to wszystkiego się dowiem. No to muszę poczekać z moimi pytaniami.
Adaś mi serce rozmiękczył, muszę napisać nasz dialog, bo nie da się tego opowiedzieć jednym zdaniem. Po wyjściu z przedszkola:
A: Mamusiu, wiesz, było mi smutno w przedszkolu...
Ja: A dlaczego było Ci smutno?
A: Bo Ciebie tam nie było.
Tu już mi serce zmiękło.
A: Ale już mi jest tylko troszkę smutno.
Ja: To dobrze, że tylko troszkę.
A: Bo już jesteś ze mną.
Aż mi łzy stanęły w oczach...
Dzieci są wspaniałe :Podziw::Podziw::Podziw:

cud, miód i orzeszki !! przekochany chłopczyk :yes:

kwiaciarka

nie, nie oglądałam

kwiaciarka

Alka czasami boso, czasami w antypoślizgówkach a najlepiej w kapciach ze sztywna podeszwą (mamy Lemigo/Zetpol), wydaje mi sie, że lepiej sie jej chodzi wtedy w kapciach :yes: jest bardziej pewna swoich ruchów i chodzi stabilniej

Dziubala
Witam wtorkowo

Nocka ok, Maciuś radosny od rana, teraz śpi. A Adaś miał kryzys, bo najpierw chciał iść do przedszkola a jak przyniosłam ubranie to już nie chciał. Powód – okazało się, że pani z przedszkola jest... nieładna i niefajna :Szok:. Przekonałam go, że poszukam mu ładnej i fajnej pani i bez problemu się ubrał :Śmiech:. Ach te dzieci :Oczko:

ojejku.. to minie :yes: buzi dla Adasia !

Alutka7912
Stosowałyście teraz przy tym szczepieniu ostatnim MMRII maść Emla??

nie

aida77

oj kochana niestety, nie znam nic

Kwiaciarko super fotki !! Kubuś widać jest zadowolony :yes: a Elinka ? BOSKA !!

Dziubalku no to obyś dostała blender na imieniny :yes:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png