Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

babeczqa
kwiaciarka
Ale mialam koszmary senne, o ludu, snilo mi sie cala noc, ze mi zeby wypadaly , straszne to bylo.

Nasza Ela spi w lozeczku, ktore jest przystawione do naszego lozka :)

Isa Alusia sliczniusia, jeny jakie byly male a teraz juz panny i kawalery hahah :)
Alutka taki wypoczynek mialam upatrzony jak kupowalismy ten co mamy, staltaki identyczny tylko bordo.
Teraz chce nieco cos innego, jak wleze na drugi komp to pokaze.
Z tego co wiem...i zawsze raczej sie sprawdza...bez straszenia
jak sie snią zeby to na chorobe albo < smierc>:36_13_4:

To jeszcze zależy dokładnie co się z zębami śni. Niektóre sny z zębami oznaczają coś pozytywnego.

Dziubala
kajocha
Dziubalka no faktycznie miałaś męczący dzień... pewnie masaż stóp przydałby sie co ? ;)

Oj bardzo by mi się taki masażyk przydał :yes:. I nie tylko stóp :Oczko:

tak całego ciała nalepiej prawda ? ja też mam ochotę na masażyk, ale A. zapitala jak dziki osioł ! nie ma sił na nic poważnie z jednej pracy zaraz do budowy sie przebiera... buziaka jak sobie nie ukradne to nie dostane hehe

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Ząb wskazuje na potrzeby materialne i seksualne. Dokładne znaczenie daje się odczytać przede wszystkim z następujących okoliczności towarzyszących:

zdrowe zęby: zwiastują sukces i korzyści materaialne

zepsute zęby: ostrzegają przed porażkami i stratami

plombowanie zębów: to apel, żeby nie wypierać problemów ze świadomości tylko je rozwiązywać

ból zębów: powodzenie

sztuczne zęby: zawód, może wskazywać na potrzebę większego znaczenia i próżność albo na pozorność naszych sukcesów

wyrywanie zębów: uporządkowanie spraw, problemy finansowe lub z fiaskiem naszych oczekiwań

stracić ząb: kłopoty, czasem śmierć bliskiej osoby

zęby złote: bogactwo

wypadające zęby: nieszczęście, śmierć w rodzinie.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Dziubala
kwiaciarka
Dziubala

Nie wszyscy dentyści są za lakowaniem ;)

a czemu?
No ja mam dobre doswiadczenia, bo te zeby ktore Kubie zalakowalismy to nie maja ani dziureczki.
Dziubalo ale mi chodzi o pokrycie przezroczystym czyms przeciw prochnicy, piszesz o tym samym? jaki to moze miec ujemny wplyw ?

Nie wiem czemu. Ta dentystka co byliśmy z Adasiem mówiła, że lekko mu się psują piątki i można je zalakować (chyba zalakować, bo już nie pamiętam). Ale, że równie dobrze możemy przyjść za rok i wtedy coś z ząbkami robić. Nic się nie stanie jak poczeka. Ząbki i tak będą się psuć. Zaskoczyła mnie mocno. Coś tam jeszcze mówiła, że rodzice często przesadzają (tak z żartem to mówiła) i niepotrzebnie męczą dziecko a wystarczy myć ząbki regularnie i nie dawać (lub ograniczyć słodycze) i ząbki nie będą się tak szybko psuły. We wrześniu pójdziemy do innej i ciekawe co powie.

a czy zle nie zrozumialas? bo jest inne lakowanie zabkow , wlasnie takie lakowanie na prochnice juz, to jest takie cos czarne, nam tez mowila, ze mozna to zrobic, ale zabki beda czarne, a ze mozna zostawic i poczekac.
A to lakowanie przeciwprochnicze to tylko na zdrawe zabki, na juz z prochnica sie nie daje. I wlasnie to lakowanie refunduje NFZ na tylnie zabki dzieciom do lat 6.

Dziubala
babeczqa
kwiaciarka
Ale mialam koszmary senne, o ludu, snilo mi sie cala noc, ze mi zeby wypadaly , straszne to bylo.

Nasza Ela spi w lozeczku, ktore jest przystawione do naszego lozka :)

Isa Alusia sliczniusia, jeny jakie byly male a teraz juz panny i kawalery hahah :)
Alutka taki wypoczynek mialam upatrzony jak kupowalismy ten co mamy, staltaki identyczny tylko bordo.
Teraz chce nieco cos innego, jak wleze na drugi komp to pokaze.
Z tego co wiem...i zawsze raczej sie sprawdza...bez straszenia
jak sie snią zeby to na chorobe albo < smierc>:36_13_4:

To jeszcze zależy dokładnie co się z zębami śni. Niektóre sny z zębami oznaczają coś pozytywnego.

o jak fajnie :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Aida - fajnie, że wróciłaś.
Widzę, że Natalka zjada sporo więcej niż Dominika. A ile ważą?

Lema
Moge prosic o jadlospis Waszych lipcowiatek?:happy:

8.00 - butla 210 ml Nutra z łyżką kaszki
12.00 – obiadek (duży słoiczek)
15.30 – jogurt albo serek homo obiadek albo serek wiejski ziarnisty
17.30 – deserek (słoiczek)
19.30 - butla 210 ml Nutra z łyżką kaszki
I od jakiegoś czasu jak dostanie coś do jedzenia do rączki to wie, że to się zjada a nie bawi czy od razu wypluwa. Oswoił się i właściwe już wszystko zjada na zadzie kilku kęsów. Sprawdzma co lubi, jak reaguje itd. Zjada np. chlebek, środek od drożdżówki, dufinki (smażone panierowane ziemniaczki), płatki śniadaniowe na sucho i z mlekiem (podjada Adasiowi czy mi), nasz obiad. Niedługo zmienimy mu jadłospis, odejdziemy od słoiczków.
A pije w ciągu dnia 150-500ml wody/soku/herbatki. I czasem w nocy 150ml herbatki.

Lema
Udanego weekendu dziewczyny:happy:

Dzięki, Tobie też udanego :Całus:

kwiaciarka
o , sluchajcie pytanie takie:
czy zupe mozna zamrazac ?

Już wiesz, że można :Śmiech:

kwiaciarka
a czy zle nie zrozumialas? bo jest inne lakowanie zabkow , wlasnie takie lakowanie na prochnice juz, to jest takie cos czarne, nam tez mowila, ze mozna to zrobic, ale zabki beda czarne, a ze mozna zostawic i poczekac.
A to lakowanie przeciwprochnicze to tylko na zdrawe zabki, na juz z prochnica sie nie daje. I wlasnie to lakowanie refunduje NFZ na tylnie zabki dzieciom do lat 6.

Dobrze zrozumiałam :Śmiech:. Ona mówiła o tym żeby zalakować te piątki, ale że dopiero zaczęły się psuć to żeby sobie odpuścić i poczekać. O zdrowych ząbkach nie wiedziałam, podpytam o nie we wrześniu.

Jadłospis Oliwii:
8.00 - butra 240 Nutra + kaszka owocowa
9.00- bułka bądz chlebek z masełkiem
11.00 180 Nutra + kaszka
14.00 - obiadek
17.00 - deserek
19.30 - 20.00. - Butra 240 Nutra + kaszka

W międzyczasie baaardzo duzo woda herbatki okolo 600 ml.
Owoce, biszkopciki, herbatniki, chrupki kukurydziane, od czasu jogurcik i podjada tam rozne pierdołki.

W nocy woda.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png