Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

kwiaciarka
[A dlaczego sama wode? ja sama nie lubie samej wody, Eli wole dac soczek jablkowy czy inny niz ma pic sama wode. Soki kupuje ale nie czesto, mam duzo od tesciowej wlasnej roboty ,wiec rozrabiam z mineralka , Ela uwielbia je :)

Kwiaciarko, napisałaś jakby picie samej wody było czymś złym :Oczko:
Moje osobiste zdanie, to takie, że właśnie dolewanie soków do wody robi więcej dziecku szkody niż sama woda /ona nie robi szkody wogóle-no chyba, że jest nieodpowiednia/
W sokach cukru, że hej. Ja wolę dać wodę i owoca do zjedzenia, niż dolać sok, obojętnie czy własnej roboty czy kupiony, potem prochnica butelkowa...

I to, że Tynie lubisz samej wody nie oznacza, że dziecko też nie będzie lubiało, ale każdy robi jak uważa za stosowne.
Mikołaja nauczyłam pić tylko wodę i Jemu smakuje. I niech tak zostanie.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

RenataOslo
kwiaciarka
[A dlaczego sama wode? ja sama nie lubie samej wody, Eli wole dac soczek jablkowy czy inny niz ma pic sama wode. Soki kupuje ale nie czesto, mam duzo od tesciowej wlasnej roboty ,wiec rozrabiam z mineralka , Ela uwielbia je :)

Moje osobiste zdanie, to takie, że właśnie dolewanie soków do wody robi więcej dziecku szkody niż sama woda /ona nie robi szkody wogóle-no chyba, że jest nieodpowiednia/
W sokach cukru, że hej. Ja wolę dać wodę i owoca do zjedzenia, niż dolać sok, obojętnie czy własnej roboty czy kupiony, potem prochnica butelkowa...

I to, że Tynie lubisz samej wody nie oznacza, że dziecko też nie będzie lubiało, ale każdy robi jak uważa za stosowne.

:yes::yes::yes:

My tez powoli przechodizmy na wode. Francio pil ladnie mineralke, ale ze w domu byla herbatka, a niania nie mogla pojac, ze daje dziecku wode, nie dosladzana np. glukoza to robila mu herbatke i to dwa razy mocniejsza niz w przepisie podana. I z tego powodu Franek wypial sie na wode. Teraz tro juz w zasadzie sladowe ilosci herbatki mu dosypuje, niedlugo bedzie pil sama wode.

Ok, lece do mojego synusia:) PA dziewuszki:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

jaka słodka Ela:)

Jadlospis u nas niezmienny znaczy jesli chodzi o harmonogram ogolny.
1. 4 rano natalka mleko 150 z 2 miarkami kaszki
2. 6 rano obie mleko natyalia 180 z 2 miarkami kaszki dominika 150 z 2 miarkami kaszki
3. 9-10 kanapki z praktycznie wszystkim do wyboru z tym, że Dominika jesli ser to ma kozi, no i teraz odchodzi rybka a testujemy jajka, bo dalej ma skaze ...

serkow roznych bakusi itd, nie daje, bo dominika nie możei nie chce dawać jeden a druga zeby patrzyla-kiedys wsuwaly ostro

4. obiadek od po wc zasach koniec słoiczków i jedza z namialbo zupa albo drugie danie, nie gotuje 2 dan nigdy

5. DEserek, jesdzcze chyba robiony a owoce same to jako dodatek [pomiedzy, robiony zeby wiecej kalorii wcisnac w moje chudzielce
6. Natalia 210 mleka z 4 miarkami kaszki, dominika 180 ml z 4 miarkami

W miedzyczasie po około 260 soku wypijaja sumarycznie kazda

RenataOslo
kwiaciarka

a czy ktos Ci kaze to zmieniac???? :)

ela poszla na drzemke ide zupine gotowac :)
narazisko kobitki :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png