Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czwartkowo :Oczko: Chyba sie przeziębiłam bo kicham jak szalona i z nochala mi leci:Histeria:
Jula dzisiaj spała juz lepiej, co prawda budziła sie ale juz nie tak często, no i gorączka spadła. Przez to że jej ta slina leci litrami cały czas z buzi, ma całe usta w plesniaweczkach:Smutny:No ale mam nadzieję, że ten antybiotyk tez wysyszy te krostki. A może kupie aftin i będę je dodatkowo smarowała? Co myslicie? W każdym bądx razie cieszę sie że jest juz jakaś poprawa, mała ale jest :Oczko:

kwiaciarka
K.......... ucielam palucha ,piecze jak nie wiem co !
chyba jakis pechowy dzien mam :(

musze szybciej 2gie danie zrobic, bo Ela mi szpera non stop po lodowce :)

Kwiaciarka jak paluch?? :Oczko: :Całus: Jula tez szpera po szafkach, ucieka do kuchni a jak tam za chwilkę wchodze to juz wszystkie szafki sa pootwierane a na buzi Julki gości anielski uśmiech:Śmiech:

isa32
Cześć Dziewczyny :)
nie mam czasu dzisiaj. W międzyczasie byłam w zusie, w którym nic nie załatwiłam :Zły: w ogóle humor siadł od wczoraj. Wszystko nie tak. Do tego miałam coś zrobić w domu skoro Ali nie ma, a wczoraj ułożyłam się z gazetami na kanapie i tak spędziłam wieczór. Niby ok, tylko czemu takie wyrzuty sumienia?
Okulista stwierdził, że po prostu mam zmęczone oczy, wada posunęła się niewiele. Ale nie jestem zadowolona z wizyty. Wydała mi się taka po łebkach... we wrześniu mam termin u swojej okulistki, pewnie pójdę
Miłego dnia, zmykam dalej pracować. Jutro rano znów czeka mnie zus...

Isa, szkoda że straciłas tylko czas w Zusie:Całus:No a do okulisty na Twoim miejscu poszłabym jeszcze raz, tak dla pewności. Całuski dla Ali :Całus:

Reniu - Dzielna bądź :) :Całus:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

isa32
witam się wieczornie,a właściwie nocnie ;)
widzę, że śpicie :) albo herbatkę spijacie ;)
mam mały kłopot, moja Ala stawia dość krzywo prawą nóżkę, stopkę kieruje do środka. Ale wygląda to niezbyt dobrze, bo tak jakby zawijała tą nogę i ciągneła trochę za sobą. Ona sama jeszcze nie chodzi, widać to przy prowadzeniu ją za rączkę, bądź obie. Najgorsze, że mi się wydaje, że ona cała taka przekrzywiona jest... chodzi mi o różnicę plecy - biodra, jak siedzi, stoi, leży to jest ok, wszystko równe. Jako niemowlę miała robione usg stawów biodrowych, wszystko było ok. Mam czekać aż moja pediatra wróci z urlopu (od 18.08.jest w poradni) czy już teraz zacząć działać. Może dzieci na początku chodzą tak niezdarnie? Może to się wyrówna? Jak myślicie? Wiadomo zapytam lekarkę, ale warto już teraz iść do ortopedy czy poczekać aż samodzielnie zacznie chodzić? Ech, się zmartwiłam...

Jula tez na razie chodzi nieporadnie, z uwagi na to że nie zawsze może utrzymac równowage różnie stawia stopy dlatego mnie na razie u niej nic nie dziwi. Może cos Ci Asia, Nuchna albo Dziubalka doradzą, wszak one maja juz starsze dzieici i wiedzą juz co i jak:Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Kajoszka – ja też słyszałam o ziemniaku na przesoloną zupę, choć w praktyce jeszcze nie miałam okazji się o nim przekonać ;)

Babeczqa – na Allegro bluzki (i nie tylko kupuje) moja siostra. Połowa nie odpowiada temu co było pokazane, bo albo szmaciany materiał albo jednak coś nie teges z rozmiarem albo jak ostatnio - z kolorem. Ale jej to wcale nie odstrasza i co miesiąc zamawia po kilka rzeczy. Szkoda, że mamy inne gusty, bo rzeczy, które jej nie odpowiadają mogłabym dostać ;), a tak to je rozdaje albo sprzedaje koleżankom.

Alutka – Ty pracujesz niedaleko miejsca zamieszkania?

Isa – mam nadzieję, że dziś będziesz miała lepszy dzień :Całus:

Renia – też bym się bała. Mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze.

Kwiaciarka – no nie ma tak, że cały czas jest dobrze. Sama wiesz...

babeczqa
Denerwuje mnie fakt , iz Oliwka niechce juz pic NUTRA!!
Mamy dzieci NUTRA....zmienialyscie juz mleko na inne??jakie??
doradzcie sprubuje tez mimo iz Oliwia niema skazy stwierdzonej...

Był ten temat poruszany kilka razy. Nawet sama o niego pytałaś ;)
Mój Maciuś dalej na Nutra. Niedługo przejdziemy na Bebilon Pepti, a potem na mleko HA.
Jak chcesz zmienić na inne to zacznij od mleka HA :yes:

isa32
mam mały kłopot, moja Ala stawia dość krzywo prawą nóżkę, stopkę kieruje do środka. Ale wygląda to niezbyt dobrze, bo tak jakby zawijała tą nogę i ciągneła trochę za sobą. Ona sama jeszcze nie chodzi, widać to przy prowadzeniu ją za rączkę, bądź obie. Najgorsze, że mi się wydaje, że ona cała taka przekrzywiona jest... chodzi mi o różnicę plecy - biodra, jak siedzi, stoi, leży to jest ok, wszystko równe. Jako niemowlę miała robione usg stawów biodrowych, wszystko było ok. Mam czekać aż moja pediatra wróci z urlopu (od 18.08.jest w poradni) czy już teraz zacząć działać. Może dzieci na początku chodzą tak niezdarnie? Może to się wyrówna? Jak myślicie? Wiadomo zapytam lekarkę, ale warto już teraz iść do ortopedy czy poczekać aż samodzielnie zacznie chodzić? Ech, się zmartwiłam...

Kochana, pisalam Ci juz wczesniej, ze moja lekarka mowila, ze dzieci tak robia jak ucza sie chodzic. Malo tego, pytalam tez o to neurolog jak bylismy na kontrolnej wizycie w licpu i tez tak powiedziala. Mi sie wydawalo, a w zasadzie nie wydawalo sie, tak bylo, ze Farnek jak chodzil przechylal cialko w jedna strone, ze mial glowke przechylona na bok, tak jalby mial krotsza to polowe, jakby byl asymetryczny. A mama moja mowila, ze ciagle sie przewraca i ze dostawia jedna nozka do drugiej, ze nie chodzi rowno. Obie lekarki powiedzialy to samo: ze dzieci roznie opanowuja nauke chodzenia, ze to jest nowa umiejetnosc i na poczatlku tak moze byc. Ja widze, ze teraz Franus jest prosty, chodzi rowno, uwazam, ze jest ok. To znaczy pod warunkiem, ze Franek chodzi i mozna to zaobserowac, bo on generalnie biega. A przewraca sie tylko jak sie potknie lub jak biegnie i nie wyrobi sie na zakrecie. W ubieglym tygodniu jak bylam u pediatry w sprawie wysypki to powiedziala, ze nie widzi niczego niepokojacego w chodzie Franka, ale tak jest jeszcze za wczesnie, zeby to ocenic. Za miesiac mamy sie pokazac.

Nie wiem jak to wyglada u Alusi, na pewno nie zaszkodzi to sprawdzic i pojsc do lekarza, ale badz dobrej mysli!:Całus:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

kajocha
AHA !! Wysypka Ali na pleckach tak, jak była blado rózowa tak zaś jest czerwona... - teściowa dała jej wczoraj miętowego landrynka :Rozgniewany::Niespodzianka:

A może to potówki? W upalne dni najczęściej są na plecach.
Trzeba teraz te plecki wysuszyć. Wykąp Alusię w nadmanganianie potasu (te fioletowe kulki). No i ubieraj ją cieniutko i w dzień i na noc.
Buziak dla Alusi :Całus:

isa32

Nie przechodziłam tego z Adasiem i na razie Maciuś tak nie robi więc nie mam doświadczenia. Samo skręcanie nóżki do środka na tym etapie chodzenia nie jest chyba niczym złym. Zresztą pisze o tym Lema. Ale martwiłoby mnie to ciągnięcie nóżki. Nie wiem jak przekrzywia ciałko, być może to tylko tak poza do nauki chodzenia. A jak opanuje całkowicie chodzenie to ułożenie ciała będzie takie jak trzeba.
Ale sam wiesz, że wszystko co obce jest najczęściej niepokojące i ja bym to skonsultowała dla spokoju sumienia. Wiesz co, napisz do naszego rehabilitanta forumowego. Poznasz zdanie profesjonalisty. W zależności od tego co napisze to albo pójdziesz do ortopedy albo do pediatry.

Jakos mi weny brakuje na pisanie... Ciagle jestem niewyspana i zmeczona, mimo, ze Franus dobrze spi (tylko krotko, tak jak Macius budzi sie po 5, a zasypia pozniej, bo przed 21). I do tego od jakiegos czasu boli mnie glowa. Codziennie.

W przyszlym tygodniu biore zwolnienie (rozmawialm z pediatra, powiedziala, ze nie ma problemu, wypisze mi). Pobede troche z Franciem i wybywam do kolezanki do Wawy na dwa dni:) Hurra, nie moge sie doczekac:) A z drugiej strony jak pomysle, ze mam zostawic Frania to skora mi cierpnie... Jak ja poradze sobie bez mojego syneczka? On beze mnie na pewno lepiej niz aj bez niego;)

Aha, wyspka praktycznie zniknela. Francio bez problemu przestawil sie z Bebilonu HA na pepti, a to z pewnoscia dlatego, ze HA jest rownie gorzki i niesmaczny. I teraz albo to jednak skaza bialkowa, albo moja mama w koncu zrozumiala, ze nie wolno niczego mu podawac. Poczekam az zupelnie wygladzi mu sie szyja i zaczne cos wprowadzac, zeby zaobserwowac

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

babeczqa

Ja zmienilam na nestle junior. Dziubala Ci radzi na HA przejsc, a mi pediatra powiedziala , zeby zaczac od nabialu, jesli na nabial reaguje dobrze, to od razu na normalne mleko a nie HA, bo to tez nie jest tak fajnie ciagle dziecku mleko zmieniac. Po nestle juniorze nic Eli nie jest.

isa32

Ela tez tak robila, jak jeszcze slabo chodzila, teraz jak juz smiga super, to jest ok.
Ja bym chyba poszla do ortopedy bo z tego co moj mowie, to dzieci gdy zaczna chodzic powinny ortopede odwiedzic profilaktycznie. Ja z Ela ide niedlugo.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Lema
Jakos mi weny brakuje na pisanie... Ciagle jestem niewyspana i zmeczona, mimo, ze Franus dobrze spi (tylko krotko, tak jak Macius budzi sie po 5, a zasypia pozniej, bo przed 21). I do tego od jakiegos czasu boli mnie glowa. Codziennie.

W przyszlym tygodniu biore zwolnienie (rozmawialm z pediatra, powiedziala, ze nie ma problemu, wypisze mi). Pobede troche z Franciem i wybywam do kolezanki do Wawy na dwa dni:) Hurra, nie moge sie doczekac:) A z drugiej strony jak pomysle, ze mam zostawic Frania to skora mi cierpnie... Jak ja poradze sobie bez mojego syneczka? On beze mnie na pewno lepiej niz aj bez niego;)

Aha, wyspka praktycznie zniknela. Francio bez problemu przestawil sie z Bebilonu HA na pepti, a to z pewnoscia dlatego, ze HA jest rownie gorzki i niesmaczny. I teraz albo to jednak skaza bialkowa, albo moja mama w koncu zrozumiala, ze nie wolno niczego mu podawac. Poczekam az zupelnie wygladzi mu sie szyja i zaczne cos wprowadzac, zeby zaobserwowac

Lema ja ostatnio tez niewyspana.
Tydzien z Franiem bedzie napewno wspanialy :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
babeczqa

Ja zmienilam na nestle junior. Dziubala Ci radzi na HA przejsc, a mi pediatra powiedziala , zeby zaczac od nabialu, jesli na nabial reaguje dobrze, to od razu na normalne mleko a nie HA, bo to tez nie jest tak fajnie ciagle dziecku mleko zmieniac. Po nestle juniorze nic Eli nie jest.

Co pediatra to obyczaj ;)
Maciek też ma wprowadzony nabiał, ale nie może przejść od razu na normalne mleko.