Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Alutka7912
Słuchajcie dziewczyny, macie maże jakis sprawdzony środek który działa przeciwbólowo i przeciwgoraczkowo? Ja Julci podaje Nurofen w płynie ale on działa tylko chwilowo, Jula w nocy budzi sie po godzinie, dwóch z płaczem. Słyszałam że pyralgina w czopkach jest skuteczna ale troche boje sie jej dać....Co myslicie?

Ja daje pyralgine na zalecienie mamy:) 1/3 czopka

Hej:)

ALe paskudna pogoda u nas. Wieje, zimno, pochmurno, brr.

Asia, Sinka-

• Sinka- sliczny ten Twoj KUbus:)

Alutka- fajnie, ze wyjazd sie udal, szkoda tylko, ze Julcia sie meczy. Calus dla niej:Całus:

Babeczqa- swietne wiesci, super, ze z nozkami Oliweczki jest ok:)

Kajoszko, Asiu- brawa dla maluchow za dzielnosc na szczepieniach:brawo::great:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Miłego Kwiaciarka :Oczko: Dziekuję za komplementa :Oczko:

A u nas dzisiaj od rana normalnie jesień :Oczko:

Troche mi sie nastrój poprawił, bo moja Jula pospała trzy godzinki i teraz jest w lepszym humorze :Oczko: Kupię dzisiaj ten tantum verde i czopki zobaczymy czy lepiej bedzie w nocy spała...mam nadzieje że się nie będzie juz tak męczyła...wczoraj jak się obudziła przed dwunasta z wielkim płaczem to aż normalnie ja sie popłakałam, że nie mogę jej pomóc...człowiek taki bezsilny czasem jest....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Witam wtorkowo

kwiaciarka
    Dziubala musiala niezle zabalowac, ze jeszcze Jej nie ma :)

Dziubala pisała, że będzie we wtorek :Śmiech:

W czasie drzemki Maciusia trochę pospałam dlatego nie zaglądałam rano ;)

Wesele bardzo udane :yes:, fajnie się bawiliśmy :lol:, mało jadałam czego żałuję (jak to bywa, po fakcie), bo były pyszności na stołach. A transport powrotny mieliśmy pod samą klatkę :D

Teściowa wczoraj wyjechała, dziś ma wrócić Adaś z Zakopanego i wszystko zacznie wracać do normy :). W końcu :)

Maciuś ma szóstego ząbka, wyrosła mu LG2 więc na górze w końcu ma komplet jedynek i dwójek :D
    Aaa, Maciek dziś się puszcza na całego :D, skubaniec robi 3-4 kroki i bach na rączki ;). Zrobił postęp, bo z reguły robił 1-2 kroki i bach. Słodziutko wygląda dreptający Maciulek :)

kwiaciarka
    wpadlam na chwile, szykuje sie do wizyty kolezanki :)

Sinka fajowe zdjecia. Młoda babka z CIebie :)
    Alutka fajnie,ze juz jestes :)
    Asia i Kajocha -dzielne dzieciaczki zniosly szczepienie, a Ela jutro buuuuuu

Za tych co odeszli - niech spoczywaja w pokoju .

Nie taka młoda 27 latek sobie licze. ups stara duuuu....ze mnie

Marta, Lipcówka 2007
    Mama Aniołka 6.2.2006 i Kubusia 15.07.2007
    http://www.suwaczek.pl/cache/8ec35bf903.png%22%3E%3C/a

http://nasza-klasa.pl/profile/10836862

Alutka7912
    Słuchajcie dziewczyny, macie maże jakis sprawdzony środek który działa przeciwbólowo i przeciwgoraczkowo? Ja Julci podaje Nurofen w płynie ale on działa tylko chwilowo, Jula w nocy budzi sie po godzinie, dwóch z płaczem. Słyszałam że pyralgina w czopkach jest skuteczna ale troche boje sie jej dać....Co myslicie?

Pyralgina to ostateczność. Skoro Nurofen słabo działa, spróbuj np. Ibum.
    Ja z Maciusiem w kryzysowych nocach robiłam tak: po kąpieli dawałam czopek Paracetamolowy (Efferalgan, Paracetamol) min. 10mg na każdy kg ciała,. A w nocy ja się budził to Nurofen w płynie.

Sinka
    kwiaciarka
    wpadlam na chwile, szykuje sie do wizyty kolezanki :)

Sinka fajowe zdjecia. Młoda babka z CIebie :)
    Alutka fajnie,ze juz jestes :)
    Asia i Kajocha -dzielne dzieciaczki zniosly szczepienie, a Ela jutro buuuuuu

Za tych co odeszli - niech spoczywaja w pokoju .

Nie taka młoda 27 latek sobie licze. ups stara duuuu....ze mnie

No tak...taka stara że nie wiem....:sofunny: Ja jestem rocznik 79...ja to dopiero stara jestem :sofunny:

Dziubalka - super że wesele udane :) i brawa dla Maciusia za ząbek i postepy w chodzeniu :)

Sinka
    w poniedziałekdowiedziałam sie że moja kuzynka zmarła w niedziele w nocy. [']['][']

[']
    asia78
    Nie mam weny,zmarl moj sasiad :cry:

[']

Moja ciocia (bratowa mojego taty) zmarła wczoraj na raka :(. Przez lata ukrywała, że jest chora. Przeszła kilka chemioterapii, ale już od kilku tygodni była w agonii. Nawet nie chodziła tylko wozili ją w wózku. A 3 lata temu zmarł wujek (jej mąż), potrąciło go auto :(. Mają 4 dzieci ale już dorosłych, najmłodszy kuzyn kończy liceum.

Dziubala
    Alutka7912

Ja z Maciusiem w kryzysowych nocach robiłam tak: po kąpieli dawałam czopek Paracetamolowy (Efferalgan, Paracetamol) min. 10mg na każdy kg ciała,. A w nocy ja się budził to Nurofen w płynie.

Kupiłam w aptece już Efferalgan 80 w czopkach i podam jej go dzisiaj na noc, zobaczymy czy pomoże.:Całus:

Dziubala
    Alutka7912

Dziubala
    Sinka
    w poniedziałekdowiedziałam sie że moja kuzynka zmarła w niedziele w nocy. [']['][']

[']
    asia78
    Nie mam weny,zmarl moj sasiad :cry:

[']

Moja ciocia (bratowa mojego taty) zmarła wczoraj na raka :(. Przez lata ukrywała, że jest chora. Przeszła kilka chemioterapii, ale już od kilku tygodni była w agonii. Nawet nie chodziła tylko wozili ją w wózku. A 3 lata temu zmarł wujek (jej mąż), potrąciło go auto :(. Mają 4 dzieci ale już dorosłych, najmłodszy kuzyn kończy liceum.

Ojej Dziubalko....jak widze same tragedie.....[']['][']:Całus:

babeczqa
    Nowosc....moze sie niezgodzicie..
    Rozmawialam w piatek z zebologiem dzięcięcym...bardzod obry koles...co mi powiedzial i co jestem w szoku...dzieciakom najlepiej proponowal nauke mycia zabkow i myc im samemu..od 2- 3 latek...zreszta jak najpozniej...z powodu szybkiego wyplukiwania sie wapnia...i pozniej dziaciakom zabki czarnieja itp.

no ja niewiem jak na to patrzec...no ale taka jego zebologowa zasada....:D

Ciekawa teoria :oh:
    Wiesz co, a napisz do naszego formowego stomatologa. Ciekawe jakie będzie jej zdanie w odniesieniu to tej teorii?