Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

A w ogóle to cześć w środę :)
Wywiozłam wczoraj dziecię na wieś, trochę mi się tęskni, ale jak pomyślę, że przez 3 dni będzie non stop na powietrzu, w piaskownicy itd. to wiem, że to dla jej dobra. Na szczęście dobrze znosi rozłąkę, nie płacze, śpi jak susełek, jest w dobrych rękach :) a mnie czeka dziś okulista, jutro rzecznik praw konsumenta, lekarz (kolana), sprzątanie, zakupy, a w piątek fryzjer i jadę po Alicję. W sobotę impreza roczkowa :)

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Witam środowo (myslałam rano że dzisiaj juz czwartek:)) Śniło mi sie dzisiaj, że zabiłam jakiegoś faceta a zwłoki ukryłam w szafie:surprised: Az się w nocy przbudziłam i sie zastanawiałm czy to prawda czy sen....A póxniej śniło mi się że brat mój nagrał mi sie na telefon, że moi rodzicie i siostra nieżyją (zatruli się ulatniającym się gazem). A jak w wielkim stresie do niego zadzwoniłam to bratowa mi powiedziała że to taki żart był:Zakręcony: Nieźle co? :Oczko:

Jula spała dzisiaj do 7.30 :) Zjadła mliko a na odchodne wywaliła się i rozbiła sobie wargę...krew sie polała aż a warga spuchła mimo zimnego okładu....Echhhh....lata to moje dzieiciee jak perszing na czworaka i czasem takie nieporadne jest....Aaaaaa...mówiłam wam że Jula sama puszcza sobie swojego bączka metalowego? (a jeszcze tak niedawno sie go panicznie bała:Oczko:):Śmiech:

kajocha
Alka zasnęła mi 30 minut temu. Skończyłam zbierać pranko ze sznurów w ogrodzie i wyprałam Alusi butki - sandałki piankowe co ma do wózeczka i takie buciczki jakie nosiła ze 3 miesiące temu jak jeszcze nie było ciepło... Jakie one są maluśkie... rozmiar 19 ;) Alka nosi teraz 20, ale wiadomo but butowi nie równy ;)

Ja zachowałam Julki pierwsze skarpetki:Oczko:W porównaniu do tych które teraz nosi tamte są mikrusie:Oczko: A Jula nosi rozmiar buta 21:Oczko:

asia78
Ja powinnam skonczyc cerazetki w sobote w niedziele zaczac mercilon wieczorem,ale wzielam go w piniedzialek rano i moze moj mozg juz pomyslal ze ma miec @. I stad to zamieszanie

Ja po mercilonie nabawiłam sie niezytu żołądka a w rezultacie przepukliny wlewu przełykowego. Ale co organizm to inna reakcja. W każdym bądx razie po tych męczarniach powiedziałam sobie że juz nigdy nie będę łykać żadnych tabletek...i teraz wszystkie leki biorę w zastrzykach albo kroplówkach.

Asia - - Piekne zdjęcia Stefanka :) Ci synus wyrusł nie wiadomo kiedy :) I jaką piekna ma czuprynkę:Oczko:

Lema
Witam z rana:)

Noc super, przespana w calosci od 20.30 do 6:) Ciagle nie moge uwierzyc w to, ze w naszym domu przez cala noc panuje cisza... I wszyscy smacznie spia. Bosko:) Gdyby ktos dwa tygodnie temu powiedzial mi ze tak bedzie, nie uwierzylabym.

Lema, super!!!! :) Tak sie cieszę że u was wszystko jest ok :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

asia78

isa32
Ja płatki lubię z jogurtem :) mleko to tylko do kawy, chyba, że zimne zsiadłe do obiadku ;) Tylko w ciąży miałam fazę na mleko, ciepłe, przez 2 mies. codziennie. Podobno mogło mieć to wpływ na skazę u Ali :Rozgniewany: no ale co miałam zrobić? Piwa też mi się chciało, ale nie piłam, mleko stwierdziłam, że skoro mi się chce to potrzebuję ;)

No to ma duzy wplyw,moja siostra pila 2 litry maslanki dziennie cala ciaze i jej syn ma taka skaze ze az mial rany na powiekach:cry:
Mnie to dalej nie przekonuje. Czy ktoś w ciąży pije mało czy dużo to skaza u dziecka jest albo nie. Jak w loterii. Ciekawe, że na wsiach jest mniej dzieci ze skazą niż w mieście.

isa32
A w ogóle to cześć w środę :)
Wywiozłam wczoraj dziecię na wieś, trochę mi się tęskni, ale jak pomyślę, że przez 3 dni będzie non stop na powietrzu, w piaskownicy itd. to wiem, że to dla jej dobra. Na szczęście dobrze znosi rozłąkę, nie płacze, śpi jak susełek, jest w dobrych rękach :) a mnie czeka dziś okulista, jutro rzecznik praw konsumenta, lekarz (kolana), sprzątanie, zakupy, a w piątek fryzjer i jadę po Alicję. W sobotę impreza roczkowa :)

Super :) Ala na pewno bardzo się ucieszyła z wizyty u dziadków :) I masz rację, pobyt na świeżytm powietrzu dobrze jej zrobi :) No a Ty kochana to nie wiem czy będziesz miała czas na kawunie przy tak napiętym grafiku :Oczko: Ale masz rację, jak się ma zajęcie to sie tak nie mysli...i nie tęski...to znaczy tęskni sie :Oczko:

Lema
Idziemy po poludniu do pediatry, bo ta wysypka u Frana na szyi ciagle sie utrzymuje, nie mam pojecia po czym. Mama zaklina sie, ze niczego nowego mu nie podala, moze to naprawde alergia na mleko... Przy okazji zapytam o chodzenie Frania, czy wszystko ok, bno mama ciagle ma watpliwosci.

Zawsze to lepiej zapytac w razie wątpliwości. Ja z Jula do lekarza chodze tylko na szczepienia. Dziubala tu napisała że na bilans roczniaczka poszła z Maciusiem i nie wiem teraz czy i ja nie powinnam. No ale juz za dwa tygodnie i tak jedziemy na szczepienie z Julką to wtedy najwyżej ją lekarz zbada:Oczko:

Dziubala
Witam środowo

Maciuś zaczął dziś dzień o 5.25 :Szok:. Wzięliśmy go do łóżka, spać się już nie dało ale przynamniej Maciek miał wolność będąc poza łóżeczkiem i robił co chciał tzn. wchodził i schodził z naszego łóżka i to co chwilę, albo łaził po nas, podobały mu się te "góry i doliny" :Śmiech:

:sofunny:

Lema
Hej Alutka, Dziubalka:)

Alutka- jak sie dzis czujesz?

Dziekuję, juz lepiej:Całus:. Wczoraj w domu połozyłam sobie zimny okład na czoło i kark, na szczęście dodatkowo żadnego ubytku krwi do końca dnia już nie było :Oczko:

isa32
Asia Funio jaki dorosły w krótszych włoskach, super.
Ja odstawiłam anty w tym mies. ;)

Tylko zeby sie to nie skonczylo nowym dzieckiem:) bo wiesz ze jak zaczniesz brac w nastepnym to diopero po 2 tyg zaczyna dzialac

Dziubala
Asia – super Stefcio :Uśmiech:. Z dłuższymi włosami był podobny do A, teraz jest podobny do Ciebie :Uśmiech:

Poprosze A. zeby zeskanowal moje zdjecia jak bylam mala. Oprocz tego ze mialam wieksze oczy i w ciemniejszej oprawie to jest do mnie bardzo podobny:lol:

Alutka7912
Dziubala tu napisała że na bilans roczniaczka poszła z Maciusiem i nie wiem teraz czy i ja nie powinnam. No ale juz za dwa tygodnie i tak jedziemy na szczepienie z Julką to wtedy najwyżej ją lekarz zbada:Oczko:

Bilans roczkowy jest nieobowiązkowy ;). Ja poszłam bo potrzebowałam danych o Maciusia wymiarach dla alergologa i odpowiedzi na moje pytania.