Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

isa32
Dziubala

Tak, dla dzieci do 1rż. A te powyżej nie muszą już mieć ciepłej wody do herbatki. Na opakowaniu (nawet poszłam zobaczyć na 2 opak. co ma teraz Maciek) jest podział na 2 grupy wiekowe: do 1 rż. i powyżej 1 rż. Ale wiadomo, że nie trzeba się tego ściśle trzymać. Np. mój Maciek nie lubi zimnych herbatek więc dostaje zawsze ciepłą. Natomiast mleko, zawsze bez wyjątku (chyba, że o czymś nie wiem ;)) musi mieć przegotowaną ciepłą wodę, też po to, by to mleczko się "zawiązało" (rozpuściło).

Alicja woli chłodne ;) mówię, że każde dziecko inne ;))

Tak ;), ja nie muszę szukać daleko - Adaś też woli zimne :D

Dziubala
Lema
Dziubala

Bo do mleczka musisz mieć zawsze przegotowaną wodę. Na każdym opakowaniu to jest napisane :)
Herbatki dla dzieci są granulowane i te można rozpuścić w wodzie źródlanej czy kranówce (przegotowanej) :)

Na herbatce tez jest napisane, ze nalezy uzyc cieplej, przegotowanej wody:)

Tak, dla dzieci do 1rż. A te powyżej nie muszą już mieć ciepłej wody do herbatki. Na opakowaniu (nawet poszłam zobaczyć na 2 opak. co ma teraz Maciek) jest podział na 2 grupy wiekowe: do 1 rż. i powyżej 1 rż. Ale wiadomo, że nie trzeba się tego ściśle trzymać. Np. mój Maciek nie lubi zimnych herbatek więc dostaje zawsze ciepłą.
Natomiast mleko, zawsze bez wyjątku (chyba, że o czymś nie wiem ;)) musi mieć przegotowaną ciepłą wodę, też po to, by to mleczko się "zawiązało" (rozpuściło).

Podgrzewam oczywiscie ta wode, mleko sie dobrze rozpuszcza i nie widze roznicy miedzy ciepla przegotowana a ciepla nieprzegotowana:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala
Lema
Podgrzewam oczywiscie ta wode, mleko sie dobrze rozpuszcza i nie widze roznicy miedzy ciepla przegotowana a ciepla nieprzegotowana:)

A skąd bierzesz ciepłą nieprzegotowaną?

Podgrzewa w czajniku :) Ja do mleka i herabty gotuję wode z kranu od samego początku. Czasem Julcia pije sok z woda mineralną, ale to sporadycznie:Oczko: Zazwyczaj gotuje więcej wody w czajniku i daje jej do picia samą przygotowana albo z łyżeczką miodu :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Alutka7912
isa32
Dziubala
Kwiaciarka – super fotki, fajnie pokazują jak dzieci się zmieniają i nie tylko. A na tym co to miałaś mieć 24 lata wyglądasz jak nastolatka (góra 15 lat) :oh:;)

dołączam się do powyższej opinii ;) :)

Ja to miałam napisać :Śmiech: Ja też się doczepiam do tej opinii :) Fajne to były czasy nie ? :)

czasy byly odjechane :) super je wspominam :) to zdjecie bylo robione przed baletami , pamietam, pamietam, sie super bawilismy ;) zapewne byl to piatek, bo na balety chodzilismy co piatek :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Jutro wkleję zdjęcia z wczoraj, jak siedzi w skrzynce i wyrzuca swoje świeżo uprane ubranka, a jaką radochę przy tym miała, aż żal mi było przerwać ;) oj zemści się na mnie ten brak konsekwencji, niewielki, ale się zdarza ;)
Czy Wasze dzieci też takie przylepy? No moja najchętniej by ze mnie nie schodziła i ciągle tylko ze mną... nawet jak do pracy wychodzę, to marudzi, pokazuje, że jest niezadowolona... wcześniej było ok.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Lema
Dziubala
Lema

A skąd bierzesz ciepłą nieprzegotowaną?

No podgrzewam w podgrzewaczu mineralna, ale tylko od potrzebnej temperatury. Nie gotuje jej wczesniej.

Hehe, generalnie chodziło mi o to, że mleka nie rozpuszcza się w zimnej wodzie tylko w ciepłej. Podczas gdy herbatę można w zimnej.
A to czy ją przegotujesz czy podgrzejesz to już Twoja sprawa ;)

isa32
Jutro wkleję zdjęcia z wczoraj, jak siedzi w skrzynce i wyrzuca swoje świeżo uprane ubranka, a jaką radochę przy tym miała, aż żal mi było przerwać ;) oj zemści się na mnie ten brak konsekwencji, niewielki, ale się zdarza ;)
Czy Wasze dzieci też takie przylepy? No moja najchętniej by ze mnie nie schodziła i ciągle tylko ze mną... nawet jak do pracy wychodzę, to marudzi, pokazuje, że jest niezadowolona... wcześniej było ok.

:) Jula jest bardzo niezależna:) Jak jej się nudzi to podchodzi i wskauje mi na kolana, całuje, mocno ukocha i znika hihihihih :) Rano jak wstaje daje mi buziola i tyle ją widzę....:Oczko:

Czesc!!!

No dzis to sie wyspalam:D Stefan spal od 20 do 8.30!!! i wcale mnie nie wolal tylko sie bawil grzecznie w lozeczku:) Dopiero jak wstalam o 9 to dostal flache kaszki (300:yes:). A Polusia wstala o 9.30:) Troche mi sie dzieciaki przez ten upal przyciely z jedzeniem:( nie bardzo chca jesc:oops:

babeczqa
kajocha
babeczqa
slonko pytanie z innej beczki...
--- dajesz Alce droxdzowki???

jadła już, ale na wodzie robione przez moją tesciowa jagodzianki drożdżowe :)
aaa spoko myslalam ze takie kupne...bo juz zwatpilam tak to tez bym Oliwce dala...

Ja Stefanowi dawalam:) i chalke

Dziubala
Witam wtorkowo

Wczoraj byliśmy u pediatry, no i: Maciuś ma 11 kg, 73 cm wzrostu (w rozkroku ;)), 45 cm główka, 50 cm klatka piersiowa.
Na Nutramigenie będzie do ostatniej paczki, a potem przechodzi na... Bebilon Pepti. Ma go pić przez miesiąc (on też nie ma białka krowiego ale jest mniej wyjałowiony od Nutramigenu). Jak będzie ok to dopiero przejdziemy na mleko HA.
Co od szczepionki na MMR to pediatra nie widzi przeciwwskazań, ale jeśli mam wątpliwości (chciałam opóźnić o pół roku) to powiedziała żeby skonsultować to z alergolog. Jej syn miał alergię na białko jaja kurzego w 3 klasie (w 3 przedziale) i po tym szczepieniu nic mu nie było. W jej praktyce dzieci uczulone na białko jaja w niższych klasach dostawały szczepienie i nie było skutków ubocznych (tzn. rodzice nie zgłaszali). W wyższych klasach dzieci dostają skierowanie do szpitala, gdzie przechodzą jakieś badania, które mogą albo nie wykluczyć możliwość szczepienia na MMRII. Maciek jesienią ma mieć powtórzone testy na alergię. Mamy się zgłosić po tych testach i po wizycie u alergolog. Wtedy zobaczymy czy Maciek będzie szczepiony.
W każdym razie na ten moment pediatra by go zaszczepiła.

No to jak sie teraz uspokoilas to mozesz zaszczepic macka wczesniej:) My pojdziemy jak A. bedzie mial urlop czyli w okolicy 15.08 ma caly tydzien:D:lol:

isa32
Dziubala

Tak, dla dzieci do 1rż. A te powyżej nie muszą już mieć ciepłej wody do herbatki. Na opakowaniu (nawet poszłam zobaczyć na 2 opak. co ma teraz Maciek) jest podział na 2 grupy wiekowe: do 1 rż. i powyżej 1 rż. Ale wiadomo, że nie trzeba się tego ściśle trzymać. Np. mój Maciek nie lubi zimnych herbatek więc dostaje zawsze ciepłą. Natomiast mleko, zawsze bez wyjątku (chyba, że o czymś nie wiem ;)) musi mieć przegotowaną ciepłą wodę, też po to, by to mleczko się "zawiązało" (rozpuściło).

Alicja woli chłodne ;) mówię, że każde dziecko inne ;)

A Stefan ani Polcia nie lubia tych herbatek dla dzieci. Funio to w ogole tylko soki:( musze mu dolewac troche wody,bo chce zeby pil tez wode,moze sie uda zwiekszac ilosc wody w soku az dojdziemy tylko do wody:)

isa32

Moje sa straszne przylepy. Polcia do tej pory lazi do nas w nocy,niemalze noc w noc.. Nawet nie wiem kiedy jest:) A Stefcio to jak A. wychodzi i zamyka drzwi to zaczyna plakac. Albo jak Polcia wychodzi a on zostaje

Asia - 300ml to jest zmniejszony apetyt u Stefanka? :D

asia78

No to jak sie teraz uspokoilas to mozesz zaszczepic macka wczesniej:)

Wcale nie wpłynęło to na chęć zaszczepienia Maćka wcześniej. Uspokoiło tylko w kwesti tego uczulenie na jajo kurze. Opóźnię szczepienie do zimy, o tyle jest mi łatwiej, że nie muszę wymyślać powodów, jak przy Adasiu ;)

asia78

My pojdziemy jak A. bedzie mial urlop czyli w okolicy 15.08 ma caly tydzien:D:lol:
A gdzie pojedziecie?

Alutka7912
No a ja dzisiaj odbieram decyzje o warunkach zabudowy :Psoty: Jeden etap za nami :Oczko: Teraz trzeba kupić projekt i umówić sie z architektem na jego adaptację:Oczko:A później zrobic uzgodnienia na media i popodłanczać no i pozwolenie na budowę...i lecimy z tym koksem hihihihi :Oczko:

Ja już się ruszyło machinę budowy to już jest łatwiej ruszyć z wszystkim :)

Dziubala
asia78
A ja cala w nerwach,bo corka mojej sasiadki przez plot ma prawdopodobnie 3dniowke :roll: .Niby sie nie kontaktowaly bezposrednio,tylko dotykaly przez ten plot,no ale...

W razie wu bęedziesz miała 3-dniówkę z głowy. Ponoć teraz każde dziecko wcześniej czy później to przechodzi.

Jula juz miała trzydnióweczkę...przez trzy dni tempka prawie 39 stopni, zero apetytu i chęci picia....Przez trzy dni czulismy sie tak jakby ktos nam dziecko podmienił hihihihihi bo Jula marudziła cały czas, spała źle w nocy, nie chciała jeść....no ale po trzech dniach wysypało Julcię i przeszło :Oczko:

Dziubala
Alutka7912
No a ja dzisiaj odbieram decyzje o warunkach zabudowy :Psoty: Jeden etap za nami :Oczko: Teraz trzeba kupić projekt i umówić sie z architektem na jego adaptację:Oczko:A później zrobic uzgodnienia na media i popodłanczać no i pozwolenie na budowę...i lecimy z tym koksem hihihihi :Oczko:

Ja już się ruszyło machinę budowy to już jest łatwiej ruszyć z wszystkim :)

Alutka powodzenia teraz w wydawaniu kaski :)

Moja Ela tez ma mniejszy apetyt ostatnio.
I tez z niej niezla przylepa. Wlazi mi na kolana, zaglada w oczy i buziak w usta :)
Ja ELi nie bede szczepila w te upaly, poczekam az mina. gdyby mi zagoraczkowala po szczepieniu to nie bylo fajnie, w taki upal sie meczyc z goraczka.
Lece wstawic zupe, zaladowac zmyware, pralke i wroce :)
Ela spi :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png