Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

babeczqa
...Alutka -- no terazt o mnie zaskoczylas...jak trzydniowy poród???
ja pamietam jak dzis wszytsko....było cudownie... i rodzilam bite 12 h:)Oliwka punkt 12 w poludnie sie urodzila:)boshe az łezki mam w oczach jak sobie pomysle...a ten pierwszy usmiech, dotyk...pierwszu pocalunke matczyny...............aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chce kolejne bobo:Padnięty::Padnięty::Padnięty:

Ano...trzy dni....zaczęło sie w piątek nad samiuśkim ranem....skórcze najpier delikatne i w dłuższych odstępach ale póżniej to juz były co 10 minut....co 15....W sobote to samo...skórcze co 10 minut....w niedzielę byłam trzy razy na porodówce robic ktg, ale jak mnie Panie podłanczały do sprzętu to ze stresu wszystko się cofało....Więc dały mi zastrzyk i powiedziały że albo sie po nim cos ruszy albo cofnie. Tak więc po 23 przyjęli mnie juz na oddział bo mi wody dopiero odeszły :) no i oczywiście jak mnie podłaczyli do ktg to nic hihihihi...a jak odłaczyli to bóle takie że az się zwijałam....Wysłali więc mnie na patologie żebym sie przespała bo ok. 6 rano w poniedziałek podadzą mi oksytocyne żebym się już nie męczyła....Taaaaaaaa...a ja już o 3 miałam bóle parte i pełne rozwarcie i o 3.20 się Jula urodziła :Śmiech:

I powiem wam że skórcze przez te trzy dni były tak samo mocne...bo te babeczki w izbie przyjęć mówiły do mnie że to nie są jeszcze skórcze porodowe, że te prawidłowe to poczuje od razu.... (bo nie wierzyły mi że o to ze stresu przy ktg te skórcze sie po prostu zmniejszają) Ale ja juz bardziej bolesnych nie miałam....A najbardziej chciało mi sie smiać z tego oddychania przeponą....no bo kurcze brzuch Ci się napina i najlepiej byś wstrzymała powietrze a tu przeponą musisz oddychać hihihihi...masakra :) Ale oddychałam żeby dotlenic Juliana :) Ogólnie wspominam poród bardzo dobrze hihihihihi..panie połozne na oddziale też super, lekarze pediatrzy...naprawdę superowo było a jak wychodziłam juz z Julką do domu to ordynatorowi powiedziałam "Do zobaczenia" :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Dalam wczoraj Funiow kanapke z szyneczka:) szamal az milo:D zjadl 1,5 kromki oczywiscie bez skory:)

No i pozyczylismy wczoraj od sasiadow rowerek zeby zobaczyc czy w ogole bedzie zainteresowany. No i bardzo sie podobalo tylko ze chce wychodzic:Histeria:jak stoimy. Jak jedziemy to ok a tylko staniemy to on wychodzi.

Dziubala
Kajoszka - owocnego sprzątania :)
A ile macie pomieszczeń do własnej dyspozycji?

teraz mamy 2 wielkie pokoje z czego jeden robi za kuchnię ;) jeden pokój ma ok 29m2 a drugi troszkę mniejszy (ta teraźniejsza kuchnia) :) stawiamy kuchnię z łazienką kosztem ogrodu - dobudowujemy :)

Dziubala
Dziewczyny, co myślicie o forum prywatnym? http://parenting.pl/komunikaty/2691-prywatne-fora-na-parenting-pl.html

jak mnie zechceta do prywatnego lipcowego to chcem :D

Alutka7912
Kajoszka się miała odezwac.....taaaaaaaa...się odezwała że aż nie wiem kiedy ja to wszystko przeczytam co napisała hahahahahaha :)

Isa a co u Ciebie ?? Jak Alicja sie czuje?? Napisz koniecznie....

no kurde jakosik tak wyszło, że cieplutka lalka mnie przytuliła i obie popłynęłyśmy w kimono ;)

asia78
ojojoj jakie jestesmy wszystkie zajete;) chyba herbatki pija:)

no ja to wkurat litrami... :Histeria:

asia78
Poplakalam sie dzis jak zobaczylam dyplom Polusi :cry: na zakonczenie przedszkola

Pola wrocila jak diabelek z przedszkola :Rozgniewany:wariowala strasznie a Stefanek tez sie dolaczyl. Maja ulubiona zabawe berek raczkujacy :lol: I to nie tylko Pola gania ale i maly tez :lol:

dyplomik musił być wzruszający :) fajniusio sie bawicie !!

Alutka7912
Megan - Dla Twojej kochanej dziewczynki z okazji Dnia Pierwszych Urodzin:
Antoninko (Antonio, Antosiu)) :) !!!
Więc żyj nam sto lat
I uśmiech miej na twarzy
Niech życie Ci da
To wszystko o czym marzysz!!! :Święto::Święto::Święto::party::party:

A Super-mamie gratulujemy wspaniałej córeczki!

Kajoszka z Alusią sie podpisują pod życzonkami :yes:

isa32
Witajcie Kobietki :)

Zaraz poczytam co napisałyście. Znów mam zaległości :Nieśmiały:

Dobra wiadomość odebrałam wczoraj wyniki Ali (badanie z ub. tyg.) i jest ok, no może prawie, troszkę za dużo leukocytów, ale nie wyhodowano bakterii. Jutro odbieram wyniki wczorajszego badania i od razu do pediatry, bo akurat jest na zdrowych dzieciach po południu. Jestem dobrej myśli, choć sińce pod oczami nie dają mi spokoju... porozmawiam z lekarką, może jednak usg nerek. Nie chcę mieć później wyrzutów sumienia, że coś zaniedbałam. Ale nie jest źle. Wyniki o wiele lepsze od pierwszych :)

ciesze się, że wyniki są ok :)

isa32
Akcja stół...
D rozłożył w niedzielę stół... nie uwierzycie. Facet polekierował dodatkowo blaty i boki, w związku z czym kolor jest prawie czarny, a pęknięcia widać nadal :Zły: a nogi - uwaga!!! - dostaliśmy od innego, używanego! stołu, bo mają podkladki od spodu (takie, żeby się podłoga nie rysowała) a my takich nie mieliśmy. Efekt: kolor blatu różni się od koloru nóg a tym samym krzeseł :Wściekły::Wściekły::Wściekły: Dzwonię wczoraj do faceta, a on do mnie, że mu jakieś bzdury wmawiam, bo oni takich praktyk nie stosują... i stwierdził, że o nie ma ze mną o czym gadać!!! Podał mi nr do producenta (on jest pośrednikiem). Wyobrażacie sobie? Zadzwoniłam do rzecznika praw konsumenta, złożyłam ponownie reklamację z tytułu niezgodności towaru (nie z tytułu gwarancji) w sklepie i czekam. W piątek ma przyjechać do mnie kierownik sklepu obejrzeć stół, czy zasadne są moje roszczenia. Coś mi się wydaje, że sprawa skończy się w sądzie... nigdy więcej!!! Jeszcze raz przestrzegam: producent MARUT z Jeżowa. Dostarczają pewnie na terenie całej Polski, więc uważajcie. Stół miał być (może i jest) drewniany, kosztował 1600. Może uważacie, że to nie jest zawrotna kwota, ale dla mnie jest. Teraz wygląda gorzej niż przed tą rzekomą naprawą. Wtedy przynajmniej z daleka dorze wyglądał, a teraz, no porażka... :Wściekły:

brak mi słów...

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Dziubala
Maciusiowi po jogurcie truskawkowym nic nie było. A wczoraj Maćko dorwał się do... serka homo :Śmiech:. Adaś zostawił sobie na stole serek na po drzemce. W którymś momencie patrzę a Maciek włada sobie do buzi łyżeczkę z serkiem. Byłam pełna podziwu, bo raz, że sobie sam nabrał z pudełeczka a ponad ławę sięga tylko głową, a dwa, że trafił buzi, a jak się cieszył :Śmiech:. Wymiękłam normalnie :D
A popołudniu poczęstowałam go makaronem z jogurtem ananasowym, bo znów patrzył mnie jak sęp. Wieczorem w jednym miejscu na brzuszku pojawiły się kropeczki. Tylko teraz nie wiem czy od serka czy od jogurtu. Ale jak kropeczki znikną to zrobię kolejną próbę żeby wiedzieć od czego to.

:brawo: dla samodzielnego Maciulka !!

Alutka7912
Cześc dziewczyny :)
Moje dziecko kończy dziś Pierwszy Roczek!!!!!!! :party::party::party::party: Jak jej rano śpiewałam sto lat i mówiłam życzenia do uszka to sie aż normalnie poryczałam hehehehehehe :Śmiech:
Jula spała dzisiaj troche niespokojnie no i rano okazało sie dlaczego....komarzysko ją pogryzło :Męki: w brodę, dłoń i rękę powyżej łokcia.....Na dodatek Julci to ugryzienie zawsze sie rozlewa i robi sie taka czerwona plama....Może znacie jakiś środek dla dzieci którym można psikac albo smarowac takie ugryzienia???

ja mam lzy w oczach jak to czytam !!

Lema
Hej dziewczyny:)

Mielismy fajna wycieczke do Warszawy, bylismy na basenie, Frankowi bardzo sie podobalo, super:)

ciesze sie, że jesteście zadowoleni :yes:

Alutka7912
A ten moment jak Jula się urozdiła tez zapamietam do końca życia :) To jaka była cieplutka i taka malutka....Ach.....:Śmiech:

pieknie... szkoda, że ja nie miałam tyle szczęścia i mi zaraz dziecko zabrali...nawet nie pokazali...

Juleczko !! Co roku, o tej samej porze każdy będzie Ci życzył co tylko może !! Ja z Alusią korzystając z tej sposobności życzymy CI zdrówka, usmiechu, miłości i radości !! To o czym marzysz by się spełniło a to co kochasz by Twoje było !! 100 lat kochana roczna panienko :) Mnóstwo całusków !!!

Alutka7912
asia78
Jak cos zle napisze to Alutka mnie poprawi zaraz

Spojrzcie w okienko na gorze gdzie sa powiadomienia o nadchodzacych wiadomosciach!! tam powinno byc zaproszenie do forum prywatnego!!!

Tak, tak...tam powinno być hihihi:)

No to dobrze zrozumialam Marcina:D ja nie mialam zaproszenia,bo sie sama zaprosilam;)