Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Alutka7912
Na razie jej jajek nie podaję no chyba że zje kawałek ciasta, naleśnika czy placuszka ziemniaczanego...no ale wtedy tak jak pisałam nic jej nie jest. Tylko sie troche martwię i zastanawiam czy to że Julka nie je żółtka jakoś negatywnie nie wpłynie na jej zdrowie.:Nauka::Stop::Śpiący:

Żołtko zjada się ze względu na żelazo, a ono na szczęście nie tylko w jajku się znajduje.

Dziubala
Alutka7912
Na razie jej jajek nie podaję no chyba że zje kawałek ciasta, naleśnika czy placuszka ziemniaczanego...no ale wtedy tak jak pisałam nic jej nie jest. Tylko sie troche martwię i zastanawiam czy to że Julka nie je żółtka jakoś negatywnie nie wpłynie na jej zdrowie.:Nauka::Stop::Śpiący:

Żołtko zjada się ze względu na żelazo, a ono na szczęście nie tylko w jajku się znajduje.

No na szczeście :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

isa32
Witajcie Kobietki :)

Zaraz poczytam co napisałyście. Znów mam zaległości :Nieśmiały:

Dobra wiadomość odebrałam wczoraj wyniki Ali (badanie z ub. tyg.) i jest ok, no może prawie, troszkę za dużo leukocytów, ale nie wyhodowano bakterii. Jutro odbieram wyniki wczorajszego badania i od razu do pediatry, bo akurat jest na zdrowych dzieciach po południu. Jestem dobrej myśli, choć sińce pod oczami nie dają mi spokoju... porozmawiam z lekarką, może jednak usg nerek. Nie chcę mieć później wyrzutów sumienia, że coś zaniedbałam. Ale nie jest źle. Wyniki o wiele lepsze od pierwszych :)

Moim zdaniem skoro wyniki wyszly dobrze to nie ma czego szukac. Ja i Pola niestety tez mamy straszne cienie pod oczami i jak mowi moja mama taka moja uroda:)

isa32
asia78
Sinka a Ty nie chcesz dolaczyc do prywatnych lipcowek?

Ja chętnie się przyłączę, jeśli mnie oczywiście zechcecie :)

Zechcialam Cie wysalalm Ci zaproszenie:)

isa32
babeczqa
babeczqa

Ostatnio o Tobie myslalam i o tych sincach, znalalzam artykul w gazecie, jak zjem obiad przepisze ci co to znaczy!!!

GAZETA - Twój maluszek z Lipca 2008 - moze dostaniesz jeszcze w kiosku.

... podkówki pod oczami .
Dziecko z sińcami pod oczami przypomina mała pandę. Czy taki wygląd to powód do niepokoju??

NIE - Zadrza sie ze sińce nie swiadzą o niczym szczególnym - lekarze mówia wtedy" taka jest uroda dziecka", moze jest poporostu niewyspany.

TAK
- Podkrążone oczy tworzą inne objawy:
- dziecko jest blade, nie ma apetytu, wygląda na osłabione, nie ma sily do zabawy. MOga one swiadczyc o wielu schorzeniach, m.in. anemia, klopoty z nerkami, alergia, pasożyty. Dlatego warto zrobic malcowi badanie moczu, kału i krwi. Isc do pediatry.

Dziękuję Babeczko wynika z tego, że warto jeszcze zrobić posiew kału, bo reszta badań ok. Anemii brak, a moje dziecko ma energii za troje :Uśmiech: wczoraj mnie wykończyła :Szok: Do tego jest na etapie złoszczenia się i tak kopie z nerwów nóżkami, że normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać. Próbuję ją uspokajać, ale niestety swoje musi wypłakać (i wykopać ;) )
Dzisiaj w nocy się obudziła i miała takie nerwy z tego powodu, że w łóżeczku też tymi nóżkami kopała... rośnie mały nerwusik ;) postaram się to troszkę temperować, ale już widzę, że lekko nie będzie. A jakby się urodziła jako Raczek... ale nie, do Lwiątka czekała :Uśmiech: żarty żartami, ale myślę, że będziemy mieli z tym problem. Moja siostra też była taka "niedobra" tzn. złośnica itd. Postaram się to wyplenić z mojej panny, oczywiście stanowczo, ale spokojnie i bez straszenia czymkolwiek !
Dziewczyny mające już starsze maluchy: miałyście takie doświadczenia? Są jakieś skuteczne sposoby? Raczej nie wyobrażam sobie, że moje dziecko będzie dostawało zawsze wszystko na co będzie miało ochotę... do niczego dobrego to nie prowadzi. Chyba muszą być jakieś zasady? Podzielcie się doświadczeniem :)

Tak zasada jest jedna zelazna konsekwencja:) ale nie zawsze sie tak da;) co pewnie Dziubala potwierdzi:)

Dziubala

Asia – a co przedszkolem od września? Puszczasz Polę?

Nie zostaje w domu do wrzesnia 2009:)

isa32
Akcja stół...
D rozłożył w niedzielę stół... nie uwierzycie. Facet polekierował dodatkowo blaty i boki, w związku z czym kolor jest prawie czarny, a pęknięcia widać nadal :Zły: a nogi - uwaga!!! - dostaliśmy od innego, używanego! stołu, bo mają podkladki od spodu (takie, żeby się podłoga nie rysowała) a my takich nie mieliśmy. Efekt: kolor blatu różni się od koloru nóg a tym samym krzeseł :Wściekły::Wściekły::Wściekły: Dzwonię wczoraj do faceta, a on do mnie, że mu jakieś bzdury wmawiam, bo oni takich praktyk nie stosują... i stwierdził, że o nie ma ze mną o czym gadać!!! Podał mi nr do producenta (on jest pośrednikiem). Wyobrażacie sobie? Zadzwoniłam do rzecznika praw konsumenta, złożyłam ponownie reklamację z tytułu niezgodności towaru (nie z tytułu gwarancji) w sklepie i czekam. W piątek ma przyjechać do mnie kierownik sklepu obejrzeć stół, czy zasadne są moje roszczenia. Coś mi się wydaje, że sprawa skończy się w sądzie... nigdy więcej!!! Jeszcze raz przestrzegam: producent MARUT z Jeżowa. Dostarczają pewnie na terenie całej Polski, więc uważajcie. Stół miał być (może i jest) drewniany, kosztował 1600. Może uważacie, że to nie jest zawrotna kwota, ale dla mnie jest. Teraz wygląda gorzej niż przed tą rzekomą naprawą. Wtedy przynajmniej z daleka dorze wyglądał, a teraz, no porażka... :Wściekły:

Chyba bym zabila takich fachowcow:Zły:

isa32
Dziubala
Isa - teraz jest spoko, gorzej będzie jak dziecko zacznie się zbliżać do 2 rż. ;)

Nas jakos kryzys dwulatka ominal:D gorzej jest teraz a wlasciwie bylo jakies 2-3 miesiace temu

Dziubalko nie dobijaj mnie, bo jak się zdecyduję na drugie, to będę miała noworodka i dwu-trzylatkę :Szok: Trochę mi przechodzi chęć na kolejne.

isa32
Dziubala
isa32

Dziubalko nie dobijaj mnie, bo jak się zdecyduję na drugie, to będę miała noworodka i dwu-trzylatkę :Szok: Trochę mi przechodzi chęć na kolejne.

Eee, coś Ty! Nie zniechęcaj się. Np. u mnie i Asi między dziećmi jest różnica 2 lata i 3 m-ce i dałyśmy radę :lol:. Nie taki diabeł straszny :Oczko:

Wy to jesteście Super-Matki :Uśmiech::Śmiech: Ja nie mam cierpliwości... niestety :Smutny:

może jakby w domu to wszystko inaczej wyglądało, może... ech temat rzeka i na pewno nie na forum ogólne ;)

Dalysmy rade :D malo tego ja planuje 3-cie:)

Cześc dziewczyny :)
Moje dziecko kończy dziś Pierwszy Roczek!!!!!!! :party::party::party::party: Jak jej rano śpiewałam sto lat i mówiłam życzenia do uszka to sie aż normalnie poryczałam hehehehehehe :Śmiech:
Jula spała dzisiaj troche niespokojnie no i rano okazało sie dlaczego....komarzysko ją pogryzło :Męki: w brodę, dłoń i rękę powyżej łokcia.....Na dodatek Julci to ugryzienie zawsze sie rozlewa i robi sie taka czerwona plama....Może znacie jakiś środek dla dzieci którym można psikac albo smarowac takie ugryzienia???

Witam was serdecznie w deszczowa pogode:)masakra to co jest na dworze, zimno, wieje i kropi wrrrrrrrrrrrrr

no ale ja zaliczylam juz dzisiaj duza porcje lodow od rana:Śmiech: ..Carte Dor Tiramisu mniammmmmmmmm:Śmiech:

Oliwka spala wmiare spokojnie w nocy, rano o 6.00 pobudka i juz jest na drzemce porannej....dzisiaj idziemy kupic jej kolejne buciki, tejuz ma za male i stupki czerwone, bo ja cisna pewnie...:Histeria::Histeria:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Lema
Hej dziewczyny:)

Mielismy fajna wycieczke do Warszawy, bylismy na basenie, Frankowi bardzo sie podobalo, super:)

No to superowo :) A pogoda jaka tam wczoraj była?? Bo u nas lało :( i niestety w drodze do domu znowu zmokłam jak kura:Niespodzianka:

babeczqa
Alutka - DAPIS żel --na ukąszenia komarów i owadów dla dzieciaczko powyzej 3 miesiaca zycia -------->super dziala:)

Dziekuję :) Zaraz skoczę do apteki i kupię to mama jej posmaruje:Uśmiech:

babeczqa
Witam was serdecznie w deszczowa pogode:)masakra to co jest na dworze, zimno, wieje i kropi wrrrrrrrrrrrrr
no ale ja zaliczylam juz dzisiaj duza porcje lodow od rana:Śmiech: ..Carte Dor Tiramisu mniammmmmmmmm:Śmiech:

No no no...loody na śniadanko :) Tez bym zjadła :) A ja mam dzisiaj imprezke w pracy :) Bedzie wyżerka i coś innego ten tego do picia :)

babeczqa
ale mnienatchnelo...wyobrazacie sobie ze okolo rok temu --------->licza sie dni kazdej z osobna:0chodzilysmy z wielkimi brzuchami:)czekajac na nasze pociechy przeslodkie:)

Pamietam pamiętam...jak od połowy czerwca chciałam żeby sie Julka już urodziła bo już mi się nie chciało byc w ciąży hihihihihi...i mój poród trzydniowy tez pamiętam hihihihi...ale bólu na szczęście już nie :)

...Alutka -- no terazt o mnie zaskoczylas...jak trzydniowy poród???
ja pamietam jak dzis wszytsko....było cudownie... i rodzilam bite 12 h:)Oliwka punkt 12 w poludnie sie urodzila:)boshe az łezki mam w oczach jak sobie pomysle...a ten pierwszy usmiech, dotyk...pierwszu pocalunke matczyny...............aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa chce kolejne bobo:Padnięty::Padnięty::Padnięty:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Alutka7912
Lema
Hej dziewczyny:)

Mielismy fajna wycieczke do Warszawy, bylismy na basenie, Frankowi bardzo sie podobalo, super:)

No to superowo :) A pogoda jaka tam wczoraj była?? Bo u nas lało :( i niestety w drodze do domu znowu zmokłam jak kura:Niespodzianka:

W poniedzialek zbieralo sie na burze, mozna bylo powietrze kroic, tak ciezko. W koncu lunelo wieczorem, a wczoraj bylo pogodnie i cieplo, ale nie upalnie:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png