Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

A ja w pracy własnie kwiaty dziewczynom poprzesadzałam bo jak to one mówią "rękę mam do kwiatów". Tak więc prócz funkcji inspektora w pracy jestem jeszcze czasem ogrodnikiem :Padnięty::Oczko:

Dziubalka - wielkie brawo dla Maciusia!!!! :Śmiech: A wczesniej jak zjadał obiadek?? Julcia od początku je wszystko łyżeczką....nie toleruje i nie tolerowała nigdy smoczków i butelek, no i dobrze nawet bo nie musze jej odzwyczajac od butelki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Dziubala
Isa – tak, Danonki to serek, sam producent to pisze. Adasiowi do tej pory go nie kupiłam i Maciek też się nie doczeka.
Danonki pomijając, że są przecukrzone to mają ilość wapnia i wit. D odpowiednią dla dzieci powyżej 3rż. Nadmiar wapnia i wit. D jest szkodliwy, po co więc narażać młodsze dzieci.

Ja myslę, że w małych ilościach nic nie zaszkodzi. Nie daje Julci jogurtów codziennie ale raz na tydzień albo półtora tygodnia.

Chyba mam zlamany nos :( usypialam malego, a ze jest bez smoka i nie bardzo sie daje,bo wije sie jak piskorz i drze w nieboglosy to walnal mnie glowa w nos. Mam nadzieje ze jednak jest caly :roll:

Dziubala
Asia – nie wiedziałam, że dajesz Stefankowi Danonki. A myślałam, że już mnie nie zaskoczysz ;)
Oglądałam zdjęcia z wakacji, Adaś i Pola będą mieli co oglądać :D

Nie wiedzialas,przeciez Ci mowilam:) ja nie jestem az tak ortodoksyjna w jedzeniu dzieci,mam inne fobie,ale akurat nie jedzenie. Jak wiesz np nigdy nie wyjmuje dzieciakow z fotelikow i to jest dla mnie wazniejsze niz to czy jedza danonki czy nie:)

Dziubala
Mam zgrane zdjęcia z wakacji, ale jest ich tak dużo, że nie wiem, które wybrać :Kiepsko:

To podajmy sobie raczki, ja juz tez obejrzalam,ale wybrac to chyba bede z tydzien wstawiala:)

babeczqa
helloooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WRóCIłAM Z OBRONY!!

OBRONIłAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NA 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TO JUZ JEST KONIEC HAHAHA ALE SIE CIESZE HAHAHAHAHAHHAHAHAHAH

:smieszne::smieszne::smieszne:

:brawo::brawo::brawo::brawo::brawo:

Dziubala
Witam środowo

Dzieci dotlenione na placu zabaw już śpią więc mam chwilę dla siebie :)

Muszę pochwalić Maciusia, który znów przespał calutką noc, ostatnio coraz częściej mu się to zdarza :)
No i dziś jest historyczny dzień – Maciuś ZJADŁ CAŁY SŁOICZEK OBIADKU ŁYŻECZKĄ! :):):)

:brawo::brawo::brawo::brawo::brawo: Znaczy ze dojrzewa,nie bedzie przeciez zawsze jadl obiadku w nutra:)

Alutka - wcześniej zjadał najwyżej kilka łyżeczek i albo zaciskał buźkę albo już po 1 łyżeczce miał odruch wymiotny. Więc żeby jakoś zjadł obiadek (nie samym mlekiem w tym wieku człowiek żyje) to ”wlewałam” obiadek do butli z Nutra.
Tylko z obiadkami jest (mam nadzieję, że mogę już napisać „był”) problem, bo deserki ładnie zjada łyżeczką.

Alutka7912
Dziubala
Isa – tak, Danonki to serek, sam producent to pisze. Adasiowi do tej pory go nie kupiłam i Maciek też się nie doczeka.
Danonki pomijając, że są przecukrzone to mają ilość wapnia i wit. D odpowiednią dla dzieci powyżej 3rż. Nadmiar wapnia i wit. D jest szkodliwy, po co więc narażać młodsze dzieci.

Ja myslę, że w małych ilościach nic nie zaszkodzi. Nie daje Julci jogurtów codziennie ale raz na tydzień albo półtora tygodnia.

Jogurt nie zaszkodzi (oczywiście o ile dziecko nie jest uczulone), a Danonki to nie jogurt tylko serek, w dodatku nic w nim nie ma naturalnego.

Kurcze pozyczylam sasiadce na czas urlopu odkurzacz,bo jej poszedl do reklamacji. No i wrocil tylko ze w szczotce brakuje jednego rzadka wlosia:Zły:Niemozliwe zeby nie zauwazyla bo to wlosie ma ok 15 cm dlugosci. Nie wiem powiedziec jej czy nie znalazla czegos takiego?? Czu udac ze nic sie nie stalo?? W sumie nie w kij dmuchal,bo ta szczotka kosztuje ok 50-70zl

Czesc dziewczyny:)

Tak jak przypuszczalam czas na forum to znajde chyba jak wroce do pracy dopiero... Urlopujemy sie z Frankiem, wylegujemy w lozku do 9 i jest super. Franek od wyjazdu spi dluzej do ok.8, a pozniej jeszcze chetnie lezy ze mna w lozku, no miod malina. Przynajmniej to mu zostalo z wyjazdu, bo nocne histerie wrocily, dzis plakal przez poltorej godziny. Znaczy darl sie jak opetany...

Nie poczytam i nie nadrobie wszystkiego, na razie nie ma szans, i tak musze ekspresem pisac, bo Franek poluje na wlaczany komp i cichaczem mi go wylacza w najmniej stosownym momencie:)

Bylismy dzis u neurolog na kontrolnej wizycie, wszystko ok:) Uff:) Powiedzialm jej o tych nocnych placzach i poradzila mi lek uspokajajacy, bo jak jej opowiedzialam o tym jak wygladaja noce Franka to uznala, ze on nauczy sie pic wode zamiast cyca i dalej sie bedzie budzil tak samo. Radzi mi dawac mu ten syrop az na dobre odstawi sie, potem przestac, Franek wtedy pewnie znow zacznie sie budzic, ale mam mu nic nie dawac, ani pic, ani jesc, poglaskac, przytulic i tyle. Musi sie nauczyc, ze noc jest od spania, koniec kropka. Ja jestem przeciwna podawaniu leku, z mezem jeszcze nie rozmawialm, ale z drugiej strony... Cos z tymi nocami zrobic trzeba... Sama nie wiem... Jak mi radzicie?

Aha, musimy w koncu kupic porzadne sandalki Franusiowi, bo tak sie cudnie rozkreca w chodzenie, ze szok:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Asiu- a moze na dobry poczatek nie dawaj Funiowi smoczka w ciagu dnia, zostaw mu na czas usypiania? Moze tak etapami bedzie latwiej... Tak czy owak zycze sily i wytrwalosci:)

Dziubalka- no brawa wielkie dla Maciusia za obiadek:) I za nocke oczywiscie tez:)

Ja na fotki znajde czas chyba za miesiac...:)

Alutko- jak zaszlam w ciaze nie mialam wybranego imienia dla chlopca (i nigdy go nie wybralam zreszta, Franka wymyslil maz, a ja tak sie z tym imieniem osluchalam, ze pozniej juz nie wyobrazalam sobie innego), ale dla dziewczynki jak najbardziej:) I tez to byla Antoninka:) I jesli Franus bedzie kiedys mial siostre to tak wlasnie bedzie miala na imie:)

asia78
Lema chyba lepiej mu zabrac na dobre niz robic wode z mozgu. W kazdym razie na pewno musze przeczekac jak Ty:)

Moze i tak... Raz a dobrze. Ja na sama mysl o odstawienu od piersi slabne, nie wiem czy starczy mi sil. Na razie wczoraj i przedwczoraj nie bylo karmienia w dzien, ale w nocy wszystko nadrobil...

asia78
Lema chyba lepiej mu zabrac na dobre niz robic wode z mozgu. W kazdym razie na pewno musze przeczekac jak Ty:)

Ja Julci na razie smoka nie zabieram...w dzien nie daje go jej wogule tylko do spania. A jak zasypia to wyjmuje jej go z buzi....mysle, że przyjdzie czas na zabranie smoka gdy juz bedzie mnie lepiej rozumiała...wtedy opowiem jej jakąs bajke o wróżce smoczkowej hihihih(Superniania) i może bedzie po kłopocie:)

Lema
asia78

Moze i tak... Raz a dobrze. Ja na sama mysl o odstawienu od piersi slabne, nie wiem czy starczy mi sil. Na razie wczoraj i przedwczoraj nie bylo karmienia w dzien, ale w nocy wszystko nadrobil...

ja tez slabne ale daltego ze moze juz nigdy nie bede mogla tego robic :( a bardzo to lubilam

asia78
Kurcze pozyczylam sasiadce na czas urlopu odkurzacz,bo jej poszedl do reklamacji. No i wrocil tylko ze w szczotce brakuje jednego rzadka wlosia:Zły:Niemozliwe zeby nie zauwazyla bo to wlosie ma ok 15 cm dlugosci. Nie wiem powiedziec jej czy nie znalazla czegos takiego?? Czu udac ze nic sie nie stalo?? W sumie nie w kij dmuchal,bo ta szczotka kosztuje ok 50-70zl

Ja bym zapytała. Może zwyczajnie zapomniała włożyć z powrotem na miejsce ;)
Gorzej jak go nie będzie miała.

Dziubala
asia78

To po prostu musialo wypasc chociaz nie wiem jakim cudem. Jak patrzysz na szczotke od spodu to jest prostokatem. I na gorze i na dole tego prostokata bylo to wlosie a teraz nie ma. Tego sie nie wyjmowalo.

Lema

Bylismy dzis u neurolog na kontrolnej wizycie, wszystko ok:) Uff:) Powiedzialm jej o tych nocnych placzach i poradzila mi lek uspokajajacy, bo jak jej opowiedzialam o tym jak wygladaja noce Franka to uznala, ze on nauczy sie pic wode zamiast cyca i dalej sie bedzie budzil tak samo. Radzi mi dawac mu ten syrop az na dobre odstawi sie, potem przestac, Franek wtedy pewnie znow zacznie sie budzic, ale mam mu nic nie dawac, ani pic, ani jesc, poglaskac, przytulic i tyle. Musi sie nauczyc, ze noc jest od spania, koniec kropka. Ja jestem przeciwna podawaniu leku, z mezem jeszcze nie rozmawialm, ale z drugiej strony... Cos z tymi nocami zrobic trzeba... Sama nie wiem... Jak mi radzicie?

Cieszę się, że u neurolog wszystko ok :)
Co do podawania syropu, hmm... niełatwa decyzja. Zależy też jaki to syrop?
A próbowałaś z tymi czopkami przed położeniem Frania spać?

asia78
Dziubala
asia78

To po prostu musialo wypasc chociaz nie wiem jakim cudem. Jak patrzysz na szczotke od spodu to jest prostokatem. I na gorze i na dole tego prostokata bylo to wlosie a teraz nie ma. Tego sie nie wyjmowalo.

Amba wcięła :Śmiech:

Dziubala
Lema

Cieszę się, że u neurolog wszystko ok :)
Co do podawania syropu, hmm... niełatwa decyzja. Zależy też jaki to syrop?
A próbowałaś z tymi czopkami przed położeniem Frania spać?

Probowalam, nie ma zadnej roznicy:( A syrop to Atarax.