Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
isa32
Wiecie co? Od x czasu myślę nad drugim dzieckiem :Szok::Szok::Szok: normalnie nie mogę... nie wiem co jest... szczególnie, że nie chciałam o tym słyszeć... a teraz jakoś nie opuszcza to moich myśli... Oczywiście D musiałby być na stałe w domu, żebym się na to zdecydowała, ale sama idea mnie poraża :Zakręcony: Wiem, że zaraz zaczniecie mi pisać, żebym się decydowała itd. Nie o to chodzi. Możecie mi powiedzieć, czy też tak miałyście, macie? Może to taki etap, który później przechodzi :Oczko:

Tak, przechodzi do realizacji :D

U mnie od pomyslenie do realizacji minelo 2 mieisace;)

Alutka7912
Zastanawiam się co kupic Julci na urodzinki :) Macie jakieś pomysły?? Myslę że może jakąś zabawke edukacyjną? Albo może klocki...drewniane np....nie ma pomysłu....:Padnięty:

Klocki drewniane to lepiej nie, bo dzieci lubią rzucać, jak tak trafi w swoją główkę albo w kogoś to będzie nieciekawie. Polecam stoliki edukacyjne :)
Dla Maćka to na pewno rowerek i tego uczniaczka co jest tu polecany :). U mnie ciężki wybór, bo Adaś ma trochę fajnych zabawek, stąd dylematy ;)

Dziubala
Alutka7912
Kupiłam dzisiaj Julci Petitki łódeczki z nadzieniem truskawkowym, żeby jej troche urozmaicic jej przekąski, bo tak to je tylko flipsiaki, herbatniki, biszkopty i paluszki. Dajecie waszym dzieciom juz jakies ciastka?

Nie daję. Jestem przeciwnikiem dawania słodyczy małym dzieciom.

Funio generalnie nie je slodyczy. Dostaje tylko flipsy czasem tzn. raz w tygodniu jakis kawaleczek herbatnika albo biszkopta. A juz paluszki wykluczam absolutnie duuuuzo za duuuuuuzo soli:Rozgniewany:

Dobry wieczor:)
Witam sie z Wami na minutke po to, zeby zaraz sie pozegnac, bo padam na nos... Frankowi wypadla nadprogramowa drzemka w okolicach 18, wiec zasnal przed 22. A my oprocz wizyt u babc i na placu budowy coby postepy ocenic ( sciany stoja jak ta lala, hura) bylismy dzis z Frankiem we dwoje i bylo to nie lada wyzwanie, zeby cokolwiek z nim zrobic. No chlopak jeszcze urlopem zyje i jest przekonany, ze mama bedzie z nim sie bawic caly dzien. Jakie pranie, jakie sprzatanie, na glowe matka upadlas?;)

Powiem tym z Was drogie Lipcowki, ktore zazdroscily nam zlotu w Jastrzebiej, ze jak dla mnie to mialyscie czego zazdroscic;) Bylo super poznac dziewczyny, ich lipcowych synkow, Polcie i Adasia no i szanownych mezow:) Niemowlaki slodkie, Funio wyglada jakby mial dwa latka, robi cudne miny , a Macius to uroczy smieszek, no tak sie bosko smieje, ze nie do opisania:) Pola z Adasiem stworzyli goracy i burzliwy zwiazek, oparty na glebokim uczuciu:) Sam slodycz:) A Lipcowe mamy mialy nawet wychode na drinka pewnego wieczoru:) O, tyle sie dzialo:) Dziewczyny sa super no i w ogole moglabym pisac o urlopie i pisac, ale czasu nie mam:(

A Wam Asiu i Dziubalko dziekuje za mily czas, jak wyjechalyscie to bardzo mi Was brakowalo:Całus:

Tak jak pisala Dziubala Franus nie spal na wyjezdzie, ale bylo o tyle lepiej, ze nie dostawal nocnych histerii, co niestety po powrocie do domu od razu nastapilo:(

Ale, ja pelna sil pourlopowych dam sobie rade i cos wykombinuje, zeby Farnio spal:) Bo ja nie to za tydzien musze wracac do Jastrzebiej ladowac akumulatory:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala
Alutka7912
Zastanawiam się co kupic Julci na urodzinki :) Macie jakieś pomysły?? Myslę że może jakąś zabawke edukacyjną? Albo może klocki...drewniane np....nie ma pomysłu....:Padnięty:

Klocki drewniane to lepiej nie, bo dzieci lubią rzucać, jak tak trafi w swoją główkę albo w kogoś to będzie nieciekawie. Polecam stoliki edukacyjne :)
Dla Maćka to na pewno rowerek i tego uczniaczka co jest tu polecany :). U mnie ciężki wybór, bo Adaś ma trochę fajnych zabawek, stąd dylematy ;)

Ja mam takie same dylematy zastanawiam sie nad rowerkiem,bo Pola swoj zlamala a i tak w tym roku nie bylby dobry dla Funia. Mamy cale mnostwo zabawek po Poli,wiec wybor jest lekko ogranoczony

babeczqa
...ja ostatnio kupilam jajo KInder Niespodzianka....dala jej liznac czekolade ...zrobila beee minke i powiedziala be machnela reka i juz niechce czekolady:0i super dziecko niebedzie jadlo czekolady:)...a jak si ekiedy zapyta dlaczego ???????to powiem bo niechcialas;)

O nie nie na czekolade to jeszcze jest duzo za wczesnie

isa32
Alicja chora :( wyniki krwi ok, ale mocz zły... lekarka kazała najpierw powtórzyć badanie. Nie wiem jak te siuśki mojej córci mam złapać. Bo najpierw mam ją rano umyć i zmusić do nasiusiania w dwa pojemniczki :Szok: sama pediatra stwierdziła, że nie ma pojęcia jak to zrobimy :Szok:
Do tego zajrzała jej do gardła, bo ząbki idą i chciałam żeby się przyjrzała. A ona do mnie, czy dziecko nie jest dziwne ostatnio. Ja, że trochę niespokojna. A lekarka: tak, ma gardło czerwone z pęcherzykami :Smutny: Na razie wapno, tantum verde, witaminy, jak będzie gorzej to wizyta u niej. Ech, martwię się, jak rzeczywiscie jest infekcja moczowa to od tego może nie mieć apetytu, od tego może być wszystko... A dzisiaj została z teściową, bo mama miała coś do załatwienia i jak wychodziłam to niby pomachała, ale zaczęła płakać :Płacz: choć normalnie drugą babcię lubi...

:Smutny:

asia78
Dziubala
Alutka7912

Ja mam takie same dylematy zastanawiam sie nad rowerkiem,bo Pola swoj zlamala a i tak w tym roku nie bylby dobry dla Funia. Mamy cale mnostwo zabawek po Poli,wiec wybor jest lekko ogranoczony

Alka jak widzi swój rowerek to aż piszczy i skacze z radości :D polecam :)

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png