Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
Lema

Wiecie, taka nieudolna czasem sie czuje... Ech, nawet nie umiem tego ubrac w slowa, ale tak sie czuje, jak nie umiem nic zrobic, zeby Franus spal spokojnie... Marzy mi sie to, zebym rano nie stresowala sie tym, ze moje synek marudzil cala noc, co to za wypoczynek dla niego?

Ja chcesz to wyślę Ci maile książkę "Uśnij wreszcie". Może znajdziesz tam jakieś wskazówki dla siebie.

Ja kupiłam sobie tę książkę i wprowadzałam metody tam zawarte....u mnie sie sprawdziło i udało, może więc i wam pomoże
empik.com - Język niemowląt. Moja mama mnie rozumie - Tracy Hogg, Melinda Blau- 32.49zł

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Alutka7912
Dziubala
Lema

Wiecie, taka nieudolna czasem sie czuje... Ech, nawet nie umiem tego ubrac w slowa, ale tak sie czuje, jak nie umiem nic zrobic, zeby Franus spal spokojnie... Marzy mi sie to, zebym rano nie stresowala sie tym, ze moje synek marudzil cala noc, co to za wypoczynek dla niego?

Ja chcesz to wyślę Ci maile książkę "Uśnij wreszcie". Może znajdziesz tam jakieś wskazówki dla siebie.

Ja kupiłam sobie tę książkę i wprowadzałam metody tam zawarte....u mnie sie sprawdziło i udało, może więc i wam pomoże
empik.com - Język niemowląt. Moja mama mnie rozumie - Tracy Hogg, Melinda Blau- 32.49zł

Ta książka ponoć pomogła 98% rodziców ;)

Alutka7912
Lema

Ech, ja przez ponad miesiac karmilam Frania tylko raz, nad ranem, o 4-5, nawet jesli sie budzil wczesniej to dostawal picie, czasem go poglaskalam i zasypial dalej. Wyjatkiem bylo poplakiwanie przez zeby, wtedy noce byly gorsze, ale tez nie dostawal cyca. Co nawyzej spal na rekach, uspokajal sie przytulony. Jakis tydzien temu zaczelam mu dawac cyca , bo po kilku przeplakanych nocach bylam jednym wielkim klebkiem nerwow. Nic nie pomagalo, kompletnie nic. Stwierdzialam ze tak i tak jest zle, ale jak go zapcham cycem to przynajmniej bedzie cisza. Psycha mi normalnie siadala od tych placzy nocnych, rano sie cala trzeslam, wieczorem zoladek mi sie sciskal na mysl o tym co sie zacznie. No i tak to wyglada, ze jak mu dam tego cyca to nie chce go wypuscic.... To nie jedzenie, to ssanie do upadlego..

Lema, a może to zapychanie cycem to nie jest taki dobry pomysł....a zresztą...tak naprawdę musisz spróbowac wszystkiego i zobaczyć co jest dla was dobre a co nie. Tylko nie denerwuj się bo Franek wyczuwa Twoje nastroje. Na pewno razem wypracujecie sobie w końcu jakąs metodę na dobry sen :) Bedzie dobrze, zobaczysz :)

To na pewno nie jest dobry pomysl, tylko wyobraz sobie, ze dziecko Ci placze od polnocy do 4, kiedy to zasypia ze zmeczenia... I nic nie dziala... Ani czopki, ani zel, ani noszenie, ani picie, ani rozbieranie, ubieranie, otwieranie okna, zamykanie, zapalanie swiatla, branie do lozka... NIC. A cyc to jest jedyny sposob, zeby bylo cicho...

Odrobaczony- bo moze pasozyty, mocz zbadany, bo moze cos z ukladem moczowym. W ciagu dnia okaz zdrowia i dobrego humoru, w nocy placz i placz i placz... No i wez sie nie martw i nie stresuj...

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

babeczqa
Pozatym mam dwa dylematy::Histeria:
1. Jak wasze dzieciaczki usypiaja i w dzien i na noc?tzn jaka metode stosujecie jak gdzie co ?
2. Chyba bede musiala przestawic sie na jedna drzemke Oliwi w poludnie...bo niechce mi spac okolo 9 juz....:Histeria:

Ad.1. Maciuś zasypia sam odkładany do łóżeczka tuż po jedzeniu. Zamykam drzwi od pokoju i wychodzę. Tak jest ze spaniem na noc i z dziennymi drzemkami.
Ad.2. Dzieci w miarę jak robią się starsze potrzebują coraz mniej snu. Teoretycznie w tym wieku mają jeszcze 2 drzemki, ale wiadomo, że nie wszystkie dzieci muszą tak mieć ;). Mój Maciuś śpi jeszcze 2 razy :)
Może nie kładź Oliwki o 9.00 tylko np. o 10.00.

kajocha

Dziubalku moja Alka to też w nocy czasami płacze i ja głupia jestem bo nie wiem o co chodzi :Szok: Daję jej herbatki się napić i lala mi śpi dalej. Nie wiem od czego to zależy bo czasami płacze a czasami nie... Hmmm

Nie dowiemy się dlaczego raz płaczą nocy, a drugi raz nie. Jednym z powodów jest to, że dzieciaczki są coraz bardzie świadome tego co je otacza i odreagowują to potem w nocy. To z nadmiaru wrażeń i nowych bodźców.

Lema
Alutka7912
Lema

Ech, ja przez ponad miesiac karmilam Frania tylko raz, nad ranem, o 4-5, nawet jesli sie budzil wczesniej to dostawal picie, czasem go poglaskalam i zasypial dalej. Wyjatkiem bylo poplakiwanie przez zeby, wtedy noce byly gorsze, ale tez nie dostawal cyca. Co nawyzej spal na rekach, uspokajal sie przytulony. Jakis tydzien temu zaczelam mu dawac cyca , bo po kilku przeplakanych nocach bylam jednym wielkim klebkiem nerwow. Nic nie pomagalo, kompletnie nic. Stwierdzialam ze tak i tak jest zle, ale jak go zapcham cycem to przynajmniej bedzie cisza. Psycha mi normalnie siadala od tych placzy nocnych, rano sie cala trzeslam, wieczorem zoladek mi sie sciskal na mysl o tym co sie zacznie. No i tak to wyglada, ze jak mu dam tego cyca to nie chce go wypuscic.... To nie jedzenie, to ssanie do upadlego..

Lema, a może to zapychanie cycem to nie jest taki dobry pomysł....a zresztą...tak naprawdę musisz spróbowac wszystkiego i zobaczyć co jest dla was dobre a co nie. Tylko nie denerwuj się bo Franek wyczuwa Twoje nastroje. Na pewno razem wypracujecie sobie w końcu jakąs metodę na dobry sen :) Bedzie dobrze, zobaczysz :)

To na pewno nie jest dobry pomysl, tylko wyobraz sobie, ze dziecko Ci placze od polnocy do 4, kiedy to zasypia ze zmeczenia... I nic nie dziala... Ani czopki, ani zel, ani noszenie, ani picie, ani rozbieranie, ubieranie, otwieranie okna, zamykanie, zapalanie swiatla, branie do lozka... NIC. A cyc to jest jedyny sposob, zeby bylo cicho...

Odrobaczony- bo moze pasozyty, mocz zbadany, bo moze cos z ukladem moczowym. W ciagu dnia okaz zdrowia i dobrego humoru, w nocy placz i placz i placz... No i wez sie nie martw i nie stresuj...

No widzisz...a może za dużo tych bodżców w nocy...Płacze z głodu?pewnie nie bo przecież widzisz ja je w dzień...może niepotrzebnie go rozbudzasz tym noszeniem, ubieraniem, rozbieraniem...zapalasz światło....

Alutka7912
Tak sobie dzisij postanowiłam że od poniedziałku zaczynam dietę kopenhaską żeby pozbyć się w końcu tych zbędnych pięciu kilogramów z ciąży :) Trzymajcie za mnie kciuki :):Padnięty:

Trzymam kciuki za spadek wagi.
Słyszałam od innych, że dieta jest skuteczna, ale nadto obciąża (niszczy) organizm zwłaszcza nerki. Słyszałaś coś o tym?

Dziubala
Lema
Hejka:)
Ale mialyscie fajna bibke wczoraj:)
A ja Wam powiem, ze dalam Frankowi butle mleka w nocy i spal po niej trzy godziny.... Nie pamietam, kiedy tyle przespalam bez pobudek:Niespodzianka: Po tych trzech godzinach dostal cyca i wyl juz do 5, kiedy to zaczal dzien.... Powinnam z tego jakies wnioski wyciagnac, tylko nie wiem jakie... Wiecie, pomozecie?

A napisz jak wygląda menu Franka w ciągu dnia.

8- kaszka, gesta, lyzeczka, 180 ml
11- zupka, 190 ml
14- obiadek, 190 ml
16- cyc, ilosc nieokreslona, czas ssania ok. 15 min, mam wraznei, ze ja mam puste te piersi:(
17- duzy banan
20- 180 ml kaszki, gestej, lyzeczka

Mam wrazenie, ze jemu sie pic chce, a nie jesc, ale kur... pomoz takiemu, jak on pic nie chce. No pluje piciem i koniec.

Dziubala
Lema

Poprosze:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

kwiaciarka

no , ja kupilam 3 lata temu w ccc ( P. byl przeciwny) i do dzis sie trzymaja, naprawde sie poprawili

W zeszłym roku 3 różne Marcówki kupiły sobie klapki czy sandałki. Potem zaczęły pisać, że muszą iść z reklamacją do CCC. Jak podpytywałyśmy jakie buty kupiły to okazało się, że każda z nich miała ten sam model :D. Jakiś felerny model im się trafił :Oczko:

Lema
Czytam o tym co zabieracie na wakacje i powiem Wam, ze nie mam pomyslu na to, co wziac- czy wanienke na przyklad, ile i jakie zabawki itp. Biore podgrzewacz, to na pewno, a reszta... Lo matko, jak my sie spakujemy w nasz mini samochodzik? Nie mam pojecia.

a kup taki basenik
ORYGINALNY BASEN INTEX DLA MALUSZKA NA LETNIE DNI (374839070) - Aukcje internetowe Allegro i będziesz miała problem wanienki rozwiązany
ja taki uzywam do kąpieli Mikołaja w mojej mini łazience w Oslo, pod dupkę podkładam puzle piankowe i jest ok!

my jedziemy do Chorwacji i mam zamiar zabrać basenik ze sobą

a na ogród kupiłam taki INTEX-BASENIK MUCHOMOREK - SUPER PREZENT- HIT CENA (375816465) - Aukcje internetowe Allegro
ma dmuchane miekkie dno i daszek

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Dziubala
kajocha

Dziubalku moja Alka to też w nocy czasami płacze i ja głupia jestem bo nie wiem o co chodzi :Szok: Daję jej herbatki się napić i lala mi śpi dalej. Nie wiem od czego to zależy bo czasami płacze a czasami nie... Hmmm

Nie dowiemy się dlaczego raz płaczą nocy, a drugi raz nie. Jednym z powodów jest to, że dzieciaczki są coraz bardzie świadome tego co je otacza i odreagowują to potem w nocy. To z nadmiaru wrażeń i nowych bodźców.

Masz rację...Julcia czasem po dniu pełnym wrażeń mówi przez sen albo śmieje się....czasem też jest niespokojna.

Lema
Dziubala
Lema
Hejka:)
Ale mialyscie fajna bibke wczoraj:)
A ja Wam powiem, ze dalam Frankowi butle mleka w nocy i spal po niej trzy godziny.... Nie pamietam, kiedy tyle przespalam bez pobudek:Niespodzianka: Po tych trzech godzinach dostal cyca i wyl juz do 5, kiedy to zaczal dzien.... Powinnam z tego jakies wnioski wyciagnac, tylko nie wiem jakie... Wiecie, pomozecie?

A napisz jak wygląda menu Franka w ciągu dnia.

8- kaszka, gesta, lyzeczka, 180 ml
11- zupka, 190 ml
14- obiadek, 190 ml
16- cyc, ilosc nieokreslona, czas ssania ok. 15 min, mam wraznei, ze ja mam puste te piersi:(
17- duzy banan
20- 180 ml kaszki, gestej, lyzeczka

Mam wrazenie, ze jemu sie pic chce, a nie jesc, ale kur... pomoz takiemu, jak on pic nie chce. No pluje piciem i koniec.

Julka tez nie chce pić.....daję jej picie łyżeczką....do każdego posiłku wypija co najmniej 50 ml...a jak jest gorąco to ok. 100

U nas noc to koszmar. Kubus zasnął o 21.30 obudził sie 0 22.50 i nie spał do 1.00. Jak go uspiłam na rękach pospał 30 minut wstał o 1.30 znów zasnał potem pobudka o 3.15, 4.30 i o 5.30 i juz nie spi

To chyba zęby......bo tak cały czas mruczał przez sen jakby cos go bolało a po paracetamolu usnał..

Mega kawe poprosze

Marta, Lipcówka 2007
Mama Aniołka 6.2.2006 i Kubusia 15.07.2007
http://www.suwaczek.pl/cache/8ec35bf903.png%22%3E%3C/a

http://nasza-klasa.pl/profile/10836862