Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
asia78
czesc!!

No nareszcoe sie wyspalam:) Stefan po zmianie sposobu karmienia przesypia cale noce:lol: a Polcia pozno poszla i jezcze clemastin dostala,wiec jeszcze spiocha

Co zmieniłaś?

Kiedys budzilam go na kasze o polnocy a teraz daje mu jak idzie spac:) troche pozniej chodzi,powiedzmy ok 20,bo wiecej jestesmy na dworze

Dzwonilam do viki i tam netu w pensjonacie nie ma:( ale sa 2 kawiarenki w Jastrzebiej:D ja nie mam karty wiec nie biore lapka,najwyzej bedzie odwyk

Dziubala
Alutka7912
Dziubalko- przeczytałam o Twoich problemach "brzuchowych" i musze Ci powiedziec że ja też miałam takie problemy i okazało się że miałam bakterie w żołądku...trzy miesiące kuracji antybiotykowej załatwiły sprawę...a męczyłam sie niepotrzebnie prawie pół roku :Niewiniątko:

A jak to wyszło?
Mnie badania wyszły bardzo dobrze, natomiast z usg wynika podejrzenie kamieni w trzustce.
Robiłam też usg ginekologiczne i też wyszło ok.
Mam teraz iść do gastrologa ale zrobię to już po naszych wakacjach.

No własnie....ja zwlekałam z wizytą u gastrologa bo sie strasznie bałam gastroskopii:Histeria: Ale okazało się, że nie jest tak żle....pobrali mi próbkę z żołądka zrobili wymaz i sie wtedy okazało że bakteria i od razu antybiotyki. Usg trzustki tez robiłam i też niby miałam miec kamienie ale okazało sie to nieprawdą.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Alutka7912

OOoooooo....aż tak żle?? Kurczę....ja to z moją Julą nigdy nie miałam problemów....od 6 miesiąca nie karmiłam jej juz w nocy i uczyłam zasypiania bez jedzenia no i poszło bardzo gładko bo Jula zasypia sama i spi calutką noc (czasem jak sie jej cos przyśni to pomiałczy sobie ale zasypia dalej) Śpi juz nawet bez smoczka a jak go bardzo chce to sobie znajdzie w łóżeczku, wsadzi do buzi i śpi dalej :) Nawet teraz jak jej zęby wychądzą śpi jak zabita tylko by wszystko pogryzła gdyby mogła :Szok:

Mój Maciuś też nie je w nocy od 6 mż., ale jak ma okresy ząbkowania to źle sypia w nocy. Jak są dobre nocki, to z reguły budzi się tylko raz, dostaje picie i śpi do rana. MAciuś nie ma problemów z zasypianiem, bo wieczorem i w czasie dziennych drzemek zasypia od zawsze sam. Problem jest "tylko" z budzeniem się w nocy. Całe przespane noce zdarzają się u nas sporadycznie, przynajmniej na razie.

asia78
Dziubala
asia78
czesc!!

No nareszcoe sie wyspalam:) Stefan po zmianie sposobu karmienia przesypia cale noce:lol: a Polcia pozno poszla i jezcze clemastin dostala,wiec jeszcze spiocha

Co zmieniłaś?

Kiedys budzilam go na kasze o polnocy a teraz daje mu jak idzie spac:) troche pozniej chodzi,powiedzmy ok 20,bo wiecej jestesmy na dworze

Nie wiedziałam, że go budziłaś, myślałam, że sam się budził z głodu.
Te zmiany są jak najbardziej ok :)

Alutka7912
Dziubala
Alutka7912
Dziubalko- przeczytałam o Twoich problemach "brzuchowych" i musze Ci powiedziec że ja też miałam takie problemy i okazało się że miałam bakterie w żołądku...trzy miesiące kuracji antybiotykowej załatwiły sprawę...a męczyłam sie niepotrzebnie prawie pół roku :Niewiniątko:

A jak to wyszło?
Mnie badania wyszły bardzo dobrze, natomiast z usg wynika podejrzenie kamieni w trzustce.
Robiłam też usg ginekologiczne i też wyszło ok.
Mam teraz iść do gastrologa ale zrobię to już po naszych wakacjach.

No własnie....ja zwlekałam z wizytą u gastrologa bo sie strasznie bałam gastroskopii:Histeria: Ale okazało się, że nie jest tak żle....pobrali mi próbkę z żołądka zrobili wymaz i sie wtedy okazało że bakteria i od razu antybiotyki. Usg trzustki tez robiłam i też niby miałam miec kamienie ale okazało sie to nieprawdą.

O, to ciekawe. Ja mam mieć tomografię trzustki i śledziony, ale zobaczymy co gastrolog zleci.

Alutka7912
Lema
Dziubala
Witam środowo

Adaś nie poszedł dziś do żłobka, bo wczoraj na wieczór miał wysoką tempkę (ponad 39), w nocy też był gorący. Teraz jest ok, ale wolę go zostawić w domu, niech sił nabiera, bo w kółko pije a nic nie je. Oby nic się nie wykluwało bo weekend wyjeżdżamy na wakacje.
A Maciuś dla równowagi w przyrodzie... przespał cała nockę :Szok:

Zdrowka dla Adasia, :brawo:dla Maciusia:)

I od nas rowniez najlepsze zyczenia:Święto:

asia78
czesc!!

:brawo: dla Stefcia za piekne spanie. A tego, ze jestes wyspana zazdroszcze... Ja nawet nie pamietam takiego uczucia:(

OOoooooo....aż tak żle?? Kurczę....ja to z moją Julą nigdy nie miałam problemów....od 6 miesiąca nie karmiłam jej juz w nocy i uczyłam zasypiania bez jedzenia no i poszło bardzo gładko bo Jula zasypia sama i spi calutką noc (czasem jak sie jej cos przyśni to pomiałczy sobie ale zasypia dalej) Śpi juz nawet bez smoczka a jak go bardzo chce to sobie znajdzie w łóżeczku, wsadzi do buzi i śpi dalej :) Nawet teraz jak jej zęby wychądzą śpi jak zabita tylko by wszystko pogryzła gdyby mogła :Szok:

I tego zazdroszcze, przespanych nocy. Dopoki nie pracowalam to jeszcze jakos dawalm rade, ale teraz jest masakra. Franio ladnie spal od 2 do 4 miesiaca, pozniej zaczelo sie budzenie co pol godziny, godzine, czasem czesciej. Ostanio zdarzalo mu sie co jakis czas kilka lepszych nocy, z jedna pobudka, dwiema. A od poltora tygodnia budzi sie o 23-24 i w zasadzie nie ma spania do rana, czasem ok. 4 zasypia spokojnie na godzine- dwie, czasem poplakuje sie tak do 5-6 i budzi sie niewyspany. W dzien nadrabia, bo ostatnio bardzo ladnie spi- dwa razy po okolo 2 godziny.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

:Smutny:

asia78
Dziubala
asia78

Dzwonilam do viki i tam netu w pensjonacie nie ma:( ale sa 2 kawiarenki w Jastrzebiej:D ja nie mam karty wiec nie biore lapka,najwyzej bedzie odwyk

Mnie tam nie żal, że nie będzie netu, wściekła tylko jestem, że K musi pracować :Wściekły:

Ja tez bym sie wsciekla:Rozgniewany:

A ja dziewczyny w tym roku nie mam urlopu :Smutny: bo juz cały wybrałam w styczniu żeby z Julka jak najdłużej byc w domu. Tak więc teraz zostaja mi jedynie wolne weekendy

Alutka7912
A ja dziewczyny w tym roku nie mam urlopu :Smutny: bo juz cały wybrałam w styczniu żeby z Julka jak najdłużej byc w domu. Tak więc teraz zostaja mi jedynie wolne weekendy

Ja po urodzeniu Adasia też wybrałam cały urlop, a miałam go sporo, bo z 3 lat ;)
Na dobrą sprawę urlopy skończyłam w grudniu, a od stycznia przysługiwało mi znów 26 dni :)

Alutka7912
Lema
Asia- super fotki, sliczne dzieci:) Stefcio wyglada na starszego chlopca:)

Czy Ty jeszcze karmisz piersia czy zostalam sama?

Ja co prawda Julki juz piersią nie karmie ale w pracy korzystam z dwóch przerw półgodzinnych na karmienie (przychodze dzieki temu godzine póżniej do pracy) :)

A ja wolałam wychodzić godzinę wcześniej do domu ;)

Dziubala
Alutka7912
Lema
Asia- super fotki, sliczne dzieci:) Stefcio wyglada na starszego chlopca:)

Czy Ty jeszcze karmisz piersia czy zostalam sama?

Ja co prawda Julki juz piersią nie karmie ale w pracy korzystam z dwóch przerw półgodzinnych na karmienie (przychodze dzieki temu godzine póżniej do pracy) :)

Ja tez wychodze wczesniej:)

Lema
Dziubala
Alutka7912

A ja wolę pobyc z Julka dłużej rano :) Jestem przy niej kiedy sie budzi, daje jej pierwsze śniadanko, powygłupiam sie z nia trochę i idę do pracy :) Potem za dwie godzinki ona do mnie przyjeżdża z tata albo z babcia a pózniej widzimy sie już w domu :) Nie musze dojeżdżać do pracy tak więc jestem szybciutko w domu :)

Alutka7912
Lema
Dziubala

A ja wolę pobyc z Julka dłużej rano :) Jestem przy niej kiedy sie budzi, daje jej pierwsze śniadanko, powygłupiam sie z nia trochę i idę do pracy :) Potem za dwie godzinki ona do mnie przyjeżdża z tata albo z babcia a pózniej widzimy sie już w domu :) Nie musze dojeżdżać do pracy tak więc jestem szybciutko w domu :)

Ja mam mozliwosc pobyc z Franiem rano, bo on budzi sie o 5-6;). No i mam tez mozliwosc bycia z nim cala noc;) Bezcenne;)

Alutka7912
Lema
Dziubala

Każdy robi tak żeby dla niego było najlepiej :)
A jak masz pracę, że mogą z Tobą być?
Udało się w końcu z tym dużym mieszkaniem co planowaliście kupić?

Lema
Alutka7912
Lema

Ja mam mozliwosc pobyc z Franiem rano, bo on budzi sie o 5-6;). No i mam tez mozliwosc bycia z nim cala noc;) Bezcenne;)

To tak jak u mnie :Śmiech::Śpiący:

Lema
Alutka7912
Lema

:Uśmiech::grin: