Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wtorkowo

Reniu, mi tam daleko do Śpioszka, choć mi się marzy :Oczko:

Maciuś coś wcześnie przez ostatnie 2 dni wstaje (wczoraj o 4.20, dziś o 4.05) :Zakręcony:. Wkładam go do łóżeczka turystycznego (prezent na Dzień Dziecka ;)) ma tam trochę zabawek, ale i tak tam jęczy, bo bawić się wcale nie ma ochoty, K go bierze na ręce i tak Maciuś usypia błogo na kolejną godzinkę. Liczę, że jutro tak nie będzie. Nie wiem skąd u niego taki pęd na wczesne wstawanie :Padnięty:

asia78
Dziubala
Asia - a propos połowy czerwca (wyjazdu ;)) to o której planujecie być w Jastrzębiej?
My wyjedziemy w nocy więc chyba będziemy tam rano, no chyba, że nas korki gdzieś zaskoczą to będziemy przed południem ;)

Chcemy wyjechac ok 4 rano,ale na ktora bedziemy to nie wiem;)

A ile godzin od Was się tam jedzie? Z Krakowa to chyba ok. 9h.

:brawo::brawo::brawo:

Monika-kr
kajocha
Lema
Na Dzien Dziecka Franio zrobil sobie i nam wspanialy prezent- kilka razy zrobil samodzielnie po kroczku:) Ech, wzruszylam sie...:Podziw:

A w sobote przebila sie w koncu LG1:)

PIEKNIE !!! :brawo: dla Frania !!! dzielny chłopczyk !!

A i ogromne gratki ząbkowe :yes:

:brawo::brawo::brawo:

Filip ostatnio wstał przy komodzie i robił porządki w szufladzie:)

Marta, Lipcówka 2007
Mama Aniołka 6.2.2006 i Kubusia 15.07.2007
http://www.suwaczek.pl/cache/8ec35bf903.png%22%3E%3C/a

http://nasza-klasa.pl/profile/10836862

babeczqa
Lema
babeczqa
Lema.
mi tez sie Oliwka budzila.Ale wzielam sie na sposob, zasypia w wozku bujana...niemocno;)i potemprzenosimy ja do lozeczka ispi jak zabita;)co prwda tez sie budzi ale raz w nocy, dostaje herbatke i sprobuj mu dac czopka moze od razu jak idzie spac. buzka

Czopka przed zasnieciem nie probowalam, to fakt, ale jesli on przez trzy godizny spi mocno i w miare spokojnie (pisze w miare, bo czasem wchodze po godzinie, a ten spi w nogach) to czy czopek cos da? Poza tym wydaje mi sie, ze to nie z bolu... Hmm, ale moze sie myle, pomysle, zeby sprobowac... Wozek u nas odpada, Franus nie umie zasnac bujany.
LEma.
KUrcze chyba sie zle okreslilam piszac" bujac" my ja poprostu w pokoju tak wozimy tyl przud tyl przyd i zasnie,no a czopka tos prubuj porfilaktycznie, ostatniopediatra tezmi proponowala wlasnie przeciw jakim kolwiek bolom, no jedynie ze wolisz VIburcol czopki homopatyczne, tez moze cos pomoga zalezy od organizmu dzieciaczka.

Viburcol nie dziala na Frania, dalam mu wczoraj paracetamol jak szedl spac i bylo to co zwykle- placz od polnocy. A jesli chodzi o wozek tez wyrazilam sie nieprecyzyjnie- Franus po prostu w wozku juz nie umie zasnac, w ciagu dnia przynajmniej. Z miesiac temu wzielam go na spacer w porze spania, myslalam, ze pospi sobie, a on taki wrzask odstawil przy zasypianiu, ze wszyscxy ludzie sie na mnie patrzyli. Od tamtej pory nie probowalam. Moze w nocy spalby w wozku, lada chwila i tego sprobuje pewnie, bo juz pomysly na spedzanie nocy mi sie skonczyly.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Monika-kr
Lema współczuję nocek:( Na pocieszenie to Franio jest coraz starszy i pewnie już niebawem będzie ładnie spał:Całus:
Do okulisty muszę isc bo............jak nie urok to sraczka;)
Oczko już mniej ucieka ale Filip robi coś takiego że jak ma np. metkę na rękawie albo rękawki w jakieś wzorki to tak dziwnie z bliska patrzy i pediatra mi powiedziala żeby to skontrolowac bo moze nie dowidziec:(

Trzymam kciuki za pomyslne wiesci podczas wizyty, daj znac.

kajocha
Witam się kobietki poniedziałkowo :)

Dziubala
kajocha
Na początek się wypowiem na temat "nadwagi" Maciusia... No bzdura jakiej mało moim zdaniem !! Przecież dzieci niemowlaczki niechodzące są pulchne i jak zaczną biegać, wariować i chodzić i ciałko zaraz spada. No bzdura jakich mało !! Nie kumam wcale a wcale poważnie...

Nie wszystkie niemowlaczki są pulchne ;) i nie wszystkim potem ciałko spada ;)
Ale patrząc przez pryzmat Adasia na razie nie martwię się wagą Maciusia ;)

No fakt, że nie wszystkie są pulchne, ale dla mnie to i tak smieszne żeby doszukiwać się czegoś u bobasa który ma troszkę więcej ciałka. Alka też pulchniata jest jak ją rozbiorę i jeszcze mi lekarz ani jeden nie powiedział, że cos może być nie tak. Z tym że ja nie mierzyłam Alki długo i nie wiem jak ze wzrostem ;) W każdym badz razie mi się wydaje niepotrzebne to wszystko. I super, że cofając się pamięcią widzisz jaki był Adaś :yes: Maciulek też pewnie fajny chłopczyk będzie a jak zacznie chodzić to pewnie zgubi ciałko :) Ja przesyłam buziole w Maciusiowy brzuszek okrągluszek :Całus::Całus: :Oczko:

Nasza pediatra też nic nie mówi. Ale są lekarze, którzy mają skrzywienie, że każde dziecko musi być książkowe a dokładnie mówiąc w sam raz wagowo i wzrostowo ;)
Wierzę, że jak Maciuś zacznie chodzić to zgubi trochę ciałka, bo u Adasia też tak było. Ale muszę się liczyć, że tak nie będzie dopóki Maciek będzie miał wziewy, bo to przez nie jest taki okrąglutki (takie skutki uboczne).

Dziubala
Sinka
Kurcze jadę do pediatry, Kubę mi wysypało jakąs wysypką ale tylko rączki, nie wiem może od słońca? Nie wiem.

A to są krosteczki? Plamy?

Takie drobniutkie krosteczki jak różyczka, na potówki mi to nie wygląda i ma tylko na rączkach

Marta, Lipcówka 2007
Mama Aniołka 6.2.2006 i Kubusia 15.07.2007
http://www.suwaczek.pl/cache/8ec35bf903.png%22%3E%3C/a

http://nasza-klasa.pl/profile/10836862

Lema

U nas to samo:) Czasem zaczyna histerie, a ja go rozbawiam, wiec gubi sie, bo chicalby sie smiac, ale przeciez trzeba uparcie ryczec;) Komedia, mowie Wam:)

U mnie tak Maciek ma tuż po kąpaniu, nie ma humoru (bo już głodny). Ja go rozbawiam żeby mi nie ryczał, a on zakręcony, bo płakać musi a z drugiej strony śmiać mu się chce. Zabawnie to wygląda :Oczko:

Lema
Dziubala

Lema – fajnie, że Franuś ładnie zjadł kaszkę łyżeczką.

I co z tego? Spal jeszcze gorzej niz zwykle, mama wrazenie, ze pic mu sie chcialo, ale ni chusteczki nie tknal wody. A przeciez o polnocy cyca mu nie bede dawac, no bez przesady... W sobote to samo- kaszki wciagnal jeszcze wiecej, 180 i od 23 pobudki (a zasnal po 210. Maskara:(

Widać, że to nie głód go budzi.

Monika-kr
Mam pytania:)
1. Ile razy w ciągu dnia śpią wasze dzieciaczki?
Bo Filip ostatnio śpi tylko raz koło 15-16 ok.1-1,5 godziny. Tyle że z nocy nadal wstaje bliżej południa:)
2. Czy jak śpią na spacerze we wózku to wstają zgrzane?
Filip często ma mokre plecki -chyba ten materiał jest dziadoski jakiś sztuczny:Zły:
3. W fotelikach samochodowych pocą się czy nie?
Filip w kołysce się trochę pocił. Jak kupowałam ten większy fotelik to gośc w sklepie mi powiedział że w każdym foteliku się dzieciaki pocą(zwłaszcza latem) a przynajmniej tak mamy mu mówią. Narazie jest ok ale Filip jechał w nim pare razy i na krótkich trasach.
4. Jak dajecie chrupki albo biszkopty czy chlebus to się dławią?
Filip odrazu gryzie duże kawałki i sie dławi:( Ostatnio tak się zadławił biszkoptem że aż zwymiotował.

1. Dwa razy, w roznych porach- ostatnio najczesciej okolo 9, srednio 1,5 h-2 h, i okolo 14 1h-1,5h.
2. Franek nie spi na spacerze w wozku.
3. Poci sie.
4. Jedzac chrupki- nie, biszkoptow i chleba nie dostaje. Ale jak je np. winogrona lub banana i ugryzie troszke wiekszy kawalek to tak.

Lema
babeczqa
Lema.
mi tez sie Oliwka budzila.Ale wzielam sie na sposob, zasypia w wozku bujana...niemocno;)i potemprzenosimy ja do lozeczka ispi jak zabita;)co prwda tez sie budzi ale raz w nocy, dostaje herbatke i sprobuj mu dac czopka moze od razu jak idzie spac. buzka

Czopka przed zasnieciem nie probowalam, to fakt, ale jesli on przez trzy godizny spi mocno i w miare spokojnie (pisze w miare, bo czasem wchodze po godzinie, a ten spi w nogach) to czy czopek cos da? Poza tym wydaje mi sie, ze to nie z bolu... Hmm, ale moze sie myle, pomysle, zeby sprobowac... Wozek u nas odpada, Franus nie umie zasnac bujany.

A w nocy jak się budzi to płacze? Może wtedy warto mu coś dać? Może nie czopek, bo trochę potrwa zanim zadziała ale np. syrop? I do tego np. posmarować dziąsełka żelem na ząbki. Ja tak robię z Maciusiem. I do tego daję mu picie, bo pić mu się też chce.