Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magda71

Witam sie po przerwie drogie mamuśki.Przez pewien czas nie miałam neta,a i trochę na noworodku byłam, bo ciuchy zamieniałam.
Kacperek ma dopiero 4 ząbki i piąty sie wyrzyna, jest bardzo pogodnym nynkiem ale niegrzecznym ,mały uparty złośnik mi rośnie ,poważnie aż sie boje co to będzie za tak 3 miesiące.
Jeśli chodzi o jego skórkę to jest na razie w miarę dobrze , na słońcu gorzej ,bo się szybko wysusza,a wtedy sie złuszcza .Mały uwielbia jeść ,trzreba sie chować przed nim z jedzeniem taki jest że tak powiem żarty ale , nie widać po nim chudy jak patyk.
Raczkuje już od dawna ,siedzi wstaje mi przy segmencie czy ścianie ,a za paluszki jak sie złapie to trzyma a i zasuwa jak nie wiem,więc za miesiąc pewnie będzie mi chodzić już sam ,matko aż sie boję co to będzie.
No i mam bobra w domu he he mały mi obrabia łużeczko ,nie chce gryzaków , woli coś solidniejszego aż wiórki idą ,i zawsze sie ze mną spiera łobużak jak go gonie .

Ja czasem padam na pyszczek , bo potrafią mi moje aniołki dac do wiwat ,i niechce mi sie już nic wieczorem robic

Pozdrawiam was kobietki i , ucałowani adla maluszków ,i zdróka dla wszystkich tego życzymy

asia78
Witam!!

Renatka ja wybralam ten
Przyjaciel DZIECI inhalator Mebby Nebulbaby! IN (356447780) - Aukcje internetowe Allegro mam nadzieje ze tez fajny bedzie:)

Ale jestem dzis zmeczona bylismy nad zalewem,potem kazde z osobna na plotkach,ale A. z dzicmi:Śmiech: a potem u tesciow. Padam na pyszczek

Asia, widzę, że wybrałaś inhalator typowy dla dzieci :Śmiech: Tak czy inaczej z tej samej firmy;)

Magda, buziaki dla Kacperka!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Gość magda71

Asiu tu wstążka nie pomoże , dostałam od znajomej wózek spacerówkę dla nie go , to wyobraż sobie że bok pokrowca zębami mi rozszarpał ,tylko 2 zeby sa odbite w gąbce ,a materiał rozerwny , ale ta nakładka to fajna sprawa .

Dzięki Renatko , bużaki dla małego.

czesc!!

No powiem Wam ze Polusia lepiej juz :D wczoraj robilam jej wachanie jak ona mowi pozyczony inhalatorem a dzisiaj w nocy prawie nie kaslala. Wiec wczoraj kupilam to
PRZYJAZNY Inhalator MEBBY Nebulbaby 2 maski! IM (361081467) - Aukcje internetowe Allegro

a z rozpedu i w szale kupowania tez to
* NAJSZYBCIEJ *NOWY SCANEO od SS + GRATIS! (358947952) - Aukcje internetowe Allegro

Mam nadzieje ze dzisiaj bedzie wiekszy ruch tutaj

No to sie meldujemy po wekeendzie.
Beatko no to ciężka noc, mi Kubus dałpospać od wczoraj od 21.30 do dzis do 7.45 także sie wyspałam.
No to tak. Rowej dla chrześnicy małża kupiony dzis ide jeszcze do znajomej do kwiaciarni zeby mi taka duża kokarde splotła. Do tegoo dokupilismy Pismo Świete i pamiatke, chyba wystarczy ok 1000 zł poszło a jeszcze kwiaty , matko to co bedzie jak za mąż bedzie szła?
U nas niedziela spokojnie. Bylismy w parku na spaerku, nigdzie nie jechalismy bo ukrop straszny. Dzis mam juz 27 stopni na termometrze szkoda ze nie mam balkonu..... hmmm moze dosztukuje z jeden.....

Marta, Lipcówka 2007
Mama Aniołka 6.2.2006 i Kubusia 15.07.2007
http://www.suwaczek.pl/cache/8ec35bf903.png%22%3E%3C/a

http://nasza-klasa.pl/profile/10836862

Weekend nam minal bardzo milo:) Tylko jak zwykle za szybko...

A ja mam dzis taki nastroj, ze gdyby nie to, ze @ mi sie konczy to pomyslalabym, ze jestem w ciazy. Od samego rana bylam rozdrazniona, a teraz plakac mi sie chce. Kosmos. Niby wiem dlaczego bylam zdenerwowana- znow nie spimy, nie dosc , ze milion pobudek w nocy to jeszcze zaczynamy dzien od 5:Kiepsko: Bylo juz naprawde dobrze, nocki ok, nie wspominajac o tym, ze trwaly do 8, 8.30. Dlaczego taka zmiana, o co chodzi? Wkurza mnie to, ze Franek jest tak rozregulowany ze spaniem- czasem w ciagu dnia prawie nie spi, czase potrafi 4 h przespac itp, itd. Mam prace, studia, caly dom na glowie, bo maz zajumje sie budowa no i przede wszystkim Franka. A dwie ostatnie noce bez snu... Cyborgiem nie jestem przeciez...

Czasem wieczorem jak Franio zasnie rozgladam sie po moich 50 m, na ktorych po calym dniu jest po prostu pobojowisko i zastanawiam sie jak sobie poradze ze 160 m i na przyklad trojka dzieci, bo tyle chcialabym miec....

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Witam poniedziałkowo

My po bardzo udanym wyjazdowym weekendzie :Uśmiech:. Adaś najbardziej z nas zachwycony, nawet nie chciał do Krakowa wracać :Niespodzianka:
Maciuś przespał u teściowej cała nockę, widać służy mu tam powietrze :Oczko:. Za to od chyba tygodnia codziennie budzi się o... 5.10 :Kiepsko:. Nie wiem co mu się taki dziwny zegar biologiczny włączył :Szok:

Witajcie :)
Ze żłobka nici... Ala się tam super czuła jak mamunia była obok. Nawet na chwilę nie mogłam od niej odejść. Dałam sobie spokój. Moja mama może się nią zajmować, więc nie miałam dylematu co robić. Widocznie jest za mała... bo jak tu wytłumaczyć takiemu szkrabowi, że mamusia wróci? Wpadała w czarną rozpacz jak wychodziłam choćby do toalety, łzy się lały jak groch... W sumie cieszę się, że spróbowałam no i pobyłam z córcią cały tydzień :) aczkolwiek to akurat odbija się na nas, bo w weekend nawet do taty nie bardzo chciała iść, tylko rączki do mamusi wyciągała. A wczoraj stanęła i stała, sama, bez podtrzymywania :) to tyle wrażeń.
Spróbuję Was za chwilę nadrobić, ale trochę pracę muszę ogarnąć, bo się nazbierało przez tydzień.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Lema
Wkurza mnie to, ze Franek jest tak rozregulowany ze spaniem- czasem w ciagu dnia prawie nie spi, czase potrafi 4 h przespac itp, itd.

A Franuś jest w miarę regularnie o tych samych porach kładziony na drzemkę?
Dla małych dzieci bardzo ważna jest tzw. rutyna, czyli wszystko (jedzenie, spanie, kąpanie) o stałej porze.
Jeśli dziecko jednego dnia idzie spać np. o 8.00, a drugiego dnia o 10.00, to o rozregulowanie bardzo łatwo. To rodzic/opiekun powinien dopilnować, by dziecko spało codziennie o podobnej godzinie. Oczywiście wcześniej trzeba podpatrzeć jaki dziecko ma rytm spania. Jeśli jest senne dopiero o 10.00 to nie należy go kłaść o 9.00 itd. ;)
Lema, trzymam kciuki by Franuś dał odpocząć mamusi. A pobojowiskiem się nie przejmuj, już niedługo zacznie razem sprzątać wiec będzie Ci łatwiej ;)