Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema
Renata- nie znam tych smoczkow. Jak Franus byl malutki zalezalo mi na tym, zeby ssal smoczka i nie wisial ciagle przy piersi (po kilka godzin w ciagu, jak go probowalam odlozyc to lamentowal i nic nie pomagalo tylko cycus) kupilam kilka smoczkow, roznych firm, o roznych ksztaltach. Zadnego nie chcial. Moze ten by pasowal, kto wie?

ja też kupiłam kilka i każdy "z innej parafi" był taki okres że Filip załapał.
Teraz ma w nosie. Jedynie gdzie ma smoczka w buzi(bo dojeniem tego nie nazwę) to na spacerze. Musi miec zrobiony "kołnierz" z pieluchy.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-6142.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-6143.png

Nuchna, super foty!!
Adaś jaki duży, dawno Go nie widziałam, a i Alicja duża pannica.
Fajna ta fotka z tortem, gdzie ciocia w jasnych włosach otwiera tak samo buzię do dmuchania świeczki jak Ala :Oczko:

Przypomina sobie jk Michał był mały i byliśmy w cyrku, był kucyk i można było zrobić zdjęcie przy koniku. Więc siup Michała na konika a ja stałam z boku i go trzymałam.
Fotka wyszła, że moja głowa była na wysokości grzywy konia, wyszła mama z długą brodą, ehhh.... zawsze z tej fotki pękamy ze śmiechu!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Lema
To co, jak juz tak zaczelam stronke...

Za ladne piersi;)

oj przyda się!!:Szok::Oczko:

Cześć dziewczyny!

Kwiaciarko oto nasz rozkład jazdy

ok. 8.00 cyc
ok. 10.00 kaszka na gęsto+soczek
drzemka
ok.13.00 obiadek
ok.14.00-14.30 cyc, albo i dwa
drzemka
ok.16.30-17.00 podwieczorek owocowy, ew. jakies chrupki
w międzyczasie popija jakąś herbatkę, albo soczek- niezbyt dużo
19.30-20.00 cyce dwa
spanie
północ cyc
ok.5.00 cyc
między 6.30 a 7.30 pobudka

A teraz to sobie tak myślę, że jej się tak ustabilizował ten rytm dnia, szczególnie mówię o wieczornym zasypianiu, odkąd zaczęłam jej podawać ferrum lek, czyli jakieś dwa tygodnie... wcześniej była bardziej niespokojna, więcej chciała ciągnąć cycucha, nie mogła zasnąć, miała problemy z kupką, a teraz jak reką odjął:Śmiech:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-8401.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-8402.png

Witam czwartkowo

Ale tu był dziś ruch z rana :)
Ja choć nie planowałam, to przespałam się trochę z Maćkiem, mimo że wypiłam wcześniej kawę. Jakoś tak wyszło, że w czasie czytania padłam. ale po kolejnej kawce już mi lepiej :lol:

Maciuś dostał na noc czopka i przespał do 4.00 (od 20.00), a zazwyczaj ostatnio budził się koło północy, wtedy był przenoszony do drugiego pokoju. Dziś powtórzę czopek i zobaczymy czy też dłużej jednorazowo pośpi.

kwiaciarka

U nas nowości, Ela od wczoraj gada jak najęta dadadadad i duzo po chińsku. Buzia sie jej nie zamyka.

O tak, Maciuś też gadanie ma opanowane :Śmiech:. Najwięcej gada jak dostaje nową rzecz do ręki, zupełnie jakby chciał skomentować co dostał :Śmiech: albo jak widzi Adasia, bo braciszek do niego zagaduje i Maciuś jakby odpowiada, co powoduje wybuchy śmiechu u Adasia, Maciek też się wtedy śmieje i tak w kółko :Śmiech:. Przesłodkie widoki :Uśmiech:

kwiaciarka
Dziubala i Kajocha - pozostale butelkowe mamy - Wasze tez mnie interesi :)

Maćko od wczoraj na nowy rozkład, który może podlec modyfikacji ;)

ok. 8.00-8.30 - 180 ml Nutra
ok. ok. 11.30 - 120 ml Nutra + pół słoiczka obiadku
ok. 14.30-15.00 - 180 ml Nutra z 2 miarkami kaszki
ok. 17.00 - herbatka, ale będę chciała tu deserek wprowadzić
ok. 19.30 - 180 ml Nutra z 2 miarkami kaszki
W nocy 100 ml herbatki.

Lema

A tak przy okazji- jak myslicie, walczyc z nim i nie dawac mu tak czesto ssac w nocy czy dopoki nie podejme decyzji o odstawieniu od piersi to zostawaic jak jest? Strasznie to meczace, ale jak probuje mu nie dac cyca tylko przytulic itp to prostest straszny...

Ja bym próbowała, bo co pół godziny to za często ;)
Franuś jest po prostu przyzwyczajony do ukochanego cyca, ot co. I albo wytrwasz przez kilka nocy wśród częstszych płaczów i potem będziesz mieć spokój i dłuższe przerwy miedzy karminami albo dalej będziesz się budzić tak często. Wszystko tu zależy od Ciebie, ale też to Ty musisz być do tego przekonana. Wiem, że łatwo mi się pisze, ale chodzi tu o konsekwencję ;). Może nie rób mu od razu terapii szokowej ale przetrzymuj go z karmieniem np. 5 minut i z każdym następnym wydłużaj, może coś to da ;)

RenataOslo
Ale zaczęłam się odchudzać, nic nie obiecuję, bo moja cierpliwość dotycząca niejedzenia słodyczy jest "krucha", ale już 4 dzień wytrzymuję, silna wola to jest normalnie BOGACTWO!!!!, KTÓREGO JA NIESTETY NIE POSIADAM, ale... może się uda:Padnięty:
W tym roku 3 wesela, na jednym napewno nie będę, ale na 2 kto wie i co??? prawie 80 kg żywej wagi a raczej połowa z tego to sadło i aż wstyd, normalnie wstydzę się włąsnego chopa, znak, że trzeba coś z tym zrobić.
już tak sobie myślę, dorosła baba i rozumu brak, całe paczuszki jeżyków tak na raz, do kawy-SAMA!!!!!! normalnie żenujące!!! najgorsze, że nie mam z kim się odchudzac, tak tutaj w realu, zawsze byłaby lepsza motywacja. Nie chcę zbyt dużo, tak jak Dziubala 8-10 kg, jakbym ważyła z 68 kg to dla mnie przy 172 jest ideał!

To co, robimy kółko wsparcia :Śmiech:

RenataOslo

Przypomina sobie jk Michał był mały i byliśmy w cyrku, był kucyk i można było zrobić zdjęcie przy koniku. Więc siup Michała na konika a ja stałam z boku i go trzymałam.
Fotka wyszła, że moja głowa była na wysokości grzywy konia, wyszła mama z długą brodą, ehhh.... zawsze z tej fotki pękamy ze śmiechu!
:Śmiech:

rosa

A teraz to sobie tak myślę, że jej się tak ustabilizował ten rytm dnia, szczególnie mówię o wieczornym zasypianiu, odkąd zaczęłam jej podawać ferrum lek, czyli jakieś dwa tygodnie... wcześniej była bardziej niespokojna, więcej chciała ciągnąć cycucha, nie mogła zasnąć, miała problemy z kupką, a teraz jak reką odjął:Śmiech:
A co to Ferrum :confused: