Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema

Niestety poczatek imieninowego dnia byl zupelnie nieudany, bylismy z Franiem na pobraniu krwi i jakas niekompetentna pielegniarka tak niezdarnie to robila, ze naklula mu dwa paluszki i mimo to nie mogla pobrac. Skladala wine na jakies rurki, ktore sie niby zapychaly... Franus tak straszliwie plakal, ze zaniepokoila sie inna pielegniarka, przyszla, uklula go w kolejny paluszek i w ciagu chwili pobrala. A Franio jak juz bylo po wszytskim i przytulilam go w koncu od razu zasnal ze zmeczenia. Caly byl spocony biedaczek malutki. A do tego wszytskiego jak odebralam wyniki po poludniu, spojrzalam na normy, ktore sa wydrukowane obok i jak sie okazalo, ze Franio ma ponad dwa razy wiecej limfocytow niz norma przewiduje, to musze powiedziec, ze nieco zmiekly mi nogi... Na szczesie normy sa dla dorslych i zupelnie inne niz dla niemowlat, wiec Franka limfocyty sa w porzadku:)
Reszta dnia po tym niefajnym poczatku byla juz bardzo mila:)

Szkoda Franeczka, że tak biduleńka płakał, ale najważniejsze, że wyniki dobre.

I tak sobie myślę, że co za barany wydruki robią!!! Bo jak wyniki dla maluszka, to niech skalę dla maluszków podają!!! pamiętam jak było podczas badań w ciąży, skalę też dla dorosłych "normalnych" ludzi a ciężarna to przecież co innego! Nie raz zanim sobie przypomniałam, to chwilowo w strachu!!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

heloł :)
Ela poszla na drzemke a ja tez ledwo siedze, ale nie klade sie, bo pozniej wstaje bardziej nieprzytomna niz jestem teraz.
Ja tez chrupki daje cale do raczki, sama sobie swietnie z nimi radzi :)
Przy okazji masuje sobie nimi dziaselka :)
A jak ma juz koncowke to macha raczka zeby jej sie ta reszta odkleila hahah
Jak zje jednego to bierze kubeczek, popija i pozniej nastepny chrupeczek :)

Wyjelam Eli stolik z fishera, ale ma swietna zabawe. Kuba tez wiecznie przy nim grzebal.
No i przy tym stoliku staje na nogi sobie :)
Zebow dalej 0.
Zaczela ladnie spac po nocach, wiec chyba zeby sie uspokoily i teraz znow bedziemy czekac na kolejne wyzynanie sie .... :(

Lema a Kubie kiedys tez pobieral krew taki nieuk, tylko ze z zyly! Az 3 razy klula i szperala igla szukajac zyly. Ela sie tak niemilosiernie darla, glowka machala, a mi normalnie telepaly sie nogi. Zaczelam psioczyc na pielegniarke i juz chcialam Ele zabierac, ale w koncu pobrala idiotka jedna.
Kurcze to mi raz jak zagrzebala to myslalam ze umre z bolu, a co takiemu malenstwu.
Szkoda gadac.
Ale dobrze, ze wyniki sa ok.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Przed chwila umowilam sie z rehabilitantka Frania na piatek na 13:) Bardzo sie ciesze, bo to jest dobra pora- Franio jest tuz po spaniu i obiadku, wiec zazwyczaj ma dobry humor, a przeciez to bardzo wazne, zeby nie byl zmeczony. Moze bedzie chetniej cwiczyl... No i ciesze sie, ze ktos go w koncu dokladnie obejrzy, oceni jego rozwoj.

Ech, moze ta 7 bedzie naprawde szczesliwa dla nas...

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Witam poniedziałkowo

No, w końcu mogę spokojnie usiąść. Nie wiem co się stało Maciusiowi, 50 minut wył (bo to nie był płacz :() nie dając się położyć do łóżeczka na drzemkę. Co się uspokoił to znów wycie. Więc go położyłam na tapczan Adasia, tam popłakał chwilę i zasnął. Czyżby go dziś łóżeczko parzyło :confused:
Wczoraj Maciuś miał imieniny (my w rodzinie akurat obchodzimy urodziny ;)) i zrobił nam prezent, bo ładnie zjadł deserek jabłkowo–brzoskwiniowy (pierwszy raz mu tak ładnie poszło) :)

A weekend bardzo udany. W sobotę byliśmy w Zakopanem, a wczoraj na zakupach ubraniowo-butowych. Pierwszy raz się zdarzyło, że rodzice mieli coś kupione a dzieci w ogóle :Nieśmiały:

Lema
bylismy z Franiem na pobraniu krwi i jakas niekompetentna pielegniarka tak niezdarnie to robila, ze naklula mu dwa paluszki i mimo to nie mogla pobrac. Skladala wine na jakies rurki, ktore sie niby zapychaly... Franus tak straszliwie plakal, ze zaniepokoila sie inna pielegniarka, przyszla, uklula go w kolejny paluszek i w ciagu chwili pobrala

Biedny Franuś :Smutny:, straszny stres dla dziecka i dla mamy :Smutny:

Lema
Serdeczne zalegle zyczenia dla Filipka i Natanka z okazji skonczenia 7 miesiecy oraz Danielka z okazji okraglej 10 od Franusia i jego mamy:Święto::Święto::Święto:

No i dla dzisiejszej jubilatki Majeczki od rowiesnika Franeczka i jego mamy moc najcieplejszych zyczen:Święto::Święto::Święto:

Dzieki wielkie Lema!!!!! :)
Przyjmij od nas moc serdeczności dla Franusia!!!!!! :)

Tam gdzie sie Kocha,- nigdy nie zapada noc...

http://www.suwaczek.pl/cache/6a5404c52e.png

Lema
Serdeczne zalegle zyczenia dla Filipka i Natanka z okazji skonczenia 7 miesiecy oraz Danielka z okazji okraglej 10 od Franusia i jego mamy:Święto::Święto::Święto:

No i dla dzisiejszej jubilatki Majeczki od rowiesnika Franeczka i jego mamy moc najcieplejszych zyczen:Święto::Święto::Święto:

Ja się podpinam życzę tego samego

Tak to mały robi juz postepy niezłe siedzi sam ale jeszcze nie stabilnie ale sam nieumie usiąśc musze go posadzić , choc sam sie stara ale jeszcze mu to nie wychodzi ,a jak go położe to jest wrzask ,ładnie pije juz z niekapka , i z łyżeczki wsuwa jak stary he he.

Jak mu dam biszkopta do rączki to pałaszuje jak chomiczek hihi , mały cwanaik rośnie i złośnik