Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

U nas jeszcze nie grzeją, na zewnątrz jest zimno (10-12 st.) więc i mieszkanie się ochłodziło, a jeszcze jak wyjechaliśmy na wesele to wszędzie zrobiłam duże micro żeby się przewietrzyło. To teraz mam :Kiepsko:. Zamknęłam okna, pozamykałam napowietrzacze i może mieszkanie trochę się nagrzeje.
19 st. to akurat tempka do sypialni (nam taka pasuje), w pozostałej części mieszkania chciałabym 21 st.

Lema
Francik teraz chodzi spac przed 20, kominek, winko i maz= super wieczor::)::Oczko:

Zazdroszczę :yes::Oczko:

Asia – jeszcze nie doczytałam o naklejkach ale jeśli zastanawiasz się czy dać na Micrę, to ja też bym nie dawała.

My też musimy kupić kask Maćkowi bo ma tylko Adaś, mniejszych wtedy nie było, a wydaje mi się, że Maćkowi bardziej by się przydał :Oczko:
A Maciek nas w wakacje zaskoczył, bo jak Adaś był u babci, to Maciuś jeździł na jego hulajnodze. A ona jest 2-kołowa, i świetnie sobie radził, jakby jeździł na niej od zawsze. A myślałam, że takie maluchy to tylko 3-kołowe hulajnogi muszą mieć :Oczko:

Dziubala
My też musimy kupić kask Maćkowi bo ma tylko Adaś, mniejszych wtedy nie było, a wydaje mi się, że Maćkowi bardziej by się przydał :Oczko:
A Maciek nas w wakacje zaskoczył, bo jak Adaś był u babci, to Maciuś jeździł na jego hulajnodze. A ona jest 2-kołowa, i świetnie sobie radził, jakby jeździł na niej od zawsze. A myślałam, że takie maluchy to tylko 3-kołowe hulajnogi muszą mieć :Oczko:

:brawo:

Franek nie przepada za hulajnoga. Na starym rowerku nie rozwijal duzych predkosci, wiec nie bylo potrzeby kupowania kasku, natomiast na nowym podobno tak jezdzi, ze dziadek za nim nie nadazal wczoraj. Dzis sie przekonam jakie to tempo jest::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema
Dziubala

:brawo:

Franek nie przepada za hulajnoga. Na starym rowerku nie rozwijal duzych predkosci, wiec nie bylo potrzeby kupowania kasku, natomiast na nowym podobno tak jezdzi, ze dziadek za nim nie nadazal wczoraj. Dzis sie przekonam jakie to tempo jest::):

ja mam inne zdanie co do kasku i ewentualnych predkosci:Oczko:

Lema
Ogladalyscie Usta- usta? Ja czasem tak, ale nieregularnie, bo pora mi nie pasowala. A w tym sezonie bedzie we wtorki, o 21.30. Fajnie, lubie ten serial::):

Co prawda wolalabym KSD, ale ten nie bedzie mial ciagu dalszego::(:

duzo znajomych chwali ten serial, ja nigdy nawet jednego odcinka nie widzialam :oops:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Lema - ja tylko pierwsze 2 odcinki oglądałam, potem nam się nie udawało, czasem u kogoś parę migawek. Ale teraz pora się zmieniła (dla mnie to super) to będę oglądać :)
KSD też oglądałam. Szkoda, że dalej nie będzie :(
A widziałaś "Szpilki na Giewoncie"? Uśmiałam się z kilku scenek :Śmiech:

Renia - jakie masz to zdanie o kaskach i prędkości?

Dziubala
Lema - ja tylko pierwsze 2 odcinki oglądałam, potem nam się nie udawało, czasem u kogoś parę migawek. Ale teraz pora się zmieniła (dla mnie to super) to będę oglądać :)
KSD też oglądałam. Szkoda, że dalej nie będzie :(
A widziałaś "Szpilki na Giewoncie"? Uśmiałam się z kilku scenek :Śmiech:

Renia - jakie masz to zdanie o kaskach i prędkości?

Nie.

KSD dla mnie super:yes: A wiesz dlaczego nie bedzie? Bo zbyt kontrowersyjny:Szok:

Dla mnie tez zmiana pory korzystna, lubilam wtorkowe wieczory, najpierw KSD potem KW, mam nadzieje, ze nadal bede lubic:Oczko:

Pomijajac wszystko ja bardzo lubie wiekoszosc obsady "usta-usta", w zasadzie cala obsade, wiec chocby dlatego bede ogladac:yes:

Lema - wiem, że zdjęli serial nagle, bo sceny były... kontrowersyjne :Szok:. Tiia, jakby do innych seriali nie mogli się przyczepić. A gdzie wolność słowa i obrazu. Serial był odważny ale moim zdaniem nie na tyle żeby trzeba go było skończyć nagle.
Polecam "Szpilki na Giewoncie". Mam nadzieję, że drugi odcinek też będzie taki fajny jak pierwszy :Śmiech:

Dziubala
Lema - wiem, że zdjęli serial nagle, bo sceny były... kontrowersyjne :Szok:. Tiia, jakby do innych seriali nie mogli się przyczepić. A gdzie wolność słowa i obrazu. Serial był odważny ale moim zdaniem nie na tyle żeby trzeba go było skończyć nagle.
Polecam "Szpilki na Giewoncie". Mam nadzieję, że drugi odcinek też będzie taki fajny jak pierwszy :Śmiech:

Czy on jest na Polsacie? Jesli tak to nie dla mnie, bo nie mam Polsatu:yes:

Co do kasku, to chyba obojetnie czy rozwija duze czy male predkosci-glowa ma byc bezdyskusyjnie zabezpieczona. To po pierwsze a po drugie to rodzaj "zakodowania" dziecku w malej glowce, ze kask nalezy zakladac zawsze korzystajac z rowerka.

Jestem dumna z Mikolajka, ze zaklada kask nie pytajac mnie czy nalezy go miec czy nie, robi to automatycznie.

Moje scenariusze sa nïestety czarne, dziecko nie musi jechac szybko, wystarczy, ze ktos inny na niego najedzie np w zwyklym parku na spacerze...
Mialam w rodzinie smiertelny przypadek, wiec nikt mnie nie przekona, ze zabezpieczenia sa bardziej lub mniej potrzebne.
Wydam niemal kazda kase jesli chodzi o bezpieczenstwo dziecka.

Np. teraz historia jak moja mama byla u nas...
juz po powrocie z wesela idziemy z mama odprowadzic Mikolajka do przedszkola, mamy przejsc przez pasy. Droga srednio ruchliwa i zeby przejsc na zielonym swietle nalezy nacisnac guzik dla zmiany swiatel dla kierowcow.
Nic nie jedzie, dla pieszych jest czerwone, naciskamy i czekamy na zielone dla pieszych. Nadal nic nie jedzie. I text mojej mamy, ze jak ona sama prowadzila Mikolaja i bylo czerwone, to nie czekali po nacisnieciu tylko szli BO NIC NIE JECHALO!!!
A mnie krew zalala! To ja za kazdym razem tlumacze, ze przechodzimy tylko na zielonym, nie ma innej mozliwosci, ze nalezy cierpliwie poczekac, bo zawsze moze byc szczegolna okolicznosc a tu zonk!!!
I co z tego, ze nic nie jechalo, zasady sa jasne i nie ma innego wytlumaczenia!
Statystyki wypadkow na pasach sa porazajace niestety!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

czesc
Ela dzis mniej plakala ale plakala, mowila, ze kuba idzie usmiechniety do szkoly bo ma tam kolegow,a ona tu nie ma kolezanek i ona chce isc do przedszkola, dzisiaj chce isc do przedszkola :surprised:
Mowilam jej ze teraz jest inna pani i inne dzieci, a jej pani i jej dzieci dopiero przyjda. zapytala tylko jaka pani.

Renata ja tez zawsze czekam na zielone, chociaz nie czesto moje dzieci maja okazje przechodzic przez pasy ze swiatlami, ale jak przechodzimy to zawsze czekamy na zielone.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png