Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc Dziewczyny!
no ja z rana przyszlam poczytac a tu takie pustki, ehhh :Oczko:

Asia, bardzo sie ciesze, ze Stefanek chetnie chodzi do przedszkola, oby wiecej takich dzieci jak On i Julcia!

kwiaciarka
Renata kup pamietnik w formie ksiazki , sa takie, Moje dzieci oboje maja pamietnik do roczku, Kuba ma tez pamietnik 1 szo klasisty.

Dzieki Dziewczyny, ja nawet nie wiedzialam, dzisiaj na pewno zakupie. Mikolaj mial ale taka tylko do roczku.

Wczorajsze przedszkole zaliczone do bardzo udanych, pojechali tym autobusem na wycieczke do lasu, na grilla, mlody opowidal, ze robili ognisko, piekli kielbaski, szal na calego, a taki przyszedl brudny, ze glowa mala, musze porobic wiecej fotek.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Czesc::):

Poszedl Franek do przedszkola::): Wstal rano, jak sie dowiedzial, ze dzis idzie do przedszkola to byla wielka radosc, dostal nowy worek, sam sie spakowal (nie pozwoli mi sie nawet dotknac, bo: przeciez wiesz mamo, ze jestem duzym przedszkolakiem)::): W smaochodzie opowiadalam mu jak bedzie wygladal dzien w przedszkolu, no i mowie: jak skonczysz odpoczywac to mama po Ciebie przyjedzie, a Franek podkowka i gotow byl sie rozplakac. Myslalam, ze to dlatego, ze odpoczywanie go zniecheca i ze dopiero po nim przyjade, ale nie, wiecie dlaczego Franek byl gotow plakac? Powiedzial: tak bardzoe Cie prosze mamusiu, ja chce po lezakowaniu bawic sie z dziecmi, nie przyjezdzaj po mnie:Oczko: Umowilismy sie, ze przyjade, a jesli bedzie chcial zosatc to zostanie::):

A w przedszkolu wszystko ok, Franek dzielnie pomaszerwal, pokazal tacie szafeczke, przebral sie i tylko troche stracil werwy, bo L. mowi, ze straszny placz w przedszkolu::(: Jak zobaczyl te rozpaczajace dzieci to oniesmielony stal i taki neipewny. Ale dal tacie clauska, pomachal i poszedl do chlopczyka, ktory sie bawil. Taka jestem z niego dumna!

A ja wiecie jak, prawda? Ze scisnietym gardlem ze wzruszenia i z oczami pelnymi lez tu siedze- ale nie ze smutku, dumna jestem i taka przejeta i wzruszona::):

Moj kochany, dzielny przedszkolak!!!

A wczoraj spedzil popludnie i wieczor z tata, pieknie zasnal, nie wspomnial nawet o mamie::): Na wszystko przychodzi czas jak widac:yes: I ciesze sie z tego, tylko nostalgia czasem nachodzi, ze tak szybko rosnie i tyle rzeczy pieknch minelo i juz ... se ne vrati::(:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Wczoraj bylam z Kuba na spotkaniu ogniska muzycznego - zapisal sie na gitare :) bedzie 2 razy w tygodniu po 30 minut mial lekce z fajnym, mlodym panem, jak ogarnie gitare klasyczna to bedzie elektryczna, pan tez ja lubi, prowadzi nawet male zespoly dzieciece :)
Widze, ze Kube ciagnie w strone muzyki, najpierw byl ten hip hop a teraz gitara, podobno ma bardzo dobry sluch i poczucie rytmu :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Renia – gratki 11 dni bez słodyczy :great:
I świetnie, że Mikołajek wreszcie bezstresowo chodzi do przedszkola ::):

Lema
Macie dla dzieci worki na kapcie do przedszkola? Ja sie zastanawiam czy kupic, przeciez te kapcie beda caly czas w przedszkolu, nie bedzie ich nosil codziennie:yes:

U nas nie trzeba worka, bo dzieci mają specjalną półkę na kapcie/buty, na zapasowe ubranie też jest osobna półka. Jak Adaś zaczynał przedszkole to panie prosiły by nie dawać ubrań w worek tylko na półkę, bo od razu widać co jest do ubrania i szybciej można po nie sięgnąć.

Kwiaciarka

hahah Lema normalnie Franiu jest z tej samej gliny co Kuba - Kuba szalal za hot wheelsami jak byl w wieku Frania.

W tym wieku niemal wszystkie chłopaki tak mają, u mnie Adaś do tej pory lubi Hot Wheelsy :Śmiech:

Alutka, Asia, Lema – brawo dla Julci, Funia i Frania za super start w przedszkolu :great:

Kwiaciarko
– fajnie z gitarą :yes:. Trzeba dać szansę dziecku spróbować wszystkiego co go interesuje (oczywiście w granicach rozsądku :Oczko:). Adaś chce się zapisać na sport więc będzie judo (jak go przyjmą bo zapisy od 6 lat) i basen, i do tego plastyka (ale chyba spróbujemy go odwieść bo za dużo tego będzie). W przedszkolu tańce a z angielskiego zrezygnujemy bo Adaś nie chce chodzić więc nic na siłę.
Powodzenia dla Kuby!

Zadzwonilam do przedszkola o 9.30, pani mowi, ze Franek ma kryzys, bardzo placze. Poradzila, ze jesli moge przyjechac jednak po obiadku, przed spaniem to zeby przyjechac. Umowilysmy sie, ze nie bede wchodzila, pani do mnie wyjdzie, gdyby Francik sie rozkrecil to zostanie, a jesli dalej bedzie tak kiepsko to zebym go zabrala.
Splaklam sie, to nie na moje nerwy, nie moge sobie miejsca znalezc. Nie wnikalam jak dlugo placze i jak bardzo, pani powiedzialal ze o 12 bedzie miala dla mnie troche czasu to porozmawiamy.
Powiedziala, zebym sie nie martwila bardzo, bo ona go pamieta z czerwca jak przychodzil i zostawal i ze jest dobrej mysli, ale tak jak mowila- zbyt wiele sobie wyobrazal i przyszlo rozczarowanie::(:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png