Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema jak w przedszkolu nie bedzie spal - jak to bylo z Kuba , to przez poczatkowy okres przedszkokla - u Kuby cala zima - Kuba zasypial mi w samochodzie jak wracalismy z przedszkola. Doslownie mialam do przejechania 2 przecznice, juz za 1sza spal . Pozniej spal do 19 w domu nie moglam go dobudzic, wyspal sie i pozniej heja do 24.
Kolezanki syn teraz ma 4 lata i ma to samo z nim.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
Lema jak w przedszkolu nie bedzie spal - jak to bylo z Kuba , to przez poczatkowy okres przedszkokla - u Kuby cala zima - Kuba zasypial mi w samochodzie jak wracalismy z przedszkola. Doslownie mialam do przejechania 2 przecznice, juz za 1sza spal . Pozniej spal do 19 w domu nie moglam go dobudzic, wyspal sie i pozniej heja do 24.
Kolezanki syn teraz ma 4 lata i ma to samo z nim.

O to sie nie boje, Franek w samochodzie nie zasypia szybko. Wczoraj wlasnie przewidywalam, ze tak bedzie jak piszesz, bo nie spal w dzien, wymeczony byl, a wyruszalismy o 18, wiec pozno dosc. Co Ty, zasnal o 19.15 dopiero, gadal jak najety przez pierwsza godzine, dopiero potem sie wyciszal powoli i odplynal. Nie sadze, zeby po drodze do domu zasnal, za krotka droga jak na niego.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Ciekawe czy Dziubala jeszcze dzisiaj zajrzy:takwyszlo:

Wczoraj w Kozlowce siedlismy wypic kawe a tam ludzie jedli rozne rzeczy. Wzielam dzieciakom po bananie a tu Pola nagle:" Mamusiu zjadlabym zupki" Poszlysmy po zupki, rosol wciagneli kazde po misce:yes: A w samochodzie Polusia:" Mamusiu ugotujesz takiego pysznego rosolku?":sofunny:No i dzisija rosol, ciekwe czy bedzie taki pyszny jak wczoraj w knajpie:takwyszlo:

Witam poniedziałkowo :)

Mam dziś w domu 2 dzieci, fajnie mieć synusiów koło siebie ::):. Muszę się nacieszyć Adasiem bo jutro z Maciusiem idziemy do szpitala, a Adaś pójdzie do przedszkola więc korzystam z ostatnich wspólnych chwil. Maciuś na drzemce i Adaś teraz zaraz odpłynie. Pogoda dziś deszczowa więc i nastrój do spania w sam raz.

Jutro mam dzień otwarty w przedszkolu – dla debiutantów, a nas nie będzie :(

Adaś już zasnął, to zostałam sama na placu boju. Jejciu, jaki ten Adaś już duży, przez te wakacje bardzo wydoroślał. Wczoraj wieczorem chciał mi… poczytać. Adaś uwielbia komiksy i jak czyta to lubi gdy ktoś go słucha. Super takie chwile :Podziw:. A potem Adaś rozwiązywał krzyżówki Zygzakowe, był taki dumny, że już nie musi mnie pytać, w które miejsce ma wpisywać hasło. Rosną te dzieci tak szybko, a pamiętam jak pytał jak wygląda literka „A”. Dobrze, że mam młodszego Maciusia, to tak dokładniej obserwuję i cieszę się tym „dorastaniem”, bo widzę jak szybko czas leci. Za parę dni obaj już będą w przedszkolu i już nie będzie tak samo…
Jakoś tak mnie zebrało na refleksje i dumam i dumam…

Lema - Maciuś nie mógł się doczekać spotkania z Adasiem, i jak wysiadł z samochodu to szybko dał babci przelotnego buziaki i pobiegł do Adasia, tak słodko się przytulili, z miłością i taką tęsknotą, aż mi samej oczy mokre zrobiły na ten widok. Cieszę się, że mimo iż obaj to względem się łobuziaki :Nieśmiały:, to jednak są bardzo mocno ze sobą zżyci i widać jak się kochają :). Chwilo trwaj ::):

Franek byl z babcia w przedszkolu, bylo super::): Spotkali sie w wejsciu do przedszkola z jego opiekunka, ktora jak sie okazalo zna moja mame, bo jest przyjaciolka mojej ciotki:Szok: A jak wychodzili z przedszkola to z kolei spotkali moja, a w zasadzie nasza:sofunny: kolezanke z klasy z podstawowki, ktora rozpoznala Franka, bo jest tak podobny do L., ze zapytala czy to moze dziecko M. i L:surprised: Ta kolezanka jest nauczycielka w 4-latkach::): Szok, jaki ten swiat maly:Szok:

W kazym razie pani zachwycona smialoscia Franka, rozmawial chetnie, bawil sie, sluchal (wzial zabawke, pobawil sie i odlozyl na podloge, pani go upomniala, wiec przeprosil i odstawil grzecznie na miejsce), zrobil sam siku, umyl sam raczki, pani mowi, ze bedzie dobrze::): Dla kontrastu w tym samym czasie przyszla do przedszkola jakas mama z dziewczynka, ktora wejsc nie chciala nawet do przedszkola i bardzo plakala. Powiedziala pani, ze tylko spokojny i opanowany rodzic, ktory bedzie odprowadzal dziecko jest jeszcze potrzebny i bedzie super z Frankiem::):

Pani pokazala tez Frankowi jego szafeczke w szatni, zapytala jaki jest znaczek na szafce, Franek odpowiedzial, ze krasnoludek a pani zapytala: to zgadniesz jak sie bedzie nazywala Twoja grupa, Franek powiedzial: krasnoludki, zebral brawa, wrocil zadowolony::):

A babcia spuchla z dumy::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png