Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema
Dziubalko- no ja tez ostatnio jestem na etapie eksperymentowania z kolorami. Zawsze mialam jasne wlosy, w grudniu zmienilam kolor na ciemniejszy, a tydzien temu bylo ponowne farbowanie i zamiast brazowych wyszly czarne:Szok::Szok::Szok:

Po mince widac,ze nie jestes zadowolona z czarnych...
Ja kiedys sama sobie chcialam rozjasnic moj brzydki naturalny blond... i wyszly mi kanarkowe heheheh od tamtej pory sama nic nie robie z wlosami. Zawsze oddaje sie w rece fryzjera :):Oczko:

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka

Asia kiedy Ty tego kompa kupisz?

hej!!!

kwiaiciarko zraz po tym jak wplynie premia A. ale w zeszlym roku za 4 kwartal byla w polowei marca:grrrrrr:

Ja tych kulek nie robie,arobi t,ale ostatnio dala tak duzo buki ze wyszly niesmaczne:oops:dzsiaij byla pizza na tapecie,ale moj piekarnik cos pali z jednej strony,nowy jest niecale 3 lata i cos sie chrzani

aida wpadaj czesciej:yes::yes:

spalam dzisiaj do 11.30:lol:ale polozylismy sie kolo 2,bo byly ostatki u sasiada a potem pili duuuuuuzo herbatki:grrrrrr:bardzo glosno,bo sie staraja o dziecko. Zaraz przyszedl Funio jec a potem Pola pospac i tak sie zmieniali miejscami. Wstalismy nieprzytomni we dwoje, A. dopiero odespal tak go zcielo po tej pizzy i piwku:smile:

RenataOslo
kajocha
MOJA !!
Za dobry nastrój !!

No ja mam znakomity!!!!
własnie dowiedziałam się, że od czerwca będę samoloty fruwały z Oslo do Wrocławia! Lotnisko mam 30 km od domu, nooo rewelacja. Do tej pory misiał bujać się do Warszawy lub Krakowa lub Katowic. Ale się cieszę, już bilety kupiłam na powrót po zakończeniu roku szkolnego przez Michałka!

To swietnie!!! :lol::lol:bedziesz nas czesciej odwiedzac:yes:moze zrobimy jakis zlot w wakacje?? gdzies w centrum Polski??

kwiaciarko dzisiaj Funio super,tylko jest lekko spiacy,wcial solik 190 i humor ma nawet dobry

kwiaciarka
Asia jak dzis Funio?
Dziubalo przeniesiony zostal filmik brata na inna strone z tuby :)

Co do rosolu - ja gotuje przewaznie na 4-5 skrzydelkach + 1 kostka knora ( no i marchew, por,seler, pietruszka w korzeniu i w naci :) no i przyprawy ) - to jest rosol na 1dzien. Jak ma byc na 2dni ( w 2gi zazwyczaj pomidorowa) to zamiast skrzydelek udka 2 kuraczkowe :)

ja gotuje na polowce kurczaka i nidy na 2 dni,na drugi dolewam litr soku pomidorowegi i dogotowuje klusi albo ryz:smile:Ale tak sie robi chyba wszedzie:sofunny:

kwiaciarka

Ela sie turla juz jak stara :)
Podciaga nogi pod siebie i na kolana wstaje a dzis juz nawet na stopy hehehe :) a jaka z siebie zadowolona :)
Ale rece nadal slabe , nie podnosza tulowia ...jeszcze chwile musi pocwiczyc :Oczko:

stefan podciaga nogi pod siebie i sie buja do przodu i tylu,mama mowi ze to wstep do raczkowania i gdyby nie to ze bedzie mial te rozworke to za gota 3 tyg by raczkowal. A tak sie troche przyhamuje:(

kwiaciarka
kajocha
Kwiaciarko do rosołu daj 2 ząbki czosnku koniecznie ! Pyschota :yes:

:Zakręcony:
a dam, sprobujemy :)

Moj szwagier daje cos dziwnego do rosolu, nie moge sobie teraz przypomniec, ale wiem ,ze jak uslyszalam, to mocno sie zdziwilam :)
A bigosik mojego szwagra palce lizac :)

ja jak mialam gaz to na gazie opalalam cebulke az do zczernienia a teraz daje 2 ksotki Knorra cebulkowe

nuchna
kajocha
nuchna
Witam. Starałam się znadrobić,a lejakos brak weny. pracownica wzieła kolejne chorobowe do 17-go:Smutny:

ojoj... a ta pracownica to nie jest jakiś kombinator ?

niby powaznie chora ale nie wiem czy ma świadomość, że ja musze 35 km w jedna strone do sklepu dojechac by ja zastępować
:Padnięty: A nie ma jakiejs kolezanki na zastepstwo? mojej cioci pracownica jak poszla na chorobowe to dala swoja kolezanke cy siostre. Cicoa tez tyle musiala jezdzic codziennie w jedna strone

ale mi neta wcielo na chwile ...
Heloł Asia :)
Ej litr soku pomidorowego? :) ja nie, ja do rosolu z poprzedniego dnia daje zasmaszke zmieszana z przecierem pomidorowym - mniam, pyszna wychodzi pomidorowa.
Zasmaszka oczywista z cylu - moja babcia poznanianka :) hahah. Maselko na patelni az sie zarumieni, dodaje maki, razem troszke zasmazam, pozniej troche wody i siup do zupki - palce lizac :)

O juz wiem co daje moj szwagier do roslu - cebule ! ( dla mnie to nowosc, ale widze ze Asia tez daje).

Rosa a no ocet daje do kapuchy :)

Uciekam, do rodzinki :)
narka :)

rosa
hej!
A co do kapusty modrej (ja też z poznańskiego) to oprócz tego smalcu i cukru to u mnie w domu dodajemy jeszcze ocet, tak wyraźnie słodko kwaśna ma być i to właśnie odrobiną octu zaprawiona, nie cytryną... a i jeszcze można jabłko kwaśne dać, moja tesciowa robi z jabłkiem.

oooo wlasnie jablko moze ...
no ja juz babci nie zapytam co tam bylo w tej kapuscie :Smutny:
Dam nastepnym razem to co piszecie, zobaczymy czy wyjdzie taka jak babcina..
Moja babcia wysmienicie gotowala, oj ,ale bym pojadla jej zrazikow, kapusty,zupy jarzynowej z kalarepka ( ze az lyzka stała :) ), zupy nic w lato .... oj, oj, oj , ale bym pojadla :Oczko:
Albo golabki w sosie grzybowym - mniam ,ale mi silna leci :Padnięty:

Dziewczyny poznanianki
, u Was w domu tez napewno znane jest slowo - skibka chleba :)

rosa
hej!
Jestem po babcinych imieninach, wpadłam zdać relację i spadam do wyrka.
Było całkiem fajnie, pojadłam sobie, pobyłam z rodzinką i jak to często z rodzinką bywa wkurzyłam się również... otóż poszło o moją Patrycję, ona to z tych dzieci pokroju "żywe srebro"... czasami jest po prostu nie do ujarzmienia, jak to dziecko broi i przy okazji patrzy ci głęboko w oczy i rozkosznie się uśmiecha, pełno jej wszędzie i baaardzo dobrze ją słychać, nawija jak najęta, gada przy każdej możliwej okazji... no i jest nieusłuchana, ciągle chce postawic na swoim... w którymś momencie wieczoru moja bratowa (ta od chodzika:Oczko:) z uśmieszkiem dziwnej satysfakcji mówi do mnie: jedno Ci powiem, współczuję Ci... no sory, ja wiem jakie mam dziecko, wiem ze bywa niegrzeczna i bardzo uparta, ale wspólczucia mi od niej nie trzeba bo nie ma powodu, ja raczej sobie myślę, że mam super dziecko do pozazdroszczenia:Oczko:, no wkurzyła mnie... strasznie szybko zapomniała jakie są trzyletnie dzieciaki i co ona ze swoją córką przeszła i co nadal przechodzi... Właściwie teraz jak o tym piszę to układam to sobie w głowie, trudno tak w dwóch zdaniach napisać dlaczego mnie tak wkurzyła tym stwierdzeniem, w ogóle nasze relacje nigdy nie były jakieś super i na to wszystko składa się cała masa drobnych spraw, dawno wypowiedzianych słów i popełnionych czynów, odmiennych poglądów i doświedczeń życiowych... tak czy siak ja to odebrałam jako atak na moje metody wychowawcze, że jak to ja dopuściłam do tego, ze mam takie niedobre dziecko i odczułam, że ma satysfakcję, ze wszyscy mówia, że Pati taka słodka i grzeczna o to nieprawda przecież... no pewnie wyolbrzymiam trochę, ale jak to z siebie wyrzucę i ubiorę w słowa to co czuję to mi przejdzie...
Mówicie, żeby ten chodzik sprzedać na allegro... no własnie nie bardzo mogę, bo zbyt często sie widujemy żebym mogła tak zrobić, mimo wszystko...

A co do kapusty modrej (ja też z poznańskiego) to oprócz tego smalcu i cukru to u mnie w domu dodajemy jeszcze ocet, tak wyraźnie słodko kwaśna ma być i to właśnie odrobiną octu zaprawiona, nie cytryną... a i jeszcze można jabłko kwaśne dać, moja tesciowa robi z jabłkiem.

Rosa uuuuuuuuu nie ladnie zrobila bratowa, nieladnie.
Ja ci powiem jedno ( heheh znow jak Kaczynski) - dzieci sa rozne, kazde dziecko jest kochane, ale ja uwazam ze lepiej wychowac zywe srebro niz mruka siedzacego w kacie.
Ja bym sie nie przejmowala chodzikiem i sprzedala na allegro. Bratowej mozna przeciez podziekowac slicznie za prezent, ale dodac ,ze nie chce uzywac chodzika, albo zwalic na ortopede, ze nie pozwala :) i dodac,ze w zamian kupisz cos tez tak fajnego jak ten odjechany chodzik :)