Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
kwiaciarka
Tak o rosole bylo to mi sie przypomnialo...
Jak Kuba byla malutki i mial rozwolnienie to pediatra mowila zeby dac mu rosol z ryzem.
Ja zawsze do rosolu dodaje 1kostke knora.
I moj madry maz wtedy pyta pediatre - ale normalny rosol czy z kostki ?:Szok::Oczko:
A pediatry mina byla taka :gasp: heheh

No tak, pewnie pomyślała - kucharka z bożej łaski :sofunny:

Dobry wieczor!!

Jak bylam rodzic malego to tutaj godpodarzyla T. i takie wlasnie zupki zapodawala:grrrrrr:a we wtorek mi mowi ze Pola slicznie zjadla zupke,3/4 miseczki,ja potem wstawiam do zmywarki a to miseczka taka malenka dziecieca:grrrrrr:Pola zjada 3/4 ale takiej normalnej salaterki:yes:to sie z tej miseczki ojadla jak diabli.
W ogole jestem zla na T. bo mi krecia robote robi:grrrrrr: bierze POle w wozku na spacer i w rozny sposob podkresla ze Pola jest jeszcze mala i dzidzus. Jednym pobytem potrafi zniwczyc caly nasz efekt wychowawczy. Musi z nia A. porozmawiac:yes:

Funio dzis lekko goroaczkowal w nocy,ale dalam szybko panadol i przeszlo:smile:chociaz w dzien tez byl lekko nieswoj,malo jadl,duzo spal

kajocha
kwiaciarka
Dziubala

No tak, pewnie pomyślała - kucharka z bożej łaski :sofunny:

hehheh
no moja mina byla wiadomo :Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały:
czulam jak mi paruja policzki heheheh

A P. wogole nie byl zmieszany... ze stoickim spokojem powiedzial - zawsze lepiej sie upewnic
buhahahahh ( nio , wyszlam na matke wyrodna co dziecku rosol z kostki robi heheh :Oczko:)

Ja sie kiedyś pytałam Dziubalki o pomidorówkę bo pisała, że nie lubi od teściowej bo ona robi na rosole i Dziubalka napisała, że gotuje na kostkach. Ja zawsze gotowałam na mięsku + kostka. Teraz mi się pozmieniało. Robię tak jak Dziubalka. Gotuję na kostkach bo to chudsze jest jedzonko, ale jak robię zupkę dla ojca i A. to muszę walnąć kawał tłustego żeberka, ogon świńsko :sofunny: itp. żeby zupa była "nie na wodzie" jak to mówi moja mama. Osobiście jestem zwolenniczką kostek. Łatwo, prosto, bez cackania się i smacznie :) A nie miej wyrzutów sumienia. Faceci to taki gatunek, że czasami się nie zastanowią a chlapną coś głupiego a my się czerwienić za nich musimy ;)

ja zupy gotuje na kostce+ cos jeszcze. Jak chce tlustsza np.grochowke albo kartoflanke to zebro a jak delikatniejsza to korpus albo 3 skrzydelka