Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki dziewczyny :Całus: moja Alka jak tylko nie ma temp. to jest bardzo pogodna i gdyby nie katar i kaszel to by się nie można było dopatrzyć choroby. A jak temp. wzrasta to wtedy taka osowiała się robi, ale nie płacze. Wczoraj pierwszy raz, jak ją ucho zaczęło boleć to tylko ałaj mamuniu, ałaj i łezki leciały. Bardzo jest dzielna, naprawdę. W nocy też nie płakała tylko się kręciła i wtulała we mnie: mamuniu moja. Taka bidusia ale nie maruda.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Isa, dobry krem nie jest zły ;)
marki Clarena nie znam, nie uzywalam, Pharmaceris bardzo dobre kosmetyki,ale juz te z wyzszej pólki pani Irenki wcale tanie nie są...
z tanich kosmetyków to niezmiennie Ziaja, rewelacyjne za taniochę, płyn micelarny za grosze maja a Bioderma drogawa...niemniej jednak swietna na podrażnioną cerę...

Kajoszko, dobry lekki krem nawilzajacy ci nie zaszkodzi a zapobiegnie zmarszczkom w przyszlosci ;)
jak sie swiecisz to uwazaj z kosmetykami myjacymi , ktore moga wysuszac skórę (wiele osób uzywa reklamowanych specyfików do cery tlustej, ktore jeszcze zaostrzaja problem bo zbyt ja wysusaja i broniac sie ona jeszcze bardziej sie tlusci i swieci ) polecam plyny micelarne, rewelacyjny kosmetyk!
ja do 25go r.ż. też uzywalam kremów dziecięcych ;)
ale nanoc polecam juz kremy delikatnie regenerujące, srodowisko zewnetrzne coraz szybciej mści sie na naszej cerze...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

isa32
Dzięki dziewczyny :Całus: moja Alka jak tylko nie ma temp. to jest bardzo pogodna i gdyby nie katar i kaszel to by się nie można było dopatrzyć choroby. A jak temp. wzrasta to wtedy taka osowiała się robi, ale nie płacze. Wczoraj pierwszy raz, jak ją ucho zaczęło boleć to tylko ałaj mamuniu, ałaj i łezki leciały. Bardzo jest dzielna, naprawdę. W nocy też nie płakała tylko się kręciła i wtulała we mnie: mamuniu moja. Taka bidusia ale nie maruda.

dzielna dziewczynka !! za niedługo bedzie zdrowa ::): antybiotyk napewno pomoże :yes: doskonale wiem jak mautka sie czuje, Ptyśka też mi całe lato chorowała i gorączkowała :Szok: A ta angina :Szok: jakdzieci chorują to az człowiek sam z nimi choruje ::(: ZDRÓWKA dla Ausi !!

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Ale mi faceci w domu popadali, hehe. Adaś niespodziewanie padł o... 17.30, pół godziny później nie szło go dobudzić więc na śpiocha przebraliśmy go w piżamę i zanieśliśmy do jego pokoju. K padł o 18.30 (jego rozumiem, bo całą noc pracował), po czym Maciuś jeszcze w czasie trwania bajki zaczął mi usypiać na kolanach więc bez kąpania położyłam go spać. Dziwnie tak wcześnie zostać samemu na posterunku :Śmiech:

Devachan
co do kremikow - juz pisalam kiedys ale wyprobowalam nowy i polecam krem z Avon Anew Ultimate (on niby po 45r.ż. ale dermatolog mojej psiapsiolki powiedziala ze mozna jako kuracje uderzeniowa takiego kremu raz po raz uzywac tzn. jako kuracje cale opakowanie, a potem wrocic do swojego) faktycznie obiecuja poprawe wygladu po kilku dniach i faktycznie tak jest!!!
dla 30tek polecam serie Anew Rejuvenate oraz nową Reversalist po 35r.ż.

Ja nawet jako kurację uderzeniową bym nie użyła kremu po 45rż.
A propos kremów to właśnie szukam jakiegoś kremu dla siebie po 30-tce ale jeszcze przed 35 rż. :Oczko: i nie nawilżającego. Poleciłabyś coś na tę porę roku, ale nie z Vichy?

Dziubala
Za tydzień idę na masaż kamieniami :Śmiech:. Ciekawe jak wtedy będzie :Oczko:

równie bosko, gwarantuje!

Dziubalko

dla 30tek polecam serie Anew Rejuvenate oraz nową Reversalist po 35r.ż.

dlaczego nie nawilzajacego?
nie ma ani jednego rodzaju skory ktora moze sie bez tego obyc...ewentualnie bez skladnika wiążacego wodę w głebszych partiach skóry...oczywiscie oprócz tego moze miec inne wlasciwosci - ochronne (na dzien) lub regenerujace (na noc) - jaka masz cerę?
to wazne przy doborze kremu, no i wymagania skóry - czy jest przesuszona, czy tłusta/mieszana, świeci się, normalna?
zrób test przed lustrem po oczyszczeniu twarzy jak wyschnie uszczypnij sie lekko w policzek i zobacz jak szybko faldka po uszczypnieciu wygladza sie/czy zostaje chwilę ślad?

w praktyce przetestowane mam na sobie kremy do cery suchej/z problemami łojotokowymi - z przesuszenia wariują tez komórki wydzielające sebum...
w teorii kremy na cere tłustą/świecącą (w rodzinie są)

z marek aptecznych oprócz Vichy polecam Yves Rocher - w większosci poradza ci jaki krem, maja tez próbki, sa bardzo skuteczne oraz Bioderma, Pharmaceris

Bardzo dobre kremy ma też Soraya - zwlaszcza serie dotleniającą oraz kosmetyki Ziaji- tu w zależności czego cera potrzebuje - do suchej kozie mleko, lub do normalnej witaminowy , oliwkowy - sa dwa rodzaje, lekki do normalnej/tlustej i zwykly do suchej

z najdroższej pólki krem RE NUTRIV regenerist ale to na noc, i to jest ten tego typu jak ten po 45 r.ż. bardzo regenerujący włokna kolagenowe, wzmacniający gęstośc skóry itd. jest jak maselko, bardzo wydajny, starcza na kwartal - osobiscie nie uzywalam, nie stac mnie, moja psiapsiolka kupuje na e-bay, wychwala od niebiosa.
Reszta przetestowana:
Lancome ma dobre kremy,ale bardzo lekkie i nie sprawdzaja sie do bardzo suchej skóry, za to beda swietne do normalnej i tlustej, nazwy wylecialy mi teraz
Dior Capture 60/80
na noc Elizabeth Arden 8 hour cream - swietna regeneracja

ja po raz pierwszy stosuję taki krem jak w/w i to na zasadzie odbudowania zaniedbań (opalanie bez filtrów, zaniedbania pielęgnacyjne - wystarczy myć buzię woda z kranu by jej zaszkodzic jeśli jest wymagająca)

Generalnie wiem ze panuje przekonanie by nie używać kremów za starych dla siebie, bo sie skóra rozleniwia - i to jest fakt niezaprzeczalny jesli sie stosuje takie kremy non stop...
nawet serum pod krem stosowny do swojego wieku moze zaszkodzic gdy sie go non stop stosuje a nie seriami 2-3x w roku po 6-8 tygodni (czyli tyle ile ma opakowanie, zazwyczaj od 15 do 30 ml)

Jako serum przeciwstarzeniowe/przeciwzmarszczkowe polecam Hydracid marki aptecznej SVR / kremów nie stosowalam...
fajne ma tez Avon z bohyruloxem oraz delikatniejsza seria Liiv botanicals - serum pod kremy oczywiscie

No i wode micelarną do zmywania twarzy wacikami, nie podraznia , pasuje do kazdego typu cery (mleczka tylko do cery suchej! a do tlustej nie polecam wysuszajacych tonikow i zeli do mycia twarzy)

ponoc demakijaz to najwazniejsza rzecz dla skóry...

no i w kwestii dodatkow - to domowe mikrodermabrazje - avon super, oriflame te delikatnie zluszczajace, sa delikatniejsze od peelingow - ktore mozna stosowac tylko na cerze bez zadnych wyprysków, ziaja ma anno d'oro bardzo fajne oraz peelingi enzymatyczne odpowiednie dla kazdego typu cery, zluszczajace bez scierania, nie podrazniaja, odswiezaja cere, stosowac raz w tygodniu przy suchej, do 2 razy w tygodniu przy tlustej/mieszanej...

maski - w zaleznosci od potrzeb skory, najlepiej po peelingu, na buzke i do wanny/prysznica, zmywac na koniec (pod wplywem ciepla lepiej sie wchlonie) potem kremik i dobranocka :Całus:

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Czesc,
nadrobilam zaleglosci.
Mikolaj przyszedl do nas do lozka, nawet nie wiem o ktorej :oops:

Isa, zdróweczka dla Ali, jak sie dzisiaj czuje??? :36_3_15:

Lema, mnie osobiscie ten drugi wzór bardziej sie podoba :36_1_1:

Dziubala, zazdroszcze masazu, oj przydalby sie bardzoooo!

Asia, narożnik piękny!!!! brdzo mi sie podoba!

Ja uzywam Vichy myokine, jestem bardzo zadowolona, mi akurat trzeba kremu na zmarszczki mimiczne, bo takie mam i ten krem jest dla mnie idealny, na noc fusio vichy.

Cyfrowke mamy polsatu :Rozgniewany:

Milego dnia!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Witam ::):
Ala dycha jak 'stary gruźlik' z nosa się leje, ale noc naprawdę ok :yes: przespała się po południu, sama chciała, przed 20 szybkie mycie i znów do spania, ale dostała nurofen, bo znów ucho bolało... padła po czym wstała po 30 min. rześka jak skowronek: "nie chcę pać, chcę czytać" :Oczko: no i do 22 nam zeszło, pewnie siedziałaby dłużej, ale ja zasypiałam na stojąco i jakoś ją przekonałam do wspólnego spania.
D. wrócił o 1 w nocy - tym samym koniec pobytów poza domem :yes:
Mam dziś dzień na 'nie' wstałam chyba lewą nogą :Oczko: taka wkurzona jestem na wszystko i na nic... na 15 do dentysty a nie wiem czy mi się uda z pracy zwolnić.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png