Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poniedziałkowo

Za nami fajny towarzyski weekend, dzieci zadowolone, my też :D
Maciuś zawieziony do rodziców bo miał być stolarz, tymczasem zadzwonił, że nie da rady być rano i będzie k. 17.00-18.00 :Zły:. Nie wiem czy jechać już po Maciusia czy nie, ale chyba pojadę po jego drzemce a w drodze powrotnej odbierzemy Adasia.
A, niska tempka w pokoju dzieci nie ma lepszego wpływu na sen dzieci, zatem spanie Maćka do 6.50 to był czysty przypadek. Szkoda :Oczko:

Lema - mam nadzieję że Franio nie będzie potrzebował okularków. I fajnie, że Franio współpracował i nazywał rzeczy na obrazku. A ciekawe jak sobie radzą okuliści z dziećmi, które nie mówią?

Asia – fajny pomysł z pamiętnikiem, trzymam kciuki za dietę!

Alutka – gratki dla Julci za rozgadanie się :great:

Isa – gdzie udało się kupić kurtkę Ali?

Kwiaciarko – ja bym wybrała czerwony płaszcz, bo lubię ten kolor :D, jest taki energetyczny i żywy, ale ważne by też pasował do osoby. Najlepiej przymierz czerwony i zielony i zobacz, w którym kolorze lepiej się czujesz i w którym kolorze Ci ładniej.

kwiaciarka
Dziubalo no wlasnie zielen nie bardzo do mnie pasuje, na czerwony wlasnie sie nastawiam.
A jaki kolor czapki i szalika do tego? kozaki czarne mam i torebke tez :)

Zależy czy lubisz "tradycję" czy trochę "szaleństwa"? :Oczko: Możesz dobrać prawie każdy każdy kolor :yes:. "Tradycja" to powiedzmy czarny zestaw szalika i czapki lub biały. "Szaleństwo" to np. modne teraz fiolety, które zestawia się z czerwienią (mnie osobiście akurat ten kontrast się nie podoba). Wybierz to co Ci się podoba i będziesz w tym ładnie wyglądać. A, nie zapomnij o rękawiczkach :Oczko:

Alutka7912
Właśnie zdałam sobie sprawę z tego że już w piątek wylatujemy do Anglii :Szok: a ja nie mam butów na ten wyjazd :kiepsko:

lecicie z Julcią?

Alutka7912
Moja Julka rozgadała się na całego :great: Powtarza wszystko co do niej mówię, czasem wyraźnie a czasem niewyraźnie :wink: Zauważyłam że nie wymawia litery g i w :mdr: Na Wojtka mówi Duduś hihihihi a na gumę buma :wink: No i zaskoczyła mnie wczoraj...policzyła sama od jednego do dziesięciu :great: i pokazując na teletubisie nazwała je i powiedziała w jakim są kolorze :36_1_21: Genialna po mamie hihihihihihihi :mdr:

:brawo: dla Juli, Mikolaj umie do 3

Lema
Asia, trzymam kciuki za diete::):

ja rowniez!

kwiaciarka
ja w koncu znalazlam kozaki jakie chcialam, :

jakie??

Alutka7912
Julka wczoraj usiadła u mnie na kolanach i zaczęła mi się wpatrywać w oczy. Patrzy i patrzy aż w końcu mówi z uśmiechem na twarzy: Juluś jest u mamy w ociach :wink:

ale slodko :36_1_1:

isa32
Witam poweekendowo ::): u nas też zleciały te dwa dni, że :Szok: ale po własnej kuchni i salonie pochodziłam sobie :Oczko:

Ala poszła do żłobka, podkówka była, łezki też, ale została. Od rana różne rzeczy były wymyślane, brzuch bolał, koniecznie trzeba było książkę przeczytać itd... no ale poszła.

to domek rosnie jak na drozdzach, fajnie! Niedługo bedziesz juz na takim etapie jak Lema.

kwiaciarka
chce jeszcze kupic sobie plaszcz na zime, ale zastanawiam sie na kolorem :) nie chce juz czarnego ani w odcieniach bileli czy ecru. Moze czerwony ( ale czerwien delikatna, nie razaca) a moze zielen ??? jak myslicie?

ja bym wybrala krem lub zielen, czerwonego nie moglabym zalozyc, bo sie bardzo zle czuje w tym kolorze, wogole to nie lubie czerwonego :Oczko:
Choc u kogos bardzo mi sie podoba.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

czesc,
glowa mnie boli od samego rana, nie wiem dlaczego...

Babeczkqo, ja tez przeszukalam swoje zasoby książkowe i nie znalazlam tej ksiązki, ktora Ci potrzeba

Lema, mam nadzieję, ze jesli juz potrzebne bedę Franiowi okularki, to na krótko, dobrze, ze jest szybkie wykrycie ewentualnej wady, na pewno uda sie w krotkiem czasie wrocic do prawidłowego wzroku! :Całus:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

U nas wkoncu Mikolajek sie rozkreca z mową, slabo mu to idzie, ale caly czas do przodu.
Wasze dzieci gadaja już doskonaleze słowo to powod do radości, dużej radości :yuppi:
Wczoraj padał deszcz i Mikołaj wolał cały dzień deśc a dzisiaj rano dzonil do T telefon, mały: tata alo alo.
I jedyne imie jakie umie powiedziec to Asia. Do cioci Asi. Wczoraj ciocia była zachwycona.

RenataOslo
asia78
Renata ile schudlas na tej diecie? I cwiczysz?

schudlam 4 kg i przytylam po powrocie z PL 2kg :Rozgniewany::Rozgniewany:
ale w PL nie cwiczyłam i zarlam, tzn niby panowalam na jedzeniej ale duzo za duzo.
juz jestem ustawiona do pionu i 2 razy dzienni cwicze na orbitreku-sumiennie!

8 stycznia mamy weselu u szwagra i musze, MUSZE SCHUDNĄC!!!
Ja na dietach raczej nie jem nic innego niz w przepisach. Al wiesz ja nastepnym razem kupie bez fitnesu. Ja nie mam zadnych urzadzen, wiec tylko mam marsz a w srody moj aqua. To taki fitness to ja sobie dma moge rozpisac:lol:

Kwiaciarko ja potrzebuję kurtkę zimową, taką trochę bardziej na luzie, ale żeby do pracy też sie nadawała. Płaszcz mam szry, do tego fioletowy kapelusz i szalik - z ub. roku, ale jak widac nadal modny kolor :Oczko:
Wybrałabym zielony, ale to dlatego że mam czerwoną jesienną kurtkę i trochę za dużo tej czerwieni :Oczko:
Wymyśliłam sobie szare buty na jesień i albo mi się nic nie podoba, albo niewygodne, albo rozmiaru nie ma :Męki: może w tyg. dam radę, bo wszystkie buty które mam raczej nie nadają się juz do spódnicy. A te bardzo lubię nosić od jakiegoś czasu :Oczko:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

asia78
Ja na dietach raczej nie jem nic innego niz w przepisach. Al wiesz ja nastepnym razem kupie bez fitnesu. Ja nie mam zadnych urzadzen, wiec tylko mam marsz a w srody moj aqua. To taki fitness to ja sobie dma moge rozpisac:lol:

to masz silna wolę a ja niestety takowej nie posiadam, ale..
jak przez lata czlowiek sie obzeral, tluszczu sie nazbieralo, to niestety teraz trzeba walczyc z tym dziadostwem a niektorych nawykow jest sie bardzo ciezko pozbyc
dla mnie to katorga
mysle, ze doskonale zrozumialabym alkoholika czy nalogowego palacza, ja jestem nalogowym obzarciuchem niestety,
ale się staram :Oczko: