Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

kwiaciarka
Moje dzieci na ogrodzie, ide zmazyc nalesniki , kto chce? :)))))

Isa Ela jak rysuje, to nie odklada kredki pozniej do pojemniczka, tylko kladzie na stole obok kartki, nastpna obok, i nastepna obok, i tak w rzadku musza lezec, a jak ktoras wyjdzie poza rzadek to jest juz nerw. Kuba inaczej, Kuba ukladal je na miejsce zawsze - ale zawsze musialy byc w odpowiedniej kolejnosci a kolejnosc byla powiazana z kolorystyka :)

a nie, to jednak Ala jak Ela :Śmiech: myślę, że kolorystyka przyjdzie z czasem :Oczko: choć mała zna już większość kolorów

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

isa32
kwiaciarka
Moje dzieci na ogrodzie, ide zmazyc nalesniki , kto chce? :)))))

Isa Ela jak rysuje, to nie odklada kredki pozniej do pojemniczka, tylko kladzie na stole obok kartki, nastpna obok, i nastepna obok, i tak w rzadku musza lezec, a jak ktoras wyjdzie poza rzadek to jest juz nerw. Kuba inaczej, Kuba ukladal je na miejsce zawsze - ale zawsze musialy byc w odpowiedniej kolejnosci a kolejnosc byla powiazana z kolorystyka :)

a nie, to jednak Ala jak Ela :Śmiech: myślę, że kolorystyka przyjdzie z czasem :Oczko: choć mała zna już większość kolorów

Ela tez zna wiekszosc, szczegolnie rozowy zawsze rozpozna :mdr: czerwony, niebieski zna.
A na zielony zawsze mowi ,ze to inny niebieski ,nie wiem czemu.
Zoltego trzeba jej zawsze podpowiadac.

Kuba teraz uczy namietnie ele liczyc do .......... 10 hehehhe, ale Ela uparcie liczy - 1,2 , 10 heheh

jeny mam ochote na nalesnika, ale nie chce sie spasc ;)
dzieciaki nie chca przyjsc z dworu

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
Alutka7912
Kwiaciarko - od jednego naleśnika się nie spasiesz :wink:

oj Alutko ale dzis to juz zjadlam innych rzeczy troche, czuje sie juz spasiona a co dopiero po nalesniku :Oczko:
generalnie to mam ostatnio tak ,ze bym ciagle w lodowce siedziala. Co sie ze mna dzieje? ale P. ma tak samo, to moze to wina zimy nadchodzacej? hahah zawsze na kogos trzeba zwalic :Oczko:

Hehe, ja tez ostatnio jem za trzech::): I tez zwalam na jesien, zime i na co sie da::): Dobrze, ze jest na co zwalic::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

A ja mam znów brzuch taki miękki, od czerwca nie robiłam brzuszków :Nieśmiały:. Miałam robić zaraz po wprowadzeniu się do tego mieszkania, nie wyszło. Potem miałam zacząć od września, nie wyszło. Obiecałam sobie, że od października zacznę. Mamy już 10-ty, a ja dalej nie robię brzuszków. Albo zapominam albo czasu nie mam.
Może od poniedziałku się zmobilizuję :D

Maciuś z Adasiem spali dziś do 6.50. Długo jak na nich. Okazało się, że okno było lekko otwarte i w pokoju było zimnawo (niecałe 18 stopni). I teraz ciekawe czy to miało związek z chłodkiem w pokoju czy to był przypadek?
W pokoju ostatnio mają po 20 stopni i ta tempka tutaj wydaje mi się ok. W poprzednim mieszkaniu w sypialni mieliśmy o tej porze roku 19 stopni, a w salonie 21 stopni. Te tempki nam tam pasowały. Muszę przyuważyć jakie będą dobre dla nas w tym mieszkaniu.

Dziubala
Maciuś z Adasiem spali dziś do 6.50. Długo jak na nich. Okazało się, że okno było lekko otwarte i w pokoju było zimnawo (niecałe 18 stopni). I teraz ciekawe czy to miało związek z chłodkiem w pokoju czy to był przypadek?
W pokoju ostatnio mają po 20 stopni i ta tempka tutaj wydaje mi się ok. W poprzednim mieszkaniu w sypialni mieliśmy o tej porze roku 19 stopni, a w salonie 21 stopni. Te tempki nam tam pasowały. Muszę przyuważyć jakie będą dobre dla nas w tym mieszkaniu.

Zauwazyłam że jak jes chłodniej w mieszkaniu to Julka lepiej śpi...wczoraj jak byłam w domu to Julka usnęła o 11.40 i obudziła się o 15.20 :wink: W pokoju było chłodno a ona leżała w majteczkach i koszulce na ramionkach pod cieplutka kołderką która sobie podciągnęła pod brodę :wink:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Ela poszla spac, do Kuby przyszedl kolega i dzwonila juz kolezanka ,ze przyjdzie. I jeszcze jeden kolega sie zapowiedzial, co oni dzis, jakis zlot robia? :)
Ale powiem Wam, ze sa spokojniejsi , nie sa tacy halasliwi i przeszkadzajacy.
Ela oczywiscie idac spac wydala prykazy - Kuba, Maciek cisio ( cicho), bo Ela idzie pać :)

Lema
3mam kciuki za badanie.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

asia78
Ja jak ciocia robila porzadki w swojej szafie dostalam dwa plaszczyki. Jeden skorzany a drugi materialowy:) Jakie szczescie miec ciocie, ktora kocha zakupy i zawsze ma duzo za duzo ciuchow:lol:

ja sweg czasu tak od bogatej klienki ciuchy dostawalam - teraz juz bym za Chiny ludowe w nie nie weszla, chyba ze w cos z lycrą:Oczko:

kwiaciarka
asia78
Oszlaeje z tym Stefanem dzisiaj. Od rana zjadl flaszke, 2 tosty z nutla i teraz spagetti:Szok:

heheh wyglodnial cos :)

Ela tez juz wola zupe, Ela od rana kaszke, pol kromi chleba z maslem i malego paczusia ( sa u nas takie malutkie) i teraz juz wola zupe, dzis mam pomidorowke , ona lubi bardzo :)

fajnie ze maja takie apetyty...
Vic to sie sam rzeadko kiedy o jedzenie upomina..

asia78
kwiaciarka
zupa z makaronem !
no idziecie????

ja czekam, wygladam , ale zadnej ani widu ani slychu ani kukuryku heheheh ( Violle sem cytujem ;))

Mialas wyslac:(

A ja jestem idolka Violki jakby to ona powiedziala:sofunny:

tez lubie...nadrobilam Brzydule do 132 odcinka jak na razie....

Lema
Zastanawiam sie na ile zainteresowania Frania sa kwestia tego, ze moja mama sie z nim nie bawi. W sensie takim, ze nie siada z nim na podlodze i nie poswieca czasu jemu i tylko jemu i tylko na zabawe. Duzo z nim rozmawia- Franio pieknie mowi. Ale samochodami tez sie z nim nie bawi, a on uwielbia.

jakos tak jest ze dziadkwie w inne rzeczy sie z dziecmi bawia niz my...moja mama swojego wychowanika sadzala przed tv - mini mini i spokoj...Vickiem nie lubi sie zajmowac,bo on taknie usiedzi, lubi byc wszedzie, a ona woli dzieci spokojne...

kwiaciarka
tak mysle, co Kuba lubil robic jak mial 2 lata - raczej nie puzle , nie ukladanki.
Uwielbial grzybki wlasnie, samochody, wozki z lalkami heheh, klocki - to bylo nr 1, ksiazki - poprostu pochlanial - wlasnie wtedy zaczelam mu kupowac serie misi koala , ktore pochlania teraz Ela, uwielbial ciastoline, plasteline, farby , pisaki, kredki najrozniejsze, pilke, pluszakami sie czesto bawil, ale mialam z nim problem, bo on dla kazdego misia musial miec miseczke, pozniej swoja duza i szedl mi do kuchni i do tej swojej miseczki sypal troche bulki tartej, troche cukru ( maki nie pozwalalam) i tym karmil te misie, popsrostu mega burdel pozniej byl, ale za to jaka zabawa! :)

na puzzle przyszedl czas pozniej, chyba jak mial 3 lata = no to wtedy byl szal na te puzle, siedzial i godzinami ukladal, ale takie inne, zrobie zdjecie i Wam pokaze. Wszedl w tym samym czasie szal na te wszystkie tory hotwheelsowe, samochodziki hotwheelsowe, na te zjezdzalnie, wyskocznie i inne pierdoly.
Jak mial 3 lata tez szalem byly wlasnie te magnesy literki z danonkow - wlasnie wtedy poznal caly alfabet.
Jak mial 4 lata szalem bylo pisanie. Pisal gdzie sie da, kazda ksiazke podpisywal swoim imieniem, do dzis jest slad. Kupowalam wtedy mu duzo prac plastycznych, takie tubki z taka mazia, do tego rozne litery ( bo byl szal na litery) na folii, i on tymi mazidlami z tubek kolorowal te litery , to bylo jak gesta farba, pozniej jak wyschlo, to te litery przyklejal do mebli ( one sie trzymaly bez kleju i latwo bylo zdjac) niedawno dopiero odczepilismy je z mebli, mam jeszcze gdzies zdjecie to tez pokaze, bo to naprawde fajna zabawa byla - Asia dla Poli bylaby fajna :)
Jak mial 5 lat to pisal pamietnik, mamy go do dzis, na jednej stronie - "kuba to krol chlopakow" hahah - juz wtedy umial pisac.

ale sie rozpisalam hehehhe

dobrze, przynajmniej jakies porownanie jest...jak was czasem czytam tomi sie wydaje ze Vic ma mal zainteresowan, czyli ze chyba ja sie malo staram - b wyklejanki czy wycinanki? w zyciu by mi to do glowy nie przyszlo dla dwulatka...

Dziubala
Lema, Asia, Renia, Deva - jakie zabawki są u Waszych chłopaków na topie? Macie już jakieś pomysły co kupić np. na Mikołaja?

nie wiem...nie jestem fanka zabawek...
ostatnio na urodziny latem to na topie byl mini tv/dvd do bajek, laptopa ma, ale "zbyt doroslego" chyba, bo to ten uczacy liter i dodawania itp...torow,kolejek i klockow ma dosc, ostatnie auto zdalnie sterowane rozebral na czynniki pierwsze,
chyba mu kupie duzy zestaw majsterkowicza bo moj syn ciagnie do srubek, gwozdzi, mlotka "śrubokręt daj mi mamusiu" oraz rzucanie pilka do kosza - jakis porzadniejszy zestaw, bo ostatni tez rozebral...
uwielbia tatowy zestaw do miksowania muzyki - ale totylko pod kontrolą, żeby nie zepsul, ladnych kilka klocków to kosztowalo...
boniemowilam ze ja mam w domu dwojke dzieci?jedno dwa a drugie 27 latek...i tez niedlugo ma urodziny skorpion jeden...

Dziubala
Maciuś też ma pieczątki, ale rzadko się nimi bawi, największą frajdę ma z przybijania pieczątek wszędzie, byle nie na kartce :Śmiech:

Vic tez,a wali ze uszy pękaja - najczexciej u babuni w pracy...

isa32
Alka laptopa nie ma, może teraz dostanie. Muszę go jednak przed tym dobrze obejrzeć, tzn. jakie kolory, jak duże znaki na ekranie itd. Chodzi mi o wzrok. Jestem na tym punkcie przeczulona.
I dlatego do gier komputerowych na razie nie będę jej sadzać, zdąży. Myślę, że za rok, dwa już i tak nas to nie ominie. Ale im dłużej bez tym lepiej.

tez nie pozwalam - wole zeby kubusia puchatka poogladal...Vic przy swoim laptopie za wiele czasu nie spedza, ale bajki to wprost uwielbia i potem pieknie je opowiada co sie w nich dzialo...

kwiaciarka
Alutka7912
Kwiaciarko - od jednego naleśnika się nie spasiesz :wink:

oj Alutko ale dzis to juz zjadlam innych rzeczy troche, czuje sie juz spasiona a co dopiero po nalesniku :Oczko:
generalnie to mam ostatnio tak ,ze bym ciagle w lodowce siedziala. Co sie ze mna dzieje? ale P. ma tak samo, to moze to wina zimy nadchodzacej? hahah zawsze na kogos trzeba zwalic :Oczko:

och, ja tez, diete zaczelam,ale nie potrafie sobie odmowic tego czytamtego wiec co to za dieta...staram sie nie przejadac i nie zrec slodyczy...

Dziubala

namsie spi lepiej w chlodzie pod cieplutkim przykryciem, w sypialni jest ostatnio 19st, w pokoju okolo 21-22st.
ja wole chlodniej,ale Vic sie w nocy odkrywa, wiec nie mozna...

...ja dzis zagruntowalam pod olejną drzwi listwy okno i szafe w malej sypialni i po 4 godz z pędzlem w ręku juz mialam doscnawet samegozapachu farby, mimo iz malo smierdzace są jak na tego typu farby...
malż dzienkolejny z rzedu wrocil pozno z pracy, po piwie, szybko zasnal po zjedzeniu odgrzanego obiadu, nie trawie go ...
jeszcze mu nie powiedzialam ze w srode lece do PL - nawet nie mam jak tego milo i delikatnie zrobic skoro on wraca do domu jakby w ogle nie chcial i mnie wkurza od progu albo jeszcze zanim wejdzie...

udanego weekenda - mnie czeka intensywny romans z pędzlem i olejną...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Czesc::):

Piatkowe badanie wyszlo zle, zakraplamy atropine i w srode kolejna wizyta. Co prawda nie jestem przekonana co do tego badania, czy ono bylo wiarygodne, ale moze sie nie znam. Jakiegos mam chyba pecha do okulistow, kazdy mi nie podchodzi::(: Tak czy tak pani doktor przewiduje, ze Franus ma wade wzroku i ze beda potrzebne okulary. Ja mam nadzieje, ze srodowe badanie powie co innego:yes:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png