Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

kwiaciarka
o babeczka jest :)
babeczko a u nas jest wspolne zbieranie zabawek wieczorem :)
Ela nawet lubi zbierac klocki do wiaderka, pudelka, puzle odnosi na poleczke :)
Czasem nie chce jej sie, ale jak Kuba jej pomoze to juz nabiera ochoty :)

Dzieciaki wyszly z kapieli, lece, papa
NO jak powiem ze ma zbierac klocki to pozbiera....
ale reszte to zanim pozbier ato hohoho tyle tego jest...
Wyreczam corke hahaha:lol:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

isa32
Dziękuję Kwiaciarko :Całus: mnie się też wydaje, że to nietolerancja - może na mleko. Przejdę znów na HA - i tu pytanie do Was. Czy można zmienić rodzaj mleka, tzn. z Bebiko HA na inne HA - i znów pytanie, które polecacie? Mnie jedna pediatra bardzo polecała Humanę, teraz jak już Ala miała wysypkę. Ale nie wiem co robić. No jestem w kropce jak rzadko kiedy. Do tego te niepełne informacje od lekarzy...
Ala ma wysypkę na całym ciele. Tylko na twarzy, dłoniach i stopach nie ma. To są takie suche krostki, które ją swędzą. Ale wcześniej miała tak jakby nierówną skórę - czerwone krostki, ale nie suche. Suche robią się później. Jak jest posmarowana to wtedy się łagodzi i wygląda jak gęsia skórka. I też ma takie miejsca np. na nogach czy plecach, że nie ma. Generalnie tak jak napisałam.
Buzię ma smarowaną pharmaceris AT do twarzy dla niemowląt - swoją drogą rewelacja! :yes: bo co prawda krostek na buzi nie było, ale skóra zaczęła się robić szorstka. Może i mleko, albo np. mleko + pylenie (wtedy brzoza) może to stąd. Jadła też wówczas sporo żółtego sera. Teraz nie dostaje. I już nie ma takiego napdu wysypki jak wcześniej. Tyle, że nie znika.

asia78
kwiaciarko a Stefus je te kaszki mleczno-ryzowe albo Nestle albo bobovita. I nigdy nic mu nie bylo. Oprocz tej jednej plamki na buzi, ktora raz jest raz nie

kwiaciarka
asia78
Ja juz sie wyluzowalam. Jak sie zniszczy jakas zabawka to sie wyrzuci, trudno. Z reszta Pola jest przywiazana najbardziej tylko do kocicy Kundzi. Cala rezta wlasciwie moglaby nie istniec

Zabawki owszem trzeba szanowac, ale przeciez to rzecz i nie jest wieczna . Moja znajoma zabawki trzyma na szafie, pytam dlaczego nie dasz na dol, zeby Karolina ( corka 6cio letnia) mogla sobie wziac jak bedzie chciala? odpowiedz = nie , bo zniszczy :surprised:

isa32
Kąpię Alę w emolium (które mi średnio podeszło :oops:) na zmianę z krochmalem :Oczko: piorę w lovelli - pierwsze co zmieniłam to proszek, choć juz x czasu prałam jej ubrania z naszymi. Kaszek mleczno-ryżowych nigdy nie jadła. Zawsze dodaję ryżową, najczęściej bobovita.

A jeśli chodzi o zabawki, to po to są, żeby dziecko się nimi bawiło. Owszem zdarza się, że Ala coś zniszczy, ale jej tłumaczymy. Na razie jest ok. W książkach zaczęła rysować, to jej kupujemy co jakiś czas 3 malowanki po których może bazgrać ile i jak chce. Żeby wiedziała, że w normalnych książkach nie wolno.

A apetyt Ala miała średni przez weekend :Oczko:

kwiaciarka
zw szystkich plynow do kapania najlepszy dla mnie jest balneum, na nim zaczelam kapac Kube, Ele, pozniej sprobowalam oilatum i jeszcze jednego , ale nie pamietam nazwy i powrocilam do balneum i juz nie zmienie.

ciezka sprawa z ta wysypka Ali, no musi byc na cos z czym ma caly czas kontakt - ale na co.
Czyzby faktycznie mleko? zmienisz na HA to sie okaze.
A u Eli to dziwna sprawa bo mleko krowie ja nie uczula, a to w kaszkach mleczno ryzowych tak.
A plyn do plukania jakis uzywasz?

Alutka7912
isa32
do ubranek Ali nie dodaję płynu do płukania. A na Humanę mogę ją tak od razu przestawić? Czy mieszać najpierw? Jak myślicie?

Ja na tych mlekach sie nie znam :oops: Julka w szpitalu piła mleko Hipp a w domu Bebiko R które pije do tej pory, aczkolwiek ostatnimi czasy zauważyłam że zamiast porannej kaszy woli zjeść kanapkę :Oczko:

A jeśli chodzi o chemię...Julki rzeczy płuczę w płynie i piorę w tym samym proszku co my a do kąpieli wleweam jej płyn z firmy Johnson&Johnson...na szczęście nie ma problemów skórnych....

Lovella ma plyn do plukania tak jak Asia napisala :36_1_1:

Ja przestawilabym od razu.

Piore i plucze w tym do dla nas, niekoniecznie zawsze w tym samym.

babeczqa

Oliwka coraz ladniej wola i postepy nocnikowe robi:lol:

:brawo: dla Oliwii!!!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Isa, dzisiaj mi sie snilas!!!! :36_1_1:

Pierwszy raz snil mi sie ktos z forum, przyjechalas do mnie po poludniu, po pracy, mieszkanie bylo te z Oslo ale miescilo sie w Polsce, nie wiem dokladnie gdzie...
Weszlas jakbysmy sie znaly od lat, pytam Ciebie czy napijesz sie kawy a Ty mowisz, ze nic nie jadlas od rana i wolisz kanapke :Oczko:

Zadzwonil budzik:Oczko:
Taki krotki sen.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Od wczoraj jestem cala spuchnieta. Z dumy:lol:Pani Poli od baletu powiedziala tak:" Polu wspaniale tanczylas. Trafisz do drugiej grupy". Tak nam przekazala Pola. Chyba by sobie czegos takiego nie wymyslila, bo nie bylo tego typu rozmow. Musze w poniedzialek pojsc porozmawiac z pania.:smile:Jesli to prawda to 2 grupa jest juz z podstawami baletu (bo teraz to rytmika) i sa tam dziewczynki 5-8 lat

Ogladalycie wczoraj Wojewodzkiego?? No wpienil mnie koles!!:Zły:Byl u niego Zanussi, jakby nie patrzec postac wybitna. A ten caly czas gadki:" Dlaczego Pan zatrudnil Dode?? " I cala rozmowa o Dodzie!! A na poczatku smial sie z Zanussiego, ze nie zna jezyka mlodziezowego i slow typu: wyczesany, lachony i inne. A co uz mnie rozwalilo to. ze najpierw chcial przejsc na TY!!! Gdzie tu maniery!! Facet moglby byc jego ojcem, postac wybitna a ten tu wyskakuje z Ty!!:Szok: Zanussi sie nie zgodzil i slusznie:lol:Potem tez tak mowil:" Moj kolega Krzysiek Zanussi":Zły:Co za cham:takwyszlo:

asia78
CZESC!!

Renata mialam byc pierwsza:sofunny:

hehe :yuppi:

asia78
Operacja mojej Babci na jaskre nie udala sie. Ma stan zapalny, chociaz minelo juz chyba z 1,5 miesiaca. Prawdopodobnie za gleboko szwy zrobily :Zły:I oko niegdy nie bedzie sprawne ::(:

przykro mi Asiu!

asia78
Ogladalycie wczoraj Wojewodzkiego??

straszny cham, ale ze zanussi odmowil mu przejscia na ty, to mi sie spodobalo bardzo, ja pod koniec wylaczylam, nerwy mnie braly!!!
juz raz oglatalam ten odcinek, bo wczoraj byla powtorka
z pierwszym gosciem, tym kabareciarzem tez tylko geby darli non stop:Rozgniewany:

Lema widzę, że obie cierpimy na chroniczny brak czasu :Męki: ja też się z niczym nie wyrabiam, spać chodzę nie wcześniej niż o 23.30, wstaję po 6 godz. (zakładając, że Ala śpi) kawa i do pracy. I tak w kółko...

Dziś się wyspałam :yes: choć spać poszłam przed 1, bo mi się zachciało paznokcie robić :Oczko: Ala u dziadków - zrobiła im pobudkę o 4.30 :Szok:
Jak wczoraj wyjeżdżałam po 20 to mówię, papa Aluniu oczekując protestu. A moje dziecko: papa mamuniu :Szok: i koniec. Rano jak się obudziła to mnie wołała, poza tym ok. Nie płacze, siedzi w piaskownicy odkąd wstała :Śmiech:
A ja sobie tyle zaplanowałam na dziś i jutro, że raczej wątpliwe żebym odpoczęła...

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png