Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

kwiaciarka
ja nie ogladnelam brzyduli, bo bylam z dziecmi u mamy, P. jezdzil po budowach.
Martwie sie Kuby blizna na czole, jest starsznie czerwona i taka nierowna ( nierowna to pewnie dlatego ,ze mial niezle rozwalone i nie dal sobie dobrze zszyc).
A matka dziewczynki, ktora Kubie rozwalila glowe byla wczoraj na zebraniu i ani me ani be. Zreszta od zdarzenia zero zapytania jak i co.
Kolezanka, ktorej mama uczy w szkole ( ale w innej) powiedziala mi, ze to dziwne ,ze szkola nie wyciagnela konsekwencji, bo tyle sie mowi o agresji teraz, uczy sie dzieci , ze agresja to celowe , zamierzone wyrzadzenie komus krzywdy, a tu dziewcze rabnelo kolege kamieniem, rozwalilo glowe i nic, conajmniej jakby mu nadepla na palca niechcaco.
No ale niewazna, ta blizna sie martwie, czy ona powinna byc taka czerwona?

Mam nadzieje, ze szybko po tym cepamie mu przejdzejdzi

anulka102
Hej! To znowu ja! Pamiętacie mnie jeszcze? Pewnie nie...
/Pamiertamy:yes:i zapraszamy czesciej

RenataOslo
Hej,

Dziewczyny pomocy!!!:Histeria:
Mikolaj ma etap wsadzania sobie jedzenia do nosa, wczoraj frida wyciagnelam mu kawalek jablka, wydawalo sie, ze juz w nosku nic nie bylo, ale dzisiaj rano sie przerazilam, sprawdzam nosek a tam jeszcze 2 malutkie juz lekko smierdzace kawalki./ wczesniej kichnal/
Wiem, ze nie dostanie zadnego jedzenia bez mojej calkowitej kontroli, ale co zrobic, by czegos innego nie wlozyl??? W jego zabawkach nie ma malych przedmiotow, ale dzieciak zawsze cos w domu znajdzie, normalnie przerazenie, boli mnie brzuch. :Płacz:

Renata nic innego mi nie przychodzi do glowy jak pilnowanie. Pola jak kiedys nie chciala jesc to jej powiedzialam, ze bede jej dawala uchem skoro ust nie chce otworzyc. I na drugi dzien miala cale ucho w danonku

RenataOslo

I do tego Mikolajka zostawilam pod opieka kolezanki, znamy sie od dawna, w PL mieszkamy w jednej miejscowosci, pilnowala go moze z pol godziny, bo potem mial isc juz na drzemke i tak faktycznie bylo, ale...
przedtem skakal na kanapie i upadl buzka na parapet, wyglada strasznie, limo spuchniete pod calym oczkiem i do tego rana w samym kaciku oczka po zewnetrznej stronie :Płacz:
Wczoraj wieczorem jak kladalam go spac, pokazywal na oczko i mowil sii, zapewne go bolalo, dalam mu paracetamol w czopku. Ale i tak budzil sie kilka razy w nocy, wkoncu o 5 chcial isc do taty.

U nas 2 tyg temu byla moja sasiadka lipcowka i synowa. I spadla ze slizgawki::(:Tez mi bylo strasznie glupio

Alutka7912

Asia - jak Twoje zakatarzone dzieci?? Lepiej dzisiaj? Jula juz kataru prawie nie ma :Oczko:

kwiaciarka

Asiu jak Polusia?

Dzieciaki lepiej. Po Poli nawet nie widac resztek choroby a Funio ma jeszcze katar

RenataOslo
babeczqa
dzisiaj robie ryz z sosem slodko kwasnym ale kupnym...zobaczymy czy to oliwka troche zje..jak nie to bedzie miala ewentualnie schabowego;/

Babeczko, ja bym nie dala Oliwii tego kupnego sosu! Nie wiem jaki kupilas ale te sosy na occie! Szkoda malego zoladeczka! Schabowy bedzie stanowczo lepszy!

Ja tez nie dalabym. Kiedys bralam bolonese z paczki, ale teraz robie sama juz od dluzszego czasu

isa32
RenataOslo

ojej :Oczko: A ja myslalam Dziubalo, ze Ty bedziesz pierwsza przeciwniczka takiego kupnego sosu! :Oczko:
Ja nie daje, wole sama zrobic, troche ananaska, papryczki czerwonej a nie konserwowej kilka innych ulubionych warzyw i gotowe.

Renata, napisz jak robisz ten sos, tzn. trochę dokładniej :Oczko:

:yes::yes:

Dziubala
RenataOslo
Dziubala

Maciek bardzo lubi ten sos :Śmiech:. Do tego sosu z ryżem dodaję kurczaka w małych kawałkach, pyszne :yes:

ojej :Oczko: A ja myslalam Dziubalo, ze Ty bedziesz pierwsza przeciwniczka takiego kupnego sosu! :Oczko:
Ja nie daje, wole sama zrobic, troche ananaska, papryczki czerwonej a nie konserwowej kilka innych ulubionych warzyw i gotowe.

Sama te sosy też robię ale te kupne są ok, my kupujemy z tych dobrych firm. Jemy je nie na codzień, tylko tak raz na parę tygodni :Oczko:
A "przeciwniczką" to jestem ale w czym innym, np. dawaniu małym dzieciom Danonków/Monte itp., dawaniu słodyczy typu czekolada, lizaki, cukierki. No coś tam by się jeszcze znalazło :Oczko:

Zapomnialas o parowkach:sofunny:

isa32
RenataOslo

Renata, napisz jak robisz ten sos, tzn. trochę dokładniej :Oczko:

podsmazam pomidory bez skorki z cebulka, pokrojona papryke w kostke, puszka kukurydzy i ananasa, doprawiam sola, cukrem, bialaym pieprzem, cuury, nieraz dodaje musztardy, zamiast octu-sok z cytryny, papryke slodka, ilosci w/uznania
jak sos dla "doroslych" to jeszcze troszke chili lub czosnku-jak kto lubi

mieszam z wczesniej podsmazonym filetem z kurczaka w kawalkach i gotowe

zawsze mozna zrobic jednorazowo wiecej i gorace do sloika, bez gotowania, jak dobre zakretki to odrazu zalapia, na zas danie gotowe:D

asia78
:Oczko:

Zapomnialas o parowkach:sofunny:

noo :D

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

kwiaciarka
Widzialyscie ta kobiete co od 6 lat choruje na SM ( chciala eutanazji , ma 30 lat) i sie teraz okazalo, ze ma bolerioze ? no szok, siedzi od lat na wozku a wystarczylo dac antybiotyk. Cieszy sie, bo dostala 2gie zycie, ale rehab. bedzie pewnie dlugotrwala bo juz zaniki miesni itp.

Nie widziałam. Niesamowity przypadek! Ale właśnie borelioza zaawansowana (a czasem wystarczy miesiąc od ukąszenia przez kleszcza) żeby mieć oznaki jak przy SM. Ale, że się nie zorientowali to aż dziwne.

asia78
Dziubala dajesz Adasiowi inke? Jest w przedszkolu? Pola wczoraj chciala kawke dla dzieci, ale dzis jak zrobilm to juz nie. Stefan troche wypil, ale tez zachwytu nie widzialam

Dzieci w przedszkolu piją kawę z mlekiem, w domyśle to Inka lub coś podobnego. I piją też herbatę z mlekiem.
W domu Adaś rzadko pije Inkę, bardziej smakuje mu Nesqik. Ale to pije raz na czas, musi mieć smaka :Śmiech:
A dawałaś Inkę do mleka czy do wody? Na mleku lepiej smakuje :yes:

kwiaciarka
RenataOslo
kwiaciarka
U Eli na 100 barwniki.

czyli te, ktore sa dodawane do potraw??

do jakich potraw? nie wiem o co chodzi :Nieśmiały:

chodzi mi o te co sa w lizakach, lentilkach ,mambach i innych takich.

nie wiem czy Ala na to ma, bo nie jadła jeszcze nic z tego co napisałaś :oops: ona tylko paluszki, biszkopty, czasem herbatnik i ciasta domowe: drożdżowe, sernik, jabłecznik.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Dziubala
kwiaciarka
Widzialyscie ta kobiete co od 6 lat choruje na SM ( chciala eutanazji , ma 30 lat) i sie teraz okazalo, ze ma bolerioze ? no szok, siedzi od lat na wozku a wystarczylo dac antybiotyk. Cieszy sie, bo dostala 2gie zycie, ale rehab. bedzie pewnie dlugotrwala bo juz zaniki miesni itp.

Nie widziałam. Niesamowity przypadek! Ale właśnie borelioza zaawansowana (a czasem wystarczy miesiąc od ukąszenia przez kleszcza) żeby mieć oznaki jak przy SM. Ale, że się nie zorientowali to aż dziwne.

miód na moje serce :oops:

isa32
hehe a mnie się przypomniało, że Ala to będzi kawoszka na 100% :Śmiech: notorycznie wkłada nos do naszej kawy i mówi: mniam mniam :Śmiech:

:Śmiech:

isa32
Jutro będzie kanapa dla Ali :great: ciekawe jak nam minie pierwsza noc :oops: już jej dziś tłumaczyłam, że dostanie nowe łóżko i że tatuś małe łóżeczko rozłoży bo będzie dla dzidzi. Powiedziała:dobzie :Oczko: ale jak będzie to się okaże...

Fajnie, jak już będzie to pokaż fotkę ::):
My jutro jedziemy zamówić tapczan dla Maćka na nowe mieszkanie :Oczko:, będzie taki sam jak ma Adaś ::):

Wtawię fotki, jasne ::): tylko ściana w tym miejscu miała zostać pomalowana w motywy typu kwiaty, czy misie, zajączki specjalnie dla Ali. A komp. musi wyjechać do korytarza. Nic nie przygotowane. D. się będzie jutro zastanawiał na szybko. Nie wiem jak mu to wyjdzie, ale mieliśmy czekać miesiąc a tu po dwóch tyg. już dzwonili że jest :Oczko:

Dziubala
asia78
Dziubala dajesz Adasiowi inke? Jest w przedszkolu? Pola wczoraj chciala kawke dla dzieci, ale dzis jak zrobilm to juz nie. Stefan troche wypil, ale tez zachwytu nie widzialam

Dzieci w przedszkolu piją kawę z mlekiem, w domyśle to Inka lub coś podobnego. I piją też herbatę z mlekiem.
W domu Adaś rzadko pije Inkę, bardziej smakuje mu Nesqik. Ale to pije raz na czas, musi mieć smaka :Śmiech:
A dawałaś Inkę do mleka czy do wody? Na mleku lepiej smakuje :yes:

Kupilam taka 3w1 gdzie jest juz mleko. Ale nie wiem jaka byla w smaku, bo robilam bez probowania na oko

isa32
hehe a mnie się przypomniało, że Ala to będzi kawoszka na 100% :Śmiech: notorycznie wkłada nos do naszej kawy i mówi: mniam mniam :Śmiech:

To sprobuj, moze polubi inke wlasnie

isa32
Jutro będzie kanapa dla Ali :great: ciekawe jak nam minie pierwsza noc :oops: już jej dziś tłumaczyłam, że dostanie nowe łóżko i że tatuś małe łóżeczko rozłoży dla dzidzi. Powiedziała:dobzie :Oczko: ale jak będzie to się okaże...

A. jedzie do ikei po lozko dla Funia, bo to szczeblowe to riuna totalna. Nie wiem nawet ile razy A. je kleil a szuflada to calkiem na podlodze lezy

U kuby sa koledzy i kolezanki, no jak sie dra, zaraz ich rozniose :D
Mozna mowic 1000 razy ,zeby cieszej byli bo Ela spi, nie dociera :Szok:

Dziubalo bolerioza to mowili, ze od poczatku daje oznaki jak SM wlasnie.
ja myslalam ,ze po ukaszeniu kleszcza zeby bolerioza wystapila to bedzie sine wkolo ukaszenia, a to sie okazuje , ze nie musi byc. I ona nie miala. Ona byla niedawno u Drzyzgi zaplakana, ze ma 6cio letniego syna itp.Zaraz po programie w uwadze byla ze ma bolerioze - pewnie po programie Drzyzgi ja przebadali na prawo i lewo i wyszlo.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Moj grzeczny syneczek zamienil sie dzis w Potwora Upierliwca. Wlazi na krzesla a jak go zdejme to awantura i zanim zdarze odstawic krzeslo do stolu juz jest na drugim w kuchni. I tak w kolko. I ciagle placz ze zloscii bez zlosci:Zły: Wiem, ze mu idzie zab, ale juz lekko przesadza. Dam mu przed spaniem panadol, bo ostatnio przez te 3 malo spi

kwiaciarka

Dziubalo bolerioza to mowili, ze od poczatku daje oznaki jak SM wlasnie.
Nie zawsze od początku, moje 2 koleżanki miały boreliozę i nie miały oznak SM, dostały antybiotyk (jedna musiała przestać karmić piersią) i po kilku tygodniach były zdrowe. Natomiast w szpitalu leżałam z kobietą, która miała boreliozę i poruszała się za pomocą balkonika bo miała już niedowład kończyn. I jeszcze je powiedzieli, że za późno zgłosiła się do lekarza (ona myślała, że to "tylko" reumatyzm) i do pełnej sprawności już nie wróci, straszne ::(: