Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Alutka - gońcie katar, zdrówka dla Julci! :Całus:

Asia – jak Polusia?

Renia – daj znać po badaniach.

Kwiaciarka – ja nie wiem co to za kulki w kolanach. One tak same z siebie powstały czy w wyniku urazu?

Isa – dobrze, że siostra już w szpitalu. Trzymamy kciuki za dobre wieści!
Świetnie, że jesteś zadowolona z nowego pediatry.

Kajoszka::(: biedna Alusia. Niech szybko dojdzie do siebie! :Całus:

Alutko - Ty pytałaś o fotelik do roweru? W "Dzień Dobry TVN" był ten temat poruszany. Z tego co zapamiętałam, to ważne jest by fotelik miał 5-punktowe pasy, był montowany do ramy, wtedy jest stabilny i drgania z roweru nie przenoszą się na kręgosłup dziecka. I bardzo ważne - główka dziecka nie może wystawać ponad poziom oparcia. Fotelik na rower jest max. do 22 kg, dla cięższych dzieci jest już wózek doczepiany do rowera.

Czesc!!

Bylam wczesniej, ale mama przyszla. Nie wyspana jestem, bo od 1 do 4 spalismy w 4. Pole lepiej ma tylko katar, ale zarazil Funia i on tez ma katar::(:Wczoraj ryzykujac odgryzienie palcow obejrzalam mu dzasla. PG3 w postaci kropki a druga na gorze tez opuchnieta. Dzisiaj jest marudny, pewnie pojdzie wczeniej spac

kwiaciarka
Alutka7912
kwiaciarka

co to?

Tabletki wspomagające odchudzanie :Oczko:

ziolowe?

Chyba nie...ziołowe mniej kosztują :Oczko:

isa32
Hej ::): dopiero przyszłam. Zawiozłam siostrę do szpitala - przyjęta - i jeszcze byłam u pediatry z Alą. Pokarmówka. Musimy dojść na co. Dostała skierowanie do alergologa, mam smarować kremem i się nie obawiać. Dodatkowo kąpać w krochmalu. Powinno być dobrze. Co ciekawe lekarz powiedział, że może ją uczulać marchewka :Niespodzianka: a ona je sporo gotowanej. Odstawimy, zobaczymy. Alergii na mleko nie podejrzewa, ale ze względu na wrażliwość organizmu w tej chwili mamy przejść na HA na jakiś czas. Pediatra świetny :great: jestem bardzo zadowolona :yes: a jakie podejście do dzieci ::): rewelacja.
Uciekam do papierów, bo późno przyszłam. Poprzednia pediatra to max 10 min. i po wizycie a u niego pół godziny :Oczko:

Isa super że jestes zadowolona z wizyty u pediatry, zycze żeby wysypka szybciutko znikneła :Całus:

kajocha
Hej !

Nocka koszmarna !! Alka popłakiwała do 1, po 1 wstała i powiedziała, ze boli brzuszek i nózka :Szok: Oglądnęłam nózkę i ? Znowu zasiniona i opuchnięta ::(: Zrobiłam okład z Rywanolu, Na ból brzusia dałam Nurofen a Ala zaczęła wymiotywać ::(: Espumisan zwymiotywała, wymiotywała całą noc :Męki: Płakała, była zmęczona i czuła sie źle. Puścił sie jej z noska lekki katarek. Wymiotów ciąg dalszy a o 6 rano mega biegunka trwająca do w sumie 10:00 A. wrócił z pracy i zaraz w taksówke i z Alą do przychodni. Ledwo dojechalismy a Ala znowu ufajdała pieluchę... Do wc ją myć :Szok: Lekarka obadała, dała Ali zastrzyk domiesniowo (matko jak płakała ::(: ) i jakieś elektrolity żeby sie dziecko nie odwodniło. Nózkę okłądać na noc rywanolem, na dzeiń maścią, dieta i oby pomogło ! Jestem wykończona, Ala zasnęła, A. pojechał do sklepu po kleik z marchewką NESTLE bo przy diecie Ala nie moze za dużo jeść ::(: Lekarka mówi, ze to wirusowe, ale ja podejrzewam, ze ma to związek z nózką bo nagle i nózka sie odezwała i te wymioty z biegunką ::(:

Kajoszko buziole dla Alusi i Ciebie. :Całus: Życze zdrówka dla małej :Całus:

kwiaciarka
Wlozylam baterie do krzeselka uczydelka, Ela dawno sie nim nie bawila, teraz sie nie moze oderwac :)

Jula je po prostu UWIELBIA!!!! :Oczko:

kwiaciarka
a wiecie, ze wczoraj takie mnie mysli naszly, czy jak bedziemy mialy po 60 latl , 70, 80 - to nadal bedziemy pisaly na forum do siebie? :Śmiech:

Oczywiście....tylko ciekawe o czym? :Oczko: O reumatyźmie, o wnukach i o wspaniałej emeryturze :Szok::Oczko:

Dziubala
Alutko - Ty pytałaś o fotelik do roweru? W "Dzień Dobry TVN" był ten temat poruszany. Z tego co zapamiętałam, to ważne jest by fotelik miał 5-punktowe pasy, był montowany do ramy, wtedy jest stabilny i drgania z roweru nie przenoszą się na kręgosłup dziecka. I bardzo ważne - główka dziecka nie może wystawać ponad poziom oparcia. Fotelik na rower jest max. do 22 kg, dla cięższych dzieci jest już wózek doczepiany do rowera.

Dziubalko dziękuje że pamietałaś :Całus: Rozmawiałąm ze znajomym który pracuje w sklepie z rowerami i wyposażeniem do nich, krzesełka dla dzieci też mają tak więc zaprosił nas do sklepu z Julcia żeby wszystko nam pokazac, poprzymierzać się itd. :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Asia - już tu się chwaliłam, że Adaś się dostał do przedszkola. Składanie podań było do końca marca, a listy przyjętych były jakoś w pierwszej połowie kwietnia. W Krakowie jest system punktowy więc jest w miarę przejrzysty system przyjęć. Ale pewności do samego końca nie miałam, bo w tym roku pierwszeństwo miały 6 i 5 latki. Na szczęście się udało i w końcu do przedszkola będziemy mieć w miarę blisko ::):

asia78
Tak, bo wolalbym zeby nie zrobilo sie to samo co np. z Kuba albo Kacprem

Rozumiem, u nas od zawsze miał być Kubuś ale zanim się synek urodził (Adaś) to wśród rodzinki i znajomych było już z 8 Kubusiów. I mi się odechcialo tego imienia. Tak samo jak Julii. Chciałam by moja córka miała tak na imię (po mojej babci), ale też jest ich tyle (jeszcze więcej niż Kubusiów), że Julii już nie będę mieć, choć bardzo mi się to imię podoba. No chyba, że za 10 lat już to imię nie będzie popularne :Śmiech: