Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poniedziałkowo

Maciuś mi padł nie dotrwawszy do południa, podobnie jak wczoraj. Ta pogoda jest dobijająca :Kiepsko:
W Krakowie paskudna deszczowa pogoda. Dziś możemy sobie pozwolić na siedzenie w domu więc siedzimy :D

Maciuś zaczął wołać „siku” więc już nie muszę się sama z tym przypominać :Oczko:. No i mówi „piciu” co też ułatwia zadanie ::):

kwiaciarka
Dziubalo ja mysle sobie, ze Maciusiowi tez moze sie zmniejsza tak jak Adasiowi.
Taka moze ich uroda.
A w czyms one im przeszkadzaja?

Kwiaciarko, Adasiowi trzeci migdał dał o sobie przed świętami, zaczął wtedy chrapać więc go wzięłam go laryngologa żeby się upewnić, że to przez migdał. I faktycznie Adaś miał wielkiego migdała (nie wiadomo czemu nagle się powiększył), ale leczenie syropem pomogło, bo chrapie sporadycznie i nie tak głośno jak wcześniej :Oczko:. Z Maciusiem jest gorzej, bo ten trzeci migał umiejscowiony jest na wysokości nosa i utrudnia mu oddychanie nosem. Zmniejszył się tylko na początku i tylko odrobinę. Syrop pomógł bo Maciuś w ogóle nie chrapie (chrapał wcześniej co prawda rzadko ale chrapał) ale dalej częściej oddycha buzią niż nosem, co nie jest dobre dla organizmu. Na szczęście żaden z synków przez te trzecie migdały nie ma problemu z uszami ani z chorobami.

kajocha
Alicja połozyła sie ponad 30 minut temu, oddała smoka :Szok: , pokręciła sie i zasneła bez MOCIA... czyżby to już ? pochowałam wszystkie smoki, to chyba znak dla mnie :yes:

Brawo dla Alusi za oddanie smoka :great:

RenataOslo
moj Starszak caly tydzien w pracy charytatywnie, przyjeli Go do dosc duzego marketu typu tesco
gimnazja maja wolne i dostali skierowania ze szkoly do pracy w roznych zakladach, sklepach, gdzie kto sobie zalatwi, pracuja caly tydzien a zarobione pieniazki pracodawca przesyla na specjalne konto w tym roku na glodujace dzieci w Afryce

Bardzo fajna akcja :yes:

Renia - remontu sąsiadów współczuję. Ja się cieszę się, że teraz nie mieszkamy w nowym mieszkaniu bo tam jak jestem to z każdej strony słychać młoty, wiertary itd. :Kiepsko:. Jak stamtąd wychodzę to jeszcze hałas słyszę w uszach. Jak się wprowadzimy na wakacje to mam nadzieję, że wszyscy będą już po remontach.

Alutka – niezłe zakupy butkowe dla Julci :Oczko:

RenataOslo

Upatrzylam fajne sandalki na all, ale tez mi sie zdaje, ze jeszcze za wczesnie, by potem rozmiarowka nie okazala sie inna

Nowe sandałki GEOX r.25 (16 cm) (580218740) - Aukcje internetowe Allegro

Super te sandałki upatrzone na All. Pomijając kwestię rozmiarówki to ja wolałabym ze sztywnym zapiętkiem (pełna lub prawie pełna pięta) bo jak dzieci chodzą/biegają to pięta się w takich sandałkach chybocze (przesuwa). Adaś miał podobne w zeszłym roku i miał mały problem (początkowo) ze swobodnym chodzeniem.

kwiaciarka
co lepsze puder w kamieniu czy w kremie :) ??

Ja mam puder w kamieniu (transparenty), używam go gdy mi się buzia błyszczy :Oczko:. A w kremie to mam podkład, który teraz rzadko używam, bo do pracy nie chodzę :Śmiech:

babeczqa
Pytanie:
Jak w taka pogode ubieracie dzieciaczkiw domu... tzn chodzi mi czy w dresie czy podwujne bluzeczki?

Ja zakladam Oliwii podkoszulek albo na naramkach albo z krotkim rekawkiem i na to bluzeczke z dlugim, na dole ma rajstopki albo spodenki...ale czasem wydaje mi sie ze jej zimno i rączki ma zimne. Ale niechce jej przegrzewac w domu!.
Maciuś na górze ma body z długim rękawkiem, na dole spodnie dresowe albo rajtki. W dużym pokoju mam 21 stopni (w sypialni 19).

Renia – Bidusiu, zdrówka :Całus:

babeczqa
Dziewczyny jak sie powieksza ikonki na pulcpicie i wogole wszystko zeby iebylo takie maciupkie??
Mialam instalacje na nowo windowsa i wszytsko mam takie male..za duzo musze latac po ekranie...

Klikasz prawym przyciskiem myszy na pulpicie, pojawi się tabelka, wejdź w menu w „Wygląd”, na dole masz ” Rozmiar czcionki”. Zaznacz, który chcesz i naciśnij „Zastosuj” a potem „Ok”.