Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema
Dziubalko- zez moze byc spowodowany wada wzroku. Wtedy noszenie okularow koryguje i wade i moze zlikwidowac zeza. Jelsi np. sa duze roznice miedzy oczkami to jedno, to zrowe sie zaslania na jakis czas, zeby zmusic to chore do poprawienia sie::):

No tak, logiczne. Dzięki za proste wytłumaczenie :Oczko::Całus:
Ciekawe co z Maćkiem będzie. Ale lepiej się upewnić niz żeby było za późno na coś.

Dziubala
Lema
A i wiecie jaki mam teraz problem z zabraniem go od babci, a bardziej od dziadka, bo tata wraca mniej wiecej tak jak ja z pracy. Jak mamy luzniejszy dzien i troche czasu spedzi z dziadkiem to jeszcze jakos idzie, ale jak musielismy sie zebrac tak jak wczoraj to o matko, wrzask byl, uciekanie przede mna i tym podobne...

U nas taki problem jest z zabraniem Adasia od teściowej. Jak tam jedziemy to zawsze wiemy, że będzie ten sam problem powrotu z nami do Krakowa. Ale przynjamniej wiemy, że super się tam czuje i jest mu tam po prostu dobrze ::):

Dokladnie, to dla mnie taki komfort, ze Franus sie cieszy jak jedzie do babci, ze zostaje bez problemu u niej. Jak plakal za mna to serce mi pekalo, ze musze go zostawic.I wiem, ze mu tam dobrze, moja mama go uwielbia::): On co prawda jak ma dziadka to tylko jego uwielbia, reszta swiata sie nie liczy, ale babcie tez kocha::): Zreszta na pytanie kto kocha Frania odpowiada, ze baba, a na pytanie kogo kocha Franus- baba, dziadzia::): Mame kochasz- nie::): Tate kochasz- nie::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema
Dziubala
Lema
A i wiecie jaki mam teraz problem z zabraniem go od babci, a bardziej od dziadka, bo tata wraca mniej wiecej tak jak ja z pracy. Jak mamy luzniejszy dzien i troche czasu spedzi z dziadkiem to jeszcze jakos idzie, ale jak musielismy sie zebrac tak jak wczoraj to o matko, wrzask byl, uciekanie przede mna i tym podobne...

U nas taki problem jest z zabraniem Adasia od teściowej. Jak tam jedziemy to zawsze wiemy, że będzie ten sam problem powrotu z nami do Krakowa. Ale przynjamniej wiemy, że super się tam czuje i jest mu tam po prostu dobrze ::):

Dokladnie, to dla mnie taki komfort, ze Franus sie cieszy jak jedzie do babci, ze zostaje bez problemu u niej. Jak plakal za mna to serce mi pekalo, ze musze go zostawic.I wiem, ze mu tam dobrze, moja mama go uwielbia::): On co prawda jak ma dziadka to tylko jego uwielbia, reszta swiata sie nie liczy, ale babcie tez kocha::): Zreszta na pytanie kto kocha Frania odpowiada, ze baba, a na pytanie kogo kocha Franus- baba, dziadzia::): Mame kochasz- nie::): Tate kochasz- nie::):

Słodki Franuś :Śmiech:

Mojej kuzynki coreczka miala wade wzroku, zakleila jej oczko zdrowe zeby chore sie poprawilo..co sie okazalo dziecko sie cofnelo troszke bo niewidzialo drugiej strony dobrze ...noi pozniej mieli problemy..lepsze jest noszenie okularkow korygujących.
Poszli do innego prywatnego okulisty to wrecz byl zdziwiony ze NFZ kazalo zaleic oczko...wada sie poglebila..dziewczynka nosi teraz okulary juz na stale bomusi niestety a zeza ma strasznego:(

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Nas tez czeka wizyta u okulisty, jakie to szczescie, ze nie zalozylismy okularkow Franusiowi w marcu, tak jak nam kazala ta okulista, bo jest zdecydowanie lepiej. Ja bym nie powiedziala, ze Franek zezuje, raczej robi cos takiego, ze jak patrzy w jedna strone, to to oczko, ktore spooglada w strone noska za bardzo mu zbliza sie do srodka. Jak patrzy w druga strone jest tak samo, czytalam kiedys, ze u dzieci tak sie zdarza i ze wraz ze wzrostem glowki i szerszym rozstawieniem oczek problem powienien znkiknac, ale wybierzemy sie, zeby sprawdzic czy na pewno.

Dziubala
Lema
Dziubala

Słodki Franuś :Śmiech:

Hehe, slodki, wlasnych rodzicow nie kocha::):

Lema
Nas tez czeka wizyta u okulisty, jakie to szczescie, ze nie zalozylismy okularkow Franusiowi w marcu, tak jak nam kazala ta okulista, bo jest zdecydowanie lepiej. Ja bym nie powiedziala, ze Franek zezuje, raczej robi cos takiego, ze jak patrzy w jedna strone, to to oczko, ktore spooglada w strone noska za bardzo mu zbliza sie do srodka. Jak patrzy w druga strone jest tak samo, czytalam kiedys, ze u dzieci tak sie zdarza i ze wraz ze wzrostem glowki i szerszym rozstawieniem oczek problem powienien znkiknac, ale wybierzemy sie, zeby sprawdzic czy na pewno.

O, właśnie u Maciusia tak jest, ale właśnie nie za każdym razem. Czasem mam wrażenie, że mi się tylko wydaje, bo nikt nie zwraca na to uwagi tylko ja. I ma tak z prawym oczkiem.
Myślałam, że to zezowanie?
Ale co by to nie było to chcę żeby specjalista to zobaczył.

Dziubala
Lema

O, właśnie u Maciusia tak jest, ale właśnie nie za każdym razem. Czasem mam wrażenie, że mi się tylko wydaje, bo nikt nie zwraca na to uwagi tylko ja. I ma tak z prawym oczkiem.
Myślałam, że to zezowanie?
Ale co by to nie było to chcę żeby specjalista to zobaczył.

To jest zezowanie, na pewno, zle sie wyrazilam. Tylko wiem, ze mozna z tego wyrosnac, to znaczy czytalam o tym jedynie i dlatego tez pojde jeszcze raz. Ale juz nie do pani profesor z Bialegostoku, o nie:Zły:

Przypomnialo mi sie Dziubalko, takie zjawisko nazywa sie zez pozorny::): Chodzi o to, ze galki oczne sa ustawione prawidlowo, tylko ze wzgledu na na przyklad bliskie ustawienie oczu czy szeroki nosek tak to wyglada jakby dziecko zezowalo. Ale ja tylko pisze o takim zjawisku, u Franusia nic takiego nie bylo stwierdzone. Okulistka kazla nam nosic okularki, ale nie podala przyczyny. Wady wzroku Franek nie ma, +2 w obu oczkach, to jest tzw. fizjologiczna nadwzrocznosc, jak najbardziej u dziecka prawidlowa. Na moje pytanie dlaczego ma w takim razie nosci okularki odpowiedziala: bo tak, podniesionym glosem mowic przy okazji, ze dlaczego to dziecko tak plakalo przy badaniu... Szkoda slow na nia, profesor okulistka dziecieca:Zły: A wiem, ze korygowanie takiej fizjologicnzej nadwzrocznosci moze narobic wiecej szkody nic pozytku, bo oczka sie rozleniwiaja, nie musza same dojsc do prawidlowego widzenia, tylko "wiedza", ze okularki wszystko zalatwia.

Dziubala
Lema - hmm, może właśnie Maciuś to ma. Zobaczymy co okulista stwierdzi.
A ta profesorka to :Zły:

Daj spokoj, gdyby nie to,ze Franus plakal i musialam sie nim zjac to nie wiem co by bylo... Chyba bym jej wygarnela, bo to bylo straszne, jak ona go potraktowala w czasie badania i te jej komentarze po... czego sie drzesz, tylko do oka Ci zagladam... Bebenki mi przez Ciebie popekaja... A, szkoda gadac...