Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

isa32
Babeczko ja też kupiłam Ali fajne klocki w fajnej cenie - już dość dawno i Ala bardzo chętnie się nimi bawi :yes:

Teraz chcę fajny sorter, ale oglądałam garnuszek fisher i wcale mi się nie podoba :oops:
Sorter to ja tez kupiłam za banalna cene 9.99 w carefour taki Hipcio :)i moze ciagnąc sobie go po domu..Od dawna ma i sie bawi.
Pozniej dostala taka kostke rozkladana zklockami - sorter - babcia jej kupiła- elegancko bo tez sie bawi:)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

babeczqa
isa32
Babeczko ja też kupiłam Ali fajne klocki w fajnej cenie - już dość dawno i Ala bardzo chętnie się nimi bawi :yes:

Teraz chcę fajny sorter, ale oglądałam garnuszek fisher i wcale mi się nie podoba :oops:
Sorter to ja tez kupiłam za banalna cene 9.99 w carefour taki Hipcio :)i moze ciagnąc sobie go po domu..Od dawna ma i sie bawi.
Pozniej dostala taka kostke rozkladana zklockami - sorter - babcia jej kupiła- elegancko bo tez sie bawi:)
Promocje! Katalog promocji - Z krainy zabawek - Gazetka reklamowa Carrefour
a moze cos takiego????

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Babeczko otwiera mi się cały katalog, a nie mam czasu teraz :oops: ja mam daleko do carrefoura, ale widzę, że ceny fajne, to może się wybiorę.
Generalnie potrzebuję kilka nowych zabawek, bo młda się znudziła tym co ma :oops: dobrze, że książeczki podchodzą :Oczko: no i etap pluszaków i ich przytulania trwa :Śmiech: muszę jej kupić niedużego misia, bo wybrała sobie do spania takiego, że jak go na głowę wciągnie to czekam aż zaśnie i go ściągam, bo się boję, że się przydusi :oops:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Witam poniedziałkowo

Byłam rano z Maciusiem u laryngologa. Myślałam, że Maciuś ma może krzywą przegrodę nosową bo czasem ciężko mu się oddycha (kiedyś brałam to za duszności), w nocy śpi z otwartą buzią, a dziś to nawet chrapał :Szok:. I okazało się, że przegroda nosowa jest ok, a problem tkwi w 3 migdale, który jest przerośnięty.
Laryngolog była zaskoczona, że Maciuś nie choruje, bo przy 3 przerośniętym migdale to choroba goni chorobę więc tyle dobrze, że to nie rzuca się na jego chorowanie. Ale ponieważ przeszkadza w jego oddychaniu więc od razu leczenie farmakologiczne, a jak nie pomoże to się zastanowimy potem nad jego wycięciem.

Asia – więcej takich dych nie tylko w makaronie :great:
My też kupujemy Lubellą więc może ja też znajdę :Śmiech:

Isa - fajnie, że Ala dała pospać ::):
Trzymam kcuki za 1 drzemkę Ali i oby to się przelożyło na super nocne spanie :yes:

Lema – a próbowałaś inne smaki kaszek?
A jeśli Franuś lubi winogronka to spróbuj ich wrzucić kilka do kaszki. My tak kusiliśmy Adasia jak zaczął się odstawiać od kaszek (miał niecałe 18 mż.), pomogło tylko przez kilka dni a potem nic już nie pomagało więc pożegnaliśmy kaszki na zawsze.

isa32
Babeczko otwiera mi się cały katalog, a nie mam czasu teraz :oops: ja mam daleko do carrefoura, ale widzę, że ceny fajne, to może się wybiorę.
Generalnie potrzebuję kilka nowych zabawek, bo młda się znudziła tym co ma :oops: dobrze, że książeczki podchodzą :Oczko: no i etap pluszaków i ich przytulania trwa :Śmiech: muszę jej kupić niedużego misia, bo wybrała sobie do spania takiego, że jak go na głowę wciągnie to czekam aż zaśnie i go ściągam, bo się boję, że się przydusi :oops:

Z tego co wiem to w carrefourze sa najtansze zabawki:yes:

Alutko ja mam wieksze klocki z tej firmy i wadera. Szajs jakich malo!! Wala sie toto po podlodze, bo dzieci sie lubia bawic klockami. Ale polowy juz nie ma bo albo kolka odpadaja albo sie stanie i peka, bo plastik porazka. Ja juz innych niz lego nie kupie:lol:sa drozsze,ale lepiej sie zlozyc i kupic niz to barachlo. A lego to ja mam jeszcze po Ziemku, 18 lat ma na pewno i jeszcze zaden klocek nie pekl

Dziubala o patrz, tego to sie chyba nie spodziewalas:surprised: Moze sie uda uniknac zabiegu a jak nie to tez nic strasznego. Jest w Krakowie klinika co robi to w jeden dzien? Bo u nas jest:yes:

babeczqa
Oliwka dostała wczoraj pierwszy raz Lizaka Chupa Chups :lol: byla zafascynowana przy okazji cała obkejona:)no i wsciekla sie jak jej mama go zabrała:)ale co za duzo to niezdrowo:)
Pozniej z obrazy i wsciekłości przergyzla smoka do butelki i niemma jak dac kaszki:(kurcze a lyzeczka niechce:(

Cukierków, lizaków (podobnie jak czekolady) nie powinno się dawać. Dzieci szybko przyzwyczają się do słodkiego i potem nie chcą jeść normalnych rzeczy, typu owoce czy warzywa, bo te już nie są tak dobre i słodkie tak te słodycze :Oczko:

Dziubala
Asia – więcej takich dych nie tylko w makaronie :great:
My też kupujemy Lubellą więc może ja też znajdę :Śmiech:

Isa - fajnie, że Ala dała pospać ::):
Trzymam kcuki za 1 drzemkę Ali i oby to się przelożyło na super nocne spanie :yes:

Lema – a próbowałaś inne smaki kaszek?
A jeśli Franuś lubi winogronka to spróbuj ich wrzucić kilka do kaszki. My tak kusiliśmy Adasia jak zaczął się odstawiać od kaszek (miał niecałe 18 mż.), pomogło tylko przez kilka dni a potem nic już nie pomagało więc pożegnaliśmy kaszki na zawsze.

Lubella ma fabryke kilometr ode mnie:yes: A wiecie ze Polci sie jeszcze czasem zdarza jesc kasze? Lubi, wiec czasem jej robie

Ostanio odzywai sie bardzo zdrowo:grrrrrr::cry:monte, parowki, ostatecznie twarozek, zupke. Nic nie chce jesc. Pije ten citropepsin i nic nie pomaga:( Chyba jej dam cos od robali, bo juz innej koncepcji z mama nie mamy:oops:

babeczqa
Ja daje Oliwii wszytsko..i niewiem czy dobrze...chropowata skurka gdzieniegdzies jej sie zrobila...ale niewiem 10 grunia gastrolog! wizyta sie dowiem!

Nie dobrze. Lekarka na pewno Wam powiedziała co można dawać do jedzenia. Lepiej tego przestrzegać bo dzieci z takich uczuleń często mają potem astmę czy alergię na kurze i roztocza, pleśń itd.
Jeśli Oliwkę tak wysypuje czy ma suchą skórę to odstaw na początek na tydzień mleczne rzeczy typu Danonki. I mocno natłuszczaj skórę nie tylko po kąpieli.

babeczqa
SUPER LALKA INTERAKTYWNA 12 W 1 TRZY KOLORY 25,99 (490764002) - Aukcje internetowe Allegro
lalke oliwia dostala taka jakis spory czas temu...jest naparwde super. bawi sie nią elegancko wogole smoczka wkłada buteke daje pic:)Polecam!!!:lol:

Fajne lalki ::):. Jakbym miała córeczkę to bym takie kupowała :D

Lema
No i Franus troche marudny byl, pewnie przez zabki, zwlaszcza, ze noce sa fatalne::(: Wczesniej jak saplismy razem to byl spokoj, a teraz budzi sie co chwile, wola mama, mama, przytula sie i dalej spi. Za pol godziny to samo, niby na momencik sie budzi, ale jak takich pobudek w nocy mam kilka to o wyspaniu sie nie ma mowy.

Współczuję nocki :Całus:
U nas takie są ostatnie noce między północą a 4.00 :Kiepsko:

Kajoszka - trzymam kciuki za siostrę!
W którym ona jest teraz miesiącu ciąży?

isa32
A ja dostałam wczoraj od teściowej pościel na dużą kołdrę (200x220) ::): Zadzwoniła tylko jaki kolor ma kupić :Oczko: nawet fajną wybrała :yes:

Fajny prezent ::):
A masz taką dużą kołdrę?

Dziubala
babeczqa
Oliwka dostała wczoraj pierwszy raz Lizaka Chupa Chups :lol: byla zafascynowana przy okazji cała obkejona:)no i wsciekla sie jak jej mama go zabrała:)ale co za duzo to niezdrowo:)
Pozniej z obrazy i wsciekłości przergyzla smoka do butelki i niemma jak dac kaszki:(kurcze a lyzeczka niechce:(

Cukierków, lizaków (podobnie jak czekolady) nie powinno się dawać. Dzieci szybko przyzwyczają się do słodkiego i potem nie chcą jeść normalnych rzeczy, typu owoce czy warzywa, bo te już nie są tak dobre i słodkie tak te słodycze :Oczko:

Ala jeszcze nigdy nie dostała lizaka, czy cukierka. Kawałek (maleńki) czekolady (kinder) ale ją wysypało... u nas ze słodyczy to tylko biszkopty i herbatniki. Lubi i je, oczywiście niedużo. Żadnych chrupek, paluszków itp. Uważam, że ma na to czas.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Dziubala
asia78

Ostanio odzywai sie bardzo zdrowo:grrrrrr::cry:monte, parowki, ostatecznie twarozek, zupke. Nic nie chce jesc. Pije ten citropepsin i nic nie pomaga:( Chyba jej dam cos od robali, bo juz innej koncepcji z mama nie mamy:oops:

To "bardzo zdrowe" to chyba z przymrużeniem oka, no nie :Oczko:
Co to Citropepsin?

No oczywiscie i to z duzym przymruzeniem:yes:Citropepsin to taki syrop na apetyt. Z. pil go hektolitrami i tak nic z tego jadl malo. Juz nawet jej mowie, ze jej maz Adas wszystko zjada ladnie i owoce i warzywa i nic. Aha:"On zjada bo jest chlopcem" Rece opadaja normalnie:oops: