Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

asia78
Ja ostatnio uslyszalam od sasiada, ze jestem wyrodna matka. Ich corka lipcowa jest nifotelikowa jak sie wyrazila jej mama. Tzn. sie drze w foteliku i oni ja wyjmuja. A ja powiedzilam, ze w takich sytuacjach jestem twarda i nie wyjmuje i malo mnie ten wrzask interesuje. Oczywiscie staram sie zabawic dziecko, ale nie wyjmuje

Taa, przybij piatke wyrodna matko! Ja tez wyrodna, to znaczy bylam, bo juz nie jestem, gdyz moj syn pieknie jezdzi w foteliku::): W niedziele jechalismy do Warszawy, przez godzine cos gadal, spiewalismy piosenki i takietam, potem zasnal::): Ech, Franek sie zrobil teraz naprawde grzeczniutki::) Musze sie tym cieszyc, bo pewnie zmieni sie to za jakis czas::): I nie wiem, czy nie pozaluje, ze go pochwalilam, bo niedawno Dziubalka pytala o kapiel, napsialalm, ze Franio grzeczny, a on od kilku dni ma ulubiona zabawe pt. czy uda mi sie wylac cala wode z wanny zanim matka straci cierpliwosc i wyciagnie mnie z niej::):
isa32
Alutka7912
Dziubala

Pięknie! Prawdziwa miłość ::):

Cudownie...mam nadzieje że jak będziemy wiekowi to W. tez tak mi powie :Oczko:

osobiście raczej wątpię, że D. się tak wysili :Oczko: choć w niedzielę jak dojechał do P. to dostałam fajnego smsa... i nie wiem czy pisałam, że zanim wyjechał, to odśnieżył mój samochód :Śmiech: w nocy nie padał śnieg i wczoraj tylko wsadziłam tyłek do auta i nie musiałam się męczyć :yes:
Moj maz tez jest taki kochany, jak ma na 6 rano do pracy to odsnieza mi samochod, skrobie szyby.

kwiaciarka
czy Wasze dzieci bawia sie samodzielnie?
Bo moja Ela nie!! wiecznie mnie ciaga, nie umie sie wogole sama bawic, wogole.

Nie, raczej Franio nie bawi sie sam. Jesli krece sie po pokoju to zdarza mu sie zjac czyms na chwilke, ale to gora kilka minut. Generalnie jego interesuje to co ja robie i chce razem ze mna- jesli zaczynam cos sprzatac to Franek od razu stawia sie chetny do pomocy itp. itd. Wczoraj na przyklad zmywalismy razem naczynia- Franio na stolku, bylo kilka rzeczy na krzyz a zajelo nam to z pol godziny::): A radochy ile bylo::):
Alutka7912
A propo zasypiania...to Julce wydłuża sie czas na zaśnięcie...wieczorem klade ja do łóżeczka po 8 a zasypia po pół godzinie czasem 40 minutach :Szok: Kiedys to było cyk i juz spała hihihihihihihi...w dzien tak samo..jest tak że uśnie po chwili a czasem to wierci sie pół godziny albo czterdzieści minut :Oczko:

U nas dokladnie tak samo::): W dzien chodzi spac pozniej a i tak dlugo zasypia i na noc tez tak. Tylko Julcia chyba sama zasypia, prawda? Bo ja to musze z Franiem siedziec.
Dziubala
Isa - takie pojedyncze gesty to też świadczą o miłości.
Mnie K ostatnio rozczulił, bo kupił mi coca-colę :Śmiech:. Wiem, że dla wielu z Was to normalka ale u nas cola jest zazwyczaj w weekendy albo na imprezach (bo K mówi, że za dużo jej piję (a tak nie jest :Oczko:). A w tygodniu to chyba pierwszy raz K kupił i jeszcze specjalnie dla mnie :Podziw:
A parę dni później specjalnie dla mnie kupił mi takie kuleczki z Milki "LilaStar" czy jakoś tak. Bardzo je lubię a niełatwo u nas je kupić. I znów mnie rozczulił :Podziw:
Aż zaczęłam podejrzewać czy go sumienie nie gryzie :sofunny:
Żartuję oczywiście, ale właśnie takimi gestami łatwo komuś przekazać, że się go kocha...

Pieknie::):

isa32
Dziubala
Isa - takie pojedyncze gesty to też świadczą o miłości.
Mnie K ostatnio rozczulił, bo kupił mi coca-colę :Śmiech:. Wiem, że dla wielu z Was to normalka ale u nas cola jest zazwyczaj w weekendy albo na imprezach (bo K mówi, że za dużo jej piję (a tak nie jest :Oczko:). A w tygodniu to chyba pierwszy raz K kupił i jeszcze specjalnie dla mnie :Podziw:
A parę dni później specjalnie dla mnie kupił mi takie kuleczki z Milki "LilaStar" czy jakoś tak. Bardzo je lubię a niełatwo u nas je kupić. I znów mnie rozczulił :Podziw:
Aż zaczęłam podejrzewać czy go sumienie nie gryzie :sofunny:
Żartuję oczywiście, ale właśnie takimi gestami łatwo komuś przekazać, że się go kocha...

wiem Dziubalko, nawet to doceniam :Oczko:
Fajnie, że K o Tobie myśli ::): milutkie są takie chwile. Mnie się już spodobało jak kiedyś napisałaś, że kupuje książki dla Ciebie ::): Myślę, że miłość po x latach wygląda zupełnie inaczej niż np. po dwóch. Taka kolej rzeczy. Co wcale nie oznacza, że jest gorsza ::):

Wedlug mnie lepsza...::):

Alutka7912
A ja mam takiego kochanego meża że dzisiaj będzie w domu dopiero po 19, jutro ok 22 bo idzie na mecz koszykówki, w czwartek ok. 18 ale o 19 idzie na hale na dwie godziny pograc z chłopakami w nogę a wpiatek wogule nie wraca do domu bo ma imprezke z chlopaki (znaczy sie na piwo idą) i przyjedzie w sobotę :Szok:

Ty to jestes kochana zona::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

wrocilismy, Ela spi, obiad sie pyrczy.
A wczoraj mialam pierogi ruskie wlasnej roboty dla mnie, P. i Eli a dla Kuby ztruskawkami :)
Ela uwielbia pierogi, na obiad zjadla 3 i jeszcze chyba chciala, ale sie jej tak odbilo dwa razy, ze juz nie dalam. Jadla o 14.
O 16 przyszedl P. i wciagnela jeszcze 1 dnego.

Pisalam, ze Ela przez sen ostatnio Kube wolala, a dzis komus papa robila - przez sen hahah kurcze co ona ,zacznie gadac mi przez sen? ;)

ide sprzatac, ale straszliwie mi sie nie chce ....

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
asia78
U mnie dzis znowu bedzie ciasto!! Mama wiezie. A. sie wscieknie znowu:oops:BO znowu u nas seria ciast a w niedziele beda imieniny Andrzeja, wiec znowu

ja musze zaprzestac jedzenia ciast tudziez innych slodyczy ( adasi, czekolad,paczkow, oponek) bo mi w brzuch idzie i w uda ... :Szok:
W uda to mi poszly te orzeszki....juz iwdze je w moich udach ..--->niejem kategoryczniej uz nic!!!!!NIC!!!:lol:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

babeczqa
Kwiaciarka - daj przepis na pierogo jak robisz??

a zrobilam z ksiazki kucharskiej i wyszly ekstra :)
35 dag maki ( 1 szklanka ma 17) czyli 2 szklanki maki
1 jajko
1/8 litra wody ( czyli pol szklanki)
sól

z tego wychodzi mi cos 50 pierogow,
Jak chcesz mniej to wszystkiego po polowie :)
ja wczoraj zrobilam z polowy - wyszlo 25 pierogow i pol godziny mi zajelo zrobienie ich, lacznie z nadzieniem :)

a nadzienie na ruskie = ziemniaki ugotowane i ostudzone, bialy ser, podsmazona cebula, sol , pieprz :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

babeczqa
noi jeszcz ejak macie przepis na sałatke GYROS to poprosze bo mi gdzies ucknął:lol: i zaraz zwariuje bo niemoge poszukac

Sałatka gyros

- 70 dkg fileta z kurczaka
- 2 cebule
- 6-8 ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 kapusta pekińska
- majonez
- ketchup łagodny
- 1/2 przyprawy do gyrosa
- knorr czosnkowy (niekoniecznie)

Filety pokroić w kostkę, posypać przyprawą i odstawić na 1/2 h do lodówki, następnie obsmażyć na oleju.
Kapustę pekińską drobno posiekać.
Pokroić w kostkę cebulę i ogórki.

Następnie układać sałatkę warstwami w następującej kolejności:
zimne mięso
ketchup
cebula
ogórek
majonez
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta pekińska

Na wierzch proponuje sos czosnkowy Knorr, choć nie jest on niezbędny :Oczko:

kwiaciarka
babeczqa
Kwiaciarka - daj przepis na pierogo jak robisz??

a zrobilam z ksiazki kucharskiej i wyszly ekstra :)
35 dag maki ( 1 szklanka ma 17) czyli 2 szklanki maki
1 jajko
1/8 litra wody ( czyli pol szklanki)
sól

z tego wychodzi mi cos 50 pierogow,
Jak chcesz mniej to wszystkiego po polowie :)
ja wczoraj zrobilam z polowy - wyszlo 25 pierogow i pol godziny mi zajelo zrobienie ich, lacznie z nadzieniem :)

a nadzienie na ruskie = ziemniaki ugotowane i ostudzone, bialy ser, podsmazona cebula, sol , pieprz :)
Aha i ugniatam i robie pierogi i pozniej do wrzącej wody tak?:)i siii?

bo ja chce sie przerzucic na wlasnej robtoy pierogi)

asia78

Jak masz dwoje dzieci to to drugie szybciej je rozne rzeczy. Ale czemu maja nie jesc mont, przeciez to budyn? albo cos podobnego

To fakt, że drugie szybciej je różne rzeczy :yes:. Ale ja podobnie jak Adasiowi nie daję Maćkowi Danonków, Monte ani tym podobnych rzeczy :Oczko:. Są lepsze rzeczy i zdrowsze, a ja na to zwracam uwagę, zwłaszcza u dzieci.
Twoja mama nie ma nic przeciwko takiemu żywieniu dzieci? :Oczko:

Dziubala
babeczqa
noi jeszcz ejak macie przepis na sałatke GYROS to poprosze bo mi gdzies ucknął:lol: i zaraz zwariuje bo niemoge poszukac

Sałatka gyros

- 70 dkg fileta z kurczaka
- 2 cebule
- 6-8 ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 kapusta pekińska
- majonez
- ketchup łagodny
- 1/2 przyprawy do gyrosa
- knorr czosnkowy (niekoniecznie)

Filety pokroić w kostkę, posypać przyprawą i odstawić na 1/2 h do lodówki, następnie obsmażyć na oleju.
Kapustę pekińską drobno posiekać.
Pokroić w kostkę cebulę i ogórki.

Następnie układać sałatkę warstwami w następującej kolejności:
zimne mięso
ketchup
cebula
ogórek
majonez
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta pekińska

Na wierzch proponuje sos czosnkowy Knorr, choć nie jest on niezbędny :Oczko:
Dzieki:) to zrobie dla K. jutro- m u taka niespodzianke naz na rok mozna;)hahahaah:lol: