Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

kwiaciarka
sluchajcie jak to jest?
Mam zdjecia cyfrowka zrobione, i np. obcinam zdjecie na kompie, a bo np,. chce obciac nieladny widok a zostawic postac. Czy jak dam do wywolania teraz to obciete zdjecie to co? wyjdzie z niego format jaki chce, czy biale paski jakies po stronach obcietych???

Nie wiem, ale też jestem ciekawa.

Cohenna - śliczna Amelcia ::):
Może wstaw sobie jeszcze awatarek :Oczko:

babeczqa
...tak nadal Nutra ...a pozatym wszytsko bialkowe i mleczne je:)wiec niewiem juz co jest z tym nutraaaaa gastrolog sie uparl i koniec....

U nas Maciek do grudnia ma być na Nutra, a je już normalnie nabiał od kilku miesięcy. Alergolog mówiła, że mleko krowie ma więcej białka niż jest go w przetworach mlecznych dlatego należy zwlekać z jego podaniem u dzieci pijących dotychczas Nutramigen.

isa32
Miałam o coś zapytać. Ala ma dużą przerwę między jedynkami, pomiędzy taki "cycuszek" no nie wiem jak to nazwać, no dziąsełko. Czy z tym się coś robi, np. przycina (coś mi dzwoni tylko nie wiem w którym kościele :Niespodzianka:) żeby nie miała później takiej przerwy przy stałych zębach?

Raz na forum czytałam, że trzeba to usunąć bo będzie stała przerwa w jedynkach. Jutro będę z Adasiem u dentysty to o to zapytam, bo też ma takie coś między jedynkami.

babeczqa
Dzownilam wlasnie do mojej prywatnej pediatry o opinie i wogole zapytac sie jak ona widzi te szczepionki i na priorix mowi ze to jest bezpieczna szczepionka, moze wystapic ewentualnie goroczka i nieskugerowac sie zadnymi plotkami. Jezeli wprowadza sie do diety jakies bialkowe produkty i dziecku nic nie jest i po jajku tez nie no to mozna szczepic i sie nie bac. hmmmmmmmmmm

Każdy (99%) lekarz mówi, że szczepionki są ok, taka ich rola.

Lema

No dzis to juz mi humor do reszty siadl, wrocilam niedawno od pediatry, bo Franio rozcial sobie luk brwioowy. Na wszelki wypadek pojechalam, zeby to obejrzala, ale tak jak mi sie wydawalo to plytka rana, za to dosc okazala. Mama rozpacza, zaplakana i przejeta, ze go nie dopilnowala. A bidus maly oszpecony... Na szczescie tlyko skaleczenie powierzchowne, nie da sie tego nawet takim specjalnym plastrem opatrzyc, bo jest zbyt plytkie.

Biedny Franuś, sam przeżył stres i rodzinka też. Skoro to płytkie skalecznie to na pewno ładnie się zagoi :Całus:

Dziubala
Lema

No dzis to juz mi humor do reszty siadl, wrocilam niedawno od pediatry, bo Franio rozcial sobie luk brwioowy. Na wszelki wypadek pojechalam, zeby to obejrzala, ale tak jak mi sie wydawalo to plytka rana, za to dosc okazala. Mama rozpacza, zaplakana i przejeta, ze go nie dopilnowala. A bidus maly oszpecony... Na szczescie tlyko skaleczenie powierzchowne, nie da sie tego nawet takim specjalnym plastrem opatrzyc, bo jest zbyt plytkie.

Biedny Franuś, sam przeżył stres i rodzinka też. Skoro to płytkie skalecznie to na pewno ładnie się zagoi :Całus:

Ech, az mnie cos za gardlo scisnelo jak go zobaczylam. Mama do mnie zadzwonila i powiedziala, ze ma prosbe, zebym przyjechala, ze to pilna sprawa, ale nie na telefon, Miala spokojny glos, powiedziala, ze z Franusiem wszystko ok. Czulam, ze sciemnia, pognalam do nich i jak go zobaczylam to az mi dech zaparlo. A ta moja biedna mama jak dziecko sie rozplakala... Musialam udawac twarda, zeby i ja podtrzyamc na duchu i Franio zeby sie nie bal.

Oprocz szramy Franus jest w swietnej formie::): Do pani doktor wszedl ze smiechem na ustach wolajac mii, mii, czyli mis, bo na scianie w gabinecie jest duzy mis::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema
Witam dziewczyny::):

Oj, cale szczescie,ze rana plytka, szybko sie zagoi i nie bedzie blizny.
Biedny Franiu i mama tez, pewnie niezly stres przeszla. Niestety dziecka nie da sie upilnowac zawsze i wszedzie, musialo by sie miec oczy wkolo glowy.

dziubala

Każdy (99%) lekarz mówi, że szczepionki są ok, taka ich rola.
No wlasnie bo co powie? nie szczep pani, bo to i tamto? nie moze przeciez.
Nasza pielegniarka, ktora daje zastrzyki to nawet mi wmawiala,ze wcale dzieci nie goraczkuja wysoko po tej szczepionce :) Tylko, ze rodzice mowia inaczej.

babeczqa
boshe Oliwia jeszcz enieposzla spac lezy w lozeczku iskrzeczy i skrzeczy bosh eniewytrzymam zaraz ile mozn amruczec;/matko jedyna zwariuje jakos brak cierpliwosci mi dzisiaj...

Moze czas na przesuniecie drzemki na pozniej?
Ela teraz chodzi spac kolo 14, wlasnie teraz zasnela.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

asia78
Dziubala
K pojechał na cały dzień do Rzeszowa, zastanawiałam się coby pożytecznego zrobić i wymyśliłam - umyję okno w kuchni :sofunny:

Durna baba zamiast pozytecznie napiec sie kawki:sofunny:

Teraz odpoczywam i piję pyszną kaffkę :D

Lema
Dziubala
K pojechał na cały dzień do Rzeszowa, zastanawiałam się coby pożytecznego zrobić i wymyśliłam - umyję okno w kuchni :sofunny:

To nie wystarczy Tobie, ze masz przez caly dzien wszystko na swojej glowie?::): Ty uwazaj kochana, bo jak K. zobaczy, ze pod jego nieobecnosc tak dobrze sobie radzisz to czesciej zacznie wyjezdzac:Oczko:

K i tak wie, że wszystko sama wcześniej czy później zrobię, ja z tych zosi-samosi :Nieśmiały::Śmiech::Oczko:. Chyba tego nie zmienię póki jestem na wychowawaczym :Oczko: