Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Zaintrygował mnie ten budyń, bo tak piszecie, że nie dałybyście z torebki a Kwiaciarka dała.
Sprawdziłam :Oczko:, bo akurat mam w domu waniliowy z firmy Winiary. Skład normalny, w sensie, że nie ma tam nic co nie byłoby np. w obiadkach ze słoiczków czy serkach.
Nie wiem jak z kisielami bo nie kupuję (nie przepadam za nimi).
Więc jaka to chemia, o której piszecie? :Oczko:

Dziubala
Zaintrygował mnie ten budyń, bo tak piszecie, że nie dałybyście z torebki a Kwiaciarka dała.
Sprawdziłam :Oczko:, bo akurat mam w domu waniliowy z firmy Winiary. Skład normalny, w sensie, że nie ma tam nic co nie byłoby np. w obiadkach ze słoiczków czy serkach.

Ja twierdze ze wkislu jest..budyniow niejadam:lol:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

babeczqa
Dziubala

Ja twierdze ze wkislu jest..budyniow niejadam:lol:

A co w kisielu jest?

babeczqa
Alutka7912
babeczqa
Kisiel z torebki.

Ostatnio czytalam sklad - rzeczywiscie sama chemia no niedala bym dziecku jeszcze napewno.

Ja Julci robie kisiel i budyń sama :Oczko:
Daj skad:)

Np. kisiel malinowy :Oczko: składniki - 1/2 kg malin,2 szklanki wody,3 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Maliny zalej wodą i gotuj, aż owoce się rozpadną. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź niewielką ilością wody, wlej do malin i podgrzewaj na średnim ogniu, stale mieszając, aż kisiel się zagotuje. Wlej do naczynia wypłukanego zimną wodą i kiedy przestygnie, odstaw do lodówki do stężenia. Potem możesz ostrożnie wyjąć z formy i podawać z kleksem bitej śmietany lub twarożku. Jeśli wolisz, możesz najpierw przecedzić sok owocowy, a dopiero potem dodać do niego rozprowadzoną mąkę. Kisiel będzie bardziej klarowny.:Oczko:

A budyń robiłam tak: składniki - 1/2 l wody,1 duże jabłko,1 czubata łyżeczka mąki kukurydzianej,1 czubata łyżeczka mąki bezglutenowej na bazie skrobi kukurydzianej,1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej,1 łyżka cukru. Jabłko umyj, obierz ze skórki i utrzyj na tarce. Odlej szklankę zimnej wody i rozrób w niej mąkę. Pozostałą wodę gotuj z jabłkiem przez 5 min. Do gotującej wody wlej mąkę rozrobioną z wodą i gotuj, mieszając aż zgęstnieje.:Oczko: To budyn bez mleka :Oczko:

kajocha
asia78
Ja swoje jedno zaraz nakarmie i poloze. Dzsiaij zje zupke;)

moje dzisiaj jak wstanie to też zje :Oczko:

Ja ugotowałam wczoraj Juli pomidorową z ryżem więc sobie dziaisj bedzie zajadała :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

NO ja maszeruje juz z ELa na spacer.
Wlasnie mialysmy chisterie, bo Ela chce wszedzie na raczkach u mnie chodzic , aja twierdze ,ze ma juz swoje nozki do chodzenia ;) rece mi siadaja od noszenia jej.
Babeczko ja daje z torebki, sklad czytalam , chemii tam nie widzialam :) a budyn to ma jesc Oliwka a nie Ty ;) bo piszesz, ze budyni nie jadasz ;) wg mnie kisiel zdrowy i pyszny :)

Kajocha o matko ja chce te ciasto!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
NO ja maszeruje juz z ELa na spacer.
Wlasnie mialysmy chisterie, bo Ela chce wszedzie na raczkach u mnie chodzic , aja twierdze ,ze ma juz swoje nozki do chodzenia ;) rece mi siadaja od noszenia jej.
Babeczko ja daje z torebki, sklad czytalam , chemii tam nie widzialam :) a budyn to ma jesc Oliwka a nie Ty ;) bo piszesz, ze budyni nie jadasz ;) wg mnie kisiel zdrowy i pyszny :)

Kajocha o matko ja chce te ciasto!!!!
barwniki.

Sloiczkowych juz niedaje, bo niejada!!! wsyztsko wlasnej roboty.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

kajocha
jem pyszne ciasto kruche ze śliwkami i kruszonką :D ma ktoś ochote ?

Ja chcę :lol:, do tego szklanka mleka :Śmiech:

Lema
Dziewczyny, mnie juz dzis nie bedzie, jade pracowac w terenie,wiec do jutra:Śmiech:Pa, milej reszty dnia:Śmiech:

Do miłego ::):

babeczqa
codziennie jedna??

To nie dużo. Brzuszek może ją boleć od czegś innego.

Alutka7912
Dziubala

A co w kisielu jest?

np. barwiniki czy aromaty identyczne z naturalnymi :Oczko:

Nie wszystkie są złe. Takie same masz w serkach, słoiczkach, soczkach itd.