Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
kajocha
Pytanie:

Jeśli mi nie wymienia szybko to co mam robic ? Bo przeciez k... stałym abonentem jestem, umowe przedłużałam w Erze 6 miesiecy temu i chyba mam jakies prawa ? Znacie sie na tym ?
Do skutku walcz :yes:, jak Isa ze stołem :yes:

:yes::yes::yes:

mój stół w naprawie, dziś rozmawiałam z gościem (a jaki teraz grzeczny :Niespodzianka:) i będzie za 2 tyg. - akurat będziemy mieć już urlop :Śmiech: jeszcze tylko jutro i przyszły tydzień i kolejne 3 tygodnie z D i Alą :Śmiech:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

kwiaciarka
Dziubala
Dziewczyny, zostawiacie do picia mleka dzieciom butelki ze smoczkiem czy przechodzicie na jakieś inne butle/kubki?

Ela wieczorem je kaszke z lyzeczki. Nad ranem, poniewaz jest to zazwyczaj 6 , ona je i dalej troche spi, wiec z butelki ze smoczkiem. Nie przejede na kubek, bo kaszka z niego nie poleci.
Mleko jesli bedzie pila to z filizanki/kubeczka takiego z duraleksu. Normalnie, jak my. Ona juz teraz pije z takiego sok do obiadu czy popija w dzien wode/soczek /herbatke.
Kubeczek dla dzieci, niekapek bierzemy tylko na spacery.

wow, i sama sobie trzyma? Nie ądziłąm , ze mozna takie maluch tego juz uczyc.. ;) Brawo:)

Dziubala
babeczqa
Jak jej rozrabiam na 210 mleka i dodaje 2 , 5 czubatek lyzki kaszki to niejest az az takie gestawe...do wypicia jest:)

:Szok: Maciek na 210ml Nutra ma 1 łyżkę kaszki i choć to gęste bardzo nie jest, to przez 3-przepływowy słabo leciało (dużo wysiłku wkładał w ssanie) i dziurka jest nacięta przeze mnie.

Hehe, to Dominika ma taka siłe ssania, ze pije 180 bebilonu pepti + 4 no ale miarki takie wieksze...to nie wiem, moze tu jest róznica kaszki z trojprzeplywowaego..przez 2-ke :)A Natalia ciagnie jakby nei mogla i ma wielka dziure a i tak pije wolniej niz dominika...

isa32
Ala niekapka nie chce, do normalnego kubeczka zbliża usteczka, ale pić nie chce. Mleko zawsze zagęszczane dostaje z butelki (smoczek 3-przepływowy), obiadki, deserki łyżeczką. W ogóle to moje dziecię odstaje do Waszych żywieniowo, trudno, w końcu się nauczy i jeść i pić sama. Nie mam już sił się tym stresować, ani tym, że je mniej, czy niechętnie. Trudno. Nadrabia innymi rzeczami :Śmiech: np. tańcem wczoraj mnie powaliła na kolana :Śmiech: tańczy od zawsze, ale wczoraj było to tak komiczne w całości, że się chowałam, żeby nie widziała jak mnie to bawi (panna się obraża jak zauważy :Niespodzianka:)

Isa nakreć filmiczek będize [pamiątka:)

isa32
Asia odpisałam.
A ja dziś po południu idę z siostrą na zakupy, ona po buty ja po sukienkę :Śmiech: mama z Alą zostaje.
Dzisiaj rano Alka była tak rozkoszna, tak super dokazywała, że aż żal mi było wychodzić do pracy :Męki: buziaka oczywiście dostałam nie jednego :Oczko: a jak ją pytam, Ala gdzie jest skarb mamusi to ona pokazuje rączką na swoje serduszko :yes: zawsze się tym wzruszam, moja mama ją tego nauczyła ::):

Pieknie:Całus:

Dziubala
isa32
A ja dziś po południu idę z siostrą na zakupy, ona po buty ja po sukienkę :Śmiech: mama z Alą zostaje.

Udanych zakupów! Żeby udało Ci się dziś kupić idealną sukienkę :yes:

A jak juz kupisz ta idealna to poprosze o fotke, ja mam 25 pazdziernika wesele brata i tez czekaja mnie takie zakupy.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

isa32
Kwiaciarko z długości niewiele ścięłam, ale ścieniowane dość mocno, a były równe, więc teraz te końcówki w cały świat, ale i tak jestem zadowolona, wyjątkowo dobrze się czuję ::):
A jaką piankę polecasz żeby trochę ugładzić włosy? Przed ciążą były świetne, teraz zrobiły się bardziej sztywne i puszące. Wolałabym mieć proste, takie lejące, ale nigdy nie było mi dane, zawsze trochę się falowały, ale też nie wymagały układania, jak miałam swego czasu całkiem krótkie, to wystarczyło żebym się uczesała :yes: Ale to były inne włosy.

isa no ja uzywam pianki taft, ale ja mam delikatne wlosy, nie wiem czy tobie ta pianka bedzie odpowiadala.

isa32
Ala niekapka nie chce, do normalnego kubeczka zbliża usteczka, ale pić nie chce. Mleko zawsze zagęszczane dostaje z butelki (smoczek 3-przepływowy), obiadki, deserki łyżeczką. W ogóle to moje dziecię odstaje do Waszych żywieniowo, trudno, w końcu się nauczy i jeść i pić sama. Nie mam już sił się tym stresować, ani tym, że je mniej, czy niechętnie. Trudno. Nadrabia innymi rzeczami :Śmiech: np. tańcem wczoraj mnie powaliła na kolana :Śmiech: tańczy od zawsze, ale wczoraj było to tak komiczne w całości, że się chowałam, żeby nie widziała jak mnie to bawi (panna się obraża jak zauważy :Niespodzianka:)

hahahha zapisz ja na tance szybko, moze bedzie tancerka, jak te najlepsze w YCD :)

kajocha
Jestem zmęczona a przecież dzień się dopiero zaczął... Alicja wczoraj zwymiotywała kolację... Mam wrażenie, że to przez te ząbki... Poszła spać z pustym brzusiem bo nic nie chciała zjeść przed spaniem :Smutny: Dałam jej nurofen w syropie i spała ładnie, ale koło 1 w nocy rozpłakała sie i wyciągnęła rączki do mnie i musiałam ją wziąść bo niespokojna była. Tak sie bidusia męczy a mi jej szkoda...

Ten 11 ząbek jest już wyczuwalny, wyszedł... TERAZ MEGA SPUCHNIĘTE DZIĄSEŁKO U GÓRY... No jeden za drugim jej idą te ząbki...

A co najśmieszniejsze to to, że mi ząb mądrości sie próbuje przepchać... Miejsca nie ma więc boli mnie. Wszystkie mądrości są do ekstrakcji chirurgicznej... Ludzie kiedy ja pójde na zabieg ? Co jakiś czas odzywają sie ze moje zębiska...
Oj , biedna Alusia.
Ela tez ma cale dolne dziasla chyba spuchniete, takie rozluznione, juz dawno mowila pediatra ,ze 2jki ida, kiedy to bylo, ojej, do tej pory nie wylazly.

kajocha
Słuchajcie cos Wam napisze.

Jakieś 3 tygodnie temu oddałam telefon na gwarancje. Taki sobie mam w580i SONY 512MB M2 SZCZECIN GRATISY RATY W580 (428697879) - Aukcje internetowe Allegro No i do trzeba było wgrać nowe oprogramowanie, wymienic klawisze bo pekły i szybka mi sie ruszała z góry na dół. Wymieniono oprogramowanie, klawisze tez sa nowe ale szybki babka nie zapisala ze do wymiany i telefon znowu poszedł do serwisu... w sumie ponad 2 tygodnie czekalam. Przyszedl telefon z odmową... Napisano, ze sprawny ze szybka nie jest zła... Zaniosłam do drugiej Ery gdzie wysylaja do innego serwisu bo nie chce telefonu z ruszajaca sie syzbka !! Dostalam zas zastepczy telefon i czekam.

Pytanie:

Jeśli mi nie wymienia szybko to co mam robic ? Bo przeciez k... stałym abonentem jestem, umowe przedłużałam w Erze 6 miesiecy temu i chyba mam jakies prawa ? Znacie sie na tym ?
No ja nie wiem, operatorzy to takie uparte osly sa, czasem walka nic nie daje, ale zawsze mozna probowac, a nawet trzeba :)

Mi sie zaczela wyzynac 8 3 lata temu. Myslalam ,ze zwariuje. Polik mi caly spochl, nie moglam zamknac szczeny , bo mi uwieraly zeby o polik . Kajocha mi polecila dentystka płukać dentoseptem - pomoglo. To sie rozciencza i plucze jame ustna.

isa32

Że jest najbardziej obleśną kobietą jaka w tym programie wystąpiła, czy że to był najbardziej obleśny występ. Jakoś tak jej powiedział. Ja często oglądam jednym okiem i słucham jednym uchem, więc coś tam mogłam pokręcić, ale generalnie o to chodziło.
o ludu ! no ale moze niektorym ludziom trzeba dobitnie powiedziec cos o nich, no bo same powiedzcie, co te niektore ludziska tam robia?

aida77
kwiaciarka
Dziubala
Dziewczyny, zostawiacie do picia mleka dzieciom butelki ze smoczkiem czy przechodzicie na jakieś inne butle/kubki?

Ela wieczorem je kaszke z lyzeczki. Nad ranem, poniewaz jest to zazwyczaj 6 , ona je i dalej troche spi, wiec z butelki ze smoczkiem. Nie przejede na kubek, bo kaszka z niego nie poleci.
Mleko jesli bedzie pila to z filizanki/kubeczka takiego z duraleksu. Normalnie, jak my. Ona juz teraz pije z takiego sok do obiadu czy popija w dzien wode/soczek /herbatke.
Kubeczek dla dzieci, niekapek bierzemy tylko na spacery.

wow, i sama sobie trzyma? Nie ądziłąm , ze mozna takie maluch tego juz uczyc.. ;) Brawo:)
Ja jej podtrzymuje, umie sama trzymac, ale jeszcze sie boje, ze jej sie przechyli za mocno.
Pije natomiast slicznie ze szklanki. Nic nie rozlewa.

aida77
babeczqa
no plendze:) niejadlas nigdy plendzy??:)placki ziemniaczane inaczej:)

pierwszy raz taka nazwe słysze...placki oczuwiscie znam.;)
ja tez :)

Lema
Kwiaciarko- no jestem pod wrazeniem wielkim, ze Ela tak ladnie sama zajada. Franus ma problem z trafieniem lyzeczka do buzi, a nawet jesli uda mu sie trafic to i tak wiekszosc tego co ma na niej zgubi.
:brawo: dla Eli

Ela juz dawno je samodzielnie.
Pamietacie jak pytalam ,czy pozwalacie dzieciom grzebac sie w jedzeniu?
Daaawno to bylo.
Ja pozwalalam, Ela pakowala raczki do jedzenia i wkladala do buzi. Na poczatku z paluszkow wypadalo ale z czasem juz perfekt to robil. Pozniej dalam jej lyzeczke a nawet maly plastikowy dla dzieci widelczyk. Teraz pieknie zje serek lyzeczka sama. A nawet nalozy ziemniaczki i trafi do buzi lyzeczka :)

Dziubala
W "Superniani" zaskoczyło mnie, że 3 latek nie musi umieć zjeść samodzielnie całego posiłku :Szok:
Może to dziwne dla mnie, bo patrzę przez pryzmat mojego Adasia, ale z tego co widzę to dzieci koleżanek też są samodzielne pod tym względem.

Dla mnie to baaaaaaardzo dziwne.
Kuba umial jesc calkiem samodzielnie jak mial 1,5 roku ( wtedy poszlam do pracy a z nim byla niania). Jak mial 2,5 roku rowno poszedl do przedszkola do grupy 2 latkow. Kazde dziecko umialo jesc samo.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Franek juz od dluzszego czasu nie pije niczego przez smoczek, mleko pije przez najzwyklejsza slomke, picie w domu tak samo, a na spacerze z bidonu.

A jesli chodzi o samodzielne jedzenie- Franek bardzo czesto dzierzy w raczce lyzeczke,ja go karmie jedna, on trzyma druga i co najwyzej karmi mnie ta lyzeczka, najczesciej jednak po prostu sobie nia uderza. Ale jakos nie lapie, zeby ta lyzeczka nabierac jedzenie, po prostu pakuje mi ja do buzi,. Jak mu pokazuje, ze ma jesc sam to wieksosc z lyzeczki zgubi po drodze do buziaka, lyzeczke wklada bokie, obraca nia itp. Trudno to opisac, ale on po prostu nie obczaja zupelnie samodzielego jedzenia lyzeczka i tyle:Oczko: Owoce dostaje do raczki, je ladnie, ale przez chwile, pozniej je wciera w buzke, rozgniata i inne cuda wyczynia.

Alutka7912
Julka tez jeszcze samodzielnie nie bardzo je łyżeczką, jak cos dostanie do ręki to ładnie zjada ale jesli daje jej łyżeczke do ręki to raczej sie nia bawi niż je :Oczko: No ale niech sie przyzwyczaja:Oczko: Jak próbuje jej przytrzytmac ręke i nałozyc jedzenie to zaraz sie denerwuje i wyrywa...Nie wiem czy jest więc sens ja przymuszać....

Przyjdzie czas i zainteresuje ja to, tak mysle.

Lema
Dziubala
Lema - ale widać Franiowi wystarcza tyle snu, sama widzisz, że jest wysoki :Oczko:

Ech, no takie zalozenie przyjelam, tyle spi, tyle mu wystarcza. Po cichu licze, ze to moze przez zabki, jakos tak ostatnio wyjatkowo buntuje sie przeciw spaniu, a tez zabki go mecza. Moze to sie zmieni, moze nie, zobaczymy.

Stefus spi od 12, wiec pewnie zaraz wstanie chociaz pada deszcz to moze i dobrze mu sie spi. On musi spac 3h w dzien. Jak wstanie po 2 to ma niedospanie 1h i potem o 5 robi sie marudny. No i co wtedy? klasc na godzine i budzic? jeszcze gorzej bedzie marudzil. Klasc na noc? to wstanie o 6:Padnięty: I tak zle i tak niedobrze:oops: