Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Alutka7912
kwiaciarka
Kuba codziennie przynosi zadanie domowe do domu. No on to lubi, ale kurcze mam wrazenie ,ze chca zajezdzic te dzieci. W szkole lekcji 5 szt i jeszcze tyle zadan domowych, kazde dlugie i wymagajace skupienia . Slaczkow full , reka boli, do tego jakies wycinanki , logiczne zadania.
Na dodatek niedlugo dzieci do szkoly od lat 6, czyli zerowka bedzie dla 5cio latkow.

No to naprawde zajęc fuuul. A z ta szkoła dla 6 latków to o ile sie nie myle rodzic bedzie mógł zdecydowac czy dziecko idzie rok szybciej do szkoły czy nie. Ja sie niedawno nad tym zastanawiałam i jesli bedzie to nieobowiązkowe Julka pójdzie do pierwszej klasy normalnie a nie rok wczesniej.

nie, to bedzie obowiazkowe, teraz rocznik ma taki wybor, zanim Julcia pojdzie juz bedzie obowiazkowe.
Juz teraz w przedszkolach robia przygotowanie, zeby nie bylo zamieszania,ze dzieci ktore sa z grudnia np. beda prawie o 2 lata mlodsze od innych w 1 klasie - wiec juz teraz dzieci ktore sa urodzone do sierpnia beda chodzily np. do 4ro latkow, mimo,ze rocznikiem powinny do 3 latkow, a te z drugiej polowy roku zostana w 3 latkach.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Witam wtorkowo

Nocka w pierwszej połowie ciężka :Kiepsko:. To, że Maciuś się obudził to mnie nie zdziwiło ale Adaś kilka godzin źle spał, płakał i nie mógł sobie miejsca znaleźć. Nie wiem czy to przypadek czy ma to związek z tym, że był wczoraj popołudniu w cyrku i mogły to być „wrażenia pocyrkowe”. Zobaczymy jak dziś będzie. Zasnęłam na dobre dopiero k. 2.00 i tak spałam "aż" do 5.30.
Piję kolejną :kawa: ale jeszcze nie jestem dobudzona :Kiepsko:

Alutka – wiesz, dowiadywałam się o kolonoskopię i w tym miejscu gdzie chciałam robić okazało się, że robi się to tylko w znieczuleniu miejscowym, czyli tylko endoskop smaruje się lidokainą. I teraz nie wiem czy to wystarczy czy szukać gdzie indziej tym bardziej. Czytałam, że kolonoskopia jest zwykle badaniem bolesnym, najlepiej wykonać ją w znieczuleniu ogólnym...
Jednak poszukam gdzieś indziej, bo coraz więcej wypowiedzi o bolesności tego badania :Kiepsko:

kwiaciarka
Sluchajcie mam teraz problem z Kuba takiego typu :
zasmakowal tych rolek i on nie chce na basen chodzic.
Jesli ortopeda bedzie zdania ,ze musi chodzic zeby wzmocnic miesnie to nie ma dyskusji ale jak powiem ze wszystko jedno to nie wiem, namawiac Kube czy nie. Ja bym chciala zeby chodzil bo w domu mi sie nie bedzie nudzil i wiecznie myslal o kolegach. On mysli, ze bedzie na rolkach codziennie, ale przyjdzie zima i sie rolki skoncza, a na zapisanie na basen bedzie juz za pozno.
Namawiac go czy nie? namowic czy zostawic w spokoju ....

Namawiać ale nic na silę. Jak bardzo nie będzie chciał to lepiej przeczekać parę miesięcy niż żeby miał znienawidzić basen.

Alutka – biedna Julcia, może płakała, bo miała nosek zatkany i źle jej się oddychało. U nas pediatra przy katarze nie szczepi dzieci. Katar to już infekcja więc organizm jest osłabiony i nigdy nie wiadomo jak zareaguje na szczepienie.
A z policzkiem idź, niech dermatolog zaradzi zapaleniu.

Aida - zdrówka dla dziewczynek! A dla Ciebie sił!
Trzymam kciuki żebyś dotrwała :Całus:

Alutka7912
A z ta szkoła dla 6 latków to o ile sie nie myle rodzic bedzie mógł zdecydowac czy dziecko idzie rok szybciej do szkoły czy nie. Ja sie niedawno nad tym zastanawiałam i jesli bedzie to nieobowiązkowe Julka pójdzie do pierwszej klasy normalnie a nie rok wczesniej.
Dla dzieci od rocznika 2005 szkoła dla 6 latków już jest obowiązkowa.

Cześć ::): noc z jedną pobudką, więc ok.
Aida zdrówka dla Dziewczynek a Tobie życzę dużo sił :Całus:
Kwiaciarka myślę, że możesz Kubę przekonywać do basenu, argumenty, że zimą się będzie nudził itp. ale nic na siłę, tak jak Dziubala napisała, żeby się niepotrzebnie nie zraził.
Dla Eluni :brawo: za nowe słowa, super, to teraz się dopiero zacznie :Śmiech:
Byłam wczoraj wieczorem z Alą na spacerze, godzinę, bo się rozpogodziło, wróciłyśmy po 19, mleko i do kąpieli. Jej też potrzeba dużo świeżego powietrza i wrażeń, oczywiście pozytywnych. Od rana wstała: tata, tata :Szok: ale też się pochwalę. Pytam: jak masz na imię, odpowiada: Ala :Śmiech: to "l" takie mniej wyraźne, ale wie dziewczyna o co chodzi :Oczko:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

kwiaciarka
Alutka7912
kwiaciarka
Kuba codziennie przynosi zadanie domowe do domu. No on to lubi, ale kurcze mam wrazenie ,ze chca zajezdzic te dzieci. W szkole lekcji 5 szt i jeszcze tyle zadan domowych, kazde dlugie i wymagajace skupienia . Slaczkow full , reka boli, do tego jakies wycinanki , logiczne zadania.
Na dodatek niedlugo dzieci do szkoly od lat 6, czyli zerowka bedzie dla 5cio latkow.

No to naprawde zajęc fuuul. A z ta szkoła dla 6 latków to o ile sie nie myle rodzic bedzie mógł zdecydowac czy dziecko idzie rok szybciej do szkoły czy nie. Ja sie niedawno nad tym zastanawiałam i jesli bedzie to nieobowiązkowe Julka pójdzie do pierwszej klasy normalnie a nie rok wczesniej.

nie, to bedzie obowiazkowe, teraz rocznik ma taki wybor, zanim Julcia pojdzie juz bedzie obowiazkowe.
Juz teraz w przedszkolach robia przygotowanie, zeby nie bylo zamieszania,ze dzieci ktore sa z grudnia np. beda prawie o 2 lata mlodsze od innych w 1 klasie - wiec juz teraz dzieci ktore sa urodzone do sierpnia beda chodzily np. do 4ro latkow, mimo,ze rocznikiem powinny do 3 latkow, a te z drugiej polowy roku zostana w 3 latkach.

Ja sie nie zgadzam :Oczko: Niedługo dojdzie do tego że trzylatki juz do zerówki będa chodziły :Stop:

Dziubala
Alutka – wiesz, dowiadywałam się o kolonoskopię i w tym miejscu gdzie chciałam robić okazało się, że robi się to tylko w znieczuleniu miejscowym, czyli tylko endoskop smaruje się lidokainą. I teraz nie wiem czy to wystarczy czy szukać gdzie indziej tym bardziej. Czytałam, że kolonoskopia jest zwykle badaniem bolesnym, najlepiej wykonać ją w znieczuleniu ogólnym...
Jednak poszukam gdzieś indziej, bo coraz więcej wypowiedzi o bolesności tego badania :Kiepsko:

Dziubalko, badanie jest bolesne jesli nie jest w znieczuleniu, na Twoim miejscu poszukałabym gdzies gdzie dostaniesz znieczulenie:Całus:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

isa32
ale też się pochwalę. Pytam: jak masz na imię, odpowiada: Ala :Śmiech: to "l" takie mniej wyraźne, ale wie dziewczyna o co chodzi :Oczko:

Super ::):. Brawo ::):

Dla Elusi też brawa :yes:. Słodkie to jest ja nasze maluszki coraz więcej zrozumiałych słów mówią :yes:

Maciuś nas zdumiewa tym, że woła na braciszka "Adaś". Choć to "ś" to trochę jak "ź", ale to nie ważne. Grunt, że wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Słodziutki Maciuś ::):

Dziubala
isa32
ale też się pochwalę. Pytam: jak masz na imię, odpowiada: Ala :Śmiech: to "l" takie mniej wyraźne, ale wie dziewczyna o co chodzi :Oczko:

Super ::):. Brawo ::):

Dla Elusi też brawa :yes:. Słodkie to jest ja nasze maluszki coraz więcej zrozumiałych słów mówią :yes:

Maciuś nas zdumiewa tym, że woła na braciszka "Adaś". Choć to "ś" to trochę jak "ź", ale to nie ważne. Grunt, że wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Słodziutki Maciuś ::):

Postepy nasze dzieciaczki robią:Oczko: Jula nauczyła się słowa daj i teraz w kółko powtarza "daj, daj, daj" :) Albo na zmiane ciurkiem:mam, tata, baba, dada, papa, dziadziuś :Oczko: I nauczyłasie tez szeptać :Oczko: Jak ją cichutko zapytam gdzie idziemy to tez szeptem odpoeiada "dada" a jak głośno zapytam to głośno mi odpowiada :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png