Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

asia78
Wczorajsza rozmowa z Polusia
P: mamo ja chce siusiac na stojaco
ja: nie mozesz siusiac na stojaco,bo jestes dziewczynka i nie masz siusiaka
P: A dlaczego?
ja: bo sie urodzilas bez sikusiaka
P: to mozesz mnie urodzic jeszcze raz
ja: nie moge,bo juz raz sie urodzilas i wiecej nie mozesz
P: no to musicie mi kupic takiego siusiaka z jajeczkami ludzkiego
:sofunny:

Rewelacja :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

przypomniało mi się, córka mojej koleżanki miała taki etap, była mniej więcej w wieku Poli, że naśladowała we wszystkim tatusia, więc siusiać też chciała jak tatuś :Śmiech:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Dziubala
kwiaciarka

dyrektorka jesli kocha dzieci to zrozumie i zgodzi sie :)
Kupujecie mieszkanie?

Jakby się dyrektorka tak godziła na wszystko to jedne grupy miałyby 5 dzieci a inne 40 :Oczko:
A mieszkanie kupiliśmy :yes:, a to już jakiś czas temu. W grudniu jest odbiór ale przeprowadzimy się w dopiero w wakacje żeby Adaś skończył cały rok przedszkolny w tej samej grupie. No i na spokojnie będziemy je w tym czasie urządzać :Oczko:

SUPER!
nie wiem czy ja wytrzymałabym do wakacji ;))

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

kwiaciarka
Lema
Wiecie, dopiero dzis przeczytalam ten watek o klapsach i jestem w niemalym szoku:Zły:

No to chyba prowokacja jakas musial byc, myslicie, ze sa na swiecie 8-miesieczne dzieci, ktore dotykaja trujace kwiatki? Albo takie, ktore nie wiedza, ze jak tata wrocil pozno z pracy to trzeba spac co najmniej do 10? No naprawde, dziwny dizeciak. Tez bym wpieprzyla swojemu gdyby mi takie szopki odstawial... Ale Franus na szczescie normalnie sie zachowylwal, od urodzenia pisal podanie o wydanie posilku i nawet zdjecia dolaczal.

Tak juz powaznie- trudno mi uwierzyc w to, ze ta kobieta pisala to powaznie... A jelsi tak to coz, na nogi powinna sie leczyc, bo na glowe jzu za pozno! tylko dziecka zal, bardzo zal.
wiesz, mi sie wydaje, ze maly moze raz dostal tego klapsa, ona tak napisala i pozniej nie wiedziala jak z tego wybrnac i pisala kolejne cuda, brnela i zabrnela. .... poczytalam kilka jej postow na innym watku i z tychze wynikalo ,ze troskliwa mama....

Z jej postów wynika, że tych klapsów to dziecko dostało co najmniej kilka: za kwiatka, za budzenie taty, za wymuszanie wszystkiego płaczem, za włażenie na szafkę, za robienie na złość, za coś tam jeszcze pewnie też.
A jeśli to troskliwa Matka to Boże chroń mnie od takich. Coś Ci pokażę:

myszka19842
witam was serdecznie!!!!!!
jestem tutaj noa ale z uwaga przeczytałam wasze wypowiedzi!!!!!!
ja mam 5 miesiecznego synka nie karmie go piersia bo ma skaze białkową !!!!!!!

myszka19842
moj kacperek ma 5 miesięcy 1 miesiacu lekarka stwierdziła skaze i zaleciła nutramingen (małt tego nie chciał pić)ten z apteki pucha bez recepty kosztuje 25 zł-koszmar i miałam kacperka tylko w oilatum kapac ktore nie jest tez tanim kosmetykiem!!!!!!!!!!!!!!
powiem wam tak kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie słuchajcie lekarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kacper jest juz 4 miesiace i od tego casu jest na mleku kozim i nic nie ma !!!!!!!!!!!
zadnych objawów skazy!!!!!!!!!!!!!!
mleko oczywiście rozcieńczam!!!!!!!!!!!!!!!!
gdyby to byłą skaza to napewno małego kacpusia by opsypało!!!!!!!!
a tu nic!!!!!!!!!!
polecam mleko kozie !!!!!!!!!!!!!!
mały mi jeszcze ani razu nie chorował!!!!!!!!
silny chłopak siedzi juz!!!!!!!!!!!!!

myszka19842
no gdybym posłuchałą lekarz ato moje malenstwo dalej by było na nutramingenie i zyłabym ze swiadomościa że ma skazę!!!!!!!!
czasami warto zaufać swojej intuicji a nie ufac bezgranicznie lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!

myszka19842
jestem z jaworzna!!!!!!!!!!!!!!!!
mój mały jak zje cos co białko zawiera to go nie opsypuje!!!!!!!!!!!!
unormowało mu sie po tym kozim mleku!!!!!!!!!!!!
polecam!!!!!!!!!!!!
a próbowałas juz kiedys podac małemu mleko kozie tylko oczywiscie rozcienczone!!!!!!!
mojego kacperka pani doctor kazała odchudzic:Śmiech: poniewaz ma 5 miechów i wazy 9 kg!!!!!!!!!!!
ale to cos nam nie wychodzi!!!!!!!!!hehe
ale jak zacznie chodzic to napewno zgubi te swoje kilogramki takie słodziutkie!!!!!!!!
twoje malenstwo tez takie słodziutenkie jest!!!!!!!!!!!1
pozdrawiam was goraco!!!!!!!!!!!!!!!:Całus:

Niecałe 3 miesiące później:

myszka19842
heja

:Spoko:I ROZPOZNALI U KACPERKA::Spoko:
-ASTMA WCZESNODZIECIĘCA
-ALERGIA POKARMOWA
-REFLUX ZOŁADKOWO-PRZEŁYKOWY,
ale juz jest o niebo lepiej!
buzka

Ręce mi opadają jak czytam o takich "odpowiedzialnych" matkach :Wściekły:

RenataOslo
Dziubala
kwiaciarka

dyrektorka jesli kocha dzieci to zrozumie i zgodzi sie :)
Kupujecie mieszkanie?

Jakby się dyrektorka tak godziła na wszystko to jedne grupy miałyby 5 dzieci a inne 40 :Oczko:
A mieszkanie kupiliśmy :yes:, a to już jakiś czas temu. W grudniu jest odbiór ale przeprowadzimy się w dopiero w wakacje żeby Adaś skończył cały rok przedszkolny w tej samej grupie. No i na spokojnie będziemy je w tym czasie urządzać :Oczko:

SUPER!
nie wiem czy ja wytrzymałabym do wakacji ;))

My musimy, czy raczej chcemy poczekać :Oczko:. No i będziemy mieć pół roku żeby je przygotować na naszą wprowadzkę. Musi być całe gotowe żeby w międzyczasie niczego nie trzeba było już robić. No i ominie nas hałas z remontów wszystkich mieszkań :Śmiech:

Dobra przelaczam sie na odbior. Ok 2 przydzie tesciowa, zeby zostac z dzieciakami. Na 5 jedziemy na zebranie na tancach Polusi. A przed jej przyjazdem musze jeszcze posprzatac po mojej mamie i corce. Pola zdjela sobie taki paier,ktory ma na drzwiach wyjsciowych. Polozyla go na podlodze i rysowala markerem czarnym. Tak rysowala ze az przeszlo na podloge na terakote, musze to czyms zmyc. ALe to nic jeszcze sobie pomalowala paznokcie u nog:grrrrrr:

Asia Polusia jest ciekawa świata :Śmiech: stąd eksperymenty :Śmiech: słodka jest, mnie to bawi, bo mnie nie dotyczy, ale jak pomyślę co mnie czeka :Szok: ech dzieciaki.
A przy tym wczorajszym dialogu nie parsknęłaś śmiechem?

Ja mam autentyk od mojego kolegi. Jak córka miała 5 czy 6 lat zdechł im chomik. Chcieli jej to jakoś delikatnie powiedzieć, że chomiki żyją krócej, że taka kolej rzeczy itd. Mała przyjęła do wiadomości, zrobiła na chwilę smutną minę po czym stwierdziła: no szkoda, ale jakie będę miała futerko dla barbi :Śmiech:

Dziubala
RenataOslo
coś Nuchny dawno nie było, ciekawe co u Nich!

Mąż Nuchny jest w szpitalu, ma wirusowe zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych :Smutny:. 2 dni był nieprzytomny :Smutny:. Na szczęście odzyskał już przytomność, przewieźli go do innego szpitala i z coraz lepiej się czuje.

o matko :Smutny::Smutny: szybkiego powrotu do zdrowia dla męża Nuchny a dla niej dużo siły :Całus:

isa32
Asia Polusia jest ciekawa świata :Śmiech: stąd eksperymenty :Śmiech: słodka jest, mnie to bawi, bo mnie nie dotyczy, ale jak pomyślę co mnie czeka :Szok: ech dzieciaki.

Ja mam autentyk od mojego kolegi. Jak córka miała 5 czy 6 lat zdechł im chomik. Chcieli jej to jakoś delikatnie powiedzieć, że chomiki żyją krócej, że taka kolej rzeczy itd. Mała przyjęła do wiadomości, zrobiła na chwilę smutną minę po czym stwierdziła: no szkoda, ale jakie będę miała futerko dla barbi :Śmiech::sofunny:

Isa malo sie nie udusilam ze smeich,ale na szczescie ja bylam w lazience a Polcia w salonie

RenataOslo
Dziubala, jak dla mnie prowokacja na 100%
A Wy jak uważacie??
jeszcze dziwnie pisze z jakimis wykrzyknikami!
teraz wypada chyba ją krytykowac, skoro dawała kozie mleko i było ok a tu takie stwierdzenia lekarskie...

Nie Reniu, to nie prowokacja. Ona ma taki styl pisania.
Myszka uważała, że wie lepiej od nas i od lekarzy o chorobie (tzn. ona uważała, że jej synek jest zdrowy) i o tym jak ma z synem postępować. Każda z nas ją w jakiś sposób przekonywała, ale ona wiedziała lepiej. No i co poradzisz. W końcu się skończyło tak jak to napisała. Żal mi tego dziecka strasznie :Smutny:

asia78
Dobra przelaczam sie na odbior. Ok 2 przydzie tesciowa, zeby zostac z dzieciakami. Na 5 jedziemy na zebranie na tancach Polusi. A przed jej przyjazdem musze jeszcze posprzatac po mojej mamie i corce. Pola zdjela sobie taki paier,ktory ma na drzwiach wyjsciowych. Polozyla go na podlodze i rysowala markerem czarnym. Tak rysowala ze az przeszlo na podloge na terakote, musze to czyms zmyc. ALe to nic jeszcze sobie pomalowala paznokcie u nog:grrrrrr:

Artystka z Polusi :Śmiech:

isa32

Ja mam autentyk od mojego kolegi. Jak córka miała 5 czy 6 lat zdechł im chomik. Chcieli jej to jakoś delikatnie powiedzieć, że chomiki żyją krócej, że taka kolej rzeczy itd. Mała przyjęła do wiadomości, zrobiła na chwilę smutną minę po czym stwierdziła: no szkoda, ale jakie będę miała futerko dla barbi :Śmiech:

Logika dzieci czasem jest powalająca :Śmiech: