Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)


Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Hej !

Ja tylko na chwilke :)

Alutko wypatroszona rybkę bez głowy i płetw natrzyj solą i pieprzem, odstaw do lodówki na kilka godzin :) Aaaa i cytrynką skropić możesz :) Obkulaj w mące i smaż na oleju z masłem na bardzo małym ogniu :) To mój przepis :yes: Może i mało oryginalny, ale czasami nie potrzeba jakiejś specjalnej oprawy aby rybka była smaczna :) Pamiętaj, że masło konieczne jest ! Taką rybkę smiało możesz Juleńce dać zjeśc :) Naprawdę pyszna ! To wypróbowany przepis na dorsza :yes:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Odnośnik do komentarza

kajocha
Hej !

Ja tylko na chwilke :)

Alutko wypatroszona rybkę bez głowy i płetw natrzyj solą i pieprzem, odstaw do lodówki na kilka godzin :) Aaaa i cytrynką skropić możesz :) Obkulaj w mące i smaż na oleju z masłem na bardzo małym ogniu :) To mój przepis :yes: Może i mało oryginalny, ale czasami nie potrzeba jakiejś specjalnej oprawy aby rybka była smaczna :) Pamiętaj, że masło konieczne jest ! Taką rybkę smiało możesz Juleńce dać zjeśc :) Naprawdę pyszna ! To wypróbowany przepis na dorsza :yes:

Najprostsze przepisy sa najlepsze :Oczko: Ryba jest złowiona wczoraj, myslisz że mogłaby w lodówce do jutrzejszego obiadu poczekać??

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Odnośnik do komentarza

kajocha
Hej !

Ja tylko na chwilke :)

Alutko wypatroszona rybkę bez głowy i płetw natrzyj solą i pieprzem, odstaw do lodówki na kilka godzin :) Aaaa i cytrynką skropić możesz :) Obkulaj w mące i smaż na oleju z masłem na bardzo małym ogniu :) To mój przepis :yes: Może i mało oryginalny, ale czasami nie potrzeba jakiejś specjalnej oprawy aby rybka była smaczna :) Pamiętaj, że masło konieczne jest ! Taką rybkę smiało możesz Juleńce dać zjeśc :) Naprawdę pyszna ! To wypróbowany przepis na dorsza :yes:

A słuchaj ! Jak rybką będzie gotowa to ją rozkrój na pół wzdłuż i masełkiem ziołowym natrzyj :yes:

Moje masełko ziolowe: masło+sól+czosnek+świerzy posiekany koperek = REWELKA !!

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Odnośnik do komentarza

Alutka7912
kajocha
Hej !

Ja tylko na chwilke :)

Alutko wypatroszona rybkę bez głowy i płetw natrzyj solą i pieprzem, odstaw do lodówki na kilka godzin :) Aaaa i cytrynką skropić możesz :) Obkulaj w mące i smaż na oleju z masłem na bardzo małym ogniu :) To mój przepis :yes: Może i mało oryginalny, ale czasami nie potrzeba jakiejś specjalnej oprawy aby rybka była smaczna :) Pamiętaj, że masło konieczne jest ! Taką rybkę smiało możesz Juleńce dać zjeśc :) Naprawdę pyszna ! To wypróbowany przepis na dorsza :yes:

Najprostsze przepisy sa najlepsze :Oczko: Ryba jest złowiona wczoraj, myslisz że mogłaby w lodówce do jutrzejszego obiadu poczekać??

pewnie ! Ale już oczyszczona, umyta i zamarynowana :) dla rybki lepiej jak dłużej postoji w przyprawach :yes: na jutro bedziecie miec pyszny obiadek :yes:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Odnośnik do komentarza

Alutka7912
Mój maż to mnie uszcześliwia no :Oczko: Dzisiaj jeszcze sandacza mi przywiezie hihihihihi. Kajoszko ten Twój przepis na sandzacza tez się nada?? :Oczko:

Sandacz nie robiłam, dorsza owszem, ale sandacza nie, ale myślę, że bedzie oki :Uśmiech:

Ja osobiście lubię czuć, że jem rybkę a nie, że pełno nawalone ziół i tak jakoś mam przesadzone potem jak sie nawali ziół ;)

Tak, jak piszesz - najprościej= najlepiej :)

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Odnośnik do komentarza

Znlazałam przeis na pstraga :Śmiech:

Składniki:
- pstrąg
- czosnek
- masło
- koperek
- cytryna
- mąka
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?
Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić z wierzchu i w środku sokiem z cytryny i posolić.

Napchać do środka koperku i przeciśniętego czosnku i odstawić do lodówki(nawet na 2 dni). Jeśli nie ma czasu wymieszać masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Uformować z masła wałeczek i włożyć do ryby. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć pstrąga w mące i smażyć aż mąka będzie złota.

Jak podawać?
Od razu po zdjęciu z patelni bo szybko stygnie, w towarzystwie cytryny, grzanek lub ziemniaczków i np. tzatzików :)


Uwagi:
Jak pstrąg poleży w lodówce z tym wszystkim w brzuchu to jest o niebo lepszy. Warto kupić rybkę trochę wcześniej i poczekać.

Czas przygotowania:
Robi się szybciutko i jest pycha. Masełko w środku się topi i mięso nie jest suche (o ile się go za długo nie smaży).

Toć to przepis od Kajoszki hihihihihihi :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Odnośnik do komentarza

weszlismy z kuba na strone naszej gminy i klubow roznych no i sobie mlody nawybieral zajec pozalekcyjnych ze ho ho ho :)
tenis stolowy, tenis ziemny, kajakarstwo, plywanie,koszykowka, bieganie, warcaby, pilka nozna ( no tu wyczynowo nie powinien) i jeszcze sobie wybral hokej ( na lyzwach nie umie jezdzic a on na hokej pojdzie, no i tez wyczynowo nie powinien).
No nie wiem jak on sie wyrobi hahahha ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...