Skocz do zawartości
Forum

Brak miesiączki po luteinie...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Mam pytanie, byłam u ginekologa, bo po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych przez 3 miesiące nie miałam okresu. Zrobił mi usg i nie stwierdził ciąży. Przepisał mi luteinę. Brałam 3x1 pod język przez pięć dni i odstawiłam. Po kilku dniach miałam przez dwa dni bardzo lekkie plamienie i do tej pory nic się nie dzieje i nie dostałam normalnego okresu. Luteinę przestałam brać 13 września. Dostałam też dianę (na problemy z cerą) i zastanawiam się czy wobec tego mam dalej czekać na wystąpienie okresu? Czy mogę wziąć dianę nawet jeśli nie mam okresu?
Z góry dziękuję za pomoc.

bardzo dziwne :/ po luteinie zawsze dostawałam okres. Jesteś przekonana ze to nie ciąża? Moze tak wczesnej lekarz nie wykrył?
Ja na Twoim miejscu zrobilabym porządek z zupełnie rozchwiana gospodarka hormonalną a nie pchała sie w kolejne tabsy (mimo ze na cerę).

Jestem absolutnie pewna. Ostatni okres miałam na początku lipca, a od odstawienia tabletek nie współżyłam. Tak więc to nie byłaby wczesna a już prawie 3 miesięczna. Taką chyba powinien wykryć?
No i już nie pierwszy raz tak mam. Poprzednio jak odstawiałam tabletki to nawet po 6 miesięcy nie miałam okresu. Tylko wtedy mi to nie przeszkadzało.
No i nie tylko na cerę mi w tej chwili potrzebne tabsy :D

acha

ale powiedz mi, skoro po tabletkach nie dostalas okresu, to niby dlaczego po dianie ktora jest mocniejsza miałabyś go dostać? oczywiscie piszę o okresie po odstawieniu.

a przezd tabsami miałas regularne okresy?

cośmi sie przypomniało. Raz mi luteina nie wywolała wcale okresu - ale to była chyba wina wadliwej partii, bo z innego opakowania juz dostalam.

Po poprzednim odstawieniu tabletek i półrocznej przerwie bez okresu, jak już go dostałam to był regularny. Właściwie jak w zegarku tylko cykl był nieco dłuższy. Zamiast przepisowych 28 dni miałam ok. 32, ale zawsze dostawałam wtedy, kiedy trzeba.

Tym razem brałam yasmin i jak odstawiłam to pierwszą miesiączkę dostałam po odstawieniu normalnie, dopiero potem mi się zatrzymało i luteinka chwilowo nie pomaga :(

Kurcze, czyli jak też mi się takie wadliwe trafiło opakowanie to muszę iść po nowe :( A tak nie cierpię chodzić do mojego lekarza (nie ze względu na lekarza tylko na kolejki i oczekiwanie na wizytę).

Chyba, że może stanie się cud i dostanę okresu... prawie zaczynam marzyć o tym ;)

Na Twoim miejscu zrezygnowałabym calkowiecie z tabletek. Sama brałam chyba z 3 różne i efekt tego byl taki, ze przez 4-5 lat musiałam brac luteinę. balam się ze jak będę chciala miec dziecko to będę miała z tym ogromne kłopoty. WIesz, dopoki sie go nie chce mieć to brak okresu i rozchwiana gospodarka hormonalna nie przeszkadza tak bardzo, ale jak go zapragniesz bardzo mocno to każdy okres będzie dla Ciebie tragedią.
Miałam szczęście ze nagle po 5 latach okres sam mi zaskoczył i w ciążę zaszłam bez problemu wtedy gdy chcialam, ale moja siostra już ponad rok się stara i nic i zaluje ze wcześniej nie zajeła się swoimi hormonami.

własnie o tym piszę, teraz nie to nie przeszkadzają kłopoty hormonalne, ale za jakis czas tak i wtedy zonk, bo nagle okaże się ze jest z tym duży kłopot. Ja bym teraz wzięła sie za naprawę tego co sie spierdzieliło, zeby miec regularnie okres. Ale decyzja oczywiście należy do Ciebie :)