Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

ale sie nafutrowalam :) pyszny obiadek dzis zrobilam: pomidorowa i ziemniaczki z kotletami sojowymi, brokul z maselkiem i surowka z bialej kapusty mmmmmmmmmm pycha

marek dzis bedzie dopiero wieczorem wiec mam popoludnie dla siebie :)

gosia a z ta tesciowa to szok! ona sie po prostu troszczy moze wystarczylo z nia spokojnie pogadac|? ciesze sie ze w koncu zamierzasz jakies kursy sobie porobic :) widac ze chyba sie pozbieralas jakos w sobie super!

panterka widze ze cie wzielo z tymi rzesami :D bardzo fajnie

asiula slodkie fotki :) tez takie lubie :) na nk mam z siostra jak bylysmy male

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdk6nlyedkrutq.png

panterka
a ja wczoraj poczułam pierwsze bóle pleców takie silniejsze

A ja dziś :/
Musiałam sobie sama iśc po zakupy i teraz są tego skutki... tak mnie plecy bolą, że szok!!! Ale niestety wyjścia nie miałam :sarcastic:

panterka

a oto moja nowa zdobycz :)

Aaaaaa jakie tygrysiaste :great::great::great:

panterka
to w takim razie trzymam kciuki za wizyty Zula i Asiula :big_whoo::big_whoo:

Ja też dziewczynki trzymam kciuki za Wasze wizyty :smile: Obyście przyniosły same dobre wiadomości :great:

gosiaczek85palos

czuje sie juz lepiej,brzuszek juz nie boli i nie mam skurczy,czasami tylko cos zakloje ale to raczej jelita.

Super, że już lepiej Gosiu :yipi: Cieszę się :yipi:
A co do teściowej... to nie mam pytań... ma tupet! Ale z kluczem baaardzo dobrze zrobiłaś :great::great::great:

aga82

A oto mój Dawidek - czupiradełko u babci ze swoim króliczkiem Kickiem (tak go nazwał) :D:D

Ale słodziak :love: Kochany chłopczyk :love:

asiula0727
Tak mnie naszło na ogladanie starych zdjęc no i znalazłam jak byłam malutka

Fajurska byłaś :great: I te ubranka :smile:

justysia_k ja też pojadłam... pękam w szwach :whistle: U mnie ziemniaczki, buraczki i kotlecik :wink: I jeszcze zupkę groszkową na jutro pichcę :whistle:

A ja po lekarzu i w sumie jest dobrze :yipi: Pani diabetolog zadowolona mówiła, ze ładnie sobie radzę :wink: Wyniki z krwi mam gorsze ale mówiła, że możemy przymknąc oko na nie :whistle: Mówi, że tam się cosik w organizmie dzieje ale nie jest to jakaś zaawansowana cukrzyca :yipi:
Potem zrobiłam sobie spacerek i dziś obkupiłam starszą córcię (w lumpku of kors :D )
Zapłaciłam śmieszne pieniądze za 9 rzeczy :smile:

Tak powiedzmy, że udany dzień :wink:
Ale wiecie jakie jajca?
Od początku ciąży przytyłam 5,9 kg a dziś pielęgniarka mnie waży a tu...1,2 kg mniej
Mówiła, że to dzięki diecie... mało tłustego jem i słodkiego powiedzmy, że w ogóle :wink: Nieźle nie? Coraz wyżej w ciąży a ja chudnę :smile:
Więc jak na dziś mam tylko 4,7 na plusie :yipi::yipi::yipi:

Gość panterka

Dixi78
panterka
dziewczyny któraś z was kiedyś wstawiała linka z krzesełkiem dla dizecka 3w1 nie pamiętam która ale poprosiłabym o tego linka bo szukam i nie mogę nic takiego znaleśc dziekuję :)

Nie wiem czy chodzi ci konkretnie o ten ale był on na naszym forum
CHICCO KRZESEŁKO I LEŝACZEK POLLY MAGIC 3W1 POLS (869869263) - Aukcje internetowe Allegro

Dixi wielkie dzięki o ten właśniemi chodziło :zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci: planuję go kupić :) ale to jak bedziemy w Polsce w sierpniu

aga82
asiula0727
Tak mnie naszło na ogladanie starych zdjęc no i znalazłam jak byłam malutka

Asiula super sa te foty. Bardzo mi sie podobaja stare zdjęcia, te stroje i fryzury :D:D:D:D

Fajne właśnie te stare zdjećia są the best :) :zwyrazami_milosci: Asiulka sliczną byłas dziewczynką :)

Marzenko nie dołuj się tak niepotrzebnie Napewno będzie dobrze z maleństwem Tulam mocno Postaraj sie myślec pozytywnie :zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:

Aguś SYnek super i napewno ma radoche z królikiem :)

a co do obiadu to chyba sie wszystkie objadłysmy dzisiaj bo ja tez :sofunny::sofunny: post miał być a my obiedzone :sofunny::sofunny::sofunny:

Gość panterka

Elffik lepiej nie dźwigaj już zakupów bo plecy szybko wysiądom a tego nie chcemy

Fajnie że wszystko dobrze z tobą a co do wagi to ja właśnie wczoraj sobie weszłąmna wagę a tam +6kg od poczatku a nie dawno długo długo było 4 a tu nagle 6 nie wiem w ciągu może 1-2 tyg :whoot::whoot: ale nie wazne nie stresuje się tym jakoś bardzo

panterka

Fajnie że wszystko dobrze z tobą a co do wagi to ja właśnie wczoraj sobie weszłąmna wagę a tam +6kg od poczatku a nie dawno długo długo było 4 a tu nagle 6 nie wiem w ciągu może 1-2 tyg :whoot::whoot: ale nie wazne nie stresuje się tym jakoś bardzo

I prawidłowo :great: Nie ma się czym stresowac... w końcu ciężarne jesteśmy :whistle:
Ja tam zlewam wagę i gdyby nie przymusowa dieta to pewno bym miała jakieś 10 kg na plusie :sofunny::sofunny::sofunny:

Dixi78
panterka
dziewczyny któraś z was kiedyś wstawiała linka z krzesełkiem dla dizecka 3w1 nie pamiętam która ale poprosiłabym o tego linka bo szukam i nie mogę nic takiego znaleśc dziekuję :)

CHICCO KRZESE�KO I LEŝACZEK POLLY MAGIC 3W1 POLS (869869263) - Aukcje internetowe Allegro

Fajne to krzesełko :great: Tak sobie teraz oglądam...
Bardzo podobne ma mi koleżanka pożyczyc :wink:
Ja dla Zuzi miałam takie zwykłe drewniane co to można je rozłożyc i będzie krzesło i stoliczek. Nie powiem zdawało egzamin ale to z linku już takie bardziej "wypasione" :D

Elffik
Dixi78
panterka

CHICCO KRZESE�KO I LEŝACZEK POLLY MAGIC 3W1 POLS (869869263) - Aukcje internetowe Allegro

Ja dla Zuzi miałam takie zwykłe drewniane co to można je rozłożyc i będzie krzesło i stoliczek. Nie powiem zdawało egzamin ale to z linku już takie bardziej "wypasione" :D

ano fajne fajne
tez sobie podgladam
ale cena wysoka jak na takie cos

Achhh wy tak o jedzeniu, ja dzisiaj poszcze a co tam bez mięsa i wędliny jeden dzien sie obejde :D właśnie zrobiłam sobie frytki z ziemniaków. Jak sie pytałam chłopaków to nie mieli ochoty a jak zaczelam smażyc to wszyscy chętni- ta męska solidarność...

Na kolacje musze zrobic też cos postnego i tak wymyślilam sałatke z zupki chińskiej, smażoneo łososia i panierowany ser camembert.

Kurcze nic dzisiaj nie zrobiłam a tak mnie już spanie bierze, taki fatalny dzień.

Elffik no super że miałaś dzien udany :D juz sobie moge tylko wyobrazic jakie to skarby pokupiłaś.
To chyba nie ma sie czym az tak martwic jesli chodzi o twoje wyiki, jak diabetolog mówi że nie jest tak zle.

Tak czytam ile jesteście na plusie i powiem wam że nie tak dużo, ja juz 8 kg tylko zastanawiam sie gdzie sie podziało te 8 kg, bo brzucha nie mam dużego no cycki sporo urosły.

Maciej ur.11-12-2000/ 3300g i 53cm
http://www.suwaczek.pl/cache/5a04b509bb.png
Dawid ur.10-07-2006/ 3400g i 54cm
http://www.suwaczek.pl/cache/e261f8caa6.png
Hania ur.16-06-2010/ 3940g i 58cm
http://www.suwaczek.pl/cache/abe5fedd6a.png http://s2.pierwszezabki.pl/037/0373659c0.png?2155

http://dl2.glitter-graphics.net/pub/465/465592ave7s3vd0d.gif http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=19406

aga82

Tak czytam ile jesteście na plusie i powiem wam że nie tak dużo, ja juz 8 kg tylko zastanawiam sie gdzie sie podziało te 8 kg, bo brzucha nie mam dużego no cycki sporo urosły.

No powiem Ci szczerze, że ja też się zastanawiam nad tą wagą :sarcastic: no bo przeca wklejamy sobie zdjęcia naszych brzuszków i zawsze wychodzi, że ja mam jeden z większych... no a mam tak mało na plusie :whistle: A Wy mniejsze te brzuszki macie i więcej kg...
Pytałam dziś Pani diabetolog o tą moja wagę i tłumaczyła mi to tak iż ja przed ciążą nie byłam chudzinka i stąd teraz mały przyrost. I mam się nie martwic, że za mało utyłam :wink:

justysia_k

a ja wlasnie dzisiaj dalam czadu, wysprzatalam, zrobila 4 prania, poodkurzalam, wymylam podologi, ugotoalam pyszny obiadek i padam
mam w sobote egzamin z całego semestru wiec robie wszystko zeby sie tylko nie uczyc-wiecie jak jest :D

Nooo to się narobiłaś :sarcastic:
A z tą nauką to wiem jak jest :D:D:D

Panterko, Justysiu Mnie też pobolewają plecy, jakoś tak nisko, ale powyżej bioder. mam nadzieję, że wiecie o co chodzi, odc. lędźwiowy.
Tyle, że najczęściej pobolewają mnie z rana - spanie na lewym boku mi nie służy??? Na dłuuugim spacerze, zakupach też w końcu plecy się odezwą, ale na szczęście nie tak mocno jak rano.
Hmm.. Po wypłacie zainwestuję w jakiegoś masażystę.

Zula'79
A jeszcze piszecie o bólach pleców. Ja mam od kilku dni takie dziwne bóle w kroczu. To znaczy to nie są jakieś mocne, uciążliwe bóle, ale od czasu do czasu coś takiego, jakby kości mi się rozciągały. Tak jakby coś właśnie ciągnęło, albo można porównać do uczucia, że jak nieraz jeździ się na rowerze i siodełko jest niewygodne i tyłek się lekko poobija. Mam nadzieję, że to nic złego, tylko po prostu się tam wszystko rozciąga. Dobrze, że jutro idę wizytę do gina (tzn. badanie - fotel) to się od razu go zapytam o co kaman.

Może masz problemy ze spojeniem łonowym? W pierwszej ciąży miała wręcz ostre pobolewnia, tak, że w pól kroku musialam przystawać. Nerwy były, a gin powiedział ż to właśnie spojenie się lekko rozchodzi - poszerzają biodra. Teraz też sporadycznie czuję z przodu, na wzgórku, właśnie takie kłucio-ciągnięcia - ale duuużo delikatniej niż z Krzysiem.

panterka
Mój tez chce i nawet musi być bo nie wyobrażam sobie leżeć sama albo z mama bo tego to bym nie wytrzymała ehhehe ja myśle że dużo daje pomoć faceta przy porodzie przecież wcale nie musi patrzeć jak dziecko wychodzi ale wazne jest by był koło nas i nam pomagal masował plcecy podawał picie itp i trzymał za ręke i wógóle I podobno jeśli facet uczestniczy w porodzie to bardziej jest związany z dzieckiem I powiem że to prawda widzac po znajomych

hihihi próbowałam przekonać mojego M. by podszkolił się z masażu, jaki mógłby mi zaserwować przy porodzie Gabrysi, a on... Zrobił wielkie oczy "no co ty, przy Krzysiu wogóle nie pozwalałaś się dotykać"
.. ja nic takiego nie pamiętam..???

Gosiaczku Cieszę się, że czujesz się lepiej. Historia klucza ubawiła mnie do łez:nie_mam_pojecia: niektórzy ludzie słabo wyczujawają granice innych. Dla mnie takie wchodzenie do MOJEGO mieszkania tez jest nie do pomyslenie - oj to podniosłoby mi ciśnienie :D

aga82
Na kolacje musze zrobic też cos postnego i tak wymyślilam sałatke z zupki chińskiej, smażoneo łososia i panierowany ser camembert. .

Ja też chcę tak pościć!!

Marzenko cieszę się, że znajdujesz chwilę by się tu u nas pojawić! Trzymam za Was kciuki :D

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73krhms7q16006.png

justysia_k
Elffik
Dixi78

ano fajne fajne
tez sobie podgladam

Pewnie, że cena nie jest niska, ale z drugiej strony dla niemowlaczka przydałby się na pierwsze 6 miesięcy leżaczek, no a potem, kiedy już zaczyna siadać krzesełko do karmienia będzie nieodzowne. Jeżeli nie masz starszych dzieci to kupujesz nowe, a wtedy cena wychodzi niewiele niższa. Ja tak jak Panterka myślę o jego zakupie, na allegro jest już poniżej 500, a że P dużo jeździ po Polsce to odejdą mi koszty transportu. No a przy psie nie będzie problemu z lizaniem synusia po buzi, bo jest wysokie.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09koflwn31f.png

aga82
Achhh wy tak o jedzeniu, ja dzisiaj poszcze a co tam bez mięsa i wędliny jeden dzien sie obejde :D właśnie zrobiłam sobie frytki z ziemniaków. Jak sie pytałam chłopaków to nie mieli ochoty a jak zaczelam smażyc to wszyscy chętni- ta męska solidarność...

Na kolacje musze zrobic też cos postnego i tak wymyślilam sałatke z zupki chińskiej, smażoneo łososia i panierowany ser camembert.

Haha a u mnie na obiadek były frytki i , jak to mówią czesi, 'smażeny syr z tatarskom omaćkom', nie dość że postne danie, to jeszcze nieobecne w tym roku wspomnienie narciarskich weekendów u południowych sąsiadów.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09koflwn31f.png

Dixi78
justysia_k
Elffik

ano fajne fajne
tez sobie podgladam

Pewnie, że cena nie jest niska, ale z drugiej strony dla niemowlaczka przydałby się na pierwsze 6 miesięcy leżaczek, no a potem, kiedy już zaczyna siadać krzesełko do karmienia będzie nieodzowne. Jeżeli nie masz starszych dzieci to kupujesz nowe, a wtedy cena wychodzi niewiele niższa. Ja tak jak Panterka myślę o jego zakupie, na allegro jest już poniżej 500, a że P dużo jeździ po Polsce to odejdą mi koszty transportu. No a przy psie nie będzie problemu z lizaniem synusia po buzi, bo jest wysokie.

ja tam kupie juz dla wiekszego dziecka w ikea i tyle tez bedzie dobrze :)
musze jeszcze kupic m.in. nianie a to bedzie wydatek okolo 600 zl wiec z krzeselkiem na pewno nie bede szalec :)

justysia_k

ja tam kupie juz dla wiekszego dziecka w ikea i tyle tez bedzie dobrze :)

Jasne, że będzie dobrze... ja miałam dla Zuzy cosik takiego (tylko kolorki inne) i też wykarmiłam Ją :wink: A dałam za nie ponad 100 zł.
Teraz gdyby nie to iż koleżanka zaoferowała swoje "wypasione" krzesełko Lenka miała by to drewniane po starszej siostrze :wink: i też by było :great:

http://image.ceneo.pl/data/products/369271/product.jpg