Skocz do zawartości
Forum

Nieprzyjemne ulewanie

Rekomendowane odpowiedzi

Sara_Sz
wiesz dobrze nie pamietam, ale nie zawsze gdy uleje to tak pachnie, czasami pachnie normalnie

Właśnie, zapach zależy od tego po jakim czasie od zjedzenia bobas uleje.
Maciuś też początkowo był na Bebilonie1 (teraz ma Nutramigen). Najgorzej było (najgorszy zapach) jak ulał po np. pół godzinie. Wtedy mleko jest już przetrawione, miesza się z kwasami żołądkowymi i zapach jest nie do zniesienia :Szok::Oczko:
Jak tak dużo ulewa, to może dawaj Jasiowi mniejsze porcje.

Sara_Sz
bo taki mam nawyk, a czy to jest zabronione?!

powiem , ze malo higieniczne...a juz szczegolnie jak dziecko ma zeby[ no twoje jeszcze nie]...ale to moje zdanie i tak bedziesz robic jak zechcesz...ja sie duzo na ten temat na sluchalam na studiach...łącznie z karmieniem lyzeczka maluchow i oblizywaniem nadmiaru jedzenia przez mame...ale to juz inny temat:Śmiech:w kazdym razie jeszcze ani razu malemu nie oblizalam smoka :)
aha a ty probowalas kiedys mleko bebilon???wogole takie swiezo przyrzadzone dla malego???ja sie nie odwazylam , ale kolezanka to zrobila i mowila ze swinstwo jakich malo...moze to ma taki smak...a bebilon pepti to juz wogole:Szok:

wychodze z przekonania ze za duzo ostrożnosci to za duzo ryzyka, nie ma co przesadzac. Nie chce na przyszłosc wychować dziecka ktore bedzie jak taki maly pedancik się zachowywac.Lepiej by czuło się swobodnie. Tak próbowałam bebilonu nie raz, wiem ze stwierdzisz ze probowanie mleka z butelki malucha jest "malo higienniczne" ale ja tak robie i juz. Bebilon jest bardzo dobry i słodki.

Ps: gdy bylam mała i spałam u kolezanki to jej tato stwierdzil zebysmy nie spały na jednym łózku bo to za mało higienniczne( niesądzisz ze to przesada?)

Tak szczęśliwie mijaj

Sara - wątpliwości związane z mydlanym ulewaniem lepiej faktycznie rozwiać u pediatry ewentualnie tu Położna - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl
A oblizywać smoczków przed podaniem dziecku, nie powinno się nie tylko ze względu na higienę, co na możliwość zarażenia go czymś, m.in. próchnicą...
Ja w spaniu w 1 łóżku z koleżanką (i nie tylko ;)) nie widzę nic niestosowanego ;)

no wiesz Sara nie sadze, zeby czucie sie malego swobodnie opieralo sie wylacznie na tym, ze bedziesz oblizywala jego smoczek :Oczko:..tak jak napisaly dziewczyny....mozesz malemu sprezentowac liczna ilosc bakterii , z ktorymi on wcale nie musi sobie dobrze radzic:Męki: ....ale to jest wylacznie moje zdanie...i nie , nie uwazam tego za przesade
natomiast to co napisal twoj tato, to rzeczywiscie troszke przesadzone:Spoko:
eee ja jakos sie nie moge przekonac zeby sprobowac mleka , ktore podaje malemu....a propo ulewania...moj maly tez ulewal, i bebilon i nana i to w duzych ilosciach , wrecz zwracal...i jak soebie teraz przypomne to zapach z ust tez mial jakis taki...hmmmm dziwny,tzn nie pachnial mlekiem jak inne maluszki jak pamietam...wszystko sie zmienilo dopiero przy hippie....i tak juz zostalo...zapytaj sie poloznej, tak bedzie najlepiej:Śmiech: